Welcome to our Blog

The daily Post

Read our Blog

Wat is Sponsored Content? Hoe werkt het + hoe duur in 2019?

Sponsored Content & Marketing via Advertorials is volgens velen de meest effectieve vorm van Internet Marketing. Door samenwerkingen aan te gaan met blogs, websites & vloggers kunnen merken precies de juiste doelgroep bereiken. En niet alleen dat, deze specifiek afgekaderde doelgroep luistert ook nog eens echt naar de boodschap omdat die afkomstig is van een bron die zij vertrouwen.

Wat is sponsored content of een Advertorial?

Heel kort door de bocht is een sponsored post of een advertorial een artikel dat gepubliceerd wordt met als insteek om een product of dienst te promoten. Vaak is een sponsored post niet van een normaal artikel te onderscheiden. Het verschil tussen een advertorial en een sponsored post zit hem er vooral in dat in een sponsored post altijd een link zit naar het bedrijf dat voor het artikel betaald, en dat in een advertorial niet noodzakelijkerwijs een link wordt geplaatst. Vroeger was een sponsored post vooral een overduidelijk promotekstje voor een bedrijf, maar vandaag de dag in 2019 wordt er voornamelijk mee bedoeld dat het artikel is ingekocht om er een link naar de website van een bedrijf in te plaatsen, terwijl het artikel verder lijkt op normale content.

Waarom is Sponsored content voor uw bedrijf relevant? De SEO Impact

Directe toegang tot de bezoekers van websites en blogs is natuurlijk prachtig. En als elk gesponsored artikel ook nog eens directe traffic oplevert die converteert dan is het al helemaal mooi. Maar wat vaak niet expliciet genoemd wordt is dat er nog een erg groot ander voordeel aan kleeft. Waar het de meeste internet marketeers eigenlijk echt om te doen is; namelijk de impact die het verkrijgen van links op blogs met autoriteit heeft op de rankings van uw website in Google en andere zoekmachines.

De SEO (Search Engine Optimization) impact van sponsored content moet niet worden onderschat. Waar vroeger veel Nederlandse merken hun websites lanceerden, in de hoop op betere search rankings, via linkbuilding op de inmiddels achterhaalde (lees: spammy) startpagina’s en dochterpagina’s, gaan veel bedrijven nu anno 2019 op de veel effectievere toer van Sponsored Content.

Waarom is Sponsored Content zo effectief?

Voor zoekmachines als Google draait alles om relevantie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Wanneer uw merk verschijnt op websites die Google vertrouwt, en wanneer uw link ook nog eens omringd is door content die relevant is voor uw bedrijf, dan is het voor Google 1 +1 = 2. Oftewel, uw bedrijf verdient het in Google’s ogen dan om goed te scoren op de pagina’s waar de links in de gesponsorde artikelen naar verwijzen. Hoe meer van deze natuurlijke links van verschillende sterke domeinen (referring domains) hoe hoger uw website zal scoren in Google.

Hoe gaat dit in praktijk in zijn werk?

Er zijn veel grote online media bedrijven die staan te popelen om te beginnen met een sponsored campagne. Sommige websites staan er op dat bij de sponsored content of de advertorial altijd wordt vermeld dat het een samenwerking betreft. Andere partijen zijn wat dat betreft minder streng.

In de praktijk gaat het vaak zo dat in overleg een onderwerp voor een artikel wordt bedacht en dat er ook vooraf wordt doorgeven naar welke pagina’s er gelinkt moet worden en met welke anchors (de hyperlink). Veel websites zullen niet rechtstreekse promotieteksten willen publiceren, dus die zullen dan een indirecte manier vinden om naar uw website te linken. Zo kunnen ze een artikel schrijven over ‘subsidies op duurzaamheid’ en een natuurlijk ogend linkje plaatsen naar uw website met zonnepanelen.

Wat kost zoiets?

Bron: Ahrefs.com

Linkbuilden via Sponsored content is veiliger en beter dan linkbuilden via startpagina’s, maar daar zit ook een prijskaartje aan. De prijs zal voornamelijk afhangen van de kwaliteit van de websites waar de links op geplaatst worden. Websites met een ijzersterke SEO reputatie zullen meer vragen voor een artikel, terwijl kleine websites minder te eisen hebben. Zo kun je vanaf 75 euro al op een kleine website geplaatst worden (50 Referring Domains of minder), maar kun je ook zo maar 1000 euro per artikel betalen voor site met autoriteit (over de 1K referring domains). Ahrefs kwam na onderzoek uit op ongeveer 350 dollar per artikel.

Voor en nadelen van Sponsored content

Moet je überhaupt aan Sponsored content willen beginnen? Dat is een vraag die elk bedrijf voor zichzelf moet beantwoorden. Krijg je op een organische manier zonder maar een vinger uit te steken van zelf allemaal linkjes binnen? Mooi, gefeliciteerd – > je bent een uitzondering en je hoeft niets meer te doen. Er is echter zoveel concurrentie vandaag de dag op het internet dat je zo breed mogelijk in moet zetten en dan is sponsored content een logische stap. Het is vele malen cleaner dan andere vormen van linkbuilden (zoals startpagina’s etc) en als je het goed doet voeg je ook nog eens waarde toe aan de wereld met mooie artikelen.

Heb je interesse in meer advies over Linkbuilden, Sponsored Content, SEO, Creatieve content Creatie? Of wil je graag een samenwerking aan gaan met 1 van onze 60 populaire platformen? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen!

Voor nu, succes met uw sponsored content avontuur!

Influencer marketing inzetten voor je bedrijf

Het is natuurlijk een fenomeen wat sterk aan het groeien is: Influencer marketing. Het is een trend welke ook dit jaar niet minder wordt. Het is een industrie welke inmiddels miljarden dollars groot is en waar veel grote merken en bureaus gebruik van maken. Influencers is een belangrijk onderdeel binnen marketing. Niet alleen grote bedrijven maken er gebruik van. Ook kleinere bedrijven kunnen gebruik maken van micro- en zelfs nano- influencers. Het is iets wat je moet inzetten voor je bedrijf volgens velen. Het is goed om in ieder geval bekend te zijn met de mogelijkheden.

Wat is dat nu? Influencer marketing

Laten we starten met wat het nu eigenlijk precies is. Het is een manier van communiceren met je doelgroep. Je gebruikt hier echter geen advertenties bij. Het is een veel betere manier om de harten van je klanten te winnen. Het zorgt voor een positieve toon en je komt binnen bij je doelgroep door mensen welke al open staan voor jou. Het bereik is vaak niet het belangrijkste. Een influencer kan veel volgers hebben en likes. Het is natuurlijk interessant om te zien, dat je bericht door duizenden en duizenden mensen gezien wordt. De betrokkenheid is echter nog belangrijker. Het is belangrijker, omdat je het uiteindelijk de conversie bepaalt. Uiteindelijk moet het effectieve marketing zijn. Uiteraard hangt de effectiviteit af van het doel. Wordt het doel bereikt? Dan is het effectief.

Waarom kiezen voor micro-influencers?

Steeds meer campagnes kiezen voor micro-influencers. Het is belangrijk om op die manier je doelgroep te bereiken. Je sluit veel beter aan op welke doelgroep je wilt bereiken. De volgers van de micro-influencers zijn vaak een betere match tussen vraag en aanbod. Het is de beste reden om hiervoor te kiezen. Ook voor de influencer is dit belangrijk. Hij wil natuurlijk niet zijn ziel verkopen, omdat je veel mensen wilt bereiken. Het is belangrijker voor de influencer om op de lange termijn te genieten van zijn opgebouwde kracht.

Hoe vind je de juiste influencer?

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste match te vinden van je marketing en de influencer welke bij je past. Het is goed om op zoek te gaan naar een niche. Kijk naar een ultieme win-win situatie om samen te groeien. Het is natuurlijk belangrijk om ook te kijken naar wie je doelgroep is. Welke influencers zijn er? Je kunt een bureau inschakelen om je hierbij te helpen. Het is echter ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een match.

Een paar bonus tips!

Het is goed om de influencer zelf ook wat vrijheid te geven. Kijk naar wat hij graag wil. Laat hem de boodschap in zijn eigen woorden en op zijn eigen manier invullen. Hij wil een eigen stem en geluid geven richting zijn volgers. Heel belangrijk.

Kies er ook voor om een langetermijn relatie aan te gaan. Het is zo mogelijk om meerdere malen een advertentie te plaatsen of advertorial bij de influencer. Het is mogelijk om vaker je doelgroep op een geweldige manier te benaderen.

Marjan Strijbosch: vermogen, man, haar zaken en succes

Bron foto: Pinterest.com

Ze is bekend geworden met haar zaak Jaguar Mode, ze ziet er altijd 39 jaar oud uit en is geen katje om zomaar vast te pakken. Neem je handschoenen mee! Het is ook zo, dat ze goede vastgoedprojecten heeft gedaan en daarnaast aan binnenhuisarchitectuur. Je bent een wortel. Een gezonde wortel wordt uiteindelijk een mooie bloem. Ze weet dat succes niet zomaar komt. Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben in een branche. Een leuk jurkje in elkaar zetten is niet voldoende. Je moet het ook goed presenteren in de etalage en ervoor zorgen, dat mensen het kopen. Het is belangrijk om een heel pakket in huis te hebben om succesvol te zijn. Je moet van de hoed en de rand afweten. Alleen dan kun je ook daadwerkelijk succesvol worden. Weet wat de naaister verkeerd doet of de verkoper.

Blijven leren

Het is een heel proces om een complete persoon te worden welke overal kennis van heeft. Het is belangrijk om je ook te focussen geeft ze aan. Marjan Strijbosch wordt ook wel eens de Coco Chanel van Brabant genoemd. Coco Chanel was een vrouw welke al snel op eigen benen stond. Die gelijkenis klopt ook met Marjan Strijbosch. Haar succes is met vallen en opstaan gekomen. Ze geloofd soms in de verkeerde mensen. Je hebt het niet allemaal in de hand. Je moet gewoon recht door zee blijven. Nu wil iedereen wel zaken met haar doen. Het is voor haar belangrijk om de baas te blijven en om de juiste keuzes te maken.

Geen pensioen!

Voor haar is er geen pensioen. Ze wil niet achter de geraniums gaan zitten. Ze wil gewoon doorgaan tot ze niet meer kent. Een vriendin van haar is 90 en is nog steeds actief en ziet er tip top uit. Zelf is haar doel om 103 te worden. Ook zij wil gewoon blijven ondernemen net als haar vriendin. Wat is er anders nog te doen op de wereld is haar vraag.

Het grote gevaar: Saaiheid en Jaloezie

Ze wil geen projecten doen welke ze saai gaat vinden. Zo doet ze gewoon steeds wat anders. Ze verkoopt een paar jaar huizen en nu is ze een groot penthouse aan het verbouwen in Eindhoven. Het is het hoogste penthouse van de stad met een 100 vierkante meter tuin. Geweldig gewoon vol met palmbomen en moois. Jaloezie is een groot gevaar. Succes kweekt jaloezie. Het maakt veel kapot. Het kan haar succes niet bedreigen geeft ze aan. Ze staat sterk in haar schoenen. Inderdaad doet ze dat.

Hoeveel vermogen heeft ze?

Het is niet duidelijk hoe groot haar vermogen is. Wel weten we, dat ze dure feestjes geeft en graag mensen trakteert. Het is goed om te zien wat ze allemaal doet en hoe ze een inspiratie is voor anderen.

Nico Aaldering: Vermogen, Vrouw en het verhaal van zijn bedrijf

Natuurlijk kent iedere oldtimerliefhebber Nico Aaldering. Het is de oprichter van The Gallery in Brummen, waar je vier verdiepingen vol met mooie oldtimers kunt bewonderen. Austin Healeys, MG’s, Ferrari’s en ook mooie oude Porsches. Er is veel moois te zien in The Gallery. We weten zeker, dat ook jij er volop van zult genieten. De eerste auto van hem was een Austin-Healey cabrio. Nu rijdt hij in een moderne Maserati. Zijn zoon en zijn vrouw rijden in een Range Rover en zijn dochter in een oude Volvo. Ze kreeg trouwens geen parkeervergunning in Amsterdam voor haar oldtimer Volvo. Nieuwe milieuregels welke ook van invloed zijn op de familie Aaldering.

Al meer dan veertig jaar

Nico Aaldering heeft zijn bedrijf in 1975 opgericht. Hij liet het uitgroeien tot het grootste bedrijf voor oldtimers in Nederland. Zijn zoon heeft de liefde ook te pakken van de oldtimers. Ze begonnen ooit met het inkopen en verkopen van Alfa Romeo’s. Later zijn ze overgegaan op andere merken. Het zijn vaak auto’s voor de liefhebber. Het is niet het eenvoudige model waar je boodschappen mee gaat doen of je kinderen bij school dropt. De auto’s zijn vaak wat ouder en exclusief. Ze zijn doorgegroeid naar het hogere segment. De klanten moeten een dikke portemonnee hebben.

Wereldwijd importeren

Het bedrijf haalt hun auto’s eigenlijk overal vandaag. Er zijn Alfa’s uit Zweden en Peugeots uit Zwitserland. Ook komen er veel auto’s uit Amerika. Tegenwoordig worden veel Corvette’s en Mustangs naar Nederland gehaald. Ook veel Volkswagen Kevers komen weer terug naar Europa. Ze gaan weer naar huis. Het is frappant om te zien, dat er veel auto’s terug komen uit Amerika. Dure Mercedessen en luxe Porsches. Het gaat vaak om veel geld. Het is niet voor iedereen weggelegd om zo’n auto te kopen.

Het vermogen van Nico Aaldering

Natuurlijk zouden we graag alle auto’s bij elkaar optellen om zo tot een indicatie van het vermogen van Nico Aaldering te komen. Het is echter niet duidelijk hoeveel financiering er is van de banken. Daarnaast is het ook niet duidelijk hoe hoog de verkoopwinsten zijn. Voor vele autoliefhebbers is het echter een zeer rijke man. Een man welke iedere dag in een klassieker kan rijden en er volop van kan genieten. De man heeft een droombaan zal je dan vaak horen. Het vermogen is dan eigenlijk van een ondergeschikt belang.

De liefde van Nico Aaldering

Waar je zou verwachten, dat de oldtimers zijn grootste liefde zijn is dat niet het geval. ZIjn gezin, vrouw en twee kinderen staan op de eerste plaats. Het is voor hem echter prettig dat ook zijn zoon in de zaak werkt en daardoor veel bij hem is en zijn liefde voor klassieke auto’s kan delen. Het is mooi en goed om zo de liefde voor elkaar natuurlijk ook te versterken.

GDPR checklist voor Ondernemers in 2019

In Nederland is op 25 mei 2018 de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) ingegaan. Het is belangrijk om hieraan te voldoen. Doe je dat niet dan kun je flinke boetes krijgen. In Europa heet het trouwens de General Data Protection Regulation (GDPR). Het is hetzelfde als de AVG. Graag nemen we een aantal zaken met je door in verband met de GDPR checklist voor ondernemers. Het is belangrijk en goed om het als ondernemer serieus te nemen. De boetes zijn niet mals en kunnen maximaal 20 miljoen zijn of 4 procent van je jaaromzet. Serieuze business dus.

Een paar stappen checken voor de GDPR. Stap 1: welke gegevens verwerk je?

De eerste stap van de GDPR checklist is simpelweg het vaststellen welke gegevens je bedrijf verzamelt. Heb je een webshop? Dan gaat het om veel zaken. Het gaat vaak om ordergegevens, mogelijk geboorte data, NAW gegevens en de e-mail. Je weet vaak best veel van je klanten. Een voorbeeld van zaken welke je mogelijk hebt zijn:

 • Het e-mailadres
 • Het mobiel of direct telefoonnummer
 • De combinatie voor- en achternaam
 • De combinatie huisnummer en postcode
 • De IP-adressen
 • Het IMEI-nummer van de smartphone
 • De klant-, bestel- en/of ordernummer
 • De foto- en/of video-opnamen
 • De bankrekeningnummers
 • De chatgesprekken
 • De klic gegevens

Het gaat om redelijk wat gegevens. De lijst hoeft trouwens niet compleet te zijn. Het kan best zijn, dat je nog andere gegevens verzameld.

Stap 2 van de checklist GDPR: hoe beveilig je alles?

De volgende stap is belangrijk. Het gaat erom, om te bepalen hoe je alles gaat verzamelen, bewaren en beveiligen. Het is essentieel om te weten, waar je nieuwsbrief verstuurd wordt en ook waar je website gehost wordt. Maak een overzicht van alle serviceproviders waar je gebruik van maakt. Maak een verwerkersovereenkomst met ze. Het is belangrijk om te weten hoe hun de privacywet naleven. Doen ze dit niet, dan ben jij als ondernemer hier ook aansprakelijk voor. Laten we je hier zo meer over vertellen. Eerst nog enkele beveiligingsmaatregelen welke je moet treffen. Het gaat hier om:

 • Het versleutelen van data op je servers en ook op USB sticks
 • Sterke wachtwoorden gebruiken
 • SSL verbindingen gebruiken op je website
 • Hoe je back-ups en kopieën beheerd.
 • Het beveiligen van je netwerk
 • Hoe laptops en externe gegevensdragers gebruikt worden.

De derde stap: de verwerkersovereenkomst GDPR

Wanneer iemand anders je site host dan ontkom je er eigenlijk niet aan, dat je gegevens met derden gedeeld worden. Nou niet gedeeld, maar ze hebben er ook toegang toe. Bijvoorbeeld de lijst met emailadressen welke elders verstuurt worden. Het is belangrijk, dat ze hier een verwerkersovereenkomst hebben. Grote partijen hebben hier een standaard verwerkersovereenkomst voor. Kleinere partijen doen dit vaak wat anders. Het is goed om de overeenkomsten op te slaan en apart te bewaren.

Stap vier: update en publicatie

Het is belangrijk om je AVG of GDPR verklaringen op tijd te updaten en ook om ze te publiceren. Je wilt natuurlijk delen, dat je aan de AVG voldoet. Of niet?

De beste software-oplossingen voor jouw bedrijf

Of je nu een klein bedrijf of een groot bedrijf hebt… elke onderneming is gebaad bij de juiste software. Software is alles wat jij gebruikt op het gebied van administratie, boekhouding, logistiek, voor je financiën en nog veel meer. Het aantal opties lijken de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond te schieten. Was het aanbod vroeger nog relatief simpel en betrouwbaar, kun je nu bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom geven we in deze blog jou de beste software-oplossingen voor jouw bedrijf.

1. Adobe Photoshop en/of Indesign en Microsoft Office

Microsoft en Adobe zijn de basis voor veel ondernemers. Microsoft Office is de beste software op het gebied van Excel, Word, Powerpoint en ga zo maar door. Maar je betaalt er wel wat voor. Dat is logisch, want software heeft onderhoud nodig. Maar ook vernieuwing en andere updates. Hetzelfde geldt voor de programma’s van Adobe. Ze zijn niet goedkoop, maar wel de beste in hun soort. Daarnaast zijn er ook software-programma’s die blijvend gratis zijn. Heb jij een startende onderneming, dan kan dit aantrekkelijk lijken. Maar investeren in een betaald pakket loont uiteindelijk altijd.

2. The Cloud

Je kunt kiezen voor een eigen server, om daar al je belangrijkste informatie op te slaan. Een server valt meer onder hardware. Al lopen deze twee zaken steeds vaker door elkaar heen, omdat developers met een combinatie op de markt komen. Investeren in een goede cloud betekent dat je altijd overal een goede back-up van hebt. Je kunt deze abonnementen vaak per maand betalen. Doordat bij voorbeeld Apple of Google updates uitvoeren, is de kans groot dat je jouw gegevens niet snel kwijtraakt.

3. Skills Management Software

Ben jij op zoek naar software dat makkelijk aantrekkelijke skills matrixen maakt? Die je vervolgens ook kunt delen? Dan is AG5 is een goede optie voor skills management software. Door te investeren in een goed software-pakket, werkt iedereen niet alleen altijd in de juiste versie van bijvoorbeeld Excel. Je kunt ook geen belangrijke documenten meer kwijtraken of per ongelijk verwijderen. Door te werken in één centrale omgeving, die je kunt autoriseren per medewerker of team, is het voor iedereen die met Excel werkt duidelijk.

Welk internet abonnement is geschikt voor op kantoor?

Naast een bureau en bureaustoelen is internet een essentiële factor voor op kantoor. Er zijn nog maar weinig bedrijven die opereren zonder het wereld wijde web. Het is dus van belang dat het internet in jouw kantoor goed werkt. Niets is namelijk irritanter dan traag internet of internet dat er constant uitvalt. Echter is het belangrijk om bij het afsluiten van een internetabonnement altijd de aspecten mee te nemen die bij zakelijk gebruik komen kijken. Er maken namelijk een stuk meer mensen gebruik van het internet binnen een kantoor dan thuis. Lees dus voordat je een abonnement afsluit de onderstaande tips goed door!

Overbelast

De meest voorkomende oorzaak van uitvallend internet is wanneer het internet overbelast is. Iets wat nog wel is voor kan komen in een kantoor omdat veel mensen het internet tegelijk en intensief gebruiken. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want zonder internet kan er niet gewerkt worden. Én dat kost je natuurlijk geld. Natuurlijk kan het is voorkomen dat je internet uitvalt, maar voorkom dit door een groot netwerk aan te schaffen die grootschalig gebruik aan kan. Vind het lastig om een keuze te maken? Check dan de handige tool van www.internetvergelijk.nl en kom er achter wat het beste bij jouw werkomgeving past.

Draadloos

Klinkt misschien voor de hand liggend, maar zorg er voor dat de wifi draadloos is. Zo kan iedereen snel wat werk verrichten op een laptop in plaats een vaste computer moeten gebruiken óf allemaal kabels aan te sluiten. Het fijne van een draadloze verbinding is dat je iedereen in je kantoor kan werken. Denk aan klanten, maar ook aan flexwerkers of freelancers die je eventueel inhuurt.

Beveilig je internet

Zorg ervoor dat je je veilig kan internetten op kantoor. Beveilig dus je internetverbinding, maar zorg er ook voor dat er geen virussen via je internetverbinding op de computers van werknemers kunnen komen. Het laatste wat je wil is dat er bedrijfsgevoelige informatie gehackt wordt óf dat er een laptop crasht. Tot slot wil je ook niet dat iedereen op jouw internetverbinding kan werken. Op die manier raakt je verbinding namelijk overbelast en kan je vaarwel zeggen tegen je razendsnelle internet.

De leukste kerstcadeaus voor je werknemers

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer kerst! Wil je op tijd zijn met het regelen van de kerstpakketen voor jou medewerkers? Dan is het raadzaam om je nu al te verdiepen in de kerstpaketten. Want de keuze is reuze! In deze blog vertellen we jou de leukste kerstcadeaus voor jouw werknemers!

Van oudsher stamt het kerstpakket uit de negentiende eeuw. Waar luxe natuurlijk nog allesbehalve normaal was. Knechten die bij boeren woonden, kregen met kerst vaak een mand met eten mee naar huis. Als bedankje en om de kerst wat extra feestelijk door te brengen met lekker eten. Later namen ambachtslieden dit over en zo werd het steeds gewoner om kerstgeschenken te geven aan je werknemers. Maar waar vroeger het kerstpakket vooral uit eten bestond, is dát de laatste jaren flink veranderd. Dus naast voedsel, wat kun je jouw medewerker nog meer cadeau geven voor de kerst?

Non-foodpakket

Een luxe BBQ-set, een koffer met reisbenodigheden, Rituals kerstpakket, een broodtrommel met een coffee-to-go beker. Kerstpakketten met (grotendeels) geen eten zijn tegenwoordig erg intrek. Veel kerstpaketten hebben dan ook een thema, zoals ontspanning, gezondheid en beweging. Thema’s die voor een werknemer én een werkgever erg belangrijk zijn.

Geef een goed boek

Wil jij liever een persoonlijk cadeau geven? Dan is het leuk om voor al je medewerkers of per afdeling een boek uit te zoeken. Kies bijvoorbeeld voor een boek met een thema of een onderwerp dat bij de werkzaamheden past. Of kies voor een algemeen thema, zoals ontspanning of creativiteit.

Dagje weg

Herinneringen maken, is óók een cadeau geven. Daarom is het ook een leuk kerstcadeau om bijvoorbeeld een tegoedbon te geven voor een dagje weg, denk aan de bioscoop, een museum of een dierenpark. Je kunt ook een algemene bon kiezen waaruit de medewerker zelf een activiteit of dagje weg kan kiezen.

Laat de medewerker zelf kiezen

Kun je niet uit de bovenstaande opties kiezen? Er zijn ook tegoedbonnen te koop waarbij de medewerker uit heel veel opties kan kiezen. Van non-foodpaketten tot aan een cadeaubon van Bol.com. Of van een dagje weg tot een verwenpakket met speciaal bieren en nootjes. Dan weet je zeker dat er voor elke medewerker wat tussen zit!

Dat er een tijd was zonder laptop…

Voor de jaren tachtig van de vorige eeuw had niemand zo’n apparaat in huis: een computer. Tegenwoordig moet je zoeken naar mensen die er geen hebben en vooral de laptop lijkt gemeengoed te zijn geworden. We dragen deze steeds vaker dagelijks met ons mee.

Een draagbare computer. Overal kunnen werken waar een internetverbinding en een stopcontact zijn. Laptoptas erom en neem maar mee. Zo makkelijk was het niet altijd.

Twaalf kilo woog de eerste commercieel beschikbare draagbare computer. Het is 1981 en het is een revolutie. Ook al kon het schermpje slechts 52 tekens weergeven en is de computer traag. Als je dat vergelijkt met de nieuwste exemplaren anno 2019. Nee, doe maar niet.

Een vijf kilo zware schootcomputer

Het duurt niet lang voordat er een nieuw exemplaar verschijnt die de naam ‘schootcomputer’ krijgt. Vijf kilogram zwaar. Dat was natuurlijk al een hele stap vooruit, maar desalniettemin nog altijd een bakbeest. De optionele batterij werkte trouwens maar een uur. En het apparaat kostte een lieve duit (rond de 8000 euro).

Al met al kun je zeggen dat de draagbare computer in die tijd zo draagbaar niet is. Laptoptassen waren waarschijnlijk ook nog niet uitgevonden. Wie ging er met zoveel kilo’s over straat? Bovendien konden ook nog niet veel mensen zich zo’n draagbare computer veroorloven.

Eindelijk: de notebookcomputer

Het neemt drie jaar om een volgend exemplaar te ontwikkelen: de IBM PC convertible. Je kon dit exemplaar ombouwen en aansluiten op een extern beeldscherm. 5,4 kilo zwaar, maar al meer geavanceerd, ook omdat er een printer op kon worden aangesloten.

Dan volgt er eentje van 3,5 kilogram die al meer lijkt op de exemplaren van nu: de IBM ThinkPad-laptop. Het is dan al wel 1992. Het apparaat heeft een kleurenscherm (!) en kan zonder muis worden gebruikt. Er zit een soort joystick in het midden. De laptop staat bekend om zijn snelle processor. Die processor wordt belangrijk en daar zit dan ook een grote ontwikkeling in.

In 2003 volgt de notebookcomputer, een volgende doorbraak, met ingebouwde draadloze mogelijkheden. De laptops worden lichter van gewicht en een stuk dunner.

Het apparaat moet in de laptoptas

En dan is ook de laptoptas een feit. Want nu is het makkelijk om de computer te dragen. Eerst dragen vooral mannen een laptop mee in een tas, al snel volgt ook de zakenvrouw. En bovendien zijn steeds meer mensen in de gelegenheid er eentje aan schaffen als de prijzen dalen. Veel tassenmerken springen op deze ontwikkelingen in en bieden ao.a. een rugzak waar het prachtige apparaat in past. Van leer, van vilt, van canvas.

Dan is het 2008 en wordt de MacBook Air geïntroduceerd. De dunste laptop! Met een compleet toetsenbord en een 13 inch scherm.

Niets staat tassenfabrikanten meer in de weg om de meest bijzondere sleeves en laptoptassen te op de markt te brengen. Handig, functioneel en mooi. De meeste merken creëren laptoptassen. Van Burkely tot DSTRCT en van Calvin Klein en Eastpak tot Micmacbags.

Consument kiest meer en meer voor duurzaam

In ons regenachtige landje, zeg maar gerust: een land met steeds vaker fikse buien, kunnen we wel wat waterafstotende producten gebruiken. Liefst van een hoogwaardig materiaal dat zijn werk voor langere tijd doet. Dat kan, met RAINS producten. We leggen uit hoe het zit. 

We willen geen flut, we willen duurzame producten van een hoge kwaliteit. Steeds meer mensen kiezen daarvoor. Er is dan ook goed nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat kopt: ‘Consument besteedt vooral meer aan duurzame goederen’.

We lijken steeds kritischer te worden op de kwaliteit van producten. Willen er lang mee doen. En hebben daar een investering voor over. Dat dit ook voortkomt uit meer vertrouwen in de economie, is duidelijk.

 

Duurzame producten winnen terrein

Het betekent tevens dat stijlvolle producten van een goede kwaliteit de aandacht verdienen. Duurzame kleding en mooie kwaliteit meubels winnen terrein. Ook verlangt de consument naar duurzame accessoires als tassen bijvoorbeeld.

 

Het merk RAINS biedt prachtige rugzakken. Tijdloze en stijlvolle ontwerpen afkomstig uit Scandinavië. Het lifestylemerk kenmerkt zich door ontwerpen die eenvoud uitstralen en heel functioneel zijn. Van een hoogwaardige kwaliteit en waterdicht. Bingo!

 

Het zijn deze producten waar de consument vandaag de dag de waarde meer en meer van inziet. Je koopt geen tas omdat deze ‘gewoon leuk’ is. Je kiest bewust voor stijl, materiaal en uitstraling. En ook zeker voor duurzaamheid. Een tas van RAINS kan niet alleen de grootste regenbui, maar ook andere weersomstandigheden prima hebben.

 

Tassenmerk onderscheidt zich met de kwaliteit: waterdicht 

Nu is ‘waterdicht’ natuurlijk een prachtige kwaliteit waar een tassenmerk zich mee kan onderscheiden. We lijken steeds meer regen, en vooral heftiger buien te moeten incasseren.  Er valt in een uur meer dan ooit tevoren. Daar wil je met je kleding en al je andere spullen die je buiten gebruikt, tegen bestand zijn. Met RAINS producten kan dat.

 

Wat dit merk ook anders maakt, is dat de producten zo worden ontworpen dat ze wereldwijd voor iedereen geschikt zijn. ‘We ontwerpen voor wereldburgers’ zo meldt RAINS. Een tas gedragen door een Deen krijgt dezelfde uitstraling als eentje gedragen door een Nederlander. Dat geeft een bijzonder werelds gevoel.

 

RAINS tassen waren al snel een hit

Het merk timmert sinds 2012 aan de weg en het was vanaf het begin duidelijk dat het hier om duurzame producten ging. Er was enige innovatie voor nodig om de traditionele regenjas te vervangen door een duurzame regenponcho. Daar bleef het niet bij.

Niet veel later volgden waterdichte kleding, tassen en accessoires. De waterdichte rugzak was al  snel een hit. Prachtig design van grote eenvoud. De kracht van het Deense merk liet zich direct zien. En veel mensen vielen daarvoor. Wereldwijd. De volgende stap zal het designer van een mooie werk – laptoptas zijn.

Bovendien zijn de ontwerpen heel origineel. Altijd goed doordacht en van een prachtig vochtwerend materiaal. Niet stug en stijf, maar heel soepel en in bijzondere kleuren. Vooral natuurlijke tinten die we van de Scandinaviërs gewend zijn.

In 2016 werden er meerdere conceptwinkels geopend in Kopenhagen, Londen, New York en Parijs. Wie een winkel binnenstapt weet direct: dit is RAINS. Een eigen gezicht, een eigen look & feel.

De Ideale vloer voor op kantoor: hoe creëer je sfeer en wat zijn de voordelen?

Wanneer je aan een kantoor denkt, denk je al snel aan een grote ruimte en een systeemplafond. Niet bepaald sfeervol. Het is dan ook lastig om een kantoorruimte sfeervol in te richten zonder dat het onpraktisch wordt. Gelukkig zijn er een aantal handige tips & tricks die een saaie kantoorruimte omtoveren tot een fijne werkplek. Een vloer doet bijvoorbeeld al heel veel voor de sfeer in de ruimte. Bekijk hier onder onze favoriete materialen en de voordelen van de verschillende vloeren.

Een PVC vloer is van alle markten thuis

Het grootste voordeel van een vloer van PVC-materiaal is het feit dat ze de uitstraling hebben van bijvoorbeeld hout of natuursteen, maar de voordelen hebben van kunststof. Het interessante aan dit materiaal is dat je er alle kanten mee op kan. Het formaat, design en dus ook de prijsklasse kan je geheel afstemmen naar je eisen en wensen. Daarnaast is het materiaal goed te onderhouden en is het slijtvast. Tot slot kan je de vloer door het hele pand doorleggen. De vloer is namelijk vochtbestendig en erg hygiënisch door het makkelijke onderhoud.

Een houten vloer voor een warme sfeer

Het grootste voordeel van een houten vloer is dat het duurzaam is. Hout gaat ontzettend lang mee en is dus een goede investering. Daarbij komt kijken dat een houten vloer tijdloos is en al jaren wordt gebruikt om ruimtes een warme touchte geven. Een houten vloer is gemakkelijk te onderhouden, maar heeft wel het juiste onderhoud nodig om mooi te blijven. Ga dus zorgvuldig om met de vloer. Tot slot is de houten vloer ecoproof en draag je ook nog een steentje bij aan een beter milieu. Een win-winsituatie.

Gietvloer: strak & modern

Een gietvloer geeft een strakke en moderne uitstraling aan je kantoor. De vloer creëert rust in je kantoor en hierdoor kan jij gefocust en ontspannen aan de slag. Gietvloeren zijn van stevig materiaal en zijn bestand tegen vlekken en slijtage. Doordat de vloer vloeistofdicht is, kan je de vloer gemakkelijk reinigen en kost het onderhoud geen onnodige moeite. Een gietvloer kan aan de prijs zijn, maar dat hangt volledig af van de soort gietvloer en de ruimte waar de vloer gelegd moet worden.

Elektrische auto leasen als ondernemer: dit moet je weten

Ben jij ondernemer of ZZP’er en denk je erover na om binnenkort een nieuwe leaseauto uit te zoeken? Dan heb je er vast al over nagedacht of je wellicht voor een elektrische auto gaat? De elektrische auto is de laatste jaren ontzettend populair geworden. En dat is niet zo gek, want elektrisch leasen heeft een aantal voordelen. In deze blog vertellen we je alles over wat je moet weten om straks zakelijk elektrisch te rijden!

Elektrisch rijden is voordelig

De belangrijkste redenen voor ondernemers en ZZP’ers om elektrisch te rijden is de voordelige bijtelling en geen wegenbelasting. Een elektrische auto heeft tenslotte geen CO2 uitstoot. Tel daar nog de milieuvriendelijke rijstijl en een stillere auto bij op en je hebt een ideale auto dat past bij jou én je onderneming. Daarnaast is een elektrische auto op langere termijn goedkoper en heeft ‘ie minder onderhoud nodig. Een elektrische auto heeft geen olie dat bijgevuld hoeft te worden en heeft veel minder onderdelen die op den duur vervangen hoeven te worden. Alle deze voordelen zorgen ervoor dat elektrisch rijden een stuk meer voordelig is dan rijden in een diesel- of benzineauto.

Verschil tussen elektrisch en hybride

Het leasen van een elektrische auto kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een hybride of een elektrische leaseauto. Elektrisch is 100% elektrisch. Ga je voor een hybride dan heb je straks een elektrische motor én een benzinemotor. Of je kiest voor het een of het ander heeft vooral te maken met hoeveel kilometers je straks wil gaan afleggen. Een hybride auto kan meer kilometers maken, omdat ‘ie minder vaak opgeladen hoeft te worden.

Bijtelling bij lease

We zeiden het net al even: bijtelling. De overheid vindt het belangrijk dat de wereld waarin we leven steeds duurzamer en milieuvriendelijker wordt. Daarom stimuleert de overheid elektrisch rijden. Dat houdt in dat er een lagere bijtelling, namelijk slechts 4%, wordt gerekend voor auto’s die 100% elektrisch zijn. Het is belangrijk dat je let op welke auto’s onder deze regeling vallen. Denk bijvoorbeeld aan de Kia Soul, de BMW i3 en Tesla Model X. Bij Elektrischeauto.nl vind je een compleet overzicht van alle elektrische auto’s.

Opladen waar je maar wilt

Vergeet het onderweg tanken, maar laadt de auto op waar je parkeert. Denk aan thuis, op je kantoor of op een van de vele laadpunten die Nederland ondertussen al kent. Want deze oplaadpunten: die schieten als paddenstoelen uit de grond. Bijvoorbeeld ook steeds vaker bij restaurants, supermarkten en bioscopen. Dat betekent dat als je weggaat je tank altijd weer is gevuld. Daarnaast is het opladen vele malen goedkoper dan benzine of diesel tanken. Je betaalt tenslotte de energieprijs.

In de toekomst

De regering is er duidelijk over: na 2030 worden er alleen nog maar elektrische auto’s verkocht. Om zo de zero emissie-doelstelling te behalen. Als je zo kijkt naar de voordelen van elektrisch rijden, dan kun je het wel voorstellen dat deze manier van auto rijden prettig is. Benieuwd wat je nog voor jouw eigen auto krijgt of op zoek naar een autosloperij in de buurt? Bekijk Autosloperijen.nl. En wil je 100% zeker van je keuze zijn? Dan kun je natuurlijk altijd een proefrit plannen. Zo kom je achter de actieradius en hoe je straks jouw zakelijke auto moet opladen? Maak kennis met elektrisch rijden. En wie weet is jouw zakelijke auto straks 100% elektrisch.

Deze branding producten moet iedere ondernemer hebben!

Als ondernemer wil je natuurlijk wel dat jouw bedrijf netjes en opvallend uit de verf komt. En of je nou een online business hebt, een fysiek product verkoopt of een speciale dienst verleent, je wilt altijd herkenbaar zijn bij je potentiële klanten. Met onderstaande producten weet je zeker dat jouw (potentiële) klanten je niet snel zullen vergeten.

De basis

Iedere beginnende ondernemer begint met het opbouwen van zijn bedrijf door gebruik te maken van zijn eigen netwerk. Dat netwerk wordt steeds groter. En bevlogen als je bent, maak je veel afspraken en spreek je veel mensen. Zorg er voor dat iedereen die je spreek altijd iets van je krijgt waaraan ze je blijven herinneren. Het makkelijkste voorbeeld is een visitekaartje. En het spreekt voor zich dat een mooier kaartje een betere indruk achterlaat.

Een visitekaartje behoort tot je standaard uitrusting. Minder standaard zijn bijvoorbeeld kleine relatiegeschenken zoals functionele sleutelhangers of mooie pennen. Daarvan weet je zeker dat jouw relatie ze gaat gebruiken. Simpel voorzien van je naam of logo en je ligt continu onder de aandacht.

En wat dacht je van stickers laten maken? Geef iemand een sticker en het eerste wat bij diegene opkomt, is dat die sticker ergens op geplakt moet worden. En dat gebeurt dan ook. Zo geef jij je branding letterlijk uit handen bij je klant.

Extra opvallen?

Naast het kleine basismateriaal dat voor de beginnende ondernemer ideaal is, kun je de branding van je bedrijf natuurlijk oneindig doortrekken. In alle soorten businesses kun je altijd wel zorgen dat je merk fysiek aanwezig is.

Het makkelijkste voorbeeld is de presentatie van je kantoorruimte. Zorg dat mensen jouw fysieke locatie van buitenaf kunnen herkennen door je kantoor te voorzien van je eigen branding. Laat vlaggen bedrukken op groot formaat om zo extra op te vallen. Dit is gratis reclame waar je het hele jaar door profijt van hebt.

Naast vlaggen kun je het kantoor aan de buitenkant natuurlijk ook voorzien van raamstickers, spandoeken aan je gevel, letterreclame en nog veel meer mogelijkheden. En zit je in de binnenstad dan kun je natuurlijk op straat beachflags plaatsen zodat je winkel goed opvalt.

Dus of je nou een grote, kleine, online of dienstverlenende onderneming hebt. Er zijn altijd verschillende mogelijkheden om je bedrijf in het oog te laten springen. En vaak is dit veel goedkoper dan je denkt.

Niet te groot, niet te klein: het beste formaat voor relatiecadeaus

Als ondernemer vind je relaties vast en zeker belangrijk. Zij nemen bij je af, ze vertellen goede verhalen over jou verder, kortom: ze kunnen een hoop voor je betekenen. Soms boor je nieuwe aan, soms moet je bestaande onderhouden. Dat kun je onder meer met relatiegeschenken doen. Die heb je vast en zeker al wel eens ingezet. Bedrukt met je logo of niet. Om je relatie aan te boren of te behouden moet je wel het juiste geven. Stel: je wilt een mok bedrukken als geschenk. Is dat voldoende voor die relatie? Of kun je beter wat groter uitpakken en een paraplu bedrukken?

 

Klein is niet altijd fijn

Een te klein geschenk komt karig over, zorgt niet voor waardering bij de ontvanger en kan zelfs je reputatie schaden. Maar iets te groots kan net zo slecht uitpakken. Maar groot is toch altijd goed? Niets is minder waar. Hoe zorg je nu voor het juiste geschenk? Dan is ‘niet te groot, niet te klein’ een van de belangrijkste zaken. Vaak hoor je: “hoe groter, hoe beter”. Maar dat is echt niet zo als het om relatiegeschenken gaat. En als je weet waarom, is dat nog best logisch ook. Het heeft in principe 2 redenen. Een te groot, te duur cadeau geeft allereerst een ongemakkelijk gevoel bij de ontvanger. Hij wil iets voor je terugdoen (dat kan een aankoop zijn, een samenwerking of ook een geschenk), maar kan hier niet aan tippen.

 

Hoe groter hoe beter?

Een andere reden waarom je niet met iets te groots moet aankomen, is omdat het kan overkomen als een poging tot omkoping. Wil je met materiële zaken iemand zover krijgen? Natuurlijk kan dat zo zijn, zeker in de zakelijke wereld. Maar een overdreven relatiegeschenk is wel héél overduidelijk. Natuurlijk, je doel moet helder zijn en moet uit het geschenk blijken, maar omkopen wordt niet positief ontvangen. Kijk naar de situatie. Waarvoor geef je het relatiegeschenk? Wil je aandacht genereren, laten zien dat je er bent? Wil je iemand bedanken voor een samenwerking? In dat laatste geval mag het wel wat groter zijn, zeker bij een langdurige samenwerking. Bijvoorbeeld een barbecue set, een fles wijn of iets voor in huis.

 

Net zo groot als de waarde van de relatie

Bij kleine geschenken, met name gebruikt om aandacht te trekken en de naamsbekendheid te vergroten, valt vooral te denken aan giveaways. Sleutelhangertjes, keycords, pennen… Je wilt hiermee onthouden worden. Die zet je in op een beurs of bijvoorbeeld bij een promotiestandje in de stad. Deze geschenken zijn vaak ook voor mensen die je (nog) niet kent. En dat is ook een belangrijke zaak om op te letten bij het bepalen van je relatiegeschenk. Hoe goed ken je iemand? Ga zelf maar na: vind je het niet een beetje gek om een dure wijn of iets anders lux te ontvangen van iemand die je amper kent? Gebruik de volgende vuistregel en je vindt sowieso het juiste relatiegeschenk: het geschenk moet een afspiegeling zijn van de waarde die je aan de relatie hecht.

 

Echt persoonlijk

En dan nog… de bedrukking! Wil je het echt persoonlijk aanpakken, dan zet je je logo of een boodschap op het geschenk. Op die manier word je bovendien beter onthouden en verspreidt je naam zich. Je kunt welk relatiegeschenk dan ook bedrukken met logo of tekst. Een persoonlijke of pakkende boodschap kan een hoop goeds doen. Iets pakkends brengt het gesprek op gang en wordt onthouden. Een logo kan overigens ook net zoveel doen, maar meer onbewust. Onbewust onthoudt men jou doordat hij het logo herhaaldelijk ziet. Is het een mooi product, dan wekt dat ook positieve associaties met je merk op. Laat het product voor je werken!

 

 

Kun je heuptassen zoals Fanny Packs ook op het kantoor dragen?

Een fanny pack is niet meer het heuptasje dat je droeg in de jaren tachtig. Welnee, de naam is niet voor niets aangepast. De fanny pack is uitgegroeid tot een mode-accessoire met een sterke uitstraling én een praktische en functionele eigenschap. Het beste van twee werelden.

 

Online kantoor in je fanny pack

Draag je zoiets naar kantoor of met je mee als je klanten bezoekt? Natuurlijk! Tegenwoordig zijn onze smartphones zo geavanceerd dat dat eigenlijk kan doorgaan voor je online kantoor. Je hebt al je gegevens bij je. Je mail, je presentatie, je foto’s, je teksten, je filmpjes. Daar heb je niet per se een laptop voor nodig.

 

Met andere woorden; als jij die smartphone in een fanny pack met je meedraagt, kun je er prima mee uit de voeten als ondernemer, freelancer of gewoon naar je vaste plek op kantoor.

En zoals we al duidelijk maakten, daar maak je goeie sier mee. Er zijn namelijk prachtige, modieuze fanny packs op de markt die zelfs je outfit een boost geven. Op Instagram en Pinterest tref je enorm veel foto’s van modebewuste dames en heren die de fanny pack dragen.

Bijvoorbeeld om een grote trui waardoor deze prachtig plooit, om een colbertjasje waardoor deze net die bijzondere twist krijgt. Net onder de band van een hoodie waardoor je er super sportief uitziet.

 

Voeg een bumbag toe aan je kledingstijl

Natuurlijk is het merk, voor wie daar voor valt, ook van belang. Kies je voor Calvin Klein of een Sticky Lemon? Ze zijn er van sportief tot chique. In dat laatste geval geven we maar even het voorbeeld van die van Cowboysbag. Dat is niet iets om weg te moffelen onder een jas, daar moet je gebruik van maken in je kledingstijl. En dat doen dan ook inmiddels meer en meer mensen. Ook op de werkvloer.

 

En dames; weet je wat ook goed kan, de fanny pack over de borst dragen. Dan heb je zelfs de handtas of clutch niet meer nodig. Alles past in die bumbag. En als beltbag doet de tas het ook heel goed. Is het gewoon je riem, maar dan met een extra twist.

Fanny pack is een van de meest veelzijdige tassen

Eigenlijk is de fanny pack een van de meest veelzijdige tassen die er bestaan. Dat hebben ook de famous en vips ontdekt. Die maken op de catwalk, op premières en chique feestjes goeie sier met een fanny pack. De foto’s van deze evenementen zien we vervolgens terug in de bladen en online en het enige wat je dan nog moet doen is daar volop inspiratie uit halen. Doe er je voordeel mee!

En beperk het niet tot het weekend. Draag de fanny pack zo mogelijk iedere dag. Varieer en maak je outfit helemaal af met deze bijzondere tas. Kies voor de leukste, de mooiste, de meest praktische, de meest hippe of de bumbag met de absoluut meest opvallende kleur. Laat zien die tas! Je zult merken dat je collega’s er al gauw ook eentje willen hebben.

De beste professionele keukenmachines van 2019

Programma’s en zenders als 24Kitchen, MasterChef en Heel Holland Bakt werken aanstekelijk. Steeds meer mensen kruipen thuis de keuken in om een culinair hoogstandje te bakken of te koken. Daardoor zijn ook professionele horeca apparatuur steeds vaker in de keukens van de gewone mens terug te zien. Zo is een keukenmachine bijvoorbeeld erg handig als je vaak snijdt, mengt en kneedt. Wij zetten de beste exemplaren op een rij! Read more

Effectieve manieren om offline promotie te maken

In de marketing ligt de focus al jarenlang op het internet. Via sociale media is het nou eenmaal heel erg makkelijk om een groot publiek te bereiken. Maar vergis je niet, er zijn ook een hoop offline manieren om effectief promotie te maken voor je brand. Sterker nog, vaak kun je hier juist heel origineel mee uit de hoek komen en is het effect van je marketingstunt zelfs nog groter! Voorbeelden van hoe je dat kunt doen, geven wij je graag in dit artikel! Read more

Beste winkels om als Ondernemer inkopen te doen

Bureau, stoelen, tafels en andere kantoorartikelen. Allerlei dingen die je nodig hebt voor je kantoor. Of je met meerdere mensen werkt of niet. Als ondernemer wil je zo goedkoop mogelijk, maar tegelijk ook zo goed mogelijk, je inkopen doen zodat de kosten laag blijven. Soms kan dit nog een hele uitdaging zijn en ook tijdrovend. Wij hebben daarom alvast wat winkels op een rijtje gezet.

Elke ondernemer koopt voor een andere reden zijn goederen of diensten in. Als ondernemer koop je bijvoorbeeld grondstoffen, hulpstoffen en halffabricaten in om die vervolgens te verwerken tot eindproduct. Het product wat jij uiteindelijk verkoopt. Als horeca-ondernemer koop je natuurlijk wel je volledige cola flesjes en bierfusten in, maar waar haal je jouw biefstuk vandaan? Kies je voor de laagste prijs of de beste kwaliteit? Als ondernemer is het natuurlijk een voordeel dat je sommige btw kunt aftrekken van je inkopen. Hierdoor heb je eigenlijk altijd ‘standaard 21% korting’.

Vergelijkingssite bigshopper.nl

Dit is misschien geen winkel, maar wel een vergelijkingssite met heel veel verschillende winkels. Maar liefst 1266 verkopers waardoor je ze allemaal met elkaar kan vergelijken en de beste prijs kan vinden. Kies bijvoorbeeld voor de categorie bureau organizers en krijg zo de beste en goedkoopste opties naast elkaar.

Als ondernemer is bigshopper.nl ook nog eens een goede plek om jouw producten te verkopen. Doordat ze met Google CSS samenwerken zijn er veel voordelen. Jouw product of dienst wordt op een eerlijke plek op de site geplaatst. Het is dus niet: wie meer betaalt, komt hoger op de site terecht. Door Google CSS heb je 20% korting op je klikkosten en je data wordt bijgehouden. Bigshopper: voordelig inkopen doen en je diensten en producten voordelig aanbieden!

Internationale horeca: HANOS

HANOS is al sinds 1975 een grote horeca groothandel die horecagelegenheden en ondernemers aan hun artikelen brengt. Zij zullen alle producten bij jou leveren in de onderneming. Het bedrijf is niet alleen voor horeca ondernemers. Je kunt er uiteraard ook eten voor je personeel inkopen.

Naast dat je er inkopen kunt doen, is het ook een groot platform van kennis rondom de horeca. HANOS organiseert masterclasses en activiteiten. Wat zijn de trends binnen de horeca en wat niet? Hierdoor blijf je up-to-date wat er gaande is in de horeca wereld.

Makro

Deze grote winkel voor food en non-food is verspreid over heel Nederland met 17 vestigingen. Je kunt hier in grote aantallen producten kopen. Hoe meer, hoe goedkoper. Fijn om verpakkingsmateriaal in grote aantallen te kopen. Maar ook kleine aantallen kunnen. Je kunt zelfs op brandstof voor je bedrijfsauto besparen, want bij zeven filialen kun je voordelig tanken!

Orderchamp

Dit jonge bedrijf is pas in 2019 opgericht. Zij brengen merken, leveranciers en retailers met elkaar in verbinding. Voor en door ondernemers dus. Jij kunt je inkopen doen en hiermee een andere onderneming helpen. Hierdoor kun je misschien nieuwe ondernemers in de buurt vinden. Dat is ondernemen op een eerlijke manier! Tegenwoordig zijn steeds meer consumenten zich bewust van wat ze kopen. De herkomst en de manier waarop het product gemaakt is, wordt steeds belangrijker. Wanneer jij een een label van een lokale ondernemer aan je product kan hangen, zullen consumenten dit sneller kopen omdat ze dan een gevoel krijgen dat ze de lokale onderneming ook steunen. Een product met een verhaal sells!

Daarnaast kun je ook jouw dienst of product ook op Orderchamp aanbieden waardoor je onderneming ook weer bekender kan worden. De perfecte marktplaats voor ondernemers!

Beleggen als ondernemer: zakelijk of particulier?

Je hebt als ondernemer een leuk bedrag opzij staan en speelt met het idee om daarmee te gaan beleggen. Met de huidige rentepercentages is veel geld sparen simpelweg niet meer interessant en beleggen kan nog wel een leuk rendement opleveren. Maar doe je dat dan beter zakelijk, of toch als privépersoon? We zetten de grootste verschillen voor je op een rij, zodat je een goede afweging kunt maken. Read more

De influencer trend uitgelegd

Misschien wel het woord van het jaar 2019: de influencer. Eerder benoemden we al dat influencer marketing enorm in opkomst is en haar hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft. In dit artikel gaan we dieper in op de influencer trend en leggen we er de fijne kneepjes van uit.

Gezamenlijk content creëren

Het unieke aan het inzetten van influencers is het gezamenlijke content maken. De influencer plaatst content die jij als ondernemer in gedachten hebt. Daarnaast past de betreffende influencer de gewenste content aan op de behoefte van de lezers. Hierdoor sluit de content aan op de contentbehoefte van de volgers/lezers van de influencers en wekt het geen argwaan of het door iemand anders geschreven is. Zodoende creëer je een enorm bereik.

Product placement

Influencers zijn dol op dingen uitproberen. Je hoeft hierom niet direct met grote bedragen op tafel te komen voor een goed woordje. Door product placement trek je een natuurlijke aandacht van de lezers/kijkers. Het opsturen van je product kan dus voor positieve aandacht zorgen. Let er wel op dat je geen flater slaat: het product wat je opstuurt moet van uitstekende kwaliteit zijn en in de smaak van de influencer passen. Zo niet, dan heb je kans dat het averechts gaat werken!

Social media en influencers

Een groot aantal van de influencers zijn actief op Instagram. Denk vooraf goed welke doelgroep je wilt bereiken en welke influencer hier het best bij past. Schroom niet en vraag de mediakit van verschillende influencers aan. Zo kun jij bepalen welke doelgroep van verschillende influencers aansluit op die van jou. De samenwerking tussen Veneta.com en Rachel van dehuismuts.com is hier een goed voorbeeld van. Rachel is een influencer gericht op interieur, ouderschap en reizen. In ruil voor jaloezieën en gordijnen kreeg Veneta.com exposure van veel interieurliefhebbers wat voor een mooi resultaat zorgde.

Kortom: Als bedrijf is het inzetten van de juiste influencers enorm effectief!

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering? Doen!

Je draait een omzet van zo’n 100.000 euro per jaar en maakt een stomme, menselijke fout, waardoor je een miljoenenclaim aan je broek krijgt. Waar moet je in hemelsnaam in zo’n smak met geld vandaan halen? Daar moet je normaal gesproken tien jaar voor werken. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is de oplossing. In dit artikel vertellen wij je wáárom dit zo belangrijk is als je onderneemt. Read more

Neem contact op!

Onze samenwerkingen met merken is altijd helemaal op maat gemaakt. Een mailtje of een belletje is altijd de moeite!