Welcome to our Blog

The daily Post

Read our Blog

Dit zijn de wegenbelasting en autokosten van 2019 waar je als ondernemer rekening mee moet houden

Wanneer rijd ik fiscaal?

Het is altijd even goed om op een rijtje te hebben wanneer je fiscaal autorijdt. Iedere kilometer die je voor je onderneming rijdt, is zakelijk. Ongeacht in welke auto je rijdt. De belastingdienst maakt alleen onderscheid tussen een privé- en bedrijfsauto. Stel dat je auto op je eigen naam staat, maar minder dan 500 kilometers privé rijdt per jaar, dan ziet de belastingdienst deze als een zakelijke auto.

 

Autokosten fiscaal aftrekken

In het bovenstaande geval moet je als zzp’er je auto op naam van de zaak zetten. Dit houdt in dat je alle gemaakte kosten rondom de het rijden zakelijk kunt aftrekken van de belasting. Hieronder valt ook de financiering van de en de afschrijvingen. Ook kan je nog de btw aftrekken van de te betalen omzetbelasting.

 

Bijtelling voor zakelijke auto

Als je als zelfstandig ondernemer een auto op de zaak zet, waarbij dat dus moet als je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, mag je alle kosten zakelijk aftrekken. Zelfs de afschrijvingen en financieringslasten. Voor je zakelijke auto betaal je bijtelling voor de inkomensbelasting. Die bijtelling bedraagt een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Dat percentage kan flink verschillen, de ene auto is de andere niet. Het kan gaan tussen 4% of 22%, afhankelijk van de CO2 uitstoot van je auto en het bedrag van de bijtelling. Dat wordt opgeteld bij jouw inkomen als ondernemer en daarover betaal je inkomstenbelasting.

 

Als je werkelijke autokosten lager zijn dan de bijtelling, is het misschien interessant om de auto privé te rijden en €0,19 per zakelijke kilometer op te voeren als zakelijke kosten.

 

BTW retour bij privéauto

Als je jouw auto privé rijdt, maar ook gebruikt voor zakelijke aangelegenheden, dan geldt het volgende:

 

Als de auto privévermogen is, kan je geen btw aftrekken bij de aankoop. Wel mag je de btw op onderhouds-, reparatie-, en gebruikskosten aftrekken voor zover de auto voor de onderneming is gebruikt.

 

Autoverzekering

Als ondernemer moet je je natuurlijk ook verzekeren op de weg. Dat is ook wettelijk verplicht. Om de beste verzekering voor jou uit te zoeken kan je het beste je autoverzekering vergelijken met andere aanbieders. Zo kom je erachter wat voor pakket het beste bij jou past en hoeveel je moet betalen per maand.

 

Wegenbelasting

Het Rijk en provincies verwachten ruim 5,9 miljard euro aan wegenbelasting te ontvangen in 2019. Dat is zo’n 200 miljoen euro meer dan in 2018. De wegenbelasting verschilt per provincie. De provincies mogen zelf bepalen hoeveel ze willen innen, tot een door het Rijk bepaald maximum. In Drenthe ben je het duurst uit met 1.256 euro wegenbelasting voor een dieselauto en 616 euro voor een benzinewagen. In Noord-Holland kom je er relatief goed van af met 1.188 euro voor een diesel en 552 voor een benzineauto. Hoeveel je in welke provincie precies kwijt bent heeft het CBS voor je berekent.

Zo bespaar je eenvoudig en snel online

Je hoeft het woord besparen niet vaak tegen Nederlanders te zeggen: als het gaat om korting zijn we er vaak als de kippen bij. Toen online shoppen steeds populairder werd kwamen er dan ook steeds modernere manieren om online geld te besparen. In plaats van het uitknippen van coupons of kortingsbonnen in folders werd het nu een sport om online kortingscodes te verzamelen. Voor iedereen onder ons die liever niet geld uitgeeft wanneer het niet nodig is, opgelet: in dit artikel behandelen we alle zaken die je helpen om makkelijk en snel te besparen op je aankopen online.

Houd de uitverkoop in de gaten

Veel mensen zijn bekend met de tweemaal jaarse uitverkopen, vaak in juni en december. Dan gaat het assortiment van bijna elke winkel in de korting en kun je overal rekenen op fiks afgeprijsde producten. Wat niet veel mensen weten is dat er een stuk meer uitverkopen per jaar zijn dan alleen die twee momenten. Zo is telkens tussen de twee grote sales in een kleinere sale, de ‘mid-season sale’. Ook strooien webshops vaak met dagen waar je 20% of 25% korting krijgt, zoals bij Black Friday of Glamour Day.

Heb een budget

Een vrij voor de hand liggende maar effectieve manier om geld (online) te besparen is door jezelf een grens te stellen. Hoeveel je per maand mag uitgeven aan kleding, cosmetica of vrijetijdsbestedingen. Vind je dit moeilijk, dan kun je een kasboekje maken. Dat houdt in dat je per maand je inkomsten en uitgaven naast elkaar zet, kijkt waar je op kunt minderen en wat je vaste lasten zijn. Zo weet je precies hoe groot het budget mag worden wat naar je online shopsessies kan gaan.

Studentenkorting

Ben je student? Dan heb je geluk! Veel webshops (denk aan Urban Outfitters, Zalando, Asos etc.) maken gebruik van een studentenkorting. Dat betekent dat je op vertoon van je studentenpas of bewijs van inschrijving een korting kan ontvangen. Deze liggen vaak tussen de 10% en 25%. Check dit altijd even, want zelfs bij bioscopen kun je tegenwoordig als student korting krijgen. Handig, toch?

Influencers

Steeds meer grote influencers gaan samenwerkingen aan met grote online kledingfabrikanten, zoals Monica Geuze die kortingscodes voor mostwanted.nl weggeeft of Noor de Groot van Queen of Jetlags die je 20% korting aanbiedt voor Na-kd. Houd hun stories dus goed in de gaten!

Kortingscodesites

Bij bijna elke webshop staat er bij het afrekenen een boxje met ‘kortingscode’. Vaak heb je die niet, en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Het kan zo tientallen procenten van je aankoopbedrag schelen. Daarom zijn er speciale sites uitgevonden die alle kortingscodes voor je verzamelen. Zo hoef jij alleen te zoeken naar de desbetreffende site en krijg je van een kortinscodesite, zoals Promotiecode.nl, een kortingscode toegewezen.  Er zijn tientallen, honderden, duizenden kortingscode-sites online te vinden die allemaal beloven dat een werkende kortingscode voor je hebben. Deze werken echter niet altijd.

Waarom werken kortingscode sites niet altijd?

Dat kan komen doordat veel kortingscodes zijn verbonden aan bepaalde voorwaarden. Zo geldt een bepaalde kortingscode bijvoorbeeld alleen bij een bepaald product of rond een bepaalde tijd. Daarnaast kan het ook komen doordat je je kortingscode niet juist hebt ingevoerd: veel kortingscodes zijn hoofdletter- en spatiebalk gevoelig. Daarnaast zijn sommige codes enkel bestemd voor nieuwe klanten, die nog nooit eerder een aankoop hebben gedaan bij de webshop. Als je al iets eerder hebt gekocht bij de online winkel kun je, in ieder geval niet vanaf dat account, die code gebruiken. Als geen van dit al op jou van toepassing is maar je code nog steeds niet werkt, neem dan contact op met de desbetreffende kortingscodesite.

Wat gebeurt er met een eenmanszaak na overlijden?

Bij het ondernemerschap komt een heleboel kijken. Zo ook de zaken die geregeld moeten worden in het geval als je komt te overlijden. Wat gebeurt er eigenlijk met jouw bedrijf als je (plots) komt te overlijden?

Uitvaartverzekering

Overlijden is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt als je net een nieuw opstart. Toch is de beste optie om alles omtrent jouw bedrijf vast te leggen, in een testament. Dat kan je doen bij een uitvaartverzekering die bij jou en jouw bedrijf past. Je kunt verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en kiezen voor de optie die het best bij uw ondernemerschap past.

Wettelijke regeling

Als u niets in uw testament heeft gezet over uw bedrijf en hoe nu verder, gaat de wettelijke regeling in. Daarin staat dat jouw echtgenoot, partner of kinderen direct eigenaar zijn geworden van jouw bedrijf. Wanneer er geen sprake is van een echtgenoot of kinderen gaat de erfenis naar ouders, broers en zussen.

Ouders krijgen minimaal een kwart. De (klein)kinderen van de broers en zussen erven door plaatsvervulling wanneer de broers of zussen zijn overleden. Halfbroers- en zussen erven de helft van wat broers en zussen erven.

Aangifte bij de gemeente

Als iemand komt te overlijden moet er als eerste een aangifte van overlijden gedaan worden bij de gemeente. Nabestaanden kunnen dit zelf doen, maar het is gebruikelijk dat de uitvaartondernemer langsgaat bij de gemeente. De gemeente registreert het overlijden en geeft de veranderingen door aan de belastingdienst. Als zzp’er wordt het bericht automatisch doorgegeven aan de Kamer van Koophandel.

Stakingswinst

Bij het staken of stoppen van de eenmanszaak moet er een afrekening gemaakt worden met de belastingdienst. De meerwaarde die is ontstaan bij het opheffen van de eenmanszaak (de stakingswinst) wordt berekend over de winst vanaf 1 januari tot de dag van het overlijden. Zaken zoals stille reserves of nog niet belastbare resultaten worden dan in één keer belast.

Stakingsaftrek

Wanneer je een eenmanszaak opheft, kan je in aanmerking komen voor een extra stakingsaftrek. Ook wel een aftrekpost voor de belasting die betaald moet worden over de winst die behaald is uit het staken van de onderneming. De stakingswinst wordt dus belast bovenop de gemaakte winst. De stakingsaftrek is er om mensen tegemoet te komen. Dat is in 2018 maximaal 3.630 euro en mag worden afgetrokken van de stakingswinst.

Zzp’er

Veel mensen zijn tegenwoordig zzp’er en hebben dus een eenmanszaak. Dat kon bestaan doordat de overledene goed was in het werk dat hij of zij deed. De familie die de zaak hebben geërfd, kunnen daar waarschijnlijk niet zo veel mee. Toch worden ze na jouw overlijden de baas van je zaak. Ze krijgen te maken met de belasting, jouw lopende rekeningen, openstaande facturen en financiën. Zorg er dus te alle tijden voor dat je administratie up to date is en te begrijpen voor je opvolgers.

Zijn er nog e-commerce niches over?

Een webwinkel beginnen is prachtig om te doen, maar ook best een uitdaging. Zeker op dit moment zijn er al heel wat niches die gedomineerd worden door meerdere grote spelers waardoor het vrijwel onmogelijk is om daar nog tussen te komen als beginner. Maar niet getreurd, er blijven altijd nieuwe markten ontstaan. Daarnaast is het vooral belangrijk om positief te denken en creatief te zijn. Makkelijk is het nooit. Gelukkig wordt er constant onderzoek gedaan naar de e-commerce wereld. Daaruit komen altijd bepaalde trends, ontwikkelingen en trends naar voren. Daar kun je als startende webwinkelier je voordeel mee doen. Daarnaast zijn er bepaalde niches die ontstaan. Kortingscodes worden al gedomineerd door sites als Tripwise.nl, maar in dit artikel vind je e-commerce niches die nog zeer interessant kunnen zijn op dit moment!

Algen

Klinkt niet echt als een spannende branche om een webshop in te starten misschien, maar bedenk maar eens hoeveel eettrends je de afgelopen jaren al voorbij hebt zien komen. De laatste tijd zijn superfoods een ware rage. Superfoods zijn natuurlijke producten die allemaal uitermate gezond zijn voor ons lichaam. De laatste trend op dit gebied is zogeheten spirulina. Ook wel de blauwgroene zoutwateralg genoemd. Deze alg wordt vaak in poedervorm verkocht en bevat ongelooflijk veel voedingsstoffen die super gezond zijn voor je lichaam. Het is rijk aan eiwitten en bevat vitamine A, C, D, B6, B12, calcium, ijzer en magnesium. Gegarandeerd dat er veel interesse zal zijn in een webshop die zich specialiseert in dit product!

Spraakassistenten

Alle grote tech bedrijven zijn er al mee bezig: spraakassistenten. De verwachting is dan ook dat dit in de toekomst een enorme groei zal doormaken. Amazon, Google, Apple en Alibaba zijn er allemaal mee bezig en zetten er zelfs vol op in. Wil je dus aan de slag in een niche die zich nog volledig moet ontwikkelen? Dan is de niche van spraakassistenten mogelijk een optie. Wel een uitdaging, want er is veel specifieke kennis voor nodig en de onzekerheid van hoe de toekomst er uit gaat zien op dit gebied speelt natuurlijk ook een rol.

Terug naar de jaren negentig

De doelgroep die interesse heeft in de jaren negentig is een interessante. De dertigers die vaak met weemoed terugdenken aan de jaren negentig hebben allemaal net hun eerste huis gekocht en zijn al een aantal jaar aan het werk. Ze willen best wat geld uitgeven en hebben veel feeling met de jaren negentig. Dit had Nokia ook al door en speelde hier prachtig op in door de Nokia 3310 opnieuw op de markt te brengen. Het is heel goed mogelijk om een webwinkel te starten in producten uit de jaren negentig en tegemoet te komen aan de heimwee naar de jaren negentig van de dertigers.

Islamitische webwinkel

Onze samenleving wordt steeds meer een multiculturele samenleving. En dat is prachtig! Maar wat opvallend is, is dat er voor mensen die Islamitisch zijn nog relatief weinig webwinkels zijn in ons land. Een niche die nog volop te ontdekken valt dus! Denk aan het verkopen van halal producten of kleding die is toegespitst op de Islamitische medemens.

Ook binnen bestaande branches zijn niches te ontdekken, zoals Clip4you mooi laat zien binnen de zorgbranche. Zoals je kunt lezen zijn er nog meer niches te ontdekken dan je misschien op het eerste gezicht verwacht!

Zo richt je goedkoop je kantoor in

Het inrichten van je kantoor is een van de leukere dingen om te doen die te maken hebben met werk. Je hebt dan zelf in handen wat je van je kantoor maakt. Zo kun je er helemaal je eigen plekje van maken waar je echt prettig kunt werken. Dat is heel belangrijk, want je spendeert verreweg de meeste tijd van de week aan werk in de meeste gevallen. Nadeel hiervan is dat het nogal wat geld kan kosten om je kantoor in te richten. Gelukkig zijn er manieren om op een goedkope manier je kantoor in te richten. Hoe je dat precies kunt doen en waar je dan op moet letten lees je hieronder.

Stel een budgetplan op

Vaak beginnen mensen gewoon lukraak met het aanschaffen van spullen voor op kantoor waarvan ze denken dat ze die nodig hebben. Ook al kies je dan altijd voor het goedkoopste, de kans is groot dat de kosten achteraf toch tegenvallen door gebrek aan overzicht. Door van te voren eerst een budgetplan op te stellen weet je precies hoeveel je wilt en kunt uitgeven, maar ook welke spullen of meubels prioriteit hebben om aan te schaffen. Mocht je aan het eind weinig budget over hebben maar toch graag bepaalde zaken willen aanschaffen, dan kun je altijd nog alle aanbiedingen in de gaten houden. Er zijn namelijk genoeg online warenhuizen zoals Otto waar korting te vinden is.

Tweedehands kantoormeubelen

Bij tweedehands producten krijgen sommige mensen het gevoel dat het gaat om oude rotzooi. Maar niets is minder waar. Er zijn in tweedehandswinkels, vintagestores en zelfs op rommelmarkten genoeg tweedehands kantoormeubelen te vinden die écht prima nog een ronde meekunnen. Daarnaast is het ook nog eens helemaal hip om een vintage-look te gebruiken in je kantoorinrichting. Dus wat dat betreft heeft het alleen maar voordelen.

Hout is goedkoop materiaal

Een van de materialen waarmee je het goedkoopst kunt werken is hout. En dat niet alleen, het is ook gewoon heel erg mooi. Met hout creëer je gemakkelijk sfeer en zorg je voor een prettige en rustgevende werkomgeving.  Daarnaast staat hout bekend om zijn trendy en ecologische uitstraling. Kan prima verwerkt worden op meerdere plekken op kantoor!

Maak gebruik van muurdecoratie

Wanneer je met weinig geld veel sfeer wilt creëren is het aan te raden om gebruik te maken van muurdecoratie. Je ziet zo vaak saaie, witte of grijze muren. Dat heeft enorme invloed op de sfeer op kantoor. Zonde! Kleurgebruik in een kantoor is super belangrijk. Hang dus vooral bijzondere stukken aan de muur die je misschien al wel hebt of die je gewoon tegenkomt op de rommelmarkt, of zelfs gewoon gevonden hebt ergens. Je kunt er ook voor kiezen om één muur op kantoor een kleurtje te geven. Dat maakt al een wereld van verschil! Houd hiermee ook rekening welke kleur er in de huisstijl van je bedrijf zit.

Door aan deze dingen te denken kun je een prachtig kantoor realiseren op een manier die niet veel geld hoeft te kosten!

Zo houd je de kantoorkosten zo laag mogelijk

Het kantoor. Hart van je bedrijf. Hier vindt alle activiteit plaats en alleen daarom al is het waarschijnlijk de belangrijkste plek binnen jouw bedrijf. Voor je medewerkers is een prettig kantoor van enorm belang voor het uitvoeren van hun taken. Zij brengen immers het grootste deel van hun tijd door op kantoor. Goed, een kantoor is dus zeer belangrijk. Maar het kan ook een enorme kostenpost zijn. Als iets belangrijk is, is het de moeite waard om in te investeren. Maar waar je kunt besparen doe je dat natuurlijk graag. In dit artikel leggen we je uit hoe je de kantoorkosten zo laag mogelijk houdt.

 

De kosten wat energie betreft 

Het eerste belangrijke punt dat je maandelijks behoorlijk wat kosten oplevert is de energie de je verbruikt met een kantoor. Ga daarom op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Dit zal je echt veel geld schelen. Er zit nogal wat verschil tussen alle aanbieders, en dat zijn er meer dan je denkt! Verder kun je vooral zelf een hoop betekenen voor de energie kosten op kantoor. Zo help je het milieu een handje, maar vooral ook jezelf en je eigen portemonnee. Denk hierbij aan het gebruik van Ledlampen in plaats van reguliere verlichting of toiletten laten installeren die minder water gebruiken.

 

De grootte van je kantoor

De echte kosten zitten hem in de huur van je kantoor. Wanneer je nog een kantoor gaat huren is het zaak om te bedenken dat het heel zonde is om een te grote ruimte te huren. Dan betaal je duizenden euro’s per jaar teveel. Grote kans dat je op dit moment al in een kantoor zit. Ook dan kan het geen kwaad om eens te inventariseren hoe jij de ruimte benut. Weet je zeker dat je niet teveel ruimte hebt? Zijn er bepaalde zaken die je misschien weg kunt doen of waar je minder van nodig hebt?

 

Koop in bulk

Een kantoor brengt allerlei spullen met zich mee die je nodig hebt. Kleine dingen als paperclips, plakband en papier bijvoorbeeld. Je bent misschien geneigd om dit zo af en toe in te slaan omdat het toch niet de belangrijkste zaken zijn. Maar het scheelt erg veel geld om dit in bulk te kopen. Houd dan wel goed de voorraden bij, want het is zonde om spullen te kopen die je uiteindelijk helemaal niet gaat gebruiken of die lang blijven liggen.

 

Hergebruik

Je hoeft heus niet alles te gaan hergebruiken tot je erbij neervalt, het moet wel werkbaar blijven op kantoor. Maar er worden vaak wel spullen te snel weggegooid. Je kunt voor aantekeningen ook de achterkant van het papier bijvoorbeeld nog prima gebruiken. Dit soort dingen kosten geen moeite maar leveren na een jaar echt een flinke besparing op.

 

Op websites als Easyswitch.nl kun je gemakkelijk energie vergelijken en zo de goedkoopste leverancier vinden die het beste bij jou past. Kost je weinig tijd maar levert een hoop op. Ga verder eens kijken hoe je de rest van de tips kunt toepassen op jouw situatie. En houd bij wat je daadwerkelijk bespaart!

Welke verzekeringen zijn noodzakelijk voor Zelfstandig Ondernemers/Eenmanszaken?

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent heb je het grote voordeel van meer vrijheid. Begrijp ons niet verkeerd, je maakt mogelijk nog meer uren dan voor een baas, maar jij bent wel degene die de keuzes maakt. Zoveel vrijheid is lekker, maar brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Een van die verantwoordelijkheden is dat je jezelf en anderen zo goed mogelijk moet beschermen tegen de gevolgen van ongelukken of schade. Door te zorgen voor de juiste verzekeringen neem je in ieder geval de juiste voorzorgsmaatregelen. Met bijvoorbeeld je zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen kun je al de juist afwegingen maken Welke verzekeringen zijn in het geval van een zelfstandig ondernemer noodzakelijk? Je leest het hieronder.

Zorgverzekering

Wanneer je niet meer voor een baas werkt zal je zelf moeten zorgen voor je zorgverzekering. Mocht het inderdaad zo zijn dat je uit loondienst komt, dan kun je jouw huidige zorgverzekering gewoon voortzetten. Maar het is aan te raden om online een zorgverzekering te vergelijken. Zo kun je de zorgverzekering 2019 alvast voor elkaar maken en wat vooral belangrijk is: geld besparen. Vergelijkingssites zijn handige tools om te kijken welke zorgverzekering het beste bij jou past en welke het voordeligst is.

Verzekerd tegen schade

Iedereen loopt het risico een ongelukje te krijgen waarbij sprake is van schade. Ook zelfstandig ondernemers. Wanneer je bij klanten over de vloer komt kan het maar zo gebeuren dat je per ongeluk iets kapot maakt dat eigendom is van de klant. Hiervoor moet je een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) afsluiten. Het is dus niet zo dat een vergelijkbare particuliere verzekering voldoende is, wat nog wel eens wordt gedacht. Je hebt hier een speciale bedrijfsvariant voor nodig.

Een andere variant die nuttig kan zijn is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is een nuttige verzekering voor bepaalde beroepsgroepen die een hoger risico lopen op materiële of vermogensschade. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouder die een fout maakt met alle financiële gevolgen van dien.

Je inventaris verzekeren

Het kan zijn dat je als ondernemer een inventaris hebt dat waardevol genoeg is om te verzekeren. Bijvoorbeeld gereedschap, werktuigen of computers. Vergeet niet dat je voor zaken als mobiele telefoons een aparte verzekering nodig hebt omdat je deze vaak mee neemt buiten je bedrijfspand. Hiervoor heb je een draagbare elektronische hulpmiddelverzekering.

Inkomen verzekeren

Heel belangrijk punt voor zelfstandig ondernemers is dat zij niet automatisch verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Je gaat er niet vanuit, maar het kan zomaar zijn dat je door ziekte of andere redenen niet meer kunt werken. Als je niet over een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschikt heb je in dat geval geen inkomen meer. Zorg dus dat je altijd een dergelijke verzekering afsluit! Je kunt kiezen uit basis verzekeringen, maar er zijn ook zeer complete verzekeringen te krijgen. De basis varianten keren bijvoorbeeld alleen uit bij zeer ernstige ziekten zoals kanker, terwijl de uitgebreidere varianten ook uit keren bij een gebroken been waardoor je tijdelijk niet kunt werken. Die inschatting zal je dus zelf moeten maken.

Heb je aan al deze verzekeringen gedacht, dan heb je een goede basis gelegd voor een verantwoorde manier van ondernemen!

Auto’s voor Ondernemers – Tips belasting, aftrekbaar etc

Veel ondernemers kiezen er bewust voor om niet voor een baas in vaste loondienst te gaan werken. Ze willen vrijheid en zien het als een mooie manie om al hun eigen ideeën en plannen tot uitvoering te kunnen brengen. Daarnaast brengt ondernemen andere voordelen met zich mee. Zo kan het zijn dat je als ondernemer voordelig een auto kunt gebruiken dankzij zakelijk rijden. Dat kan in verschillende vormen: in je eigen auto blijven rijden, zakelijk gaan leasen of met een bedrijfsauto. Welke van deze vormen voor jou het meest voordelig is hangt af van jouw situatie. In dit artikel lees je hoe het precies zit als jij als ondernemer voordelig een auto wilt rijden, van autoverzekeringen vergelijken tot belastingtips.  

Fiscaal 

Het maakt niet uit in welke auto je je rijdt: elke kilometer die je aflegt voor jouw onderneming is zakelijk in de ogen van de Belastingdienst. Zij maken alleen onderscheid tussen een privé auto of een zakelijke auto. Het gaat er daarbij om dat je een auto op je naam hebt staan en als je daarmee minder dan 500 kilometer per jaar voor privé gebruik mee rijdt, dan beschouwt de Belastingdienst deze auto als zakelijke auto voor de inkomstenbelasting.

Rijd je wel meer dan 500 kilometer voor privé doeleinden per jaar? Dan betaal je voor de zakelijke auto bijtelling. Die bijtelling wordt dan bij de winst van je bedrijf opgeteld. Mocht je nu startende ondernemer zijn dan kun je ook eerst zakelijke ritten maken met je privé auto. Je mag dan 0,19 eurocent per kilometer van de winst aftrekken voor die zakelijke ritten met privé auto.

Autobelastingen per 2017

De bijtelling waar we het net over hadden heeft te maken gekregen met vernieuwde regels in 2017. Tot 2015 waren de bijtellingsregels zo opgesteld dat vooral auto’s met een lage CO2 uitstoot zeer voordelig waren om te rijden. Fabrikanten slaagden er dan ook steeds beter in om hun auto’s minder CO2 uit te laten stoten. Hierdoor waren het vooral zakelijke rijders die dit soort auto’s gingen rijden. Volgens de Nederlandse overheid zou er te weinig aan autobelastingen binnenkomen. De kosten van het oude beleid zouden hierdoor niet meer opwegen tegen de milieuwinst volgens de overheid.

Daarom dus nieuwe regels vanaf 2017. Die nieuwe autobelastingen zouden meer in balans zijn doordat ze zorgen voor een stabiele stroom aan belastinginkomsten maar het nog steeds milieuwinst oplevert. In het nieuwe beleid is het voor ondernemers die zakelijk willen rijden voor relevant dat de bijtellingspercentages zijn aangepast. Check de site van de Belastingdienst voor alle precieze percentages.

Auto verzekeren

Ook wanneer je zakelijk rijdt wil je goed verzekerd zijn. Maar het liefst zo voordelig mogelijk natuurlijk. Op Autoverzekering.nl kun je gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Zo kun je de perfecte verzekering vinden voor jouw situatie en dat zo voordelig mogelijk. Je zal zelf een inschatting moeten maken hoe ‘ver’ jouw verzekering moet gaan.

Afhankelijk van jouw onderneming en de manier waarop jij je auto zal gaan gebruiken in de toekomst kun je een verzekering zo ruim opzetten als jij nodig acht.

Dit zijn de bekendste reclames aller tijden in Nederland

Reclames kunnen super irritant zijn. Je vraagt je dan soms ook af of een reclame niet meer kwaad dan goed doet voor een merk of bedrijf. Maar er zijn ook reclames die zo goed, grappig of leuk zijn dat iedereen ze eigenlijk wel kent. Vaak zijn het reclames die blijven hangen omdat ze grappig of absurd zijn. Maar opvallend vaak draait het toch om humor. We hebben de bekendste reclames aller tijden voor je op een rijtje gezet. Check maar eens of je ze kent! Inspiratie voor het onder de aandacht brengen van je eigen onderneming. 

Bommetje 

Deze reclame komt al uit 1997. De ‘bommetje reclame’ van de Melkunie bleek hilarisch en enorm aan te slaan bij het publiek. “Ik had nog zo gezegd: geen bommetje!” werd een bekende kreet in Nederland. Dit zei acteur Peer Mascini tegen een van de koeien uit het spotje die een bommetje maakt en Mascini druipnat achterlaat. Fantastische reclame van de Melkunie!

Heineken

Niet dat Heineken nog veel aandacht nodig heeft, want wie kent het biermerk eigenlijk niet? Maar ondanks dat had Heineken een reclamespot die enorm populair was. De spot was in 2002 op de Nederlandse televisie, met in de hoofdrol skileraar Rudi. Rudi ziet de eerste sneeuwvlokken vallen terwijl hij in Lederhosen in de bergen zit. Hij snelt naar huis om zich op te frissen, scheert zich en trekt andere kleren aan. Vervolgens gooit hij de deur van de plaatselijke kroeg open en roept: “Heeeeee! Biertjeeee?!” Dit alles met een heerlijk Duits accent. Onze excuses voor de lage kwaliteit van de video, maar er is geen andere versie.

Goeiemoggel 

Deze reclame van KPN heeft haast geen beschrijving meer nodig, zo bekend is hij. In 2017 verscheen deze spot op televisie en binnen no-time klonk het door heel Nederland: “Hé! Goeiemoggel!” De reclame neemt de autocorrectie op de hak waarbij woorden verdraaid worden. Binnen het bedrijf dat centraal staat in de reclame hebben ze zich wel héél goed aangepast aan de autocorrectie, ze hebben het taaltje overgenomen. Goedemorgen werd dus Goeiemoggel. Op kantoren door heel Nederland werd dit vervolgens overgenomen wat het voor veel mensen weer even leuker maakte om te werken.

Pietertje

Een reclame met in de hoofdrol een jonge Pieter van den Hoogenband, bekende en succesvolle Nederlandse zwemmer. Pietertje zoals hij in de reclame wordt genoemd kan totaal niet voetballen. Je ziet hem worstelen tijdens een wedstrijd van allemaal kleine voetballertjes. Op een gegeven moment wordt Pietertje gewisseld en zegt zijn teamgenootje: “Jij kan echt niet voetballen hè Pietertje?” “Nee!”, antwoordt Pietertje met een grote glimlach terwijl hij een hap brood met Calvé pindakaas neemt. Even later staat hij bij de sloot naast het voetbalveld en neemt hij een duik. Hij blijkt behoorlijk goed te zijn in een andere sport. Deze reclame van Calvé werd zeer bekend en vooral de heerlijke tevredenheid van de ‘nee’ die Pietertje als antwoord geeft was goed voor bekendheid van de reclame.

Andere toppers zijn natuurlijk reclames met woordgrapjes of waarin de merknaam op gekke manier wordt uitgesproken, zoals Belvilla. Reclames mogen dan niet altijd even leuk zijn, bovenstaande reclames bewijzen dat het ook anders kan. Humorvolle reclames die blijven hangen en vooral ook enorme bekendheid geven aan het desbetreffende bedrijf of product!

Dit zijn de meest populaire online niches voor startende ondernemers

Dat de online markt voor enkelen onder ons een goudmijn is, is geen publiek geheim. De mensen die er hun brood mee kunnen verdienen hebben onder de knie kunnen krijgen hoe je dankzij het web een succesvol bedrijf neerzet. Voor wie weet hoe je succes hebt met een online bedrijf, weet dat het van belang is om een juiste niche te kiezen. Wat is het en welke online niches zijn het meest lucratief? Om je geheugen even wat op te frissen, online niches zijn een soort van branches online, waar je je als ondernemer op kunt gaan focussen en (hopelijk) veel geld mee kunt gaan verdienen.

Gezondheid & Fitness

By far de meest winstgevende apps zijn de apps bedoeld om mensen gezonder te laten leven. Vooral onder vrouwen heerst er over het algemeen altijd wel een afvalwens en ook mannen willen vaak wel van hun bierbuikje af. Deze niche is zo interessant omdat de doelgroep eindeloos is, het slaat aan op iedereen. Want zeg nou zelf, wie wil er niet gezond zijn? Ook al brengt deze niche in het algemeen het meeste geld op, bedenk wel dat dit dan ook bekend is bij anderen. Je zult dus niet alleen op de markt zijn.

Liefde

Wat dit punt gemeen heeft met zijn voorganger is dat de doelgroep extreem groot is. Over het algemeen teert elk mens op de liefde en relaties in hun leven. Of dat nou met een partner is, een goede vriend/vriendin, collega’s, je kinderen, andere familieleden, kennissen, mensen zijn sociale wezens en voelen de behoefte dit te bevorderen. Zo kan het erg goed voor je portemonnee uitpakken om een datingsite te beginnen, waarin je werkt met commissies met adverteerders.

Zelfhulp apps

Goed, zelfhulp klinkt misschien wat extreem, maar websites, apps of andere online bedrijven die je willen helpen om in welke manier dan ook een beter mens te worden, zijn aantrekkelijk voor het publiek. Stel voor om iemand die fan is van het gokken met geld op te koppelen aan andere spelletjessites, die vriendelijker zijn voor zijn/haar portemonnee. Vrijwel elk mens zal de beste versie van zichzelf willen zijn, dus ook met kleine zaken als online gaming kun jij, als online bedrijf, hulp bieden.

… En nog zoveel meer

Er zijn talloze mogelijkheden om op een creatieve manier geld te verdienen via het internet. Ondernemen is nog nooit zo makkelijk geweest: via het web kun je vrijwel elke onderneming beginnen die je zou willen. Of het nou een fotografieblog is, een eigen online casino  of je ontwikkelt zelf een game  – op internet kan het allemaal.

Neem contact op!

Onze samenwerkingen met merken is altijd helemaal op maat gemaakt. Een mailtje of een belletje is altijd de moeite!