Welcome to our Blog

The daily Post

Read our Blog

Wat is Sponsored Content? Hoe werkt het + hoe duur in 2019?

Sponsored Content & Marketing via Advertorials is volgens velen de meest effectieve vorm van Internet Marketing. Door samenwerkingen aan te gaan met blogs, websites & vloggers kunnen merken precies de juiste doelgroep bereiken. En niet alleen dat, deze specifiek afgekaderde doelgroep luistert ook nog eens echt naar de boodschap omdat die afkomstig is van een bron die zij vertrouwen.

Wat is sponsored content of een Advertorial?

Heel kort door de bocht is een sponsored post of een advertorial een artikel dat gepubliceerd wordt met als insteek om een product of dienst te promoten. Vaak is een sponsored post niet van een normaal artikel te onderscheiden. Het verschil tussen een advertorial en een sponsored post zit hem er vooral in dat in een sponsored post altijd een link zit naar het bedrijf dat voor het artikel betaald, en dat in een advertorial niet noodzakelijkerwijs een link wordt geplaatst. Vroeger was een sponsored post vooral een overduidelijk promotekstje voor een bedrijf, maar vandaag de dag in 2019 wordt er voornamelijk mee bedoeld dat het artikel is ingekocht om er een link naar de website van een bedrijf in te plaatsen, terwijl het artikel verder lijkt op normale content.

Waarom is Sponsored content voor uw bedrijf relevant? De SEO Impact

Directe toegang tot de bezoekers van websites en blogs is natuurlijk prachtig. En als elk gesponsored artikel ook nog eens directe traffic oplevert die converteert dan is het al helemaal mooi. Maar wat vaak niet expliciet genoemd wordt is dat er nog een erg groot ander voordeel aan kleeft. Waar het de meeste internet marketeers eigenlijk echt om te doen is; namelijk de impact die het verkrijgen van links op blogs met autoriteit heeft op de rankings van uw website in Google en andere zoekmachines.

De SEO (Search Engine Optimization) impact van sponsored content moet niet worden onderschat. Waar vroeger veel Nederlandse merken hun websites lanceerden, in de hoop op betere search rankings, via linkbuilding op de inmiddels achterhaalde (lees: spammy) startpagina’s en dochterpagina’s, gaan veel bedrijven nu anno 2019 op de veel effectievere toer van Sponsored Content.

Waarom is Sponsored Content zo effectief?

Voor zoekmachines als Google draait alles om relevantie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Wanneer uw merk verschijnt op websites die Google vertrouwt, en wanneer uw link ook nog eens omringd is door content die relevant is voor uw bedrijf, dan is het voor Google 1 +1 = 2. Oftewel, uw bedrijf verdient het in Google’s ogen dan om goed te scoren op de pagina’s waar de links in de gesponsorde artikelen naar verwijzen. Hoe meer van deze natuurlijke links van verschillende sterke domeinen (referring domains) hoe hoger uw website zal scoren in Google.

Hoe gaat dit in praktijk in zijn werk?

Er zijn veel grote online media bedrijven die staan te popelen om te beginnen met een sponsored campagne. Sommige websites staan er op dat bij de sponsored content of de advertorial altijd wordt vermeld dat het een samenwerking betreft. Andere partijen zijn wat dat betreft minder streng.

In de praktijk gaat het vaak zo dat in overleg een onderwerp voor een artikel wordt bedacht en dat er ook vooraf wordt doorgeven naar welke pagina’s er gelinkt moet worden en met welke anchors (de hyperlink). Veel websites zullen niet rechtstreekse promotieteksten willen publiceren, dus die zullen dan een indirecte manier vinden om naar uw website te linken. Zo kunnen ze een artikel schrijven over ‘subsidies op duurzaamheid’ en een natuurlijk ogend linkje plaatsen naar uw website met zonnepanelen.

Wat kost zoiets?

Bron: Ahrefs.com

Linkbuilden via Sponsored content is veiliger en beter dan linkbuilden via startpagina’s, maar daar zit ook een prijskaartje aan. De prijs zal voornamelijk afhangen van de kwaliteit van de websites waar de links op geplaatst worden. Websites met een ijzersterke SEO reputatie zullen meer vragen voor een artikel, terwijl kleine websites minder te eisen hebben. Zo kun je vanaf 75 euro al op een kleine website geplaatst worden (50 Referring Domains of minder), maar kun je ook zo maar 1000 euro per artikel betalen voor site met autoriteit (over de 1K referring domains). Ahrefs kwam na onderzoek uit op ongeveer 350 dollar per artikel.

Voor en nadelen van Sponsored content

Moet je überhaupt aan Sponsored content willen beginnen? Dat is een vraag die elk bedrijf voor zichzelf moet beantwoorden. Krijg je op een organische manier zonder maar een vinger uit te steken van zelf allemaal linkjes binnen? Mooi, gefeliciteerd – > je bent een uitzondering en je hoeft niets meer te doen. Er is echter zoveel concurrentie vandaag de dag op het internet dat je zo breed mogelijk in moet zetten en dan is sponsored content een logische stap. Het is vele malen cleaner dan andere vormen van linkbuilden (zoals startpagina’s etc) en als je het goed doet voeg je ook nog eens waarde toe aan de wereld met mooie artikelen.

Heb je interesse in meer advies over Linkbuilden, Sponsored Content, SEO, Creatieve content Creatie? Of wil je graag een samenwerking aan gaan met 1 van onze 60 populaire platformen? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen!

Voor nu, succes met uw sponsored content avontuur!

Influencer marketing inzetten voor je bedrijf

Het is natuurlijk een fenomeen wat sterk aan het groeien is: Influencer marketing. Het is een trend welke ook dit jaar niet minder wordt. Het is een industrie welke inmiddels miljarden dollars groot is en waar veel grote merken en bureaus gebruik van maken. Influencers is een belangrijk onderdeel binnen marketing. Niet alleen grote bedrijven maken er gebruik van. Ook kleinere bedrijven kunnen gebruik maken van micro- en zelfs nano- influencers. Het is iets wat je moet inzetten voor je bedrijf volgens velen. Het is goed om in ieder geval bekend te zijn met de mogelijkheden.

Wat is dat nu? Influencer marketing

Laten we starten met wat het nu eigenlijk precies is. Het is een manier van communiceren met je doelgroep. Je gebruikt hier echter geen advertenties bij. Het is een veel betere manier om de harten van je klanten te winnen. Het zorgt voor een positieve toon en je komt binnen bij je doelgroep door mensen welke al open staan voor jou. Het bereik is vaak niet het belangrijkste. Een influencer kan veel volgers hebben en likes. Het is natuurlijk interessant om te zien, dat je bericht door duizenden en duizenden mensen gezien wordt. De betrokkenheid is echter nog belangrijker. Het is belangrijker, omdat je het uiteindelijk de conversie bepaalt. Uiteindelijk moet het effectieve marketing zijn. Uiteraard hangt de effectiviteit af van het doel. Wordt het doel bereikt? Dan is het effectief.

Waarom kiezen voor micro-influencers?

Steeds meer campagnes kiezen voor micro-influencers. Het is belangrijk om op die manier je doelgroep te bereiken. Je sluit veel beter aan op welke doelgroep je wilt bereiken. De volgers van de micro-influencers zijn vaak een betere match tussen vraag en aanbod. Het is de beste reden om hiervoor te kiezen. Ook voor de influencer is dit belangrijk. Hij wil natuurlijk niet zijn ziel verkopen, omdat je veel mensen wilt bereiken. Het is belangrijker voor de influencer om op de lange termijn te genieten van zijn opgebouwde kracht.

Hoe vind je de juiste influencer?

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste match te vinden van je marketing en de influencer welke bij je past. Het is goed om op zoek te gaan naar een niche. Kijk naar een ultieme win-win situatie om samen te groeien. Het is natuurlijk belangrijk om ook te kijken naar wie je doelgroep is. Welke influencers zijn er? Je kunt een bureau inschakelen om je hierbij te helpen. Het is echter ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een match.

Een paar bonus tips!

Het is goed om de influencer zelf ook wat vrijheid te geven. Kijk naar wat hij graag wil. Laat hem de boodschap in zijn eigen woorden en op zijn eigen manier invullen. Hij wil een eigen stem en geluid geven richting zijn volgers. Heel belangrijk.

Kies er ook voor om een langetermijn relatie aan te gaan. Het is zo mogelijk om meerdere malen een advertentie te plaatsen of advertorial bij de influencer. Het is mogelijk om vaker je doelgroep op een geweldige manier te benaderen.

Marjan Strijbosch: vermogen, man, haar zaken en succes

Bron foto: Pinterest.com

Ze is bekend geworden met haar zaak Jaguar Mode, ze ziet er altijd 39 jaar oud uit en is geen katje om zomaar vast te pakken. Neem je handschoenen mee! Het is ook zo, dat ze goede vastgoedprojecten heeft gedaan en daarnaast aan binnenhuisarchitectuur. Je bent een wortel. Een gezonde wortel wordt uiteindelijk een mooie bloem. Ze weet dat succes niet zomaar komt. Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben in een branche. Een leuk jurkje in elkaar zetten is niet voldoende. Je moet het ook goed presenteren in de etalage en ervoor zorgen, dat mensen het kopen. Het is belangrijk om een heel pakket in huis te hebben om succesvol te zijn. Je moet van de hoed en de rand afweten. Alleen dan kun je ook daadwerkelijk succesvol worden. Weet wat de naaister verkeerd doet of de verkoper.

Blijven leren

Het is een heel proces om een complete persoon te worden welke overal kennis van heeft. Het is belangrijk om je ook te focussen geeft ze aan. Marjan Strijbosch wordt ook wel eens de Coco Chanel van Brabant genoemd. Coco Chanel was een vrouw welke al snel op eigen benen stond. Die gelijkenis klopt ook met Marjan Strijbosch. Haar succes is met vallen en opstaan gekomen. Ze geloofd soms in de verkeerde mensen. Je hebt het niet allemaal in de hand. Je moet gewoon recht door zee blijven. Nu wil iedereen wel zaken met haar doen. Het is voor haar belangrijk om de baas te blijven en om de juiste keuzes te maken.

Geen pensioen!

Voor haar is er geen pensioen. Ze wil niet achter de geraniums gaan zitten. Ze wil gewoon doorgaan tot ze niet meer kent. Een vriendin van haar is 90 en is nog steeds actief en ziet er tip top uit. Zelf is haar doel om 103 te worden. Ook zij wil gewoon blijven ondernemen net als haar vriendin. Wat is er anders nog te doen op de wereld is haar vraag.

Het grote gevaar: Saaiheid en Jaloezie

Ze wil geen projecten doen welke ze saai gaat vinden. Zo doet ze gewoon steeds wat anders. Ze verkoopt een paar jaar huizen en nu is ze een groot penthouse aan het verbouwen in Eindhoven. Het is het hoogste penthouse van de stad met een 100 vierkante meter tuin. Geweldig gewoon vol met palmbomen en moois. Jaloezie is een groot gevaar. Succes kweekt jaloezie. Het maakt veel kapot. Het kan haar succes niet bedreigen geeft ze aan. Ze staat sterk in haar schoenen. Inderdaad doet ze dat.

Hoeveel vermogen heeft ze?

Het is niet duidelijk hoe groot haar vermogen is. Wel weten we, dat ze dure feestjes geeft en graag mensen trakteert. Het is goed om te zien wat ze allemaal doet en hoe ze een inspiratie is voor anderen.

Nico Aaldering: Vermogen, Vrouw en het verhaal van zijn bedrijf

Natuurlijk kent iedere oldtimerliefhebber Nico Aaldering. Het is de oprichter van The Gallery in Brummen, waar je vier verdiepingen vol met mooie oldtimers kunt bewonderen. Austin Healeys, MG’s, Ferrari’s en ook mooie oude Porsches. Er is veel moois te zien in The Gallery. We weten zeker, dat ook jij er volop van zult genieten. De eerste auto van hem was een Austin-Healey cabrio. Nu rijdt hij in een moderne Maserati. Zijn zoon en zijn vrouw rijden in een Range Rover en zijn dochter in een oude Volvo. Ze kreeg trouwens geen parkeervergunning in Amsterdam voor haar oldtimer Volvo. Nieuwe milieuregels welke ook van invloed zijn op de familie Aaldering.

Al meer dan veertig jaar

Nico Aaldering heeft zijn bedrijf in 1975 opgericht. Hij liet het uitgroeien tot het grootste bedrijf voor oldtimers in Nederland. Zijn zoon heeft de liefde ook te pakken van de oldtimers. Ze begonnen ooit met het inkopen en verkopen van Alfa Romeo’s. Later zijn ze overgegaan op andere merken. Het zijn vaak auto’s voor de liefhebber. Het is niet het eenvoudige model waar je boodschappen mee gaat doen of je kinderen bij school dropt. De auto’s zijn vaak wat ouder en exclusief. Ze zijn doorgegroeid naar het hogere segment. De klanten moeten een dikke portemonnee hebben.

Wereldwijd importeren

Het bedrijf haalt hun auto’s eigenlijk overal vandaag. Er zijn Alfa’s uit Zweden en Peugeots uit Zwitserland. Ook komen er veel auto’s uit Amerika. Tegenwoordig worden veel Corvette’s en Mustangs naar Nederland gehaald. Ook veel Volkswagen Kevers komen weer terug naar Europa. Ze gaan weer naar huis. Het is frappant om te zien, dat er veel auto’s terug komen uit Amerika. Dure Mercedessen en luxe Porsches. Het gaat vaak om veel geld. Het is niet voor iedereen weggelegd om zo’n auto te kopen.

Het vermogen van Nico Aaldering

Natuurlijk zouden we graag alle auto’s bij elkaar optellen om zo tot een indicatie van het vermogen van Nico Aaldering te komen. Het is echter niet duidelijk hoeveel financiering er is van de banken. Daarnaast is het ook niet duidelijk hoe hoog de verkoopwinsten zijn. Voor vele autoliefhebbers is het echter een zeer rijke man. Een man welke iedere dag in een klassieker kan rijden en er volop van kan genieten. De man heeft een droombaan zal je dan vaak horen. Het vermogen is dan eigenlijk van een ondergeschikt belang.

De liefde van Nico Aaldering

Waar je zou verwachten, dat de oldtimers zijn grootste liefde zijn is dat niet het geval. ZIjn gezin, vrouw en twee kinderen staan op de eerste plaats. Het is voor hem echter prettig dat ook zijn zoon in de zaak werkt en daardoor veel bij hem is en zijn liefde voor klassieke auto’s kan delen. Het is mooi en goed om zo de liefde voor elkaar natuurlijk ook te versterken.

GDPR checklist voor Ondernemers in 2019

In Nederland is op 25 mei 2018 de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) ingegaan. Het is belangrijk om hieraan te voldoen. Doe je dat niet dan kun je flinke boetes krijgen. In Europa heet het trouwens de General Data Protection Regulation (GDPR). Het is hetzelfde als de AVG. Graag nemen we een aantal zaken met je door in verband met de GDPR checklist voor ondernemers. Het is belangrijk en goed om het als ondernemer serieus te nemen. De boetes zijn niet mals en kunnen maximaal 20 miljoen zijn of 4 procent van je jaaromzet. Serieuze business dus.

Een paar stappen checken voor de GDPR. Stap 1: welke gegevens verwerk je?

De eerste stap van de GDPR checklist is simpelweg het vaststellen welke gegevens je bedrijf verzamelt. Heb je een webshop? Dan gaat het om veel zaken. Het gaat vaak om ordergegevens, mogelijk geboorte data, NAW gegevens en de e-mail. Je weet vaak best veel van je klanten. Een voorbeeld van zaken welke je mogelijk hebt zijn:

 • Het e-mailadres
 • Het mobiel of direct telefoonnummer
 • De combinatie voor- en achternaam
 • De combinatie huisnummer en postcode
 • De IP-adressen
 • Het IMEI-nummer van de smartphone
 • De klant-, bestel- en/of ordernummer
 • De foto- en/of video-opnamen
 • De bankrekeningnummers
 • De chatgesprekken
 • De klic gegevens

Het gaat om redelijk wat gegevens. De lijst hoeft trouwens niet compleet te zijn. Het kan best zijn, dat je nog andere gegevens verzameld.

Stap 2 van de checklist GDPR: hoe beveilig je alles?

De volgende stap is belangrijk. Het gaat erom, om te bepalen hoe je alles gaat verzamelen, bewaren en beveiligen. Het is essentieel om te weten, waar je nieuwsbrief verstuurd wordt en ook waar je website gehost wordt. Maak een overzicht van alle serviceproviders waar je gebruik van maakt. Maak een verwerkersovereenkomst met ze. Het is belangrijk om te weten hoe hun de privacywet naleven. Doen ze dit niet, dan ben jij als ondernemer hier ook aansprakelijk voor. Laten we je hier zo meer over vertellen. Eerst nog enkele beveiligingsmaatregelen welke je moet treffen. Het gaat hier om:

 • Het versleutelen van data op je servers en ook op USB sticks
 • Sterke wachtwoorden gebruiken
 • SSL verbindingen gebruiken op je website
 • Hoe je back-ups en kopieën beheerd.
 • Het beveiligen van je netwerk
 • Hoe laptops en externe gegevensdragers gebruikt worden.

De derde stap: de verwerkersovereenkomst GDPR

Wanneer iemand anders je site host dan ontkom je er eigenlijk niet aan, dat je gegevens met derden gedeeld worden. Nou niet gedeeld, maar ze hebben er ook toegang toe. Bijvoorbeeld de lijst met emailadressen welke elders verstuurt worden. Het is belangrijk, dat ze hier een verwerkersovereenkomst hebben. Grote partijen hebben hier een standaard verwerkersovereenkomst voor. Kleinere partijen doen dit vaak wat anders. Het is goed om de overeenkomsten op te slaan en apart te bewaren.

Stap vier: update en publicatie

Het is belangrijk om je AVG of GDPR verklaringen op tijd te updaten en ook om ze te publiceren. Je wilt natuurlijk delen, dat je aan de AVG voldoet. Of niet?

Werken uit huis? Hoe kun je thuis goed prive van zakelijk scheiden?

Of je nu zelfstandig ondernemer bent of van je werkgever thuis mag werken, thuiswerken is een trend die waarschijnlijk niet meer gaat verdwijnen. In een ideale situatie heb je een kantoor in of aan huis, maar wat als je die ruimte nu niet hebt? Hoe creëer je een werkplek en houd je privé en zakelijk gescheiden?

Eigen plekje

Het hebben van een eigen werkplek is voor thuiswerkers het prettigst werken. Een eigen ruimte waar je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt. Een plek waar je de deur dicht kunt doen als je niet gestoord wil worden en waar je diezelfde deur achter je dicht kunt trekken als je werkdag of werkweek er weer op zit. Heb je zo’n ruimte, dan heb je misschien de neiging om die helemaal vol te zetten met alle dingen die je als ‘zakelijk’ bestempeld. Een bureau, een stoel, een boekenkast vol administratie. Op je bureau een scherm, printer en erboven een bord waarop je alle ideeën en to-do lijstjes kunt pinnen.

Maar kun je wel prettig werken als het zo vol staat? Of ga jij juist lekker als het opgeruimd is? Denk daar over na en pas je werkplek daarop aan. Die administratie en orders kunnen ook in een gesloten kast staan, dat geeft al veel meer rust. Zet er ook meteen de printer in, dan is die ook lekker uit het zicht. Dat (prik)bord boven je bureau? Het kijkt je steeds aan, zo van ‘je moet creatief zijn, nieuwe ideeën bedenken én je to-do lijstje afwerken.’ Daar wordt niet iedereen direct productiever van, dus ook hiervoor geldt: weg ermee als het niet bij je past!

Privé is privé

Als je aan het werk bent, moet je je kunnen concentreren. Maar als je vrij bent, is het lekker als je je ook thuis voelt in je huis. En je kinderen ook. Waak er dus voor dat je huis overal de strakke en zakelijke uitstraling van je werkplek krijgt. Heb je bijna overal in huis witte muren? Lekker licht en clean, maar ook saai! Vooral in een kinderkamer mag wel wat gebeuren. Denk eens aan muurstickers kinderkamer: kleine moeite, groots effect. En er komt geen kwast aan te pas!

Heb je trouwens geen losse werkplek? Zorg dan dat er een plekje in huis is waar je prettig en rustig kunt werken. Zet een bureau op je slaapkamer als daar plaats voor is, of werk aan de (opgeruimde) keukentafel. Zorg er dan vooral voor dat je, als je klaar bent met werken, wel je werkspullen opruimt. Als je vrij bent, ben je ook echt vrij en moet je niet continu geconfronteerd worden met werk dat misschien nog niet af is.

Lekker makkelijk

Als je thuis werkt, is het verleidelijk om ‘tussendoor’ even wat huishoudelijke taken te doen. De was aanzetten of ophangen, de vaatwasser uitruimen, het vuilnis buiten zetten, het zijn van die klusjes die je ziet liggen en waar je dan door afgeleid wordt. Heb je een vuilcontainer, dan moet die op gezette tijden geleegd worden. En als die leeg is, moet die ook weer terug naar huis. Al die containers lijken op elkaar, maar vanaf nu springt die van jou er uit! Met een container sticker pik je jouw container er altijd uit, waardoor het binnenhalen niet langer duurt dan noodzakelijk en jij zo weer aan het werk bent. 

Werk is werk en privé is privé. Probeer dat ook zo te houden. Dus beperk de huishoudelijke klusjes tot een minimum en maak ze zo makkelijk mogelijk zodat je snel klaar bent!

 

4 tips om salarisadministratie te automatiseren

De salarisadministratie voeren is al snel ingewikkeld. Je moet al die cao’s en wet- en regelgeving maar net kennen en alles correct kunnen opstellen. Dat is al ingewikkeld voor de doorsnee ondernemer, maar zelfs voor doorgewinterde salarisadministrateurs (in dienst of extern) kan het zonder automatisering een tijdrovende, foutgevoelige klus zijn.

 

Toch is het heel erg belangrijk. Als het salaris niet klopt of als het te laat wordt overgemaakt houden werknemers het al snel voor gezien. Dat zorgt uiteindelijk voor minder productiviteit en omzet doordat je kansen misloopt.

 

Wie de salarisadministratie ook doet, de ondernemer, een specialist in dienst, een extern salarisadministratiekantoor of een accountant – als ze de juiste tools niet gebruiken dan kan het al snel een hoofdpijndossier worden.

 

Hier 4 automatiseringstips voor je salarisadministratie

 1. Werk met geïntegreerde salarisadministratiesoftware

Door de salarisadministratie te koppelen aan het HR-systeem en het boekhoudpakket weet je zeker dat je dubbele invoer of fouten voorkomt.

Tegelijkertijd klopt alles voor iedereen: van de (eventuele) HR-medewerker en de accountant tot aan de medewerker zelf toe. Dat geeft je volledige controle over je salarisadministratie.

 

 1. Laat werknemers het zelf doen

Via een online self-service portal en bijbehorende smartphone app geven werknemers zelf door wanneer ze verlof willen opnemen of dat ze ziek zijn. Dan komt het vanzelf bij de relevante manager terecht ter goedkeuring.

 

Bij deze self-service portal kunnen ze ook terecht voor hun overwerk, loonstroken en jaaropgaves. Alles wordt opgeslagen dus eventuele controle is heel makkelijk. Kortom, daar hoef je niet meer een apart proces voor op te tuigen en niemand meer voor aan het werk te zetten.

 

Nog een voordeel van deze portal en bijbehorende app is het beschermen van de privacy van medewerkers. Alleen bevoegde stakeholders hebben toegang tot deze gevoelige informatie. Dat zorgt voor gemoedsrust bij medewerkers én managers. Bovendien zorg je ervoor dat je helpt te voldoen aan de AVG/GDPR, alhoewel dat laatste altijd bij een gespecialiseerde jurist gecontroleerd moet worden.

 

 1. Zet je salarisadministratiesoftware aan het werk

Maak je niet meer druk of je wel voldoet aan al die verschillende cao’s, de werkkostenregeling (WKR) van het betreffende jaar en alle andere laatste relevante wet- en regelgeving. Kies salarisadministratiesoftware waarbij dat alles automatisch up-to-date blijft.

 

Voortaan hoef je alleen nog maar op een knop te druk op om een kloppende loonstrook klaar te zetten in de portal waar de medewerker zelf bij kan. Zelfs betaalbestanden worden automatisch klaargezet zodat ook daar niets mis gaat.

 

Daar komt nog bij dat de betere pakketten automatisch controleren of alles klopt en geven een seintje als dat niet zo is. Moet er toch een loonstrook aangepast worden? Met terugwerkende krachtberekeningen (TWK) maakt het systeem zelf alle nodige correcties in eerder verloonde periodes. Scheelt je veel werk en de loonstroken blijven kloppen.

 

 1. Werk online samen met je accountant

Wil je dat je accountant meekijkt? Of het nu ter controle is of om het uit handen te geven – met de juiste salarisadministratiesoftware geef je een accountant of administratiekantoor veilig online toegang tot je salarisadministratie.

Zo blijft het business-as-usual voor je werknemers en hou jij of je salarisadministrateur meer tijd over voor strategische zaken.

 

Daarom de salarisadministratie automatiseren

Tevreden werknemers, kloppende loonstroken en veel minder werk voor jou of je salarisadministrateur. Misschien lijkt de salarisadministratie niet zo spannend van buiten maar hier gaat het hart toch sneller van kloppen van iedere ondernemer die z’n talent wil behouden én motiveren. Tel daarbij op de enorme efficiencyslag die gemaakt wordt en we hebben een winnende combinatie.

Wil jij ook voortaan een moderne, kloppende salarisadministratie voeren waar werknemers blij van worden? Ontdek hier hoe je start.

Elektrische fiets leasen, wat is belangrijk om te weten?

Een van de dingen waar je volgend jaar zeker op moet letten, is de invoering van het Fietsplan 2020. Dit plan moet het aanlokkelijker en eenvoudiger maken om een fiets van de zaak te leasen. Oude complexe regelgeving maakt plaats voor een makkelijk systeem waarbij het niet meer nodig is om privé gereden kilometers bij te houden. Werknemers gaan een vast bedrag van 7% bijtelling per jaar betalen. Deze nieuwe regeling lijkt erg op de bestaande regeling voor leaseauto’s.

Door de aantrekkelijkere regels is de verwachting dat het aantal leasefietsen snel gaat stijgen. Een aanzienlijk deel van de forenzen wordt zo gestimuleerd om met de fiets naar hun werk te gaan. En dit hoeft niet alleen te gelden voor mensen die dicht bij hun werk wonen. Ook elektrische fietsen en speed pedelecs vallen namelijk binnen de nieuwe regels, zo zijn afstanden van meer dan 10 kilometer geen probleem meer.

Elektrische fiets leasen kosten

Als je meer wilt weten over een elektrische fiets leasen kun je daar via de link meer over te weten komen. Voor veel mensen zijn de kosten een belangrijke afweging bij het leasen van een fiets. Voor werkgevers is het fiscaal erg aantrekkelijk om leasefietsen aan te bieden. De kosten van de fietsen kunnen bij het brutoloon van medewerkers worden opgeteld en daardoor hoeft minder belasting te worden betaald.

Voor werknemers is een elektrische fiets leasen een geweldige manier om voordelig aan een goede nieuwe fiets te komen. De 7% bijtelling per jaar wordt niet alleen berekend over de nieuwwaarde maar ook vermenigvuldigd met de belastingdruk. Een gloednieuwe elektrische fiets van €2500 kost je zo maar tussen de €5,40 en €7,20 per maand. Bovendien werk je met een elektrische fiets aan de gezondheid en sta je nooit meer in de file.

BikeProject

Hoewel de belastingregels flink vereenvoudigd zijn, is het voor een bedrijf nog steeds best wat werk om leasefietsen aan te kunnen bieden. Gelukkig zijn er partners zoals BikeProject die het aanbieden van een fiets van de zaak tot een fluitje van een cent maken. Via een geautomatiseerd programma wordt alle administratie bijgehouden en nagenoeg al het werk uit handen van het bedrijf genomen. Ook pechhulp en afhandeling van schade en diefstal worden door BikeProject geregeld.

Een leuke extra die BikeProject biedt is het spaarsysteem. Je verdient punten wanneer je met de fiets naar het werk gaat en kunt zo collega’s uitdagen hetzelfde te doen. Als je genoeg punten hebt verzameld kun je ze ook nog eens inleveren voor een leuke accessoire of gadget.

Zakelijke fietslease dealers

Er zijn volop zakelijke fietslease dealers waar je gebruik kunt maken van elektrisch leasen volgens de principes van BikeProject. Op de website staat een handig overzicht met een kaart waarop je kunt zien welke dealers er aangesloten zijn bij BikeProject. Je bent volledig vrij om te kiezen van welk van deze dealers jij een fiets wilt afnemen. Bij al deze dealers is WKR oftewel werkkostenregeling mogelijk waardoor het aanschaffen voor de werkgever erg aantrekkelijk is. Als jij een werknemer bent die graag van de mogelijkheden gebruik wil maken, kun je via de website van BikeProject ook een tip naar jouw werkgever sturen.

Wat is de beste webhosting voor jouw bedrijf?

Als bedrijf ontkom je er niet aan: als je een website in de lucht wil hebben en houden, heb je een webhostingpakket nodig. Je kunt dit zelf opzetten en onderhouden, maar in deze tijd is het net zo makkelijk en goed om het uit handen te geven. Hoeveel je uit handen geeft, is helemaal aan jou. Welke soorten webhostingpakketten zijn er en welk pakket is het beste voor jouw bedrijf? 

 

Shared webhosting

Bij shared hosting neem je diensten af bij een hostingprovider die meerdere klanten op één server bedient. Shared staat dus voor de gedeelde server. Dit is vaak een voordelige versie van webhosting en je kunt zelf bepalen wat je precies op je website wil hebben. Het beheer daarvan heb je namelijk zelf in handen. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van hoeveel resources je bijvoorbeeld gebruikt; zo betekent meer geheugen vaak een hogere prijs.

Het nadeel van shared hosting is dat de onderliggende hardware gedeeld is. Qua veiligheid en privacy heb je over het algemeen niets te vrezen, maar als de hostingprovider de resources niet goed in de gaten houdt, kan een andere klant met een drukbezochte webwinkel jouw website vertragen. Toch is dit veruit de meest gekozen hostingoplossing en het is dan ook geschikt voor iedereen die niet al te hoge eisen stelt maar wel een goede website in de lucht wil houden.

 

VPS-hosting

VPS staat voor Virtual Private Server en dit is een variant op shared hosting. Het verschil zit hem er vooral in dat je naast een website die je kunt beheren, eigenlijk een complete virtuele server tot je beschikking hebt. Hierop kun je dan desgewenst zelf applicaties of bijvoorbeeld een databaseserver zetten. Bovendien heb je beheersrechten voor de hele virtuele server zodat je zelf meer kunt regelen. Je hebt hierbij geen last van wat andere klanten doen, de resources worden specifiek aan jouw virtuele server toegewezen. Dit is uiteraard iets duurder dan shared hosting.

 

Dedicated hosting

Hierbij krijg je je eigen fysieke server. Je deelt dus niets en hebt ook geen last van anderen. Vaak is dit behoorlijk duur en alleen nuttig voor specifieke gevallen. Deze vorm van hosting zie je dus steeds minder. Wel is het een goede oplossing voor als je een eigen server niet meer op locatie wil hebben maar wel alles voor jezelf wilt hebben, omdat je bijvoorbeeld veel (zware) websites draait.

 

WordPress-hosting

Ook een variant op shared webhosting, maar dan draaiend op WordPress. Dit is een van de meest gebruikte contentmanagementsystemen en vooral een uitkomst voor kleine ondernemers die geen tijd hebben om in de wereld van websitebeheer te duiken. Net als bij shared hosting gaat het hier enkel om het hosten van een website of webshop. Voor het draaien van een eigen online applicatie ben je nog steeds aangewezen op een VPS.

 

De keuze is aan jou

De keuze voor een bepaald webhostingpakket is geheel aan jou. Welke keuze je maakt zal vooral te maken hebben met budget, gemak en specifieke technische eisen. Als je dit weet, kun je snel aan de slag!

De Must-Have software pakketten voor jouw bedrijf in 2019

Word, Excel, Outlook, het Office pakket kom je bij bijna iedere ondernemer tegen en is feitelijk onmisbaar. Met Office365 werk je waar je wilt, wanneer je wilt. We zitten middenin het tijdperk van het ‘nieuwe werken’ en zijn flexibeler dan ooit. Hierbij hoort software die net zo flexibel en meegaand is als jij, maar die bijvoorbeeld ook zorgt voor veiliger werken. Maak kennis met de must have software pakketten van 2019 voor jouw bedrijf.

Boekhoudpakket

Actueler dan dit wordt het niet: als de Brexit zonder steun van de EU doorgaat, wordt het Verenigd Koninkrijk straks een derde land. Voor alle ondernemers die nu zaken doen met Britse bedrijven, betekent dit dat im- en export gaat veranderen. Een goed boekhoudpakket is hierop voorbereid en biedt je de beste en meest actuele informatie die voor jou relevant is. Het converteren van facturen, waarschuwen dat je dit aan moet geven bij de douane, het is fijn als je software met je mee denkt.

Internet security

Als ondernemer is het verstandig om een zakelijk internet security pakket aan te schaffen. Je kunt, vooral als kleinere ondernemer, soms ook prima uit de voeten met een consumentenoplossing, maar als je kiest voor een zakelijk pakket, kies je een oplossing die weet waar jij als ondernemer tegenaan loopt. Het lost specifieke kwetsbaarheden op die je als consument misschien nooit tegenkomt, waardoor je simpelweg beter beveiligd bent. In deze tijden van cybercrime is het een fijn gevoel als je weet dat je digitale assets veilig achter slot en grendel zitten! Zie het maar als een enorm slot op je digitale deur.

VPN

Met een VPN verbinding zet je een veilige verbinding op met je bedrijfsnetwerk, zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn op kantoor. Het is dus dé oplossing voor iedereen die veel onderweg is of regelmatig thuiswerkt. Er zijn veel aanbieders voor VPN voor Windows, elk met zijn eigen voordelen. Het belangrijkste voordeel dat VPN software biedt is dat, als het eenmaal geïnstalleerd en ingesteld is, je met één druk op de knop online bent.

Veiligheid is en blijft een hot topic. Sinds de invoering van de AVG is het nog belangrijker dat iemand niet zomaar bij je gegevens kan. Aan de andere kant viert cybercrime zijn hoogtijdagen, waardoor je je maar beter goed kunt beveiligen. Met VPN software in combinatie met internet security ben je dan al goed op weg, en ook voor kleine ondernemers is dit belangrijk!

 

De nieuwste online marketingtrends van 2019

Er gebeurt natuurlijk een hoop in marketing-land. Maar nu we richting het einde van het jaar gaan, is het altijd prettig om even alle marketingtrends van afgelopen jaar erbij te pakken. Want wat dit jaar de trend is, zal volgend jaar ook nog zeker van toepassing zijn! Kijk jij even mee?

Instagram Stories zijn booming

Stories zijn korte beelden die je slechts een paar seconden kunt zien. Je kunt ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Snapchat, wel terugzien. Deze stories lijken vandaag de dag zelfs belangrijker dan je Instagram Feed. Dat zijn de foto’s die je op je account zelf plaatst. Een Instagram Stories-strategie biedt uitkomst als je niet precies weet waar je moet beginnen. Denk bijvoorbeeld aan verticaal filmen. Doe niet te veel aan knippen en plakken, het mag gewoon uit de losse pols opgenomen worden. Zo zie je steeds vaker dat bekende mensen en influencers hun volgers de hele dag meenemen.

LinkedIn, meer dan alleen een online cv

Liep LinkedIn eerst nog terug? Vorig jaar is het aantal dagelijkse gebruikers van LinkedIn toegenomen. De verwachting is dan ook dat dit komende jaren zo door blijft gaan. Nu is dit platform ook flink veranderd. En dat is te merken. Was het vroeger echt een platform om aan je cv te sleutelen, is het nu een plek om gelijkgestemden te vinden. Zelfs als je gelukkig bent in je baan. Voor sommige is LinkedIn een social media-kanaal met meer nieuwswaarden dan bijvoorbeeld Facebook.

 Purpose-marketing

De klant wordt kritischer waardoor het voor bedrijven belangrijker is om waarde toe te voegen aan hun product.

Je klanten verleiden om een product te verkopen? Dat is natuurlijk al jarenlang de invalshoek van marketing. Maar afgelopen jaar zien we steeds vaker het belang van purpose. Wat vrij vertaald doel betekent. De klant wordt kritischer waardoor het voor bedrijven belangrijker is om waarde toe te voegen aan hun product. Zo moet een product een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Of andere maatschappelijke thema’s, zoals gelijken rechten. Op zoek gaan naar het purpose van jouw product of dienst is dus ook in het komende jaar erg belangrijk.

Schakel hulp in

Vind je het lastig om je eigen marketingstrategie op te zetten of om je aan een social media-kalender te houden? Dan is het slim om een bureau in te schakelen. Je vindt ze door het hele land. Google bijvoorbeeld maar eens op online marketing Groningen! Of de plaats waar jij woont, natuurlijk. Succes!

DGA? Zet je pensioen om in een ODV

Ben je directeur-grootaandeelhouder (DGA) en heb je nog pensioen in eigen beheer? Dan heb je tot 31 december 2019 om je pensioen af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting (ODV).

Sinds 2017 is het voor DGA’s niet meer mogelijk om pensioen in eigen beheer op te bouwen. Het vóór 2017 opgebouwde pensioen mag je wel in eigen beheer aanhouden, maar daar wil de fiscus ook van af. Als stimulans heb je in de periode van 2017 tot en met 2019 een keuze: het pensioen afkopen of omzetten in een oudedagsverplichting (ODV). De keuze voor afkopen wordt minder aantrekkelijk. De korting op de te betalen belasting was in 2017 34,5% en is in 2019 gedaald naar 19,5%.

Omzetten in ODV interessant
Omzetten in een ODV kan nog steeds interessant zijn. Simpel gezegd wordt de fiscale pensioenvoorziening omgezet in een jaarlijkse uitkering met een vaste looptijd van 20 jaar. Vanaf je AOW-datum krijg je 20 jaar lang ieder jaar 1/20e-deel van je ODV uitgekeerd. Daarna is de pot leeg en stopt de uitkering. De ODV-uitkering is net zoals een pensioenuitkering belast vóór de inkomstenbelasting. In de meeste gevallen is de ODV-uitkering lager dan de pensioenuitkering.

3 voordelen als je overgaat naar de ODV
Overgaan naar de ODV heeft meerdere voordelen. Evi van Lanschot zet er 3 op een rij.

1. Bv hoeft minder vermogen aan te houden
Het grootste voordeel van overgaan naar een ODV is dat de zogenoemde dividendklem vervalt. Als je dividend uit je bv wilt uitkeren, bekijkt de fiscus of de bv daar ruimte voor heeft. Daarbij gaat de fiscus uit van de commerciële pensioenvoorziening, die 2 tot 3 keer zo hoog is als de fiscale pensioenvoorziening. Tot dat bedrag moet de bv vermogen aanhouden. Dit kan zeer nadelig uitpakken als je op de een of andere manier van je dividend financieel afhankelijk bent.

Bij de omzetting van de fiscale pensioenvoorziening naar de ODV ben je die dividendklem kwijt. De bv hoeft alleen maar vermogen aan te houden ter grootte van de ODV.

2. Leningen makkelijker aflossen
Als je leningen bij je bv hebt die mogelijk in 2022 als excessief worden aangemerkt, dan kan omzetting naar een ODV uitkomst bieden. De Belastingdienst beoordeelt wat excessief is, afhankelijk van je vermogenspositie. Door de extra dividendruimte die je met de omzetting creëert (zie voordeel 1), kun je het excessieve deel van de leningen aflossen.

3. Bv opheffen
Wanneer je op termijn van de bv af wilt, is omzetting naar een ODV voordelig. Een ODV mag namelijk overgeheveld worden naar een verzekeraar of bank voor de aankoop van een lijfrente, waarna je de bv kunt opheffen. Bij pensioen in eigen beheer is dat veel lastiger. Dat kun je alleen bij een verzekeraar onderbrengen voor een levenslange uitkering, en het bedrag dat afgestort moet worden is veel hoger (namelijk de commerciële waarde van de pensioenvoorziening).

Belangrijke voorbereidingen
Bij een omzetting naar een ODV komt het nodige kijken. Zo moet je partner (en soms zelfs je ex-partner) toestemming verlenen, moeten de nodige aktes worden opgesteld en het aanvraagformulier bij de Belastingdienst worden ingediend. Ook is het belangrijk dat je na laat gaan of je testament op orde is.

De Beste 3D Printers van 2019

Wie had 20 jaar geleden kunnen bedenken dat 3D printen voor iedereen beschikbaar zou zijn? De eerste 3D printers waren naast log en groot ook nog eens enorm duur, waardoor het alleen haalbaar was voor wetenschap en grote, innovatieve bedrijven om er één aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er compacte én betaalbare versies op de markt waardoor 3D printen voor steeds meer mensen mogelijk wordt! Wij zetten de beste van dit moment voor je op een rijtje!

Formlab Form 2

Het maakt niet uit waar je kijkt, de Formlab Form 2 wordt door iedereen aangeraden als de beste 3D printer voor de hobbyist. Maar ook voor (kleine) ondernemers is dit een printer met een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Is het de goedkoopste? Zeker niet, maar hij is wel een krachtpatser in een handzaam formaat dat op de keukentafel of bureau past. De printer maakt de meest gedetailleerde modellen door middel van de SLA-technologie (een combinatie van hars met lasers). Geduld is wel vereist, het uitharden duurt langer dan bij andere technologieën.

Ultimaker 3

De Ultimaker 3 is iets goedkoper en iets groter, waardoor je wel wat meer ruimte nodig hebt. Je kunt deze printer kopen als bouwpakket (en dus zelf in elkaar zetten) of koopt een kant-en-klaar apparaat, welke uiteraard duurder is. De Ultimaker maakt gebruik van kunststof om modellen mee te maken. Hiermee is deze printer geschikt voor verschillende filamenten en dus veelzijdiger in gebruik.

Een filament is eigenlijk de cartridge van een 3D printer: het is het materiaal waarmee de printer aan de slag gaat om je modellen te maken. Filamenten zijn er in verschillende soorten, o.a. qua materiaal, let dus bij het filament kopen op dat je het juiste kiest.

Velleman Vertex K8400

Werkelijk iedereen die deze 3D printer heeft aangeschaft, is tevreden. Voor een bescheiden prijs krijg je een efficiënt apparaat dat nog eens makkelijk in gebruik is ook. Gebruikers zijn vooral enthousiast over de duidelijke handleiding én het feit dat de firmware zelf te updaten is. Tel daarbij op dat je het apparaat helemaal naar eigen wens kunt instellen en het mag duidelijk zijn dat dit een veelzijdige printer is. Wel moet je deze nog zelf in elkaar zetten, maar dat is een mooie kennismaking!

Keuzes, keuzes

De keuze in 3D printers wordt steeds groter, voor vrijwel elk budget. Er zijn zelfs al 3D printers voor enkele honderden euro’s te krijgen. Wat vooral belangrijk is, is dat de printer voldoet aan jouw specifieke eisen. Dat kan qua materiaal zijn, maar ook qua formaat (kleiner formaat betekent kleinere modellen). Denk hier dus goed over na voordat je je keuze maakt!

Onmisbare cursussen voor je personeel

Wie een succesvol bedrijf wilt runnen, zal geschikte werknemers nodig hebben. Je draagt als organisatie immers een verantwoordelijkheid naar je klanten, maar ook naar je personeel. Je moet hun veiligheid waarborgen. En aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit, moet je ten alle tijden voorbereid zijn op wat er eventueel komen gaat. Daarnaast is je bedrijf, door de Arbowet, ook verplicht om één of meerdere hulpverleners in je bedrijf te hebben. Klaar om je bedrijf zo veilig mogelijk te maken? Dan zijn dit cursussen die onmisbaar zijn voor je personeel.

BHV cursussen

Een BHV opleiding is misschien wel de belangrijkste en meest omvattende cursus die je je personeel kunt bieden. BHV staat letterlijk voor bedrijfshulpverlening en na deze cursus zou je kennis moeten hebben over alle incidenten die kunnen voorkomen binnen je bedrijf, en hoe hiermee om te gaan. Als BHV’er zorg je ervoor dat letsel en schade zoveel mogelijk wordt beperkt. Denk aan het reanimeren van mensen, maar ook goede leiding kunnen bieden wanneer er een brand ontstaat, en het herkennen van gevaarlijke signalen.

EHBO

Een EHBO opleiding is een allround gezondheidsopleiding voor iedereen. Dus niet enkel medici. Mensen die deze cursus gevolgd hebben kunnen in een crisis vaak rustiger blijven en hierdoor betere hulp bieden. Daarnaast verdubbel je iemands kans op leven bij een hartstilstand. Ook bij kleine ongelukken kan een EHBO van pas komen. Twijfel je nog? Dit is waarom iedereen een EHBO cursus zou moeten volgen.

Code 95 cursus

Chaffeurs met een rijbewijs C of D in hun bezit, zijn verplicht om een Code 95 cursus gedaan te hebben. Wat het precies is? Eigenlijk is het een vervanger van het Chaffeursdiploma. Alle beroepschaffeurs (van voertuigen waarvoor je een C of D rijbewijs nodig hebt) zijn verplicht om elke vijf jaar minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. Heb je dit voltooid, dan krijg je een code 95 op je rijbewijs.

Reanimatie en AED

Met een ‘standaard’ EHBO cursus op zak kun je nog niet per direct reanimeren of overweg met een AED apparaat. Er bestaan EHBO cursussen inclusief reanimatie & AED, maar ook aparte cursussen voor deze vaardigheid. Na voltooiing van deze cursus kun je de gevaren van een hartstilstand zoveel mogelijk beperken door gebruik te maken van een Automatische Externe Defibrillator.

 

Wat elke startende ondernemer moet weten

Yes, gefeliciteerd! Je bent gestart met je eigen onderneming! Waarschijnlijk kriebelde het al een tijd en heb je besloten om de sprong te wagen. Een spannende tijd breekt aan, want hoe zal het gaan lopen? Haal je al snel een break-even point of kom je pas over een paar jaar in de groene cijfers? Hoe zit het met de concurrentie, pakken zij het anders aan? Ben je makkelijk te vinden voor eventuele nieuwe klanten? Soms lig je er ’s nachts wakker van…

Breng de zaak op de rit

Naast die gezonde kriebels en overwegingen moet je ondertussen je to-do lijst afvinken. Oké, de meest voor de hand liggende stappen heb je natuurlijk genomen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel voelt vaak als een officiële start. Met het ontwerp van je logo geef je je bedrijf al een eigen smoel. En die exposure vind je ook wel dankzij een goede website, up-to-date social media en flitsende visitekaartjes.

Daarnaast komen er allerlei administratieve zaken bij kijken. Het is handig om gebruik te maken van een boekhoudprogramma om in- en uitgaven bij te houden. Misschien huur je zelfs een accountant in die de omzetcijfers voor je bijhoudt. De Belastingdienst is ingeschakeld en die geeft je een btw-nummer, dus die facturen kunnen ook de deur uit. Zo ben je er helemaal klaar voor, toch?

Nou, nee dus. Je hoopt dat je als kersverse ondernemer overal aan gedacht hebt, maar vaak worden een aantal belangrijke zaken over het hoofd gezien. We zetten ze even voor je op een rij.

Eigen baas breekt been. Wat nu?

Het afsluiten van een aov verzekering als zzp’er wordt nog wel eens overgeslagen. Je wilt gewoon knallen met je bedrijf. In alle hectiek van het ondernemen dénk je niet eens aan de mogelijkheid dat je misschien arbeidsongeschikt kunt raken.

Maar er is voor ondernemers nou eenmaal geen financieel vangnet van de overheid, mocht je onverhoopt toch je been breken. Met een aov verzekering voor zelfstandigen is je inkomen beschermd en kun je met een gerust hart aan de slag.

Oeps…

Stel, je begint een bedrijf als schoorsteenveger. Elke dag ga je met plezier het dak op en zorg je voor veilige schoorstenen bij je klanten. Dat geeft een goed gevoel en ook nog eens een prima belegde boterham. Op een dag word je echter door een klant teruggebeld. Hij zegt dat jij het raam open hebt laten staan en dat er daarna ingebroken is. Hij wil alle schade op jou verhalen.

Jij weet zeker dat je het raam hebt afgesloten en komt er niet uit met de klant. Die spant een rechtszaak tegen jouw bedrijf aan. Alleen al de kosten van een advocaat kunnen je bedrijf in gevaar brengen, dus is het belangrijk dat je een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers afsluit. Dan weet je zeker dat je op hulp kunt rekenen in dit soort vervelende situaties.

Vergeet de toekomst niet

En een laatste vraag; heb je al een langetermijnplan voor je bedrijf? Als ondernemer ben jij namelijk de enige die jouw pensioen op kan bouwen. Kortom; sparen! Ga eens met je boekhouder om tafel en bespreek de mogelijkheden. Zo kom je goed beslagen ten ijs en kun je echt weer rustig slapen.

Teambuilding anno 2019: Nieuwste Trends en Verrassende Personeelsuitjes

Wil je teambuilding op een succesvolle manier doen, dan zal er iets anders verzonnen moeten worden dan enkel een borrel. Volgens onderzoekers en experts is het belangrijkste aspect van teambuilding dat er wordt samengewerkt, en het mooiste is wanneer er aan het einde van de teambuildingsessie ook iets concreets behaald is.

Kookcursus

Een kookcursus kun je doen met tientallen mensen. Vaak worden de mensen opgedeeld in verschillende groepjes, die allemaal een gedeelte van het diner verzorgen. Voor de afwisseling is het leuk als er tussendoor gerouleerd wordt, zodat iedereen een keer heeft samengewerkt. Het gezelligste is natuurlijk dat er na al het harde werk genoten kan worden van het diner met eventueel een glas wijn of een biertje. Werk dat direct wordt beloond!

Escape Room

Binnen een escape room gaat het echt om samenwerking, anders kun je de kans op ontsnapping wel vergeten. Hierin moeten er veel raadsels opgelost worden en uiteindelijk kun je als team uit de kamer ontsnappen. De endorfine die vervolgens vrijkomt zorgt er ook nog eens voor dat iedereen vrolijk is en zich een winnaar voelt. Een personeelsuitje bij The Great Escape is dus gegarandeerd een succes. The Great Escape springt eruit omdat ze met echte acteurs werken en na al 5 jaar bezig te zijn alleen maar veel leuke en enthousiaste recensies hebben gekregen.

Paintballen

Teambuilding in de buitenlucht is volgens experts ook een heel goed idee. Daarnaast ben je met paintballen ook heel actief bezig. Je rent, duikt, probeert jezelf onzichtbaar te maken en schiet. Volgens velen is het de volwassen versie van het apenkooien wat je vroeger zo vraag in de gymzaal deed. Het enige nadeel: je moet opgesplitst worden in twee teams, waardoor je maar met de helft van je collega’s samenwerkt. De andere helft zijn plotseling veranderd in je vijanden.

Wie is de Mol?

In veel steden, maar voornamelijk in de grote steden, kun je een Wie Is De Mol-spel spelen. Hier ga je als team samen een aantal opdrachten aan en probeer je deze zo goed mogelijk uit te voeren, maar een iemand heeft de instructie gekregen de opdrachten te saboteren en is dus de mol. Als team probeer je vervolgens deze mol te ontmaskeren, maar dat is nog niet altijd zo makkelijk. Dit is ook te spelen als een dinerspel, waarbij je een mol aan tafel hebt.

De beste software-oplossingen voor jouw bedrijf

Of je nu een klein bedrijf of een groot bedrijf hebt… elke onderneming is gebaad bij de juiste software. Software is alles wat jij gebruikt op het gebied van administratie, boekhouding, logistiek, voor je financiën en nog veel meer. Het aantal opties lijken de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond te schieten. Was het aanbod vroeger nog relatief simpel en betrouwbaar, kun je nu bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom geven we in deze blog jou de beste software-oplossingen voor jouw bedrijf.

1. Adobe Photoshop en/of Indesign en Microsoft Office

Microsoft en Adobe zijn de basis voor veel ondernemers. Microsoft Office is de beste software op het gebied van Excel, Word, Powerpoint en ga zo maar door. Maar je betaalt er wel wat voor. Dat is logisch, want software heeft onderhoud nodig. Maar ook vernieuwing en andere updates. Hetzelfde geldt voor de programma’s van Adobe. Ze zijn niet goedkoop, maar wel de beste in hun soort. Daarnaast zijn er ook software-programma’s die blijvend gratis zijn. Heb jij een startende onderneming, dan kan dit aantrekkelijk lijken. Maar investeren in een betaald pakket loont uiteindelijk altijd.

2. The Cloud

Je kunt kiezen voor een eigen server, om daar al je belangrijkste informatie op te slaan. Een server valt meer onder hardware. Al lopen deze twee zaken steeds vaker door elkaar heen, omdat developers met een combinatie op de markt komen. Investeren in een goede cloud betekent dat je altijd overal een goede back-up van hebt. Je kunt deze abonnementen vaak per maand betalen. Doordat bij voorbeeld Apple of Google updates uitvoeren, is de kans groot dat je jouw gegevens niet snel kwijtraakt.

3. Skills Management Software

Ben jij op zoek naar software dat makkelijk aantrekkelijke skills matrixen maakt? Die je vervolgens ook kunt delen? Dan is AG5 is een goede optie voor skills management software. Door te investeren in een goed software-pakket, werkt iedereen niet alleen altijd in de juiste versie van bijvoorbeeld Excel. Je kunt ook geen belangrijke documenten meer kwijtraken of per ongelijk verwijderen. Door te werken in één centrale omgeving, die je kunt autoriseren per medewerker of team, is het voor iedereen die met Excel werkt duidelijk.

Creditcard van de zaak: hier moet je op letten

Wil jij een creditcard, zoals een ABN creditcard aanvragen voor zakelijk gebruik? Dan is het wijs om goed te overwegen waarvoor je deze creditcard wilt gebruiken. In deze blog vertellen we je alles over een creditcard van de zaak en waar je op moeten letten.

Met een creditcard kun je ondertussen al maar liefst bij meer dan 36 miljoen locaties wereldwijd betalen. Je kunt een zakelijke creditcard bijvoorbeeld gebruiken voor de reservering van een huurauto of om zakelijke tools af te sluiten. Maar ook bij bijvoorbeeld de aankoop van grote apparaten, in verband met de aankoopverzekering die je bij een creditcard krijgt. Dit is vaak een standaard verzekering die bij je creditcard zit. Hiermee zijn je aankomen direct verzekerd bij verlies, diefstal en beschadiging. Het aantal dagen dat je aankoop is verzekerd, hangt af van de maatschappij. Zo staat de teller bij Visa op 180 dagen standaard verzekerd. Maar je kunt ook kiezen voor 365 dagen.

1. Houd zakelijk en persoonlijke uitgaven gescheiden

Een creditcard op de zaak in plaats van een persoonlijke zorgt ervoor dat je zakelijke en persoonlijke uitgaven beter gescheiden kunt houden. Dit zorgt voor meer overzicht en inzicht in je zakelijke transacties. Op langer termijn bespaart je dat tijd bij je aangifte en bij je boekhouding.

2. Verlies je zakelijke creditcard(gegevens) niet uit het oog

Zoals bij alle creditcards geldt ook bij een zakelijke creditcard dat je ‘m niet kwijt moet raken. Maar nog veel belangrijker is dat ondernemers en ZZP’ers vaak de dupe zijn van online fraudeurs. Ze zijn uit op je creditcard-gegevens. Zelfs identiteitsfraude kan voorkomen. Banken en andere firma’s met creditcard gegevens vragen nooit om je persoonlijke gegevens en al helemaal niet om je pincode. Zit je op onbekende websites dan is het raadzaam om altijd te controleren of er een slotje zichtbaar is op je beeldscherm. Zo weet je zeker dat jouw creditcardgegevens veilig zijn.

3. Onthoud dat een creditcard een lening is

Lenen kost geld. Zelfs als je een klein bedrag met je creditcard betaalt, dan is het een lening. Weliswaar geen grote lening, maar het is slim om alles zo snel mogelijk terug te betalen. Want over een lening betalen we nu eenmaal rente. Houd er ook rekening mee dat een creditcard hoe dan ook geld kost. Maandelijks betaal je een bedrag om gebruik te mogen maken van je creditcard. Dit betaal je zelfs als je niets koopt. Dus creditcard aanvragen? Overweeg goed of je ‘m écht nodig hebt.

Welk internet abonnement is geschikt voor op kantoor?

Naast een bureau en bureaustoelen is internet een essentiële factor voor op kantoor. Er zijn nog maar weinig bedrijven die opereren zonder het wereld wijde web. Het is dus van belang dat het internet in jouw kantoor goed werkt. Niets is namelijk irritanter dan traag internet of internet dat er constant uitvalt. Echter is het belangrijk om bij het afsluiten van een internetabonnement altijd de aspecten mee te nemen die bij zakelijk gebruik komen kijken. Er maken namelijk een stuk meer mensen gebruik van het internet binnen een kantoor dan thuis. Lees dus voordat je een abonnement afsluit de onderstaande tips goed door!

Overbelast

De meest voorkomende oorzaak van uitvallend internet is wanneer het internet overbelast is. Iets wat nog wel is voor kan komen in een kantoor omdat veel mensen het internet tegelijk en intensief gebruiken. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want zonder internet kan er niet gewerkt worden. Én dat kost je natuurlijk geld. Natuurlijk kan het is voorkomen dat je internet uitvalt, maar voorkom dit door een groot netwerk aan te schaffen die grootschalig gebruik aan kan. Vind het lastig om een keuze te maken? Check dan de handige tool van www.internetvergelijk.nl en kom er achter wat het beste bij jouw werkomgeving past.

Draadloos

Klinkt misschien voor de hand liggend, maar zorg er voor dat de wifi draadloos is. Zo kan iedereen snel wat werk verrichten op een laptop in plaats een vaste computer moeten gebruiken óf allemaal kabels aan te sluiten. Het fijne van een draadloze verbinding is dat je iedereen in je kantoor kan werken. Denk aan klanten, maar ook aan flexwerkers of freelancers die je eventueel inhuurt.

Beveilig je internet

Zorg ervoor dat je je veilig kan internetten op kantoor. Beveilig dus je internetverbinding, maar zorg er ook voor dat er geen virussen via je internetverbinding op de computers van werknemers kunnen komen. Het laatste wat je wil is dat er bedrijfsgevoelige informatie gehackt wordt óf dat er een laptop crasht. Tot slot wil je ook niet dat iedereen op jouw internetverbinding kan werken. Op die manier raakt je verbinding namelijk overbelast en kan je vaarwel zeggen tegen je razendsnelle internet.

De leukste kerstcadeaus voor je werknemers

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer kerst! Wil je op tijd zijn met het regelen van de kerstpakketen voor jou medewerkers? Dan is het raadzaam om je nu al te verdiepen in de kerstpaketten. Want de keuze is reuze! In deze blog vertellen we jou de leukste kerstcadeaus voor jouw werknemers!

Van oudsher stamt het kerstpakket uit de negentiende eeuw. Waar luxe natuurlijk nog allesbehalve normaal was. Knechten die bij boeren woonden, kregen met kerst vaak een mand met eten mee naar huis. Als bedankje en om de kerst wat extra feestelijk door te brengen met lekker eten. Later namen ambachtslieden dit over en zo werd het steeds gewoner om kerstgeschenken te geven aan je werknemers. Maar waar vroeger het kerstpakket vooral uit eten bestond, is dát de laatste jaren flink veranderd. Dus naast voedsel, wat kun je jouw medewerker nog meer cadeau geven voor de kerst?

Non-foodpakket

Een luxe BBQ-set, een koffer met reisbenodigheden, Rituals kerstpakket, een broodtrommel met een coffee-to-go beker. Kerstpakketten met (grotendeels) geen eten zijn tegenwoordig erg intrek. Veel kerstpaketten hebben dan ook een thema, zoals ontspanning, gezondheid en beweging. Thema’s die voor een werknemer én een werkgever erg belangrijk zijn.

Geef een goed boek

Wil jij liever een persoonlijk cadeau geven? Dan is het leuk om voor al je medewerkers of per afdeling een boek uit te zoeken. Kies bijvoorbeeld voor een boek met een thema of een onderwerp dat bij de werkzaamheden past. Of kies voor een algemeen thema, zoals ontspanning of creativiteit.

Dagje weg

Herinneringen maken, is óók een cadeau geven. Daarom is het ook een leuk kerstcadeau om bijvoorbeeld een tegoedbon te geven voor een dagje weg, denk aan de bioscoop, een museum of een dierenpark. Je kunt ook een algemene bon kiezen waaruit de medewerker zelf een activiteit of dagje weg kan kiezen.

Laat de medewerker zelf kiezen

Kun je niet uit de bovenstaande opties kiezen? Er zijn ook tegoedbonnen te koop waarbij de medewerker uit heel veel opties kan kiezen. Van non-foodpaketten tot aan een cadeaubon van Bol.com. Of van een dagje weg tot een verwenpakket met speciaal bieren en nootjes. Dan weet je zeker dat er voor elke medewerker wat tussen zit!

Dat er een tijd was zonder laptop…

Voor de jaren tachtig van de vorige eeuw had niemand zo’n apparaat in huis: een computer. Tegenwoordig moet je zoeken naar mensen die er geen hebben en vooral de laptop lijkt gemeengoed te zijn geworden. We dragen deze steeds vaker dagelijks met ons mee.

Een draagbare computer. Overal kunnen werken waar een internetverbinding en een stopcontact zijn. Laptoptas erom en neem maar mee. Zo makkelijk was het niet altijd.

Twaalf kilo woog de eerste commercieel beschikbare draagbare computer. Het is 1981 en het is een revolutie. Ook al kon het schermpje slechts 52 tekens weergeven en is de computer traag. Als je dat vergelijkt met de nieuwste exemplaren anno 2019. Nee, doe maar niet.

Een vijf kilo zware schootcomputer

Het duurt niet lang voordat er een nieuw exemplaar verschijnt die de naam ‘schootcomputer’ krijgt. Vijf kilogram zwaar. Dat was natuurlijk al een hele stap vooruit, maar desalniettemin nog altijd een bakbeest. De optionele batterij werkte trouwens maar een uur. En het apparaat kostte een lieve duit (rond de 8000 euro).

Al met al kun je zeggen dat de draagbare computer in die tijd zo draagbaar niet is. Laptoptassen waren waarschijnlijk ook nog niet uitgevonden. Wie ging er met zoveel kilo’s over straat? Bovendien konden ook nog niet veel mensen zich zo’n draagbare computer veroorloven.

Eindelijk: de notebookcomputer

Het neemt drie jaar om een volgend exemplaar te ontwikkelen: de IBM PC convertible. Je kon dit exemplaar ombouwen en aansluiten op een extern beeldscherm. 5,4 kilo zwaar, maar al meer geavanceerd, ook omdat er een printer op kon worden aangesloten.

Dan volgt er eentje van 3,5 kilogram die al meer lijkt op de exemplaren van nu: de IBM ThinkPad-laptop. Het is dan al wel 1992. Het apparaat heeft een kleurenscherm (!) en kan zonder muis worden gebruikt. Er zit een soort joystick in het midden. De laptop staat bekend om zijn snelle processor. Die processor wordt belangrijk en daar zit dan ook een grote ontwikkeling in.

In 2003 volgt de notebookcomputer, een volgende doorbraak, met ingebouwde draadloze mogelijkheden. De laptops worden lichter van gewicht en een stuk dunner.

Het apparaat moet in de laptoptas

En dan is ook de laptoptas een feit. Want nu is het makkelijk om de computer te dragen. Eerst dragen vooral mannen een laptop mee in een tas, al snel volgt ook de zakenvrouw. En bovendien zijn steeds meer mensen in de gelegenheid er eentje aan schaffen als de prijzen dalen. Veel tassenmerken springen op deze ontwikkelingen in en bieden ao.a. een rugzak waar het prachtige apparaat in past. Van leer, van vilt, van canvas.

Dan is het 2008 en wordt de MacBook Air geïntroduceerd. De dunste laptop! Met een compleet toetsenbord en een 13 inch scherm.

Niets staat tassenfabrikanten meer in de weg om de meest bijzondere sleeves en laptoptassen te op de markt te brengen. Handig, functioneel en mooi. De meeste merken creëren laptoptassen. Van Burkely tot DSTRCT en van Calvin Klein en Eastpak tot Micmacbags.

Consument kiest meer en meer voor duurzaam

In ons regenachtige landje, zeg maar gerust: een land met steeds vaker fikse buien, kunnen we wel wat waterafstotende producten gebruiken. Liefst van een hoogwaardig materiaal dat zijn werk voor langere tijd doet. Dat kan, met RAINS producten. We leggen uit hoe het zit. 

We willen geen flut, we willen duurzame producten van een hoge kwaliteit. Steeds meer mensen kiezen daarvoor. Er is dan ook goed nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat kopt: ‘Consument besteedt vooral meer aan duurzame goederen’.

We lijken steeds kritischer te worden op de kwaliteit van producten. Willen er lang mee doen. En hebben daar een investering voor over. Dat dit ook voortkomt uit meer vertrouwen in de economie, is duidelijk.

 

Duurzame producten winnen terrein

Het betekent tevens dat stijlvolle producten van een goede kwaliteit de aandacht verdienen. Duurzame kleding en mooie kwaliteit meubels winnen terrein. Ook verlangt de consument naar duurzame accessoires als tassen bijvoorbeeld.

 

Het merk RAINS biedt prachtige rugzakken. Tijdloze en stijlvolle ontwerpen afkomstig uit Scandinavië. Het lifestylemerk kenmerkt zich door ontwerpen die eenvoud uitstralen en heel functioneel zijn. Van een hoogwaardige kwaliteit en waterdicht. Bingo!

 

Het zijn deze producten waar de consument vandaag de dag de waarde meer en meer van inziet. Je koopt geen tas omdat deze ‘gewoon leuk’ is. Je kiest bewust voor stijl, materiaal en uitstraling. En ook zeker voor duurzaamheid. Een tas van RAINS kan niet alleen de grootste regenbui, maar ook andere weersomstandigheden prima hebben.

 

Tassenmerk onderscheidt zich met de kwaliteit: waterdicht 

Nu is ‘waterdicht’ natuurlijk een prachtige kwaliteit waar een tassenmerk zich mee kan onderscheiden. We lijken steeds meer regen, en vooral heftiger buien te moeten incasseren.  Er valt in een uur meer dan ooit tevoren. Daar wil je met je kleding en al je andere spullen die je buiten gebruikt, tegen bestand zijn. Met RAINS producten kan dat.

 

Wat dit merk ook anders maakt, is dat de producten zo worden ontworpen dat ze wereldwijd voor iedereen geschikt zijn. ‘We ontwerpen voor wereldburgers’ zo meldt RAINS. Een tas gedragen door een Deen krijgt dezelfde uitstraling als eentje gedragen door een Nederlander. Dat geeft een bijzonder werelds gevoel.

 

RAINS tassen waren al snel een hit

Het merk timmert sinds 2012 aan de weg en het was vanaf het begin duidelijk dat het hier om duurzame producten ging. Er was enige innovatie voor nodig om de traditionele regenjas te vervangen door een duurzame regenponcho. Daar bleef het niet bij.

Niet veel later volgden waterdichte kleding, tassen en accessoires. De waterdichte rugzak was al  snel een hit. Prachtig design van grote eenvoud. De kracht van het Deense merk liet zich direct zien. En veel mensen vielen daarvoor. Wereldwijd. De volgende stap zal het designer van een mooie werk – laptoptas zijn.

Bovendien zijn de ontwerpen heel origineel. Altijd goed doordacht en van een prachtig vochtwerend materiaal. Niet stug en stijf, maar heel soepel en in bijzondere kleuren. Vooral natuurlijke tinten die we van de Scandinaviërs gewend zijn.

In 2016 werden er meerdere conceptwinkels geopend in Kopenhagen, Londen, New York en Parijs. Wie een winkel binnenstapt weet direct: dit is RAINS. Een eigen gezicht, een eigen look & feel.

De Ideale vloer voor op kantoor: hoe creëer je sfeer en wat zijn de voordelen?

Wanneer je aan een kantoor denkt, denk je al snel aan een grote ruimte en een systeemplafond. Niet bepaald sfeervol. Het is dan ook lastig om een kantoorruimte sfeervol in te richten zonder dat het onpraktisch wordt. Gelukkig zijn er een aantal handige tips & tricks die een saaie kantoorruimte omtoveren tot een fijne werkplek. Een vloer doet bijvoorbeeld al heel veel voor de sfeer in de ruimte. Bekijk hier onder onze favoriete materialen en de voordelen van de verschillende vloeren.

Een PVC vloer is van alle markten thuis

Het grootste voordeel van een vloer van PVC-materiaal is het feit dat ze de uitstraling hebben van bijvoorbeeld hout of natuursteen, maar de voordelen hebben van kunststof. Het interessante aan dit materiaal is dat je er alle kanten mee op kan. Het formaat, design en dus ook de prijsklasse kan je geheel afstemmen naar je eisen en wensen. Daarnaast is het materiaal goed te onderhouden en is het slijtvast. Tot slot kan je de vloer door het hele pand doorleggen. De vloer is namelijk vochtbestendig en erg hygiënisch door het makkelijke onderhoud.

Een houten vloer voor een warme sfeer

Het grootste voordeel van een houten vloer is dat het duurzaam is. Hout gaat ontzettend lang mee en is dus een goede investering. Daarbij komt kijken dat een houten vloer tijdloos is en al jaren wordt gebruikt om ruimtes een warme touchte geven. Een houten vloer is gemakkelijk te onderhouden, maar heeft wel het juiste onderhoud nodig om mooi te blijven. Ga dus zorgvuldig om met de vloer. Tot slot is de houten vloer ecoproof en draag je ook nog een steentje bij aan een beter milieu. Een win-winsituatie.

Gietvloer: strak & modern

Een gietvloer geeft een strakke en moderne uitstraling aan je kantoor. De vloer creëert rust in je kantoor en hierdoor kan jij gefocust en ontspannen aan de slag. Gietvloeren zijn van stevig materiaal en zijn bestand tegen vlekken en slijtage. Doordat de vloer vloeistofdicht is, kan je de vloer gemakkelijk reinigen en kost het onderhoud geen onnodige moeite. Een gietvloer kan aan de prijs zijn, maar dat hangt volledig af van de soort gietvloer en de ruimte waar de vloer gelegd moet worden.

Elektrische auto leasen als ondernemer: dit moet je weten

Ben jij ondernemer of ZZP’er en denk je erover na om binnenkort een nieuwe leaseauto uit te zoeken? Dan heb je er vast al over nagedacht of je wellicht voor een elektrische auto gaat? De elektrische auto is de laatste jaren ontzettend populair geworden. En dat is niet zo gek, want elektrisch leasen heeft een aantal voordelen. In deze blog vertellen we je alles over wat je moet weten om straks zakelijk elektrisch te rijden!

Elektrisch rijden is voordelig

De belangrijkste redenen voor ondernemers en ZZP’ers om elektrisch te rijden is de voordelige bijtelling en geen wegenbelasting. Een elektrische auto heeft tenslotte geen CO2 uitstoot. Tel daar nog de milieuvriendelijke rijstijl en een stillere auto bij op en je hebt een ideale auto dat past bij jou én je onderneming. Daarnaast is een elektrische auto op langere termijn goedkoper en heeft ‘ie minder onderhoud nodig. Een elektrische auto heeft geen olie dat bijgevuld hoeft te worden en heeft veel minder onderdelen die op den duur vervangen hoeven te worden. Alle deze voordelen zorgen ervoor dat elektrisch rijden een stuk meer voordelig is dan rijden in een diesel- of benzineauto.

Verschil tussen elektrisch en hybride

Het leasen van een elektrische auto kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een hybride of een elektrische leaseauto. Elektrisch is 100% elektrisch. Ga je voor een hybride dan heb je straks een elektrische motor én een benzinemotor. Of je kiest voor het een of het ander heeft vooral te maken met hoeveel kilometers je straks wil gaan afleggen. Een hybride auto kan meer kilometers maken, omdat ‘ie minder vaak opgeladen hoeft te worden.

Bijtelling bij lease

We zeiden het net al even: bijtelling. De overheid vindt het belangrijk dat de wereld waarin we leven steeds duurzamer en milieuvriendelijker wordt. Daarom stimuleert de overheid elektrisch rijden. Dat houdt in dat er een lagere bijtelling, namelijk slechts 4%, wordt gerekend voor auto’s die 100% elektrisch zijn. Het is belangrijk dat je let op welke auto’s onder deze regeling vallen. Denk bijvoorbeeld aan de Kia Soul, de BMW i3 en Tesla Model X. Bij Elektrischeauto.nl vind je een compleet overzicht van alle elektrische auto’s.

Opladen waar je maar wilt

Vergeet het onderweg tanken, maar laadt de auto op waar je parkeert. Denk aan thuis, op je kantoor of op een van de vele laadpunten die Nederland ondertussen al kent. Want deze oplaadpunten: die schieten als paddenstoelen uit de grond. Bijvoorbeeld ook steeds vaker bij restaurants, supermarkten en bioscopen. Dat betekent dat als je weggaat je tank altijd weer is gevuld. Daarnaast is het opladen vele malen goedkoper dan benzine of diesel tanken. Je betaalt tenslotte de energieprijs.

In de toekomst

De regering is er duidelijk over: na 2030 worden er alleen nog maar elektrische auto’s verkocht. Om zo de zero emissie-doelstelling te behalen. Als je zo kijkt naar de voordelen van elektrisch rijden, dan kun je het wel voorstellen dat deze manier van auto rijden prettig is. Benieuwd wat je nog voor jouw eigen auto krijgt of op zoek naar een autosloperij in de buurt? Bekijk Autosloperijen.nl. En wil je 100% zeker van je keuze zijn? Dan kun je natuurlijk altijd een proefrit plannen. Zo kom je achter de actieradius en hoe je straks jouw zakelijke auto moet opladen? Maak kennis met elektrisch rijden. En wie weet is jouw zakelijke auto straks 100% elektrisch.

Neem contact op!

Onze samenwerkingen met merken is altijd helemaal op maat gemaakt. Een mailtje of een belletje is altijd de moeite!