Zo maak je van een kleine ruimte een prettig kantoor 

4 minuten leestijd

Last Updated on: 16th juni 2022, 12:22 pm

Thuiswerken is de afgelopen jaren meer dan normaal geworden. Maar altijd maar voorovergebogen aan de keukentafel zitten? Dat liever niet meer. Daarom is het prettig om in je woning een eigen kantoor te hebben. Ook als die ruimte maar klein is. Hoe je dat precies aanpakt vertellen we jou in deze blog.

Je kan ervoor kiezen om enkel en alleen nog maar thuis te werken, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een paar dagen in de week of slechts een paar uurtjes in de maand thuis een beetje werk te doen. Wat je behoefte ook is, zelfs van de kleinste ruimtes kun je een kantoor maken, want in theorie heb je vooral een goed bureau en een ergonomische stoel nodig voor het creëren van een kantoor. Laten we eens gaan kijken naar de tips die we voor jou hebben verzameld. 

1. Let op functionaliteit 

Als de ruimte niet zo groot is, dan is het des te belangrijker dat je let op functionaliteit. Naast functionaliteit wil je natuurlijk ook denken aan stijl. Zeker bij een kleine ruimte moet je goed nadenken over de functionaliteit. Je wil immers niet over een printer hoeven klimmen om achter je bureau te gaan zitten. Tegenwoordig kun je ook gemakkelijker 3D-programma gebruiken om een ruimte eerst digitaal in te delen. Zo kan je precies zien waar je een bureau kwijt kunt en van elk formaat deze mag zijn. 

2. Creëer simpele en praktische oplossingen 

We hadden het net al eventjes over functionaliteit. Maar naast functionaliteit kun je ook simpele en praktische oplossingen bedenken. Zo kan je bepaalde spullen die je nodig hebt voor je werk praktisch en slim opbergen. Een archiefkast is vaak erg groot. Maar door in de hoogte te werken kun je vaak veel meer kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een boekenplank boven je bureau of een kleinere archiefkast onder het bureau. 

Wat betreft praktische oplossingen die passen bij jouw beroep en kantoorkamer verwijzen we je graag naar Pinterest. Deze website lijkt wel de oplossing voor al je praktische problemen! 

3. Zorg voor daglicht

Hoe klein een ruimte ook is; we hebben daglicht nodig. Ga jij jouw kantoorruimte in het washok maken? Dan komen waarschijnlijk na een paar uur de muren op je af omdat je een raam mist. Als je geen afgescheiden ruimte hebt, kun je er ook gemakkelijk eentje maken. Denk bijvoorbeeld aan glazen wanden. Deze zijn steeds meer populair. Zo kun je een afgeschermde hoek maken in de slaapkamer of bijvoorbeeld in de woonkamer. Hierdoor heb je meer privacy én je het daglicht. Uiteraard kun je er ook altijd voor kiezen om een extra raam te maken. Of een dakkapel op het dak. Natuurlijk zonlicht maar het werkleven een stuk leuker. En je werkgeluk schiet ervan omhoog. 

Wil jij naast een mooi kantoor ook een dijk van een planning? In deze blog lees je alles over het creëren van een prachtige en efficiënte planning. Zodat je niet dagen opgesloten in je thuiskantoor hoeft door te brengen. 

Nieuwste over Topondernemers