Welcome to our Blog

The daily Post

Read our Blog

Wat is Sponsored Content? Hoe werkt het + hoe duur in 2019?

Sponsored Content & Marketing via Advertorials is volgens velen de meest effectieve vorm van Internet Marketing. Door samenwerkingen aan te gaan met blogs, websites & vloggers kunnen merken precies de juiste doelgroep bereiken. En niet alleen dat, deze specifiek afgekaderde doelgroep luistert ook nog eens echt naar de boodschap omdat die afkomstig is van een bron die zij vertrouwen.

Wat is sponsored content of een Advertorial?

Heel kort door de bocht is een sponsored post of een advertorial een artikel dat gepubliceerd wordt met als insteek om een product of dienst te promoten. Vaak is een sponsored post niet van een normaal artikel te onderscheiden. Het verschil tussen een advertorial en een sponsored post zit hem er vooral in dat in een sponsored post altijd een link zit naar het bedrijf dat voor het artikel betaald, en dat in een advertorial niet noodzakelijkerwijs een link wordt geplaatst. Vroeger was een sponsored post vooral een overduidelijk promotekstje voor een bedrijf, maar vandaag de dag in 2019 wordt er voornamelijk mee bedoeld dat het artikel is ingekocht om er een link naar de website van een bedrijf in te plaatsen, terwijl het artikel verder lijkt op normale content.

Waarom is Sponsored content voor uw bedrijf relevant? De SEO Impact

Directe toegang tot de bezoekers van websites en blogs is natuurlijk prachtig. En als elk gesponsored artikel ook nog eens directe traffic oplevert die converteert dan is het al helemaal mooi. Maar wat vaak niet expliciet genoemd wordt is dat er nog een erg groot ander voordeel aan kleeft. Waar het de meeste internet marketeers eigenlijk echt om te doen is; namelijk de impact die het verkrijgen van links op blogs met autoriteit heeft op de rankings van uw website in Google en andere zoekmachines.

De SEO (Search Engine Optimization) impact van sponsored content moet niet worden onderschat. Waar vroeger veel Nederlandse merken hun websites lanceerden, in de hoop op betere search rankings, via linkbuilding op de inmiddels achterhaalde (lees: spammy) startpagina’s en dochterpagina’s, gaan veel bedrijven nu anno 2019 op de veel effectievere toer van Sponsored Content.

Waarom is Sponsored Content zo effectief?

Voor zoekmachines als Google draait alles om relevantie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Wanneer uw merk verschijnt op websites die Google vertrouwt, en wanneer uw link ook nog eens omringd is door content die relevant is voor uw bedrijf, dan is het voor Google 1 +1 = 2. Oftewel, uw bedrijf verdient het in Google’s ogen dan om goed te scoren op de pagina’s waar de links in de gesponsorde artikelen naar verwijzen. Hoe meer van deze natuurlijke links van verschillende sterke domeinen (referring domains) hoe hoger uw website zal scoren in Google.

Hoe gaat dit in praktijk in zijn werk?

Er zijn veel grote online media bedrijven die staan te popelen om te beginnen met een sponsored campagne. Sommige websites staan er op dat bij de sponsored content of de advertorial altijd wordt vermeld dat het een samenwerking betreft. Andere partijen zijn wat dat betreft minder streng.

In de praktijk gaat het vaak zo dat in overleg een onderwerp voor een artikel wordt bedacht en dat er ook vooraf wordt doorgeven naar welke pagina’s er gelinkt moet worden en met welke anchors (de hyperlink). Veel websites zullen niet rechtstreekse promotieteksten willen publiceren, dus die zullen dan een indirecte manier vinden om naar uw website te linken. Zo kunnen ze een artikel schrijven over ‘subsidies op duurzaamheid’ en een natuurlijk ogend linkje plaatsen naar uw website met zonnepanelen.

Wat kost zoiets?

Bron: Ahrefs.com

Linkbuilden via Sponsored content is veiliger en beter dan linkbuilden via startpagina’s, maar daar zit ook een prijskaartje aan. De prijs zal voornamelijk afhangen van de kwaliteit van de websites waar de links op geplaatst worden. Websites met een ijzersterke SEO reputatie zullen meer vragen voor een artikel, terwijl kleine websites minder te eisen hebben. Zo kun je vanaf 75 euro al op een kleine website geplaatst worden (50 Referring Domains of minder), maar kun je ook zo maar 1000 euro per artikel betalen voor site met autoriteit (over de 1K referring domains). Ahrefs kwam na onderzoek uit op ongeveer 350 dollar per artikel.

Voor en nadelen van Sponsored content

Moet je überhaupt aan Sponsored content willen beginnen? Dat is een vraag die elk bedrijf voor zichzelf moet beantwoorden. Krijg je op een organische manier zonder maar een vinger uit te steken van zelf allemaal linkjes binnen? Mooi, gefeliciteerd – > je bent een uitzondering en je hoeft niets meer te doen. Er is echter zoveel concurrentie vandaag de dag op het internet dat je zo breed mogelijk in moet zetten en dan is sponsored content een logische stap. Het is vele malen cleaner dan andere vormen van linkbuilden (zoals startpagina’s etc) en als je het goed doet voeg je ook nog eens waarde toe aan de wereld met mooie artikelen.

Heb je interesse in meer advies over Linkbuilden, Sponsored Content, SEO, Creatieve content Creatie? Of wil je graag een samenwerking aan gaan met 1 van onze 60 populaire platformen? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen!

Voor nu, succes met uw sponsored content avontuur!

Influencer marketing inzetten voor je bedrijf

Het is natuurlijk een fenomeen wat sterk aan het groeien is: Influencer marketing. Het is een trend welke ook dit jaar niet minder wordt. Het is een industrie welke inmiddels miljarden dollars groot is en waar veel grote merken en bureaus gebruik van maken. Influencers is een belangrijk onderdeel binnen marketing. Niet alleen grote bedrijven maken er gebruik van. Ook kleinere bedrijven kunnen gebruik maken van micro- en zelfs nano- influencers. Het is iets wat je moet inzetten voor je bedrijf volgens velen. Het is goed om in ieder geval bekend te zijn met de mogelijkheden.

Wat is dat nu? Influencer marketing

Laten we starten met wat het nu eigenlijk precies is. Het is een manier van communiceren met je doelgroep. Je gebruikt hier echter geen advertenties bij. Het is een veel betere manier om de harten van je klanten te winnen. Het zorgt voor een positieve toon en je komt binnen bij je doelgroep door mensen welke al open staan voor jou. Het bereik is vaak niet het belangrijkste. Een influencer kan veel volgers hebben en likes. Het is natuurlijk interessant om te zien, dat je bericht door duizenden en duizenden mensen gezien wordt. De betrokkenheid is echter nog belangrijker. Het is belangrijker, omdat je het uiteindelijk de conversie bepaalt. Uiteindelijk moet het effectieve marketing zijn. Uiteraard hangt de effectiviteit af van het doel. Wordt het doel bereikt? Dan is het effectief.

Waarom kiezen voor micro-influencers?

Steeds meer campagnes kiezen voor micro-influencers. Het is belangrijk om op die manier je doelgroep te bereiken. Je sluit veel beter aan op welke doelgroep je wilt bereiken. De volgers van de micro-influencers zijn vaak een betere match tussen vraag en aanbod. Het is de beste reden om hiervoor te kiezen. Ook voor de influencer is dit belangrijk. Hij wil natuurlijk niet zijn ziel verkopen, omdat je veel mensen wilt bereiken. Het is belangrijker voor de influencer om op de lange termijn te genieten van zijn opgebouwde kracht.

Hoe vind je de juiste influencer?

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste match te vinden van je marketing en de influencer welke bij je past. Het is goed om op zoek te gaan naar een niche. Kijk naar een ultieme win-win situatie om samen te groeien. Het is natuurlijk belangrijk om ook te kijken naar wie je doelgroep is. Welke influencers zijn er? Je kunt een bureau inschakelen om je hierbij te helpen. Het is echter ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een match.

Een paar bonus tips!

Het is goed om de influencer zelf ook wat vrijheid te geven. Kijk naar wat hij graag wil. Laat hem de boodschap in zijn eigen woorden en op zijn eigen manier invullen. Hij wil een eigen stem en geluid geven richting zijn volgers. Heel belangrijk.

Kies er ook voor om een langetermijn relatie aan te gaan. Het is zo mogelijk om meerdere malen een advertentie te plaatsen of advertorial bij de influencer. Het is mogelijk om vaker je doelgroep op een geweldige manier te benaderen.

Marjan Strijbosch: vermogen, man, haar zaken en succes

Bron foto: Pinterest.com

Ze is bekend geworden met haar zaak Jaguar Mode, ze ziet er altijd 39 jaar oud uit en is geen katje om zomaar vast te pakken. Neem je handschoenen mee! Het is ook zo, dat ze goede vastgoedprojecten heeft gedaan en daarnaast aan binnenhuisarchitectuur. Je bent een wortel. Een gezonde wortel wordt uiteindelijk een mooie bloem. Ze weet dat succes niet zomaar komt. Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben in een branche. Een leuk jurkje in elkaar zetten is niet voldoende. Je moet het ook goed presenteren in de etalage en ervoor zorgen, dat mensen het kopen. Het is belangrijk om een heel pakket in huis te hebben om succesvol te zijn. Je moet van de hoed en de rand afweten. Alleen dan kun je ook daadwerkelijk succesvol worden. Weet wat de naaister verkeerd doet of de verkoper.

Blijven leren

Het is een heel proces om een complete persoon te worden welke overal kennis van heeft. Het is belangrijk om je ook te focussen geeft ze aan. Marjan Strijbosch wordt ook wel eens de Coco Chanel van Brabant genoemd. Coco Chanel was een vrouw welke al snel op eigen benen stond. Die gelijkenis klopt ook met Marjan Strijbosch. Haar succes is met vallen en opstaan gekomen. Ze geloofd soms in de verkeerde mensen. Je hebt het niet allemaal in de hand. Je moet gewoon recht door zee blijven. Nu wil iedereen wel zaken met haar doen. Het is voor haar belangrijk om de baas te blijven en om de juiste keuzes te maken.

Geen pensioen!

Voor haar is er geen pensioen. Ze wil niet achter de geraniums gaan zitten. Ze wil gewoon doorgaan tot ze niet meer kent. Een vriendin van haar is 90 en is nog steeds actief en ziet er tip top uit. Zelf is haar doel om 103 te worden. Ook zij wil gewoon blijven ondernemen net als haar vriendin. Wat is er anders nog te doen op de wereld is haar vraag.

Het grote gevaar: Saaiheid en Jaloezie

Ze wil geen projecten doen welke ze saai gaat vinden. Zo doet ze gewoon steeds wat anders. Ze verkoopt een paar jaar huizen en nu is ze een groot penthouse aan het verbouwen in Eindhoven. Het is het hoogste penthouse van de stad met een 100 vierkante meter tuin. Geweldig gewoon vol met palmbomen en moois. Jaloezie is een groot gevaar. Succes kweekt jaloezie. Het maakt veel kapot. Het kan haar succes niet bedreigen geeft ze aan. Ze staat sterk in haar schoenen. Inderdaad doet ze dat.

Hoeveel vermogen heeft ze?

Het is niet duidelijk hoe groot haar vermogen is. Wel weten we, dat ze dure feestjes geeft en graag mensen trakteert. Het is goed om te zien wat ze allemaal doet en hoe ze een inspiratie is voor anderen.

Nico Aaldering: Vermogen, Vrouw en het verhaal van zijn bedrijf

Natuurlijk kent iedere oldtimerliefhebber Nico Aaldering. Het is de oprichter van The Gallery in Brummen, waar je vier verdiepingen vol met mooie oldtimers kunt bewonderen. Austin Healeys, MG’s, Ferrari’s en ook mooie oude Porsches. Er is veel moois te zien in The Gallery. We weten zeker, dat ook jij er volop van zult genieten. De eerste auto van hem was een Austin-Healey cabrio. Nu rijdt hij in een moderne Maserati. Zijn zoon en zijn vrouw rijden in een Range Rover en zijn dochter in een oude Volvo. Ze kreeg trouwens geen parkeervergunning in Amsterdam voor haar oldtimer Volvo. Nieuwe milieuregels welke ook van invloed zijn op de familie Aaldering.

Al meer dan veertig jaar

Nico Aaldering heeft zijn bedrijf in 1975 opgericht. Hij liet het uitgroeien tot het grootste bedrijf voor oldtimers in Nederland. Zijn zoon heeft de liefde ook te pakken van de oldtimers. Ze begonnen ooit met het inkopen en verkopen van Alfa Romeo’s. Later zijn ze overgegaan op andere merken. Het zijn vaak auto’s voor de liefhebber. Het is niet het eenvoudige model waar je boodschappen mee gaat doen of je kinderen bij school dropt. De auto’s zijn vaak wat ouder en exclusief. Ze zijn doorgegroeid naar het hogere segment. De klanten moeten een dikke portemonnee hebben.

Wereldwijd importeren

Het bedrijf haalt hun auto’s eigenlijk overal vandaag. Er zijn Alfa’s uit Zweden en Peugeots uit Zwitserland. Ook komen er veel auto’s uit Amerika. Tegenwoordig worden veel Corvette’s en Mustangs naar Nederland gehaald. Ook veel Volkswagen Kevers komen weer terug naar Europa. Ze gaan weer naar huis. Het is frappant om te zien, dat er veel auto’s terug komen uit Amerika. Dure Mercedessen en luxe Porsches. Het gaat vaak om veel geld. Het is niet voor iedereen weggelegd om zo’n auto te kopen.

Het vermogen van Nico Aaldering

Natuurlijk zouden we graag alle auto’s bij elkaar optellen om zo tot een indicatie van het vermogen van Nico Aaldering te komen. Het is echter niet duidelijk hoeveel financiering er is van de banken. Daarnaast is het ook niet duidelijk hoe hoog de verkoopwinsten zijn. Voor vele autoliefhebbers is het echter een zeer rijke man. Een man welke iedere dag in een klassieker kan rijden en er volop van kan genieten. De man heeft een droombaan zal je dan vaak horen. Het vermogen is dan eigenlijk van een ondergeschikt belang.

De liefde van Nico Aaldering

Waar je zou verwachten, dat de oldtimers zijn grootste liefde zijn is dat niet het geval. ZIjn gezin, vrouw en twee kinderen staan op de eerste plaats. Het is voor hem echter prettig dat ook zijn zoon in de zaak werkt en daardoor veel bij hem is en zijn liefde voor klassieke auto’s kan delen. Het is mooi en goed om zo de liefde voor elkaar natuurlijk ook te versterken.

GDPR checklist voor Ondernemers in 2019

In Nederland is op 25 mei 2018 de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) ingegaan. Het is belangrijk om hieraan te voldoen. Doe je dat niet dan kun je flinke boetes krijgen. In Europa heet het trouwens de General Data Protection Regulation (GDPR). Het is hetzelfde als de AVG. Graag nemen we een aantal zaken met je door in verband met de GDPR checklist voor ondernemers. Het is belangrijk en goed om het als ondernemer serieus te nemen. De boetes zijn niet mals en kunnen maximaal 20 miljoen zijn of 4 procent van je jaaromzet. Serieuze business dus.

Een paar stappen checken voor de GDPR. Stap 1: welke gegevens verwerk je?

De eerste stap van de GDPR checklist is simpelweg het vaststellen welke gegevens je bedrijf verzamelt. Heb je een webshop? Dan gaat het om veel zaken. Het gaat vaak om ordergegevens, mogelijk geboorte data, NAW gegevens en de e-mail. Je weet vaak best veel van je klanten. Een voorbeeld van zaken welke je mogelijk hebt zijn:

 • Het e-mailadres
 • Het mobiel of direct telefoonnummer
 • De combinatie voor- en achternaam
 • De combinatie huisnummer en postcode
 • De IP-adressen
 • Het IMEI-nummer van de smartphone
 • De klant-, bestel- en/of ordernummer
 • De foto- en/of video-opnamen
 • De bankrekeningnummers
 • De chatgesprekken
 • De klic gegevens

Het gaat om redelijk wat gegevens. De lijst hoeft trouwens niet compleet te zijn. Het kan best zijn, dat je nog andere gegevens verzameld.

Stap 2 van de checklist GDPR: hoe beveilig je alles?

De volgende stap is belangrijk. Het gaat erom, om te bepalen hoe je alles gaat verzamelen, bewaren en beveiligen. Het is essentieel om te weten, waar je nieuwsbrief verstuurd wordt en ook waar je website gehost wordt. Maak een overzicht van alle serviceproviders waar je gebruik van maakt. Maak een verwerkersovereenkomst met ze. Het is belangrijk om te weten hoe hun de privacywet naleven. Doen ze dit niet, dan ben jij als ondernemer hier ook aansprakelijk voor. Laten we je hier zo meer over vertellen. Eerst nog enkele beveiligingsmaatregelen welke je moet treffen. Het gaat hier om:

 • Het versleutelen van data op je servers en ook op USB sticks
 • Sterke wachtwoorden gebruiken
 • SSL verbindingen gebruiken op je website
 • Hoe je back-ups en kopieën beheerd.
 • Het beveiligen van je netwerk
 • Hoe laptops en externe gegevensdragers gebruikt worden.

De derde stap: de verwerkersovereenkomst GDPR

Wanneer iemand anders je site host dan ontkom je er eigenlijk niet aan, dat je gegevens met derden gedeeld worden. Nou niet gedeeld, maar ze hebben er ook toegang toe. Bijvoorbeeld de lijst met emailadressen welke elders verstuurt worden. Het is belangrijk, dat ze hier een verwerkersovereenkomst hebben. Grote partijen hebben hier een standaard verwerkersovereenkomst voor. Kleinere partijen doen dit vaak wat anders. Het is goed om de overeenkomsten op te slaan en apart te bewaren.

Stap vier: update en publicatie

Het is belangrijk om je AVG of GDPR verklaringen op tijd te updaten en ook om ze te publiceren. Je wilt natuurlijk delen, dat je aan de AVG voldoet. Of niet?

Bestaat jouw bedrijf x jaar? Vier het op één van deze manieren

Een jubileum moet je vieren. Dat geldt zeker voor bedrijfsjubilea. Het is lang niet voor elk bedrijf weggelegd om jarenlang een rol te blijven spelen. Wanneer je een mijlpaal bereikt, dan mag je daar best trots op zijn en aandacht aan besteden. Er zijn heel veel leuke manieren waarop je dat kunt doen. Om je een idee van de mogelijkheden te geven, is het leuk om de volgende ideeën eens door te nemen als het om leuke feesten gaat.

Vier het met het personeel

Niet alleen jij hebt een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van deze mijlpaal. Ook de mensen om je heen zijn hier belangrijk in geweest. Het vieren van een x-jarig bestaan doe je daarom samen met de medewerkers. Als het om een personeelsfeest gaat, dan zijn de mogelijkheden ook nog eens eindeloos. Het is ook leuk om te kijken of voormalig medewerkers ook willen langskomen. Samen kunnen jullie dan vieren wat jullie allemaal bereikt hebben door de jaren heen. Herinneringen ophalen en plezier hebben vormen de ultieme ingrediënten voor dit type feest. Dit zou je in ieder geval moeten doen.

Trek het net wat breder

Er is nog een derde partij die ertoe heeft bijgedragen dat je zo ver bent gekomen met de onderneming. Dit is natuurlijk de klantenkring. Wanneer je dus echt een compleet bedrijfsjubileum wilt vieren, dan betrek je de klanten daar ook bij. Je kunt een grote receptie houden. Ook kan je er een echt feest van maken. Het is in ieder geval mogelijk om hier allerlei leuke thema’s aan te hangen. Op die manier kan het haast niet anders dan dat het een succes wordt. Het is wel aan te raden om dit te organiseren met de hulp van professionals.

Ga samen op reis

Een derde manier om een groot jubileum te vieren is door er samen op uit te gaan. Dat kan je bijvoorbeeld met het personeel en de belangrijkste klanten doen. Er zijn allerlei leuke en bijzondere bestemmingen die je kunt boeken. Alleen al om dat veel van deze bestemmingen precies passen bij een bijzondere ervaring. Zoals ook geldt voor de feesten, is het een voordeel dat je met een reis een andere omgeving dan het bedrijf opzoekt. Dit komt ook de onderlinge banden ten goede. Zo kan je op naar het volgende jubileum met het bedrijf.

5 Tips om Personeel echt goed in te werken

Dacht je dat je klaar was als je de perfecte kandidaat voor je vacature hebt gevonden? Helaas, dit is pas de eerste stap in het proces van onboarding, dé manier om nieuwe mensen zich thuis te laten voelen binnen je onderneming. Dit is minstens net zo belangrijk als het werven van mensen en moet er voor zorgen dat je de mensen langere tijd aan je weet te binden. Niets is zo jammer als je nieuwe aanwinst binnen een paar weken of maanden alweer vertrekt omdat hij of zij niet goed opgevangen en ingewerkt is. Met onderstaande 5 tips moet dat wel lukken.

Zorg dat alles klaarstaat

Zorg dat op de eerste dag van je nieuwe medewerker dat alles geregeld is en klaarstaat. Dus een werkplek, een pc of laptop, visitekaartjes, een e-mailaccount en dergelijke zaken moeten gewoon geregeld zijn. Krijgt iemand een auto van de zaak? Zorg dat deze ook geregeld is, al is het een tijdelijke auto. Hetzelfde geldt voor bedrijfskleding etc. Iemand voelt zich niet echt welkom als dat niet geregeld is.

Inwerkprogramma

Als je een inwerkprogramma hebt opgesteld kun je dit delen met de nieuwe medewerker en weet die wat de eerste weken van hem of haar verwacht wordt. Wissel hierbij af, dus laat een paar uurtjes meekijken met een ervaren collega, doe een dag een training, laat iemand een paar uur zelf dingen opzoeken etc. Geen idee waar je moet beginnen? De experts van TinQwise denken graag met je mee!

Betrek je team bij het inwerken

Het is belangrijk dat iemand zich welkom voelt en daar heb je je team voor nodig. Zorg dat die op de hoogte zijn van de komst van hun nieuwe teamlid. Wijs eventueel een buddy aan die de nieuwe medewerker wegwijs maakt in de gewoontes van het bedrijf (wanneer en waar wordt er gepauzeerd bijvoorbeeld).

Onboarding

De nieuwste trend is onboarding. Dit is een compleet traject waarmee de werknemer aan de hand genomen wordt vanaf het moment dat jullie beiden ‘ja’ gezegd hebben. Dit kan dus al beginnen bij het tekenen van het contract, tot aan de eerste weken op de werkvloer. Zo kun je een waar feestje maken van de indiensttreding!

Sta open voor feedback

Vraag ook regelmatig aan de nieuwe medewerker hoe die de dingen ervaart. Je kunt denken dat je het nog zo goed doet, maar als iemand zich alsnog verloren voelt, is er ergens een mismatch. Een nieuwe medewerker zal niet altijd meteen iets durven zeggen, dus je moet hier echt om vragen en ook openstaan voor feedback. Zo kun je je inwerktraject alleen maar beter maken. En een tevreden (nieuwe) medewerker blijkt écht van toegevoegde waarde voor je bedrijf te zijn!

 

Waarom zou je voor vouwgordijnen kiezen?

In gordijnenland is er een ruim aanbod aan verschillende soorten raamdecoratie. Ieder soort raamdecoratie heeft zijn voor- en nadelen. De raambekleding met de meeste mogelijkheden zijn de vouwgordijnen. Zo zijn rolgordijnen vaak beperkt door de stofbreedte, zijn houten jaloezieën beperkt door het gewicht en zijn plissé gordijnen weer wat kwetsbaarder. Vouwgordijnen bieden een oplossing voor alle deze beperkingen. Door de juiste stofkeuze, kleur en afwerking kunt u deze geheel naar uw keuze samenstellen.

Misschien wel het grootste voordeel van vouwgordijnen is de stofkeuze. Waar andere raambekleding vaak beperkt is tot de collectieboeken, kunnen vouwgordijnen nagenoeg van iedere stof en kleur gemaakt worden. Uiteraard is de ene stof beter geschikt dan de andere. Als u een gordijnwinkel binnenloopt dan hangen daar vaak hele rekken voor met stoffen. De meeste hiervan zijn geschikt als vouwgordijn en daardoor is er een nagenoeg onbeperkt aanbod. De stoffen variëren van fijne transparante stoffen tot zware verduisterende stoffen. Kies een inbetween stof voor sfeer of een mooi geweven gordijnstof ter aankleding.

Naast alle stoffen is er ook volop keuze in afwerkingen. Kies voor een landelijke look voor vouwgordijnen zonder baleinen. Door geen baleinen te gebruiken gaat de stof in lichte golven vallen waardoor een nonchalante look ontstaat, zeker bij linnen stoffen kan dit heel mooi zijn. het meest gebruikt is de afwerking met de baleinen aan de achterzijde. Dit is de meest klassieke uitvoering en dit past in de meeste interieurs. Door de baleinen aan de voorzijde te nemen ontstaat er weer een moderne variant van de vouwgordijnen. Wilt u spelen met kleuren dan zou u ook kunnen kiezen voor vouwgordijnen met een bies rondom. Dan kiest u een basisstof voor het middelste deel en komt er langs de zijkanten een andere stof/kleur die een mooi contrast geeft. Zo kunt u bepaalde kleuren in huis mooi combineren.

Een ander groot voordeel is dat nagenoeg alle maten gemaakt kunnen worden. Van hele kleine vouwgordijnen tot echt hele grote vouwgordijnen. Zo kunnen de kleine maten al vanaf 35cm breed en de grote maten zelfs tot 6 meter breed. Het is wel zo dat als de maten te groot worden dat er gekozen moet worden voor een elektrisch systeem. Een vouwgordijn van bijvoorbeeld 5 bij 5 meter kan niet met de hand opgetrokken worden. Bij andere raamdecoraties is er vaak een beperking in de maten, zo worden jaloezieën vaak tot een maximale breedte van 360cm gemaakt. Maar als u een hele brede pui heeft dan is het mooi om dat uit 1 deel te maken.

Voor slaapkamers kunt u weer dezelfde stof gebruiken en deze laten voorzien van een voering stof. Deze voering is dan geheel verduisterend zodat de kamer lekker donker wordt. voordeel is dat u dezelfde stof als in de woonkamer kunt gebruiken. Vaak willen mensen dat het zicht aan de buitenzijde gelijk is. Maar als u verschillende kleuren vouwgordijnen kiest dan ziet u die kleuren ook aan de buitenzijde. Daar is een oplossing voor door een voering toe te passen die achter de stof komt. U kunt de voering dan in 1 kleur kiezen zodat de buitenzijde bijvoorbeeld allemaal roomwit is. Daarnaast zorgen gevoerde vouwgordijnen ook nog eens voor extra isolatie en geven ze een goede akoestische werking. Kortom, vouwgordijnen zijn zeer veelzijdig en de ideale oplossing voor uw raamdecoratie.

Aflossen op een zakelijke lening, hoe werkt dat?

Bij het aanvragen van een zakelijke lening ga je akkoord met enkele voorwaarden. Zo geef je bijvoorbeeld aan wat het doel is van de zakelijke lening, wat de hoogte van het gewenste bedrag is en wanneer je het bedrag denkt af te lossen. Aflossen op een zakelijke lening is daarbij uiteraard een belangrijk onderdeel. De aflossing wordt dan ook van te voren besproken. Er wordt overlegd over de verwachte periode waarin je het te lenen bedrag denkt te gaan aflossen. Het rentepercentage wordt daarbij ook meteen vastgelegd, evenals de verwachte termijnen.

Deze termijnen zijn in principe allemaal gelijk. Dat wil zeggen dat je per termijn een vast bedrag terugbetaalt aan de kredietverstrekker. Tussen het geleende bedrag en het totale terug te betalen bedrag zit dan het verschil aan rentebedrag. Dit is een percentage dat de kredietverstrekker rekent in verband met het risico dat bij het verlenen van geld komt kijken. Dit is de winstmarge van de kredietverstrekker over de lening als geheel.

Mogelijkheid tot vervroegd aflossen
Naast het vaste van te voren afgesproken traject is het bij de meeste kredietverstrekkers ook mogelijk om vervroegd af te lossen. Aangezien dit voor beide partijen in principe de beste optie is, worden hier over het algemeen geen extra kosten over verrekend. Het is dan dus mogelijk om bijvoorbeeld al na 3 termijnen de overige 7 termijnen in een keer over te maken. Je bent dan meteen weer schuldenvrij, terwijl de kredietverstrekker alsnog het volledige bedrag ontvangt. Beide partijen zijn dan in principe in zijn volledigheid de gemaakte afspraken nagekomen. Dit is een groot voordeel van een zakelijke lening.

Aflossen op een zakelijke lening is dus een vrij duidelijk concept. Van te voren worden er afspraken gemaakt over alle voorwaarden die bij de aflossing komen kijken. Van de duur tot aan het totale verschuldigde bedrag, alles wordt vastgelegd. Tijdens het aflossen is er vervolgens de flexibiliteit om vervroegd af te lossen. Hiermee is zakelijk lenen een uitstekende optie voor een ondernemer of bedrijf om tijdelijke meer financiële middelen te genereren.

Een ongeluk zit in een klein hoekje: ook voor ondernemers

Er kan onderweg altijd iets gebeuren als je in je auto rijdt. Je houdt je aan alle verkeersregels, let super goed op maar toch kan het voorkomen dat je een ongeluk krijgt en schade aan je auto oploopt. Natuurlijk heb je ervoor gezorgd dat jouw auto goed verzekerd is. En rijd je je auto zakelijk, dan hoort daar uiteraard ook een zakelijke autoverzekering bij. Maar wat is eigenlijk de top 3 meest voorkomende schades en ongelukken in het verkeer?

1. Bumperschade

Bijna de helft van alle automobilisten in Nederland heeft wel eens bumperschade aan de auto gehad. Dit is dan ook de meest voorkomende schade aan auto’s. Vaak zit de bumperschade aan de rechterkant. Dat komt omdat de meeste mensen fileparkeren aan de rechterkant van de straat.

 

2. Kras of lakschade

Eigenlijk zitten er op elke auto wel lakschades en krassen. Vaak wordt ervoor gekozen om dit niet meteen te repareren. Pas daarmee op want bij een diepe kras is je auto niet meer optimaal beschermd tegen roesten. Dit soort schade valt helaas vaak duurder uit dan je dacht. Als de schade te verhalen is op iemand anders, gaat het niet van je schadevrije jaren af.

 

3. Steentje in voorruit

Een miezerig opspattend steentje op de weg is al genoeg om een put of sterretje in je voorruit te veroorzaken. Het kan soms zijn dat zelfs je hele autoruit hierdoor moet worden vervangen. Door te kiezen voor een uitgebreide autoverzekering ben je in elk geval verzekerd tegen dit soort schades.

 

Particuliere autoverzekering

Ben je niet zo’n fan van de bijtelling met betrekking tot het privégebruik van je auto en rijd je je auto privé? Ook dan zorg je er natuurlijk voor dat je auto goed verzekerd is. Bij een eventuele overstap wil je natuurlijk wel dat je schadevrije jaren behouden blijven. zodat je profiteert van een zo laag mogelijke premie. Reed je hiervoor in een leaseauto, dan zijn die schadevrije jaren op te vragen bij de leasemaatschappij.

Wat is een videowall? En heeft jouw onderneming er iets aan?

Videowalls zijn de laatste jaren steeds populairder. Maar: weet jij eigenlijk wat een videowall precies is? Geen zorg, in dit artikel leggen we je precies uit wat een videowall is, welke voordelen het met zich mee brengt en of het ook een geschikte keuze kan zijn voor jouw bedrijf. Lees gauw verder!

Wat is een videowall precies?

Een videowall is een videomuur die kan bestaan uit meerdere modulaire Direct View LED tegels, of bestaat uit meerdere LCD schermen die samen één beeld uitzenden. Je kunt natuurlijk denken aan de grote schermen die je op Times Square in New York ziet, maar ook aan de digitale schermen die bij het circustheater in Scheveningen hangen. Een van de grote voordelen aan videowalls is dat ze geschikt zijn voor zowel binnen als buiten. Zo kunnen ze ook een digitale toevoeging zijn aan je ontvangsbalie. Het grote voordeel van videowalls is dat het een moderne, slimme en technische manier is om reclame te maken of een boodschap uit te dragen.

Wat voor verschillende opties voor videowalls zijn er?

Om te beginnen: er zijn twee heel populaire opties voor videowalls. Dat zijn de LCD (wordt ook wel led-lcd genoemd) en LED (soms direct view led genoemd).

LCD

Het is belangrijk om na te denken over de functie en het doel van je videowall. Zo heb je andere eigenschappen nodig voor een videowall die van veraf te lezen moet zijn, dan voor een videowall die je gebruikt voor presentaties. Een LCD scherm kun je overigens voor het laatste beter niet gebruiken, omdat soms delen van de presentatie kunnen wegvallen door de randen van het scherm. Een LCD scherm is, in vergelijking tot een LED scherm, iets geschikter voor binnen dan voor buiten.

LED

Een LED Wall is een geschiktere keus wanneer je je videowall gaat plaatsen in een omgeving met veel licht. Deze hebben namelijk een hogere lichtopbrengst en daarom zijn deze geschikter voor buiten dan voor binnen. Ook heb je bij het scherm van een LCD vaak last van lichtreflectie: waardoor de boodschap op de videowall minder zichtbaar wordt. Toch kan het licht van een LED scherm soms ook té fel zijn. Een LED scherm is vaak wel iets duurder dan een LCD scherm.

 

Het voordeel van coaching voor ondernemers

Ondernemers hebben veel met elkaar gemeen. Ze willen hun bedrijf succesvol uitbouwen en laten groeien. Ze kunnen met veel passie vertellen over hun product, dienst of bedrijf in zijn geheel. Echter ontbreekt het soms aan de kennis en vaardigheden op andere gebieden die te maken hebben met ondernemen. Coaching door iemand met ervaring kan de ondernemer helpen om die onderdelen te verbeteren.

Ondernemers zijn goed in hun vak

Zelfstandig ondernemers zijn goed in hun vak. Een eigenaar van een kapsalon is goed in het knippen van mensen. Een eigenaar van een stukadoorsbedrijf is goed in het aanbrengen van stucwerk. Ondernemen stopt niet bij het uitvoeren van je vak. Er komen ook veel andere zaken om de hoek kijken.

Wat doen een business coach?

Een coach fungeert onder andere als een klankbord, houdt je gefocust, kan helpen in het vinden van een balans tussen privé en werk, behoedt je voor valkuilen, daagt je uit en kan je helpen bij het vaststellen van je toekomstvisie.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt kan het soms eenzaam zijn. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het voortbestaan van je bedrijf en je bent de enige die hier 24/7 mee bezig is. Het hebben van iemand die je daarin kan sturen en als klankbord kan fungeren is dan erg fijn.

Het voordeel van een business coach

Zoals eerder al werd aangegeven komt tijdens het ondernemen veel meer om de hoek kijken dan alleen het uitvoeren van het vak. Dit zijn vaak aspecten die complex kunnen zijn, zoals het uitstippelen van een duidelijke toekomstvisie, of meer sociale en persoonlijke zaken. Coaching op dit gebied kan je als ondernemer enorm helpen. Een business coach heeft namelijk door de jaren heen de nodige ervaring opgedaan. Hij of zij kent de problemen waar een ondernemer mee te maken kan krijgen en hoe je dit het beste kan afhandelen.

Je komt uit je comfortzone

Een business coach kan zowel introverte als extraverte ondernemers helpen om buiten hun comfortzone te treden. Het is makkelijk om verstrikt te raken in je eigen vertrouwde ondernemerswereld. Een coaching kan je dan helpen om hieruit te stappen en je aan te moedigen om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe dingen uit te proberen.

Iemand die niet bang is om je corrigeren

Coaches zijn niet betrokken bij je onderneming. Om die reden is een coach niet bang om je te corrigeren. Dwaalt je focus bijvoorbeeld af en ben je bezig met zaken die minder belangrijk zijn voor je bedrijf? Een business coach laat je dit weten en houdt je scherp.

Sparren over je ideeën

Als ondernemer heb je vast veel ideeën over hoe je je bedrijf over 5 jaar ziet, waar je heen wilt en welke kansen er in de markt liggen. Met een coach kan je sparren over deze ideeën. Hij of zij kan uit eigen ervaring zijn mening geven, je helpen om deze ideeën in goede banen te leiden en je waarschuwen voor problemen die kunnen optreden.

Je hebt een vertrouweling

Als baas van een onderneming sta je vaak bovenaan de piramide. Het is dan moeilijk om met iemand te praten over je zorgen, zowel werkgerelateerd als privé. Coaches zijn vertrouwenspersonen. Je kunt alles open met ze bespreken zonder dat ze je beoordelen.

Is een tandartsverzekering nu wel handig of is het geldverspilling?

Veel mensen zien er tegenop om naar de tandarts te gaan, en sommigen zijn er zelfs bang voor. Maar hoe je het ook went of keert, een tandarts moet je wel regelmatig bezoeken om je gebit niet te verliezen. En helaas soms zelfs een gaatje vullen of moet er tandsteen verwijderd worden. Deze kosten worden vaak niet gedekt in het basispakket en dan zou een aanvullende tandartsverzekering dus erg van pas komen. Maar: heb je een aanvullende tandartsverzekering écht nodig? Of is het verspild geld? We bespreken de voor- en nadelen in dit artikel.

Kinderen

Kinderen onder de 18 jaar hebben gelukt, want voor hen worden de meeste tandartskosten niet in rekening gebracht en worden deze gedekt in het basispakket. Ben je boven de 18, dan kun je beter wel een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. In sommige gevallen worden de kosten voor volwassenen wél gedekt vanuit het basispakket. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende situaties.

Dit wordt wel gedekt vanuit het basispakket

– Zeer ernstige problemen aan tanden of kaken die bijzondere tandheelkundige zorg vereist.

– Wanneer er sprake is van een ernstige ontwikkeling- of groeistoornis.

– Wanneer volwassenen een uitneembaar kunstgebit nodig hebben.

– De kosten die gemaakt worden bij de kaakchirurg.

Voor deze bovengenoemde zaken betaal je slechts het eigen risico van je zorgverzekeraar. De grootte van dit bedrag is natuurlijk compleet afhankelijk van jouw verzekering, en hoe hoog jouw maandelijkse premie is. Ben je nog student, verdiep je dan eens in de goedkoopste studenten zorgverzekering. Dit kan je erg veel kosten besparen.

Heb je een aanvullende tandartsverzekering écht nodig?

Om te weten of je een aanvullende tandartsverzekering nodig hebt, kun je jezelf de volgende vragen stellen.

– Heb ik een gezond gebit? Verkeert je gebit in slechte staat, dan is de kans groot dat hij meer zorg vereist.

– Hoe groot zijn de kosten die ik kan verwachten? Hiervoor kun je je tandarts ook om advies vragen. Gaan er bijvoorbeeld röngtenfoto’s gemaakt worden, dan kan dit erg in de kosten lopen. Een aanvullende tandartsverzekering zou dan een betere optie zijn.

– Welke verzekeraars zijn geschikt voor mij? Met je gebit moet je je hel leven doen en daarom is het belangrijk om goed an te denken over hoe zuinig je hiermee zou willen zijn. Vergelijk verschillende verzekeraars om er zo achter te komen wat de beste tandartsverzekering voor jou is.

– Wat gaat de verzekering mij kosten? Uiteindelijk zul je dek osten van de aanvullende verzekering moeten opwegen tegen de mogelijke kosten die de tandarts je zou kunnen sturen als je geen verzekering afsluit. Denk je dan dat het nog steeds voordeliger is om een verzekering af te sluiten, kies daar dan ook vooral voor.

Wanneer je grondig hebt nagedacht over bovenstaande vragen, is het tijd om de juiste verzekeraar te kiezen die past bij jouw wensen en eisen. Tot slot, help je je gebit natuurlijk altijd een handje door het extra goed te verzorgen. Dat helpt al helemaal bij het ontwijken van de tandarts.

Kan je winkel overleven zonder webshop?

Nu consumenten steeds meer online winkelen, en steeds minder in winkelgebieden, staan veel kleine ondernemers voor een belangrijke keuze. Blijven zij alleen een fysieke winkel runnen, of breiden zij toch uit met een webwinkel? Of sluiten ze zelfs de fysieke winkel, en gaan ze helemaal over op een webshop? Een lastige keuze, zonder garanties voor een goede afloop, zo lijkt het.

Fysieke winkels hebben het zwaar

Wie het nieuws enigszins heeft gevolgd weet het: fysieke winkels hebben het zwaar. In steeds meer binnensteden staan panden leeg, en veel ook, en winkeliers lijken de grootst mogelijke moeite te hebben om mensen naar hun winkels te lokken. Gezellige koopavonden veranderen in uitgestorven straten en steeds meer winkels die hun deuren op dit soort momenten gesloten houden. De ene na de ander grote winkelreus valt om, en ook kleine winkeliers hebben vaak de grootst mogelijke moeite om het hoofd boven water te houden.

Toch zijn er ook succesverhalen te melden. Nieuwe formules, vaak afkomstig uit het buitenland, blijken wél aan te slaan. Klanten lopen de deuren van dit soort nieuwe winkelreuzen plat, terwijl ze de winkels die ze al jaren kennen steeds meer links laten liggen. Vernieuwing, dat lijkt dus een toverwoord te zijn, klanten iets bieden dat zij nog niet kennen. Opvallend is dat veel van dit soort nieuwe ketens geen webwinkel heeft: in een tijd waarin mensen steeds meer online gaan shoppen blijkt er middels alleen fysieke filialen dus wel degelijk winst te behalen.

Jouw winkel ook online?

Waar buitenlandse winkelreuzen er steeds vaker voor kiezen om geen webwinkel te beginnen, heb je die luxe als kleinere ondernemer niet altijd. Grote winkelketens die in veel landen actief zijn profiteren volop van alle schaalvoordelen die dat met zich meebrengt: zij kunnen hun producten vaak heel goedkoop inkopen, waardoor zij zelfs met lage verkoopprijzen nog genoeg winst maken. Voor een lokale winkelier gaat dit niet op.

De keuze om al dan niet een webshop te beginnen is een persoonlijke. Maar als je het doet, doe het dan goed. Houd in je webshop dezelfde sfeer aan als die ook in je winkel aanwezig is, zodat bestaande klanten zich er thuis voelen. Bied hen service aan, bijvoorbeeld door hen online te laten bestellen en hen de gekochte spullen persoonlijk op te laten halen als zij dit prettig vinden. Denk goed na over hoe jouw webshop zich kan onderscheiden van anderen.

Wat erg belangrijk is, is een goede hosting. Kies je als software voor Magento, kies dan ook een Magento host. Bedrijven die Magento hosting aanbieden weten wat jouw winkel nodig heeft, en zorgen ervoor dat je goed bereikbaar bent online. Want een webwinkel die slecht te bereiken is, daar ben je zeker niet bij gebaat.

Crypto bedrijven: wat zijn/doen ze precies?

Niemand kijkt er vandaag de dag nog van op als er in een restaurant betaald wordt met Bitcoins. Alhoewel, misschien de oudere generatie. In ieder geval was het een paar jaar geleden heel normaal om te betalen met cash geld, maar vandaag de dag kán dat op heel veel plekken zelfs niet meer. Deze oude vorm van betalen heeft plaatsgemaakt voor een moderne vorm van geld: crypto geld. Maar als je benieuwd bent hoe dat nou precies werkt met cryptogeld of wat crypto bedrijven nou precies doen: dat leggen we je in dit artikel uit!

Cryptogeld

Cryptogeld is waarde in de vorm van een bedrag in een cryptovaluta, of – met een Engels woord – cryptocurrency.”, aldus Wikipedia. De cryptovaluta kun je als het ware zien als een digitale munteenheid, een nieuw en alternatief geldsysteem voor de manieren van betalen die we in het huidige tijdperk kennen. De bekendste vorm van cryptogeld is de Bitcoin.

Het is bijzonder dat een “ongrijpbare” valuta zoveel waard is geworden. Ja, cryptogeld bestaat, maar zonder internet of computer kun je nooit bewijzen dat je het daadwerkelijk bezit. Natuurlijk kun je een digitale portemonnee ook wel uitprinten, maar een transactie zal vrijwel altijd digitaal gaan. En dat verbaast bijna niemand meer, want betalen met cash geld is zó niet van 2019. Met cryptogeld kun je betalen bij online kansspelen, restaurants, casino’s en verschillende winkels (ja, ook supermakten). In 2018 is de marktkapitalisatie van cryptogeld geschat tussen de 100 en 200 miljoen (!).

Bitcoin trading websites

Dit is de digitale beurs van cryptocurrency. Er zijn verschillende sites te vinden die zowel meer geschikt kunnen zijn voor beginners als voor ervaren crypto-handelaren. Op deze “Bitcoin exchange” wordt gehandeld in cryptogeld. De populairste Bitcoins waarin wereldwijd gehandeld wordt, zijn Binance, Bittrex, KuCoin, Huobi Pro en Bibox. Deze crypto trading websites zijn helaas (te) vaak scam. Je moet er dus zéker van zijn dat je te maken hebt met een betrouwbare website voor je geld inzet.

Robots

Er zijn ook websites die online een soort crypto robot aanbieden. Deze robot kan door slim in te schatten waar te investeren, “miljoenen” aan geld verdienen, en het enige wat jij hoeft te doen is geld inzetten. Klinkt dat niet veel te mooi om waar te zijn? Zit er niet een addertje onder het gras? Dat lijkt mee te vallen. Elk mens met hersenen zal niet verbaasd zijn dat de kansen om te winnen vergroot worden met behulp van een robot, maar het is geen garantie dat al je inzet inclusief winst terug zal komen. Ook worden risico’s verkleind, maar kunnen risico’s nooit volledig weggenomen worden.

Tips wanneer je wilt investeren in Bitcoins

Voordat je ‘echt’ aan de slag gaat in de crypto-handel, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Lees dus eerst boeken en artikelen over cyrptocurrencies. Daarnaast kun je deelnemen aan online helpdesk kanalen, die je een platform bieden om eventuele vragen te stellen over jouw digitale munt. Tot slot moet je natuurlijk nooit met geld investeren wat je niet kunt missen. Je loopt immers altijd een risico en ook bij investeren in digitaal geld gaat de leus “geniet, maar met mate”, op.

Als ondernemer je auto verzekeren: hoe zit dat?

Stel je bent ondernemer en je wil je auto verzekeren? Logisch, want je goed laten verzekeren zorgt ervoor dat je bij eventuele schade of diefstal goed bent verzekerd. Toch is het voor een ondernemer allemaal een beetje lastiger. Hoe het voor jouw als ondernemer in zijn werk gaat? Dat leggen we je in deze blog uit!

 

Heb je bijvoorbeeld een auto omdat je dagelijks naar klanten toe moet, of heb je een bestelwagen waar je veel gebruik van maakt? Dan is het slim om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Onder zakelijk gebruik kan ook vallen dat je bijvoorbeeld een koeriersbedrijf hebt of dat je goederen vervoerd. Maar ook een rijschool kan hieronder vallen. Let op! Rij je slechts met je auto naar je werk en weer terug? Dan is het niet slim om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Dit valt namelijk onder privégebruik.

Particulier verzekeren

Wat is het verschil met een particuliere autoverzekering zal je misschien denken? Rij je zakelijk dan zal je meer kilometers maken op een dag dan wanneer je er privé in rijdt. Misschien rij je dagelijks naar je werk, maar blijft het daarbij. Verzeker je eigen auto? Dat kan ook, maar dit valt dan wel eerder onder een particuliere verzekering. Of je die zakelijk weg kunt schrijven hangt van een aantal zaken af. Je boekhouder kan hier het beste naar kijken.

Soms is er ook sprake van wisselende bestuurders. Bijvoorbeeld omdat je een eigen garagebedrijf hebt en leenauto’s hebt verzekerd. Een zakelijke autoverzekeraar houdt hier dan rekening mee. Ook kan het dan voordelig zijn wat betreft btw berekenen. Vaak betaal je da neen lagere premie omdat eventuele schade dan ook exclusief btw wordt uitbetaald. Dit werkt niet zo bij een particuliere autoverzekering.

Zakelijke verzekering

Je auto als ondernemer verzekeren is dus slim. Het is tenslotte prettig wanneer je schade rijdt dat dit verzekerd wordt. Maar als ondernemer is het goed om te controleren hoeveel kilometers jij per dag maakt en of je het zakelijk kunt wegschrijven. Zoals we eerder al zeiden kun je dit het beste bespreken met een boekhouder of een accountant.

Met een grote groep op vakantie? Huur eens een villa!

Ben je van plan om met een groep van wel 16 man op vakantie te gaan? Dit lijkt misschien een onbegonnen taak, want waar vindt je nu een leuk vakantiehuis waar je met deze groep allemaal een leuke tijd kunt beleven? Het antwoord hierop is simpeler dan je in eerste instantie zal denken, want je kan met gemak een vakantiehuis België huren voor grote groepen mensen. Dit doe je door te kijken op de website van Villaspot, de specialist op het gebied van vakantiehuizen in Nederland, België en andere landen in Europa, zoals Frankrijk en Italië. Door een vakantiehuis in België bij Villaspot te huren, weet je zeker dat het je niet ontbreekt aan luxe, ruimte en activiteiten.

Overal in België

De vakantiehuizen van Villaspot staan verspreid in heel het land. Wil je nu met zijn allen een van de grote bruisende steden, zoals Brussel of Antwerpen, bezichtigen in stijl, of wil je juist de natuur in en kijken wat het prachtige uitgestrekte landschap van de Ardennen te bieden heeft? Voor elk van dit soort vakanties heeft Villaspot de perfecte accommodatie. Door midden in het gebied dat je wilt zien je vakantiehuis te huren, heb je pas echt het vakantiegevoel en dat je bezig bent je horizon te verbreden. Op deze manier ontdek je het land van onze zuiderburen op een totaal andere manier.

Aan luxe geen gebrek

De term ‘villa’ wordt hier niet onterecht gebruikt. De vakantiehuizen van Villaspot voldoen aan alle wensen die je als boeker kan hebben. Met zijn 16’en je eigen privézwembad hebben zodat je kan doen en laten wat en wanneer je wilt? Dat is bij elk van de vakantiehuizen in België wel te realiseren. Heerlijk van het weer genieten op een manier die normaal gesproken alleen voor de elite is weggelegd. Maar ook tijdens slecht weer kan je hiervan genieten, door een vakantiehuis te huren met een zwembad binnen of met een jacuzzi. Zo kan je zelfs in de koudste maanden van het jaar van je luxe vakantiehuis met zwembad genieten. Andere toevoegingen zijn bijvoorbeeld het hebben van je eigen bioscoopzaal, een royale tuin waar je zelfs de hond mee kan nemen en veel ruimte voor spellen voor de kinderen.

Genoeg te doen

België is een veelzijdig land en biedt zich voor allerlei activiteiten. Van het bezoeken van steden en musea tot het avontuur opzoeken door te sporten en te survivallen. Voor iedereen in je groep is er wel iets te doen. Het boeken van een vakantiehuis is eenvoudig en de activiteiten zijn vooraf ook al in te plannen. Bij Villaspot is dit voor elke groep mogelijk, hoe groot of klein dan en in welke samenstelling dan ook.

Hoeveel is jouw bedrijf waard en hoe stel je dat vast?

Ieder bedrijf heeft zijn eigen waarde en zijn eigen prijs. Leuk om te weten als ondernemer wat jouw bedrijf waard is, maar hoe reken je dat uit?

De prijs is niet de waarde

De waarde is niet hetzelfde als de prijs. Belangrijk om te onthouden als je de waarde van je bedrijf wil weten. De prijs waarvoor het bedrijf verkocht zou worden, hangt af van wat de verkoper voor het bedrijf wil hebben en wat de koper maximaal wil uitgeven. Natuurlijk kan de prijs door meer factoren variëren. Bijvoorbeeld door de huidige economie. Is het verstandig om nu te kopen en wat als de economie veranderd? Ook dat heeft invloed op de prijs.

De waarde van het bedrijf is vaak niet hetzelfde als de prijs die wordt afgesproken. De uiteindelijke verkoopprijs van een onderneming is het resultaat van de onderhandelingen tussen de twee geïnteresseerde partijen. De prijs hangt af van de koop- of verkoopmotieven, onderhandelingstactiek en –vaardigheden en de betalingswijze van de transactiesom.

Schaduw-prijsbepalers

De omzet en winst bepalen grotendeels de prijs die de nieuwe koper voor het bedrijf zal moeten betalen, maar ook de schaduw-prijsbepalers kunnen van invloed zijn. De schaduw-prijsbepalers zijn andere zaken die de prijs kunnen bepalen. Voorbeelden van schaduw-prijsbepalers zijn een actueel klantenbestand, gedane noodzakelijke investeringen, due diligence (boekenonderzoek) en alternatieven. Als u het bedrijf moet verkopen, is dat voor de koper een mooie kans om iets van de prijs af te snoepen. Het beste wat u daar tegen kan doen, is meer potentiële kopers zoeken.

Adviseur

Het is en blijft lastig om de exacte waarde van je bedrijf te schatten. Als je er over nadenkt om je bedrijf te verkopen en je zeker weet dat je de juiste waarde ervoor terugkrijgt, kan je het best een adviseur om hulp vragen. Zo kom je altijd op een exact bedrag uit dat representatief is voor jouw bedrijf. Een adviseur helpt bij alle stappen van de bedrijfsovername en zorgt ervoor dat de waarde die jouw bedrijf heeft, ook naar voren komt tijdens de bedrijfsovername. In de praktijk scheelt dit een hoop extra werk en stress.

Begin op tijd

Het verkopen van een onderneming is niet niks. Ook de overname van het bedrijf kan al veel stress opleveren, laat staan de onderneming overdragen aan een nieuwe koper. Begin op tijd met het regelen van je zaken en denk goed na over opvolgers en kopers. Elke ondernemer krijgt met overname te maken, hoe beter je bent voorbereid, des te makkelijker het gaat.

De grootste valkuilen voor ZZP’ers

Er kunnen tal van redenen zijn om als ZZP’er aan de slag te gaan. De vrijheid die je hebt om verschillende opdrachten aan te nemen en je eigen tijd in te delen, bijvoorbeeld. Of het idee dat je als zelfstandige veel meer kunt verdienen dan in loondienst, ook een veelgehoord argument. En alhoewel het ZZP-leven veel mensen heel goed bevalt, zijn er ook behoorlijk wat valkuilen waar startende ZZP’ers massaal intrappen.

Je mag niet al het geld houden

Heb je je eerste opdracht erop zitten, en heeft je opdrachtgever je factuur betaald? Dan voel je je vast en zeker even enorm rijk. Zo veel geld, dat kreeg je in loondienst nooit voor een vergelijkbaar aantal uren! ZZP’er worden was de beste beslissing van je leven, en je gaat nú meteen de stad in om eens even flink te shoppen. Een nieuwe auto, is dat misschien ook mogelijk?

Vrijwel iedere ZZP’er raakt door het dolle heen bij het zien van de verdiensten, zeker in vergelijking met het uurloon dat voorheen in loondienst werd betaald. Er is echter een reden dat de bedragen voor zelfstandigen zoveel hoger uit lijken te vallen: er gaat nog het een en ander vanaf. En waar je baas dat voorheen regelde, is dat nu je eigen verantwoordelijkheid. Zet dus genoeg opzij om aan het einde van het kwartaal je BTW af te kunnen dragen aan de Belastingdienst, en aan het eind van de jaar niet wit weg te trekken bij het zien van het bedrag dat je nog aan inkomstenbelasting af moet dragen. Je zal niet de eerste ondernemer zijn die zich daar flink in vergist…

Had je je erg verheugd op die nieuwe auto, of heb je hem eigenlijk best hard nodig om je werk te kunnen doen? Je kunt voor dit soort zaken beter een zakelijke lening aanvragen dan het geld dat je nog aan de Belastingdienst moet afdragen ervoor te gebruiken.

Niet iedereen betaalt op tijd

Zeker kleine ondernemers met kleine reserves kunnen er de dupe van worden als klanten niet op tijd betalen. En dat dit je ooit gebeurt is eerder regel dan uitzondering. Heb je weinig geld op de bank en een klant betaalt een grote factuur te laat, dan kun je in de problemen komen. Jij moet jouw rekeningen ondertussen namelijk wel gewoon betalen.

Het is goed om wanbetalers altijd goed achter de broek aan te zitten, of er een bureau voor in te schakelen dat dit namens jou doet. Dat maakt je geen zeur, je hebt simpelweg recht op het geld en op een fatsoenlijke betalingstermijn. Om te voorkomen dat je in de problemen komt bij te late betaling, kan het afsluiten van een rekening courant krediet verstandig zijn, zo heb je in ieder geval altijd de beschikking over wat geld. De extra kosten die je maakt, kun je als het meezit compenseren door wanbetalers een opslag te laten betalen.

Werken uit huis? Hoe kun je thuis goed prive van zakelijk scheiden?

Of je nu zelfstandig ondernemer bent of van je werkgever thuis mag werken, thuiswerken is een trend die waarschijnlijk niet meer gaat verdwijnen. In een ideale situatie heb je een kantoor in of aan huis, maar wat als je die ruimte nu niet hebt? Hoe creëer je een werkplek en houd je privé en zakelijk gescheiden?

Eigen plekje

Het hebben van een eigen werkplek is voor thuiswerkers het prettigst werken. Een eigen ruimte waar je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt. Een plek waar je de deur dicht kunt doen als je niet gestoord wil worden en waar je diezelfde deur achter je dicht kunt trekken als je werkdag of werkweek er weer op zit. Heb je zo’n ruimte, dan heb je misschien de neiging om die helemaal vol te zetten met alle dingen die je als ‘zakelijk’ bestempeld. Een bureau, een stoel, een boekenkast vol administratie. Op je bureau een scherm, printer en erboven een bord waarop je alle ideeën en to-do lijstjes kunt pinnen.

Maar kun je wel prettig werken als het zo vol staat? Of ga jij juist lekker als het opgeruimd is? Denk daar over na en pas je werkplek daarop aan. Die administratie en orders kunnen ook in een gesloten kast staan, dat geeft al veel meer rust. Zet er ook meteen de printer in, dan is die ook lekker uit het zicht. Dat (prik)bord boven je bureau? Het kijkt je steeds aan, zo van ‘je moet creatief zijn, nieuwe ideeën bedenken én je to-do lijstje afwerken.’ Daar wordt niet iedereen direct productiever van, dus ook hiervoor geldt: weg ermee als het niet bij je past!

Privé is privé

Als je aan het werk bent, moet je je kunnen concentreren. Maar als je vrij bent, is het lekker als je je ook thuis voelt in je huis. En je kinderen ook. Waak er dus voor dat je huis overal de strakke en zakelijke uitstraling van je werkplek krijgt. Heb je bijna overal in huis witte muren? Lekker licht en clean, maar ook saai! Vooral in een kinderkamer mag wel wat gebeuren. Denk eens aan muurstickers kinderkamer: kleine moeite, groots effect. En er komt geen kwast aan te pas!

Heb je trouwens geen losse werkplek? Zorg dan dat er een plekje in huis is waar je prettig en rustig kunt werken. Zet een bureau op je slaapkamer als daar plaats voor is, of werk aan de (opgeruimde) keukentafel. Zorg er dan vooral voor dat je, als je klaar bent met werken, wel je werkspullen opruimt. Als je vrij bent, ben je ook echt vrij en moet je niet continu geconfronteerd worden met werk dat misschien nog niet af is.

Lekker makkelijk

Als je thuis werkt, is het verleidelijk om ‘tussendoor’ even wat huishoudelijke taken te doen. De was aanzetten of ophangen, de vaatwasser uitruimen, het vuilnis buiten zetten, het zijn van die klusjes die je ziet liggen en waar je dan door afgeleid wordt. Heb je een vuilcontainer, dan moet die op gezette tijden geleegd worden. En als die leeg is, moet die ook weer terug naar huis. Al die containers lijken op elkaar, maar vanaf nu springt die van jou er uit! Met een container sticker pik je jouw container er altijd uit, waardoor het binnenhalen niet langer duurt dan noodzakelijk en jij zo weer aan het werk bent. 

Werk is werk en privé is privé. Probeer dat ook zo te houden. Dus beperk de huishoudelijke klusjes tot een minimum en maak ze zo makkelijk mogelijk zodat je snel klaar bent!

 

4 tips om salarisadministratie te automatiseren

De salarisadministratie voeren is al snel ingewikkeld. Je moet al die cao’s en wet- en regelgeving maar net kennen en alles correct kunnen opstellen. Dat is al ingewikkeld voor de doorsnee ondernemer, maar zelfs voor doorgewinterde salarisadministrateurs (in dienst of extern) kan het zonder automatisering een tijdrovende, foutgevoelige klus zijn.

 

Toch is het heel erg belangrijk. Als het salaris niet klopt of als het te laat wordt overgemaakt houden werknemers het al snel voor gezien. Dat zorgt uiteindelijk voor minder productiviteit en omzet doordat je kansen misloopt.

 

Wie de salarisadministratie ook doet, de ondernemer, een specialist in dienst, een extern salarisadministratiekantoor of een accountant – als ze de juiste tools niet gebruiken dan kan het al snel een hoofdpijndossier worden.

 

Hier 4 automatiseringstips voor je salarisadministratie

 1. Werk met geïntegreerde salarisadministratiesoftware

Door de salarisadministratie te koppelen aan het HR-systeem en het boekhoudpakket weet je zeker dat je dubbele invoer of fouten voorkomt.

Tegelijkertijd klopt alles voor iedereen: van de (eventuele) HR-medewerker en de accountant tot aan de medewerker zelf toe. Dat geeft je volledige controle over je salarisadministratie.

 

 1. Laat werknemers het zelf doen

Via een online self-service portal en bijbehorende smartphone app geven werknemers zelf door wanneer ze verlof willen opnemen of dat ze ziek zijn. Dan komt het vanzelf bij de relevante manager terecht ter goedkeuring.

 

Bij deze self-service portal kunnen ze ook terecht voor hun overwerk, loonstroken en jaaropgaves. Alles wordt opgeslagen dus eventuele controle is heel makkelijk. Kortom, daar hoef je niet meer een apart proces voor op te tuigen en niemand meer voor aan het werk te zetten.

 

Nog een voordeel van deze portal en bijbehorende app is het beschermen van de privacy van medewerkers. Alleen bevoegde stakeholders hebben toegang tot deze gevoelige informatie. Dat zorgt voor gemoedsrust bij medewerkers én managers. Bovendien zorg je ervoor dat je helpt te voldoen aan de AVG/GDPR, alhoewel dat laatste altijd bij een gespecialiseerde jurist gecontroleerd moet worden.

 

 1. Zet je salarisadministratiesoftware aan het werk

Maak je niet meer druk of je wel voldoet aan al die verschillende cao’s, de werkkostenregeling (WKR) van het betreffende jaar en alle andere laatste relevante wet- en regelgeving. Kies salarisadministratiesoftware waarbij dat alles automatisch up-to-date blijft.

 

Voortaan hoef je alleen nog maar op een knop te druk op om een kloppende loonstrook klaar te zetten in de portal waar de medewerker zelf bij kan. Zelfs betaalbestanden worden automatisch klaargezet zodat ook daar niets mis gaat.

 

Daar komt nog bij dat de betere pakketten automatisch controleren of alles klopt en geven een seintje als dat niet zo is. Moet er toch een loonstrook aangepast worden? Met terugwerkende krachtberekeningen (TWK) maakt het systeem zelf alle nodige correcties in eerder verloonde periodes. Scheelt je veel werk en de loonstroken blijven kloppen.

 

 1. Werk online samen met je accountant

Wil je dat je accountant meekijkt? Of het nu ter controle is of om het uit handen te geven – met de juiste salarisadministratiesoftware geef je een accountant of administratiekantoor veilig online toegang tot je salarisadministratie.

Zo blijft het business-as-usual voor je werknemers en hou jij of je salarisadministrateur meer tijd over voor strategische zaken.

 

Daarom de salarisadministratie automatiseren

Tevreden werknemers, kloppende loonstroken en veel minder werk voor jou of je salarisadministrateur. Misschien lijkt de salarisadministratie niet zo spannend van buiten maar hier gaat het hart toch sneller van kloppen van iedere ondernemer die z’n talent wil behouden én motiveren. Tel daarbij op de enorme efficiencyslag die gemaakt wordt en we hebben een winnende combinatie.

Wil jij ook voortaan een moderne, kloppende salarisadministratie voeren waar werknemers blij van worden? Ontdek hier hoe je start.

Elektrische fiets leasen, wat is belangrijk om te weten?

Een van de dingen waar je volgend jaar zeker op moet letten, is de invoering van het Fietsplan 2020. Dit plan moet het aanlokkelijker en eenvoudiger maken om een fiets van de zaak te leasen. Oude complexe regelgeving maakt plaats voor een makkelijk systeem waarbij het niet meer nodig is om privé gereden kilometers bij te houden. Werknemers gaan een vast bedrag van 7% bijtelling per jaar betalen. Deze nieuwe regeling lijkt erg op de bestaande regeling voor leaseauto’s.

Door de aantrekkelijkere regels is de verwachting dat het aantal leasefietsen snel gaat stijgen. Een aanzienlijk deel van de forenzen wordt zo gestimuleerd om met de fiets naar hun werk te gaan. En dit hoeft niet alleen te gelden voor mensen die dicht bij hun werk wonen. Ook elektrische fietsen en speed pedelecs vallen namelijk binnen de nieuwe regels, zo zijn afstanden van meer dan 10 kilometer geen probleem meer.

Elektrische fiets leasen kosten

Als je meer wilt weten over een elektrische fiets leasen kun je daar via de link meer over te weten komen. Voor veel mensen zijn de kosten een belangrijke afweging bij het leasen van een fiets. Voor werkgevers is het fiscaal erg aantrekkelijk om leasefietsen aan te bieden. De kosten van de fietsen kunnen bij het brutoloon van medewerkers worden opgeteld en daardoor hoeft minder belasting te worden betaald.

Voor werknemers is een elektrische fiets leasen een geweldige manier om voordelig aan een goede nieuwe fiets te komen. De 7% bijtelling per jaar wordt niet alleen berekend over de nieuwwaarde maar ook vermenigvuldigd met de belastingdruk. Een gloednieuwe elektrische fiets van €2500 kost je zo maar tussen de €5,40 en €7,20 per maand. Bovendien werk je met een elektrische fiets aan de gezondheid en sta je nooit meer in de file.

BikeProject

Hoewel de belastingregels flink vereenvoudigd zijn, is het voor een bedrijf nog steeds best wat werk om leasefietsen aan te kunnen bieden. Gelukkig zijn er partners zoals BikeProject die het aanbieden van een fiets van de zaak tot een fluitje van een cent maken. Via een geautomatiseerd programma wordt alle administratie bijgehouden en nagenoeg al het werk uit handen van het bedrijf genomen. Ook pechhulp en afhandeling van schade en diefstal worden door BikeProject geregeld.

Een leuke extra die BikeProject biedt is het spaarsysteem. Je verdient punten wanneer je met de fiets naar het werk gaat en kunt zo collega’s uitdagen hetzelfde te doen. Als je genoeg punten hebt verzameld kun je ze ook nog eens inleveren voor een leuke accessoire of gadget.

Zakelijke fietslease dealers

Er zijn volop zakelijke fietslease dealers waar je gebruik kunt maken van elektrisch leasen volgens de principes van BikeProject. Op de website staat een handig overzicht met een kaart waarop je kunt zien welke dealers er aangesloten zijn bij BikeProject. Je bent volledig vrij om te kiezen van welk van deze dealers jij een fiets wilt afnemen. Bij al deze dealers is WKR oftewel werkkostenregeling mogelijk waardoor het aanschaffen voor de werkgever erg aantrekkelijk is. Als jij een werknemer bent die graag van de mogelijkheden gebruik wil maken, kun je via de website van BikeProject ook een tip naar jouw werkgever sturen.

Wat is de beste webhosting voor jouw bedrijf?

Als bedrijf ontkom je er niet aan: als je een website in de lucht wil hebben en houden, heb je een webhostingpakket nodig. Je kunt dit zelf opzetten en onderhouden, maar in deze tijd is het net zo makkelijk en goed om het uit handen te geven. Hoeveel je uit handen geeft, is helemaal aan jou. Welke soorten webhostingpakketten zijn er en welk pakket is het beste voor jouw bedrijf? 

 

Shared webhosting

Bij shared hosting neem je diensten af bij een hostingprovider die meerdere klanten op één server bedient. Shared staat dus voor de gedeelde server. Dit is vaak een voordelige versie van webhosting en je kunt zelf bepalen wat je precies op je website wil hebben. Het beheer daarvan heb je namelijk zelf in handen. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van hoeveel resources je bijvoorbeeld gebruikt; zo betekent meer geheugen vaak een hogere prijs.

Het nadeel van shared hosting is dat de onderliggende hardware gedeeld is. Qua veiligheid en privacy heb je over het algemeen niets te vrezen, maar als de hostingprovider de resources niet goed in de gaten houdt, kan een andere klant met een drukbezochte webwinkel jouw website vertragen. Toch is dit veruit de meest gekozen hostingoplossing en het is dan ook geschikt voor iedereen die niet al te hoge eisen stelt maar wel een goede website in de lucht wil houden.

 

VPS-hosting

VPS staat voor Virtual Private Server en dit is een variant op shared hosting. Het verschil zit hem er vooral in dat je naast een website die je kunt beheren, eigenlijk een complete virtuele server tot je beschikking hebt. Hierop kun je dan desgewenst zelf applicaties of bijvoorbeeld een databaseserver zetten. Bovendien heb je beheersrechten voor de hele virtuele server zodat je zelf meer kunt regelen. Je hebt hierbij geen last van wat andere klanten doen, de resources worden specifiek aan jouw virtuele server toegewezen. Dit is uiteraard iets duurder dan shared hosting.

 

Dedicated hosting

Hierbij krijg je je eigen fysieke server. Je deelt dus niets en hebt ook geen last van anderen. Vaak is dit behoorlijk duur en alleen nuttig voor specifieke gevallen. Deze vorm van hosting zie je dus steeds minder. Wel is het een goede oplossing voor als je een eigen server niet meer op locatie wil hebben maar wel alles voor jezelf wilt hebben, omdat je bijvoorbeeld veel (zware) websites draait.

 

WordPress-hosting

Ook een variant op shared webhosting, maar dan draaiend op WordPress. Dit is een van de meest gebruikte contentmanagementsystemen en vooral een uitkomst voor kleine ondernemers die geen tijd hebben om in de wereld van websitebeheer te duiken. Net als bij shared hosting gaat het hier enkel om het hosten van een website of webshop. Voor het draaien van een eigen online applicatie ben je nog steeds aangewezen op een VPS.

 

De keuze is aan jou

De keuze voor een bepaald webhostingpakket is geheel aan jou. Welke keuze je maakt zal vooral te maken hebben met budget, gemak en specifieke technische eisen. Als je dit weet, kun je snel aan de slag!

De Must-Have software pakketten voor jouw bedrijf in 2019

Word, Excel, Outlook, het Office pakket kom je bij bijna iedere ondernemer tegen en is feitelijk onmisbaar. Met Office365 werk je waar je wilt, wanneer je wilt. We zitten middenin het tijdperk van het ‘nieuwe werken’ en zijn flexibeler dan ooit. Hierbij hoort software die net zo flexibel en meegaand is als jij, maar die bijvoorbeeld ook zorgt voor veiliger werken. Maak kennis met de must have software pakketten van 2019 voor jouw bedrijf.

Boekhoudpakket

Actueler dan dit wordt het niet: als de Brexit zonder steun van de EU doorgaat, wordt het Verenigd Koninkrijk straks een derde land. Voor alle ondernemers die nu zaken doen met Britse bedrijven, betekent dit dat im- en export gaat veranderen. Een goed boekhoudpakket is hierop voorbereid en biedt je de beste en meest actuele informatie die voor jou relevant is. Het converteren van facturen, waarschuwen dat je dit aan moet geven bij de douane, het is fijn als je software met je mee denkt.

Internet security

Als ondernemer is het verstandig om een zakelijk internet security pakket aan te schaffen. Je kunt, vooral als kleinere ondernemer, soms ook prima uit de voeten met een consumentenoplossing, maar als je kiest voor een zakelijk pakket, kies je een oplossing die weet waar jij als ondernemer tegenaan loopt. Het lost specifieke kwetsbaarheden op die je als consument misschien nooit tegenkomt, waardoor je simpelweg beter beveiligd bent. In deze tijden van cybercrime is het een fijn gevoel als je weet dat je digitale assets veilig achter slot en grendel zitten! Zie het maar als een enorm slot op je digitale deur.

VPN

Met een VPN verbinding zet je een veilige verbinding op met je bedrijfsnetwerk, zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn op kantoor. Het is dus dé oplossing voor iedereen die veel onderweg is of regelmatig thuiswerkt. Er zijn veel aanbieders voor VPN voor Windows, elk met zijn eigen voordelen. Het belangrijkste voordeel dat VPN software biedt is dat, als het eenmaal geïnstalleerd en ingesteld is, je met één druk op de knop online bent.

Veiligheid is en blijft een hot topic. Sinds de invoering van de AVG is het nog belangrijker dat iemand niet zomaar bij je gegevens kan. Aan de andere kant viert cybercrime zijn hoogtijdagen, waardoor je je maar beter goed kunt beveiligen. Met VPN software in combinatie met internet security ben je dan al goed op weg, en ook voor kleine ondernemers is dit belangrijk!

 

Neem contact op!

Onze samenwerkingen met merken is altijd helemaal op maat gemaakt. Een mailtje of een belletje is altijd de moeite!