Welcome to our Blog

The daily Post

Read our Blog

De influencer trend uitgelegd

Misschien wel het woord van het jaar 2019: de influencer. Eerder benoemden we al dat influencer marketing enorm in opkomst is en haar hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft. In dit artikel gaan we dieper in op de influencer trend en leggen we er de fijne kneepjes van uit.

Gezamenlijk content creëren

Het unieke aan het inzetten van influencers is het gezamenlijke content maken. De influencer plaatst content die jij als ondernemer in gedachten hebt. Daarnaast past de betreffende influencer de gewenste content aan op de behoefte van de lezers. Hierdoor sluit de content aan op de contentbehoefte van de volgers/lezers van de influencers en wekt het geen argwaan of het door iemand anders geschreven is. Zodoende creëer je een enorm bereik.

Product placement

Influencers zijn dol op dingen uitproberen. Je hoeft hierom niet direct met grote bedragen op tafel te komen voor een goed woordje. Door product placement trek je een natuurlijke aandacht van de lezers/kijkers. Het opsturen van je product kan dus voor positieve aandacht zorgen. Let er wel op dat je geen flater slaat: het product wat je opstuurt moet van uitstekende kwaliteit zijn en in de smaak van de influencer passen. Zo niet, dan heb je kans dat het averechts gaat werken!

Social media en influencers

Een groot aantal van de influencers zijn actief op Instagram. Denk vooraf goed welke doelgroep je wilt bereiken en welke influencer hier het best bij past. Schroom niet en vraag de mediakit van verschillende influencers aan. Zo kun jij bepalen welke doelgroep van verschillende influencers aansluit op die van jou. De samenwerking tussen Veneta.com en Rachel van dehuismuts.com is hier een goed voorbeeld van. Rachel is een influencer gericht op interieur, ouderschap en reizen. In ruil voor jaloezieën en gordijnen kreeg Veneta.com exposure van veel interieurliefhebbers wat voor een mooi resultaat zorgde.

Kortom: Als bedrijf is het inzetten van de juiste influencers enorm effectief!

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering? Doen!

Je draait een omzet van zo’n 100.000 euro per jaar en maakt een stomme, menselijke fout, waardoor je een miljoenenclaim aan je broek krijgt. Waar moet je in hemelsnaam in zo’n smak met geld vandaan halen? Daar moet je normaal gesproken tien jaar voor werken. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is de oplossing. In dit artikel vertellen wij je wáárom dit zo belangrijk is als je onderneemt. Read more

Wat is Sponsored Content? Hoe werkt het + hoe duur in 2019?

Sponsored Content & Marketing via Advertorials is volgens velen de meest effectieve vorm van Internet Marketing. Door samenwerkingen aan te gaan met blogs, websites & vloggers kunnen merken precies de juiste doelgroep bereiken. En niet alleen dat, deze specifiek afgekaderde doelgroep luistert ook nog eens echt naar de boodschap omdat die afkomstig is van een bron die zij vertrouwen.

Wat is sponsored content of een Advertorial?

Heel kort door de bocht is een sponsored post of een advertorial een artikel dat gepubliceerd wordt met als insteek om een product of dienst te promoten. Vaak is een sponsored post niet van een normaal artikel te onderscheiden. Het verschil tussen een advertorial en een sponsored post zit hem er vooral in dat in een sponsored post altijd een link zit naar het bedrijf dat voor het artikel betaald, en dat in een advertorial niet noodzakelijkerwijs een link wordt geplaatst. Vroeger was een sponsored post vooral een overduidelijk promotekstje voor een bedrijf, maar vandaag de dag in 2019 wordt er voornamelijk mee bedoeld dat het artikel is ingekocht om er een link naar de website van een bedrijf in te plaatsen, terwijl het artikel verder lijkt op normale content.

Waarom is Sponsored content voor uw bedrijf relevant? De SEO Impact

Directe toegang tot de bezoekers van websites en blogs is natuurlijk prachtig. En als elk gesponsored artikel ook nog eens directe traffic oplevert die converteert dan is het al helemaal mooi. Maar wat vaak niet expliciet genoemd wordt is dat er nog een erg groot ander voordeel aan kleeft. Waar het de meeste internet marketeers eigenlijk echt om te doen is; namelijk de impact die het verkrijgen van links op blogs met autoriteit heeft op de rankings van uw website in Google en andere zoekmachines.

De SEO (Search Engine Optimization) impact van sponsored content moet niet worden onderschat. Waar vroeger veel Nederlandse merken hun websites lanceerden, in de hoop op betere search rankings, via linkbuilding op de inmiddels achterhaalde (lees: spammy) startpagina’s en dochterpagina’s, gaan veel bedrijven nu anno 2019 op de veel effectievere toer van Sponsored Content.

Waarom is Sponsored Content zo effectief?

Voor zoekmachines als Google draait alles om relevantie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Wanneer uw merk verschijnt op websites die Google vertrouwt, en wanneer uw link ook nog eens omringd is door content die relevant is voor uw bedrijf, dan is het voor Google 1 +1 = 2. Oftewel, uw bedrijf verdient het in Google’s ogen dan om goed te scoren op de pagina’s waar de links in de gesponsorde artikelen naar verwijzen. Hoe meer van deze natuurlijke links van verschillende sterke domeinen (referring domains) hoe hoger uw website zal scoren in Google.

Hoe gaat dit in praktijk in zijn werk?

Er zijn veel grote online media bedrijven die staan te popelen om te beginnen met een sponsored campagne. Sommige websites staan er op dat bij de sponsored content of de advertorial altijd wordt vermeld dat het een samenwerking betreft. Andere partijen zijn wat dat betreft minder streng.

In de praktijk gaat het vaak zo dat in overleg een onderwerp voor een artikel wordt bedacht en dat er ook vooraf wordt doorgeven naar welke pagina’s er gelinkt moet worden en met welke anchors (de hyperlink). Veel websites zullen niet rechtstreekse promotieteksten willen publiceren, dus die zullen dan een indirecte manier vinden om naar uw website te linken. Zo kunnen ze een artikel schrijven over ‘subsidies op duurzaamheid’ en een natuurlijk ogend linkje plaatsen naar uw website met zonnepanelen.

Wat kost zoiets?

Bron: Ahrefs.com

Linkbuilden via Sponsored content is veiliger en beter dan linkbuilden via startpagina’s, maar daar zit ook een prijskaartje aan. De prijs zal voornamelijk afhangen van de kwaliteit van de websites waar de links op geplaatst worden. Websites met een ijzersterke SEO reputatie zullen meer vragen voor een artikel, terwijl kleine websites minder te eisen hebben. Zo kun je vanaf 75 euro al op een kleine website geplaatst worden (50 Referring Domains of minder), maar kun je ook zo maar 1000 euro per artikel betalen voor site met autoriteit (over de 1K referring domains). Ahrefs kwam na onderzoek uit op ongeveer 350 dollar per artikel.

Voor en nadelen van Sponsored content

Moet je überhaupt aan Sponsored content willen beginnen? Dat is een vraag die elk bedrijf voor zichzelf moet beantwoorden. Krijg je op een organische manier zonder maar een vinger uit te steken van zelf allemaal linkjes binnen? Mooi, gefeliciteerd – > je bent een uitzondering en je hoeft niets meer te doen. Er is echter zoveel concurrentie vandaag de dag op het internet dat je zo breed mogelijk in moet zetten en dan is sponsored content een logische stap. Het is vele malen cleaner dan andere vormen van linkbuilden (zoals startpagina’s etc) en als je het goed doet voeg je ook nog eens waarde toe aan de wereld met mooie artikelen.

Heb je interesse in meer advies over Linkbuilden, Sponsored Content, SEO, Creatieve content Creatie? Of wil je graag een samenwerking aan gaan met 1 van onze 60 populaire platformen? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen!

Voor nu, succes met uw sponsored content avontuur!

Influencer marketing inzetten voor je bedrijf

Het is natuurlijk een fenomeen wat sterk aan het groeien is: Influencer marketing. Het is een trend welke ook dit jaar niet minder wordt. Het is een industrie welke inmiddels miljarden dollars groot is en waar veel grote merken en bureaus gebruik van maken. Influencers is een belangrijk onderdeel binnen marketing. Niet alleen grote bedrijven maken er gebruik van. Ook kleinere bedrijven kunnen gebruik maken van micro- en zelfs nano- influencers. Het is iets wat je moet inzetten voor je bedrijf volgens velen. Het is goed om in ieder geval bekend te zijn met de mogelijkheden.

Wat is dat nu? Influencer marketing

Laten we starten met wat het nu eigenlijk precies is. Het is een manier van communiceren met je doelgroep. Je gebruikt hier echter geen advertenties bij. Het is een veel betere manier om de harten van je klanten te winnen. Het zorgt voor een positieve toon en je komt binnen bij je doelgroep door mensen welke al open staan voor jou. Het bereik is vaak niet het belangrijkste. Een influencer kan veel volgers hebben en likes. Het is natuurlijk interessant om te zien, dat je bericht door duizenden en duizenden mensen gezien wordt. De betrokkenheid is echter nog belangrijker. Het is belangrijker, omdat je het uiteindelijk de conversie bepaalt. Uiteindelijk moet het effectieve marketing zijn. Uiteraard hangt de effectiviteit af van het doel. Wordt het doel bereikt? Dan is het effectief.

Waarom kiezen voor micro-influencers?

Steeds meer campagnes kiezen voor micro-influencers. Het is belangrijk om op die manier je doelgroep te bereiken. Je sluit veel beter aan op welke doelgroep je wilt bereiken. De volgers van de micro-influencers zijn vaak een betere match tussen vraag en aanbod. Het is de beste reden om hiervoor te kiezen. Ook voor de influencer is dit belangrijk. Hij wil natuurlijk niet zijn ziel verkopen, omdat je veel mensen wilt bereiken. Het is belangrijker voor de influencer om op de lange termijn te genieten van zijn opgebouwde kracht.

Hoe vind je de juiste influencer?

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste match te vinden van je marketing en de influencer welke bij je past. Het is goed om op zoek te gaan naar een niche. Kijk naar een ultieme win-win situatie om samen te groeien. Het is natuurlijk belangrijk om ook te kijken naar wie je doelgroep is. Welke influencers zijn er? Je kunt een bureau inschakelen om je hierbij te helpen. Het is echter ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een match.

Een paar bonus tips!

Het is goed om de influencer zelf ook wat vrijheid te geven. Kijk naar wat hij graag wil. Laat hem de boodschap in zijn eigen woorden en op zijn eigen manier invullen. Hij wil een eigen stem en geluid geven richting zijn volgers. Heel belangrijk.

Kies er ook voor om een langetermijn relatie aan te gaan. Het is zo mogelijk om meerdere malen een advertentie te plaatsen of advertorial bij de influencer. Het is mogelijk om vaker je doelgroep op een geweldige manier te benaderen.

Marjan Strijbosch: vermogen, man, haar zaken en succes

Bron foto: Pinterest.com

Ze is bekend geworden met haar zaak Jaguar Mode, ze ziet er altijd 39 jaar oud uit en is geen katje om zomaar vast te pakken. Neem je handschoenen mee! Het is ook zo, dat ze goede vastgoedprojecten heeft gedaan en daarnaast aan binnenhuisarchitectuur. Je bent een wortel. Een gezonde wortel wordt uiteindelijk een mooie bloem. Ze weet dat succes niet zomaar komt. Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben in een branche. Een leuk jurkje in elkaar zetten is niet voldoende. Je moet het ook goed presenteren in de etalage en ervoor zorgen, dat mensen het kopen. Het is belangrijk om een heel pakket in huis te hebben om succesvol te zijn. Je moet van de hoed en de rand afweten. Alleen dan kun je ook daadwerkelijk succesvol worden. Weet wat de naaister verkeerd doet of de verkoper.

Blijven leren

Het is een heel proces om een complete persoon te worden welke overal kennis van heeft. Het is belangrijk om je ook te focussen geeft ze aan. Marjan Strijbosch wordt ook wel eens de Coco Chanel van Brabant genoemd. Coco Chanel was een vrouw welke al snel op eigen benen stond. Die gelijkenis klopt ook met Marjan Strijbosch. Haar succes is met vallen en opstaan gekomen. Ze geloofd soms in de verkeerde mensen. Je hebt het niet allemaal in de hand. Je moet gewoon recht door zee blijven. Nu wil iedereen wel zaken met haar doen. Het is voor haar belangrijk om de baas te blijven en om de juiste keuzes te maken.

Geen pensioen!

Voor haar is er geen pensioen. Ze wil niet achter de geraniums gaan zitten. Ze wil gewoon doorgaan tot ze niet meer kent. Een vriendin van haar is 90 en is nog steeds actief en ziet er tip top uit. Zelf is haar doel om 103 te worden. Ook zij wil gewoon blijven ondernemen net als haar vriendin. Wat is er anders nog te doen op de wereld is haar vraag.

Het grote gevaar: Saaiheid en Jaloezie

Ze wil geen projecten doen welke ze saai gaat vinden. Zo doet ze gewoon steeds wat anders. Ze verkoopt een paar jaar huizen en nu is ze een groot penthouse aan het verbouwen in Eindhoven. Het is het hoogste penthouse van de stad met een 100 vierkante meter tuin. Geweldig gewoon vol met palmbomen en moois. Jaloezie is een groot gevaar. Succes kweekt jaloezie. Het maakt veel kapot. Het kan haar succes niet bedreigen geeft ze aan. Ze staat sterk in haar schoenen. Inderdaad doet ze dat.

Hoeveel vermogen heeft ze?

Het is niet duidelijk hoe groot haar vermogen is. Wel weten we, dat ze dure feestjes geeft en graag mensen trakteert. Het is goed om te zien wat ze allemaal doet en hoe ze een inspiratie is voor anderen.

Erland Galjaard: Vermogen & zijn succes als media ondernemer

Al vele jaren is hij actief in de tv wereld. Hij is vele jaren programmaleider geweest bij verschillende zenders. Natuurlijk is hij als laatste actief geweest bij RTL4, waar hij programmadirecteur was. Het betekent simpelweg, dat hij bepaalde welke programma’s wanneer getoond werden. Ook was hij verantwoordelijk voor verschillende nieuwe programma’s. Het leek alsof alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Wanneer het niet direct gebeurde dan gebeurde het vaak wel wat later. Denk maar aan RTL Late night met Humberto. Het liep niet direct, maar wat later kwam het aardig op gang. Het is een waar succesnummer geworden. Het is gewoon mooi om te zien hoe hij alles aan het draaien lijkt te krijgen op de televisie. Echt bekend werd hij trouwens van zijn huwelijk met Wendy van Dijk.

Een stukje historie en de basis van zijn succes

De basis van zijn succes is waarschijnlijk simpelweg het nooit opgeven. Volgens de Mol is het vooral het inzicht van Erland Galjaard wat zorgt voor zijn grote successen. Niet voor niets is hij nu een strategisch adviseur van Talpa. Ze werkten al eerder samen bij RTL aan het succesnummer The Voice. Het is een ongekend succes geworden waar iedereen van geniet. Het is wereldwijd een waar topnummer.

Hoe gaat het met zijn huwelijk?

De laatste maanden is er veel over geschreven. Het huwelijk met Wendy van Dijk zou niet zo goed en sterk zijn als iedereen denkt. Samen met Wendy heeft hij een kind. Ook heeft hij nog twee dochters uit een eerder huwelijk. Hij zou al ergens anders slapen in een huis wat hij voor zijn bedrijf had gekocht. Het is natuurlijk spijtig, dat er zoveel negatieve energie hun kant op komt. Het is beter om ze met meer positieve energie toe te juichen. Helemaal nu het hun persoonlijk erg goed afgaat beiden. We weten zeker, dat het allemaal wel goed komt tussen hun beiden.

Hoeveel vermogen heeft hij nu eigenlijk?

De grote vraag is vaak hoeveel geld iemand nu heeft. We weten niet hoe groot het vermogen van Erland Galjaard exact is. Wel weten we dat hij niet meer hoeft te werken. Hij heeft natuurlijk goed verdiend bij RTL en daarnaast heeft hij ook nog zijn eigen activiteiten. Het is ook een logische stap, dat hij wegging bij RTL om naar Talpa te gaan als strategische adviseur. Of het een slimme set is van Talpa zal de lange termijn moeten uitwijzen. We verwachten van wel. Hij heeft een neus voor succes. Dat is wel bewezen als je zijn staat van dienst ziet.

De toekomst van Erland Galjaard

Het is al bekend, dat hij strategisch adviseur wordt bij Talpa. Hij gaat samen met John de Mol een groot succes maken van de televisiezenders van Talpa. Daarnaast gaat hij twee dagen in de week aan de slag met zijn eigen bedrijf. Het zal hem allemaal veel plezier en geluk brengen. Wij wensen hem het beste toe.

Harry Mens: Vermogen, Carrière en Succes

Natuurlijk is Harry Mens bekend van Business Class. Hier heeft hij een groot succes van gemaakt. Hij kocht zendtijd in, waar niemand wat mee wou doen. Vervolgens verkocht hij er dure commercials en zendtijd aan ondernemers. Het zijn vooral beleggers, vastgoed en dure wijnen welke de revue passeren. Hij loopt niet de hele dag in een pak rond, zo zegt hijzelf. Harry Mens van de tv is niet de Harry mens welke echt de Harry Mens is. Hij bezoekt geen feestjes meer en ligt rond half negen al in bed. Hij houdt van routines. Hij staat op om half vijf om de kranten van de vorige dag in bed te lezen. Het journaal terugkijken om dan een ontbijtje te maken. Dan leest hij de kranten welke in de ochtend al op de mat vallen. Hij gaat in bad en start zijn dag om 8 minuten over 8.

Twintig seizoenen lang al Business Class

Al twintig seizoenen lang maakt hij Business Class. Hij heeft geen zomerstop nodig geeft hij aan. De vader van Harry Mens komt uit de bollenstreek en had er een kwekersbedrijf. Die stoppen ook niet. Hij wil het liefste nog doorgaan tot zijn tachtigste. Als het niet meer gaat dan zullen zijn dochters hem van de buis halen. Hij vergelijkt zichzelf graag als een outsider met Trump.

Mens en de politiek

Harry Mens is al sinds zijn 23e actief in de politiek. Hij nam toen mee als postuum eerbetoon aan zijn vader. Zijn vader overleed toen hij 17 jaar jong was. Zijn vader was een ware bekendheid lokaal. Harry Mens kreeg daarom ook veel stemmen en kwam in de gemeenteraad. Harry is de oudste van zeven kinderen in een katholiek gezin. Hij trad toendertijd in de voetsporen van zijn vader. In de Tweede Kamer heeft hij nooit goed gescoord. Hij was later goed bevriend met Pim Fortuyn en nu met Thierry Baudet. Geert Wilders is niet een persoon waar hij graag mee omgaat. Hij is te asociaal en te extreem.

Het vermogen van Harry Mens

Harry Mens is niet helder over zijn vermogen. Wat hij graag deelt, is dat hij graag veel geld uitgeeft en men zijn vermogen niet moet overschatten. Naast het programma heeft hij ook inkomsten uit de bouw van appartementen in Noordwijk, heeft hij een makelaarskantoor en ook een crematorium. Er zal dus zeker geld binnenkomen in huize Harry Mens.

De liefde en Harry Mens

Hij heeft een ex officieel. Hij heeft ook een relatie gehad met twee andere vrouwen welke beide de moeder van zijn dochters zijn geworden. In 2002 kwam naar buiten, dat hij een dubbelleven had geleid en nog twee dochters had bij een andere vrouw. Later bleek, dat hij nog een vijfde dochter had bij wederom een andere vrouw. Tegenwoordig is hij vrijgezel.

Hij heeft een interessant leven. We hebben vast en zeker nog een aantal interessante zaken achterwege gelaten. Het maakt het leven van Harry Mens ook zo aantrekkelijk.

Nico Aaldering: Vermogen, Vrouw en het verhaal van zijn bedrijf

Natuurlijk kent iedere oldtimerliefhebber Nico Aaldering. Het is de oprichter van The Gallery in Brummen, waar je vier verdiepingen vol met mooie oldtimers kunt bewonderen. Austin Healeys, MG’s, Ferrari’s en ook mooie oude Porsches. Er is veel moois te zien in The Gallery. We weten zeker, dat ook jij er volop van zult genieten. De eerste auto van hem was een Austin-Healey cabrio. Nu rijdt hij in een moderne Maserati. Zijn zoon en zijn vrouw rijden in een Range Rover en zijn dochter in een oude Volvo. Ze kreeg trouwens geen parkeervergunning in Amsterdam voor haar oldtimer Volvo. Nieuwe milieuregels welke ook van invloed zijn op de familie Aaldering.

Al meer dan veertig jaar

Nico Aaldering heeft zijn bedrijf in 1975 opgericht. Hij liet het uitgroeien tot het grootste bedrijf voor oldtimers in Nederland. Zijn zoon heeft de liefde ook te pakken van de oldtimers. Ze begonnen ooit met het inkopen en verkopen van Alfa Romeo’s. Later zijn ze overgegaan op andere merken. Het zijn vaak auto’s voor de liefhebber. Het is niet het eenvoudige model waar je boodschappen mee gaat doen of je kinderen bij school dropt. De auto’s zijn vaak wat ouder en exclusief. Ze zijn doorgegroeid naar het hogere segment. De klanten moeten een dikke portemonnee hebben.

Wereldwijd importeren

Het bedrijf haalt hun auto’s eigenlijk overal vandaag. Er zijn Alfa’s uit Zweden en Peugeots uit Zwitserland. Ook komen er veel auto’s uit Amerika. Tegenwoordig worden veel Corvette’s en Mustangs naar Nederland gehaald. Ook veel Volkswagen Kevers komen weer terug naar Europa. Ze gaan weer naar huis. Het is frappant om te zien, dat er veel auto’s terug komen uit Amerika. Dure Mercedessen en luxe Porsches. Het gaat vaak om veel geld. Het is niet voor iedereen weggelegd om zo’n auto te kopen.

Het vermogen van Nico Aaldering

Natuurlijk zouden we graag alle auto’s bij elkaar optellen om zo tot een indicatie van het vermogen van Nico Aaldering te komen. Het is echter niet duidelijk hoeveel financiering er is van de banken. Daarnaast is het ook niet duidelijk hoe hoog de verkoopwinsten zijn. Voor vele autoliefhebbers is het echter een zeer rijke man. Een man welke iedere dag in een klassieker kan rijden en er volop van kan genieten. De man heeft een droombaan zal je dan vaak horen. Het vermogen is dan eigenlijk van een ondergeschikt belang.

De liefde van Nico Aaldering

Waar je zou verwachten, dat de oldtimers zijn grootste liefde zijn is dat niet het geval. ZIjn gezin, vrouw en twee kinderen staan op de eerste plaats. Het is voor hem echter prettig dat ook zijn zoon in de zaak werkt en daardoor veel bij hem is en zijn liefde voor klassieke auto’s kan delen. Het is mooi en goed om zo de liefde voor elkaar natuurlijk ook te versterken.

GDPR checklist voor Ondernemers in 2019

In Nederland is op 25 mei 2018 de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) ingegaan. Het is belangrijk om hieraan te voldoen. Doe je dat niet dan kun je flinke boetes krijgen. In Europa heet het trouwens de General Data Protection Regulation (GDPR). Het is hetzelfde als de AVG. Graag nemen we een aantal zaken met je door in verband met de GDPR checklist voor ondernemers. Het is belangrijk en goed om het als ondernemer serieus te nemen. De boetes zijn niet mals en kunnen maximaal 20 miljoen zijn of 4 procent van je jaaromzet. Serieuze business dus.

Een paar stappen checken voor de GDPR. Stap 1: welke gegevens verwerk je?

De eerste stap van de GDPR checklist is simpelweg het vaststellen welke gegevens je bedrijf verzamelt. Heb je een webshop? Dan gaat het om veel zaken. Het gaat vaak om ordergegevens, mogelijk geboorte data, NAW gegevens en de e-mail. Je weet vaak best veel van je klanten. Een voorbeeld van zaken welke je mogelijk hebt zijn:

 • Het e-mailadres
 • Het mobiel of direct telefoonnummer
 • De combinatie voor- en achternaam
 • De combinatie huisnummer en postcode
 • De IP-adressen
 • Het IMEI-nummer van de smartphone
 • De klant-, bestel- en/of ordernummer
 • De foto- en/of video-opnamen
 • De bankrekeningnummers
 • De chatgesprekken
 • De klic gegevens

Het gaat om redelijk wat gegevens. De lijst hoeft trouwens niet compleet te zijn. Het kan best zijn, dat je nog andere gegevens verzameld.

Stap 2 van de checklist GDPR: hoe beveilig je alles?

De volgende stap is belangrijk. Het gaat erom, om te bepalen hoe je alles gaat verzamelen, bewaren en beveiligen. Het is essentieel om te weten, waar je nieuwsbrief verstuurd wordt en ook waar je website gehost wordt. Maak een overzicht van alle serviceproviders waar je gebruik van maakt. Maak een verwerkersovereenkomst met ze. Het is belangrijk om te weten hoe hun de privacywet naleven. Doen ze dit niet, dan ben jij als ondernemer hier ook aansprakelijk voor. Laten we je hier zo meer over vertellen. Eerst nog enkele beveiligingsmaatregelen welke je moet treffen. Het gaat hier om:

 • Het versleutelen van data op je servers en ook op USB sticks
 • Sterke wachtwoorden gebruiken
 • SSL verbindingen gebruiken op je website
 • Hoe je back-ups en kopieën beheerd.
 • Het beveiligen van je netwerk
 • Hoe laptops en externe gegevensdragers gebruikt worden.

De derde stap: de verwerkersovereenkomst GDPR

Wanneer iemand anders je site host dan ontkom je er eigenlijk niet aan, dat je gegevens met derden gedeeld worden. Nou niet gedeeld, maar ze hebben er ook toegang toe. Bijvoorbeeld de lijst met emailadressen welke elders verstuurt worden. Het is belangrijk, dat ze hier een verwerkersovereenkomst hebben. Grote partijen hebben hier een standaard verwerkersovereenkomst voor. Kleinere partijen doen dit vaak wat anders. Het is goed om de overeenkomsten op te slaan en apart te bewaren.

Stap vier: update en publicatie

Het is belangrijk om je AVG of GDPR verklaringen op tijd te updaten en ook om ze te publiceren. Je wilt natuurlijk delen, dat je aan de AVG voldoet. Of niet?

Vijf essentiële musts voor een succesvolle horecaonderneming

Een Frans restaurant, hippe lunchtent of een wijnbar? De hippe horecagelegenheden schieten als paddenstoelen uit de grond. Nu de economie weer aantrekt vullen mensen steeds vaker hun maag buiten de deur en het lijkt wel of de horecamarkt nooit verzadigd raakt. Toch is dit geen vrijbrief om zonder enig plan een restaurant, café of lunchroom te openen. Er zijn zeker elementen waar je rekening mee moet houden voordat je al je spaargeld investeert in jouw lang gekoesterde droom.

Sinds kort groeit de horecabranche weer en zien ondernemers weer potentie in de branche. Dit betekent dat er ruim 2000 ondernemers een bedrijf in de horeca zijn gestart in 2018. Aan de ene kant is dit een goed teken, want het geeft aan dat de branche weer gezond aan het worden is. Aan de andere kant stijgt de concurrentie voor jouw, toekomstige, horecaonderneming. Kortom, genoeg baat bij wat handige tips.

Wat zijn de trends?
Voordat je überhaupt geld aan gaat uitgeven, is het handig om eerst de trends binnen de branche te analyseren. Het is bijvoorbeeld bewezen dat jongeren veel vaker en meer geld uitgeven in koffietentjes dan ouderen. In dit geval is het natuurlijk zonde om je te focussen op ouderen als daar het geld niet zit. Zorg dus dat je de omgeving waarin je gaat ondernemen kent!

Investeren, investeren en nog is investeren
Voor elke onderneming geldt: je moet er eerst geld in stoppen voordat je er geld uithaalt. Bij een horecaonderneming is dat niet anders. Sterker nog, in de horecabranche is ondernemen zonder investeringen onmogelijk. Denk aan een pand, interieur, maar ook aan materialen voor in de keuken zoals een horeca koelkast of koksmessen. Verwacht je gelijk winst te maken en je investering terug te verdienen? Dan moet ik je helaas teleurstellen. Heb geduld en vooral veel plezier in het ondernemen.

Spring er tussen uit!
Volgens KvK Bedrijvendynamiek is de horecabranche in 2018 met vier procent gegroeid in vergelijking met het jaar daarvoor. Veel zelfde soort bedrijven worden opgezet. Wanneer je in de horecabranche een onderneming start, kan je een hoop concurrentie verwachten. Zorg er dus voor dat je uniek bent. Verwerk in je ondernemersplan een unique selling point. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jouw broodjes een speciale draai hebben óf richt je lunchroom op een aparte manier in. Bedenk een concept of, nog beter verwoord, een beleving waar je jouw doelgroep mee kan verrassen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar geef het tijd, overleg met experts en vergeet niet: kill your darlings.

 Regels zijn er om niet(!) te breken
Eerlijk is eerlijk, stiekem hebben we allemaal een opstandeling in ons die het liefste tegen de regels aanschopt. Toch brengt je dit als ondernemer vaker in problemen dan je liefhebt. Verdiep je dus in de wetgeving en regelgeving van het ondernemen in de horecabranche. Denk bijvoorbeeld aan vergunningen, contracten, maar maak ook afspraken met je buren. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Breid je netwerk uit
Het is meer dan waarschijnlijk dat je er in het eerste jaar, wellicht jaren, alleen voor staat. Misschien heb je een financieel partner of een adviseur betrokken bij je onderneming, maar echt collega’s heb je niet. Sluit je daarom aan bij een branchevereniging of bij de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Hier ontmoet je mede horecaondernemers die het vak en het ondernemerschap begrijpen. Zo kan je inspiratie op doen of gewoon even je ei kwijt.

Goede fulfilment voor meer sales

Open je een webshop, dan is goed fulfilment van groot belang. Zodat de processen vlot verlopen, je de klanttevredenheid hoog houdt en je meer bestellingen binnenkrijgt – die je ook daadwerkelijk kunt verwerken. Maar ook om te weten waar je als bedrijf aan toe bent en om inzicht te krijgen in bepaalde trends, zodat je daarop kunt inspelen. Wij vertellen hoe je dit doet!

 

Wat is fulfilment?

Even bij het begin beginnen. Wat is fulfilment precies? Fulfilment is de term die wordt gebruikt voor het proces van orderafhandeling. Voor alles wat er achter de schermen gebeurt bij een webshop om een bestelling aan de klant te kunnen leveren. Dit traject begint bij het moment dat producten binnenkomen in een magazijn, tot ze van daaruit worden verzonden naar de consument. Het kan daarbij gaan om kleding, maar ook om boeken, boodschappen of bijvoorbeeld drukwerk.

 

Fulfilment realiseren
IT-systeem
Maar hoe doe je dat dan? Om goede fulfilment te realiseren is het eerst en vooral van belang dat het IT-gedeelte op orde is. Die technologie heb je bijvoorbeeld nodig om het ordersysteem, de webshop en het magazijn aan elkaar te koppelen. Maar ook om te communiceren zowel de bezorger als de klant. Zodat jij weet waar je mailing uithangt én zodat je de consument daarvan op de hoogte kunt stellen.

 

Magazijn
Wat betreft het magazijn begint het fulfilmentproces bij de ontvangst van de goederen. Die moeten bij binnenkomst meteen worden geteld, gecontroleerd, ingeboekt en op de juiste plaats worden gelegd. Waar die plaats precies is, hangt af van de indeling van het magazijn. Het is verstandig om van tevoren goed na te denken wat logisch is qua opslag van de verschillende producten.

Voorraadbeheer
Daarnaast is het slim om in het magazijn de locaties van producten te identificeren met barcodes. Zo kan een softwaresysteem weer helpen bij het optimaliseren van de stocking. Maar ook bij het beheren van je voorraad. Het is belangrijk om altijd precies te weten wat je in huis hebt, zodat je ook weet wat je nog kunt verkopen. Een goed systeem helpt ook om trends in kaart te brengen en dat helpt weer om in de toekomst beter te anticiperen op de vraag van je klanten.

Orderverwerking
Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat er orders binnenkomen die je moet gaan verwerken. De juiste producten moeten uit het magazijn worden gehaald en voor het inpakken nog een keer worden gecheckt. Dan wordt de bestelling verpakt. In een verzenddoos, een envelop, of desgewenst zelfs compleet ingepakt in cadeaupapier. Ook hier is een dubbel check van belang, om te voorkomen dat de verkeerde bestelling aan de bezorger wordt meegegeven.

 

Afhandeling
Wanneer alles netjes is verwerkt, verzonden en bij de consument is bezorgd zijn er nog een aantal taken die we voor het gemak even scharen onder de categorie ‘afhandeling’. Daarbij moet je denken aan onder andere een efficiënt retour- of ruilproces. Maar ook aan een klantenservice die goed bereikbaar is. Dit draagt bij aan een hogere tevredenheid bij de klant. En tot slot kun je in het belang van het bedrijf zelf ook nog denken aan het rapporteren van het gehele fulfilmentproces.

 

Fulfilment uitbesteden
Zie jij het niet zitten om dit logistieke gedeelte van je webshop helemaal zelf te regelen? Dan kun je de fulfilment uitbesteden. In dat geval is het belangrijk om te zoeken naar een betrouwbare partij die de juiste oplossingen biedt voor het fulfilment van jouw bedrijf. Het handigste is om dit toe te vertrouwen aan een bedrijf dat mailings van A tot Z couverteert, zodat je maar met één partij moet schakelen.

Niet meer alleen meer Sales maken, maar juist de kosten drukken. Daar hebben we ook Tips voor.

Geld lenen als ondernemer: hoe zit dat?

Het is als ondernemer vaak lastig om een lening te krijgen. Niet alleen voor je bedrijf, maar ook voor privédoeleinden. Kredietverstrekkers zien het al snel als een te groot risico, om de simpele reden dat je geen gegarandeerd inkomen hebt. Maar als je goed voor de dag komt en geen grote schulden hebt, is er zeker kans op een succesverhaal. Wij vertellen je aan welke voorwaarden je moet voldoen. Read more

Dit zijn de wegenbelasting en autokosten van 2019 waar je als ondernemer rekening mee moet houden

Wanneer rijd ik fiscaal?

Het is altijd even goed om op een rijtje te hebben wanneer je fiscaal autorijdt. Iedere kilometer die je voor je onderneming rijdt, is zakelijk. Ongeacht in welke auto je rijdt. De belastingdienst maakt alleen onderscheid tussen een privé- en bedrijfsauto. Stel dat je auto op je eigen naam staat, maar minder dan 500 kilometers privé rijdt per jaar, dan ziet de belastingdienst deze als een zakelijke auto.

 

Autokosten fiscaal aftrekken

In het bovenstaande geval moet je als zzp’er je auto op naam van de zaak zetten. Dit houdt in dat je alle gemaakte kosten rondom de het rijden zakelijk kunt aftrekken van de belasting. Hieronder valt ook de financiering van de en de afschrijvingen. Ook kan je nog de btw aftrekken van de te betalen omzetbelasting.

 

Bijtelling voor zakelijke auto

Als je als zelfstandig ondernemer een auto op de zaak zet, waarbij dat dus moet als je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, mag je alle kosten zakelijk aftrekken. Zelfs de afschrijvingen en financieringslasten. Voor je zakelijke auto betaal je bijtelling voor de inkomensbelasting. Die bijtelling bedraagt een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Dat percentage kan flink verschillen, de ene auto is de andere niet. Het kan gaan tussen 4% of 22%, afhankelijk van de CO2 uitstoot van je auto en het bedrag van de bijtelling. Dat wordt opgeteld bij jouw inkomen als ondernemer en daarover betaal je inkomstenbelasting.

 

Als je werkelijke autokosten lager zijn dan de bijtelling, is het misschien interessant om de auto privé te rijden en €0,19 per zakelijke kilometer op te voeren als zakelijke kosten.

 

BTW retour bij privéauto

Als je jouw auto privé rijdt, maar ook gebruikt voor zakelijke aangelegenheden, dan geldt het volgende:

 

Als de auto privévermogen is, kan je geen btw aftrekken bij de aankoop. Wel mag je de btw op onderhouds-, reparatie-, en gebruikskosten aftrekken voor zover de auto voor de onderneming is gebruikt.

 

Autoverzekering

Als ondernemer moet je je natuurlijk ook verzekeren op de weg. Dat is ook wettelijk verplicht. Om de beste verzekering voor jou uit te zoeken kan je het beste je autoverzekering vergelijken met andere aanbieders. Zo kom je erachter wat voor pakket het beste bij jou past en hoeveel je moet betalen per maand.

 

Wegenbelasting

Het Rijk en provincies verwachten ruim 5,9 miljard euro aan wegenbelasting te ontvangen in 2019. Dat is zo’n 200 miljoen euro meer dan in 2018. De wegenbelasting verschilt per provincie. De provincies mogen zelf bepalen hoeveel ze willen innen, tot een door het Rijk bepaald maximum. In Drenthe ben je het duurst uit met 1.256 euro wegenbelasting voor een dieselauto en 616 euro voor een benzinewagen. In Noord-Holland kom je er relatief goed van af met 1.188 euro voor een diesel en 552 voor een benzineauto. Hoeveel je in welke provincie precies kwijt bent heeft het CBS voor je berekent.

Wat gebeurt er met een eenmanszaak na overlijden?

Bij het ondernemerschap komt een heleboel kijken. Zo ook de zaken die geregeld moeten worden in het geval als je komt te overlijden. Wat gebeurt er eigenlijk met jouw bedrijf als je (plots) komt te overlijden?

Uitvaartverzekering

Overlijden is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt als je net een nieuw opstart. Toch is de beste optie om alles omtrent jouw bedrijf vast te leggen, in een testament. Dat kan je doen bij een uitvaartverzekering die bij jou en jouw bedrijf past. Je kunt verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en kiezen voor de optie die het best bij uw ondernemerschap past.

Wettelijke regeling

Als u niets in uw testament heeft gezet over uw bedrijf en hoe nu verder, gaat de wettelijke regeling in. Daarin staat dat jouw echtgenoot, partner of kinderen direct eigenaar zijn geworden van jouw bedrijf. Wanneer er geen sprake is van een echtgenoot of kinderen gaat de erfenis naar ouders, broers en zussen.

Ouders krijgen minimaal een kwart. De (klein)kinderen van de broers en zussen erven door plaatsvervulling wanneer de broers of zussen zijn overleden. Halfbroers- en zussen erven de helft van wat broers en zussen erven.

Aangifte bij de gemeente

Als iemand komt te overlijden moet er als eerste een aangifte van overlijden gedaan worden bij de gemeente. Nabestaanden kunnen dit zelf doen, maar het is gebruikelijk dat de uitvaartondernemer langsgaat bij de gemeente. De gemeente registreert het overlijden en geeft de veranderingen door aan de belastingdienst. Als zzp’er wordt het bericht automatisch doorgegeven aan de Kamer van Koophandel.

Stakingswinst

Bij het staken of stoppen van de eenmanszaak moet er een afrekening gemaakt worden met de belastingdienst. De meerwaarde die is ontstaan bij het opheffen van de eenmanszaak (de stakingswinst) wordt berekend over de winst vanaf 1 januari tot de dag van het overlijden. Zaken zoals stille reserves of nog niet belastbare resultaten worden dan in één keer belast.

Stakingsaftrek

Wanneer je een eenmanszaak opheft, kan je in aanmerking komen voor een extra stakingsaftrek. Ook wel een aftrekpost voor de belasting die betaald moet worden over de winst die behaald is uit het staken van de onderneming. De stakingswinst wordt dus belast bovenop de gemaakte winst. De stakingsaftrek is er om mensen tegemoet te komen. Dat is in 2018 maximaal 3.630 euro en mag worden afgetrokken van de stakingswinst.

Zzp’er

Veel mensen zijn tegenwoordig zzp’er en hebben dus een eenmanszaak. Dat kon bestaan doordat de overledene goed was in het werk dat hij of zij deed. De familie die de zaak hebben geërfd, kunnen daar waarschijnlijk niet zo veel mee. Toch worden ze na jouw overlijden de baas van je zaak. Ze krijgen te maken met de belasting, jouw lopende rekeningen, openstaande facturen en financiën. Zorg er dus te alle tijden voor dat je administratie up to date is en te begrijpen voor je opvolgers.

Zijn er nog e-commerce niches over?

Een webwinkel beginnen is prachtig om te doen, maar ook best een uitdaging. Zeker op dit moment zijn er al heel wat niches die gedomineerd worden door meerdere grote spelers waardoor het vrijwel onmogelijk is om daar nog tussen te komen als beginner. Maar niet getreurd, er blijven altijd nieuwe markten ontstaan. Daarnaast is het vooral belangrijk om positief te denken en creatief te zijn. Makkelijk is het nooit. Gelukkig wordt er constant onderzoek gedaan naar de e-commerce wereld. Daaruit komen altijd bepaalde trends, ontwikkelingen en trends naar voren. Daar kun je als startende webwinkelier je voordeel mee doen. Daarnaast zijn er bepaalde niches die ontstaan. Kortingscodes worden al gedomineerd door sites als Tripwise.nl, maar in dit artikel vind je e-commerce niches die nog zeer interessant kunnen zijn op dit moment!

Algen

Klinkt niet echt als een spannende branche om een webshop in te starten misschien, maar bedenk maar eens hoeveel eettrends je de afgelopen jaren al voorbij hebt zien komen. De laatste tijd zijn superfoods een ware rage. Superfoods zijn natuurlijke producten die allemaal uitermate gezond zijn voor ons lichaam. De laatste trend op dit gebied is zogeheten spirulina. Ook wel de blauwgroene zoutwateralg genoemd. Deze alg wordt vaak in poedervorm verkocht en bevat ongelooflijk veel voedingsstoffen die super gezond zijn voor je lichaam. Het is rijk aan eiwitten en bevat vitamine A, C, D, B6, B12, calcium, ijzer en magnesium. Gegarandeerd dat er veel interesse zal zijn in een webshop die zich specialiseert in dit product!

Spraakassistenten

Alle grote tech bedrijven zijn er al mee bezig: spraakassistenten. De verwachting is dan ook dat dit in de toekomst een enorme groei zal doormaken. Amazon, Google, Apple en Alibaba zijn er allemaal mee bezig en zetten er zelfs vol op in. Wil je dus aan de slag in een niche die zich nog volledig moet ontwikkelen? Dan is de niche van spraakassistenten mogelijk een optie. Wel een uitdaging, want er is veel specifieke kennis voor nodig en de onzekerheid van hoe de toekomst er uit gaat zien op dit gebied speelt natuurlijk ook een rol.

Terug naar de jaren negentig

De doelgroep die interesse heeft in de jaren negentig is een interessante. De dertigers die vaak met weemoed terugdenken aan de jaren negentig hebben allemaal net hun eerste huis gekocht en zijn al een aantal jaar aan het werk. Ze willen best wat geld uitgeven en hebben veel feeling met de jaren negentig. Dit had Nokia ook al door en speelde hier prachtig op in door de Nokia 3310 opnieuw op de markt te brengen. Het is heel goed mogelijk om een webwinkel te starten in producten uit de jaren negentig en tegemoet te komen aan de heimwee naar de jaren negentig van de dertigers.

Islamitische webwinkel

Onze samenleving wordt steeds meer een multiculturele samenleving. En dat is prachtig! Maar wat opvallend is, is dat er voor mensen die Islamitisch zijn nog relatief weinig webwinkels zijn in ons land. Een niche die nog volop te ontdekken valt dus! Denk aan het verkopen van halal producten of kleding die is toegespitst op de Islamitische medemens.

Ook binnen bestaande branches zijn niches te ontdekken, zoals Clip4you mooi laat zien binnen de zorgbranche. Zoals je kunt lezen zijn er nog meer niches te ontdekken dan je misschien op het eerste gezicht verwacht!

Zo richt je goedkoop je kantoor in

Het inrichten van je kantoor is een van de leukere dingen om te doen die te maken hebben met werk. Je hebt dan zelf in handen wat je van je kantoor maakt. Zo kun je er helemaal je eigen plekje van maken waar je echt prettig kunt werken. Dat is heel belangrijk, want je spendeert verreweg de meeste tijd van de week aan werk in de meeste gevallen. Nadeel hiervan is dat het nogal wat geld kan kosten om je kantoor in te richten. Gelukkig zijn er manieren om op een goedkope manier je kantoor in te richten. Hoe je dat precies kunt doen en waar je dan op moet letten lees je hieronder.

Stel een budgetplan op

Vaak beginnen mensen gewoon lukraak met het aanschaffen van spullen voor op kantoor waarvan ze denken dat ze die nodig hebben. Ook al kies je dan altijd voor het goedkoopste, de kans is groot dat de kosten achteraf toch tegenvallen door gebrek aan overzicht. Door van te voren eerst een budgetplan op te stellen weet je precies hoeveel je wilt en kunt uitgeven, maar ook welke spullen of meubels prioriteit hebben om aan te schaffen. Mocht je aan het eind weinig budget over hebben maar toch graag bepaalde zaken willen aanschaffen, dan kun je altijd nog alle aanbiedingen in de gaten houden. Er zijn namelijk genoeg online warenhuizen zoals Otto waar korting te vinden is.

Tweedehands kantoormeubelen

Bij tweedehands producten krijgen sommige mensen het gevoel dat het gaat om oude rotzooi. Maar niets is minder waar. Er zijn in tweedehandswinkels, vintagestores en zelfs op rommelmarkten genoeg tweedehands kantoormeubelen te vinden die écht prima nog een ronde meekunnen. Daarnaast is het ook nog eens helemaal hip om een vintage-look te gebruiken in je kantoorinrichting. Dus wat dat betreft heeft het alleen maar voordelen.

Hout is goedkoop materiaal

Een van de materialen waarmee je het goedkoopst kunt werken is hout. En dat niet alleen, het is ook gewoon heel erg mooi. Met hout creëer je gemakkelijk sfeer en zorg je voor een prettige en rustgevende werkomgeving.  Daarnaast staat hout bekend om zijn trendy en ecologische uitstraling. Kan prima verwerkt worden op meerdere plekken op kantoor!

Maak gebruik van muurdecoratie

Wanneer je met weinig geld veel sfeer wilt creëren is het aan te raden om gebruik te maken van muurdecoratie. Je ziet zo vaak saaie, witte of grijze muren. Dat heeft enorme invloed op de sfeer op kantoor. Zonde! Kleurgebruik in een kantoor is super belangrijk. Hang dus vooral bijzondere stukken aan de muur die je misschien al wel hebt of die je gewoon tegenkomt op de rommelmarkt, of zelfs gewoon gevonden hebt ergens. Je kunt er ook voor kiezen om één muur op kantoor een kleurtje te geven. Dat maakt al een wereld van verschil! Houd hiermee ook rekening welke kleur er in de huisstijl van je bedrijf zit.

Door aan deze dingen te denken kun je een prachtig kantoor realiseren op een manier die niet veel geld hoeft te kosten!

Zo houd je de kantoorkosten zo laag mogelijk

Het kantoor. Hart van je bedrijf. Hier vindt alle activiteit plaats en alleen daarom al is het waarschijnlijk de belangrijkste plek binnen jouw bedrijf. Voor je medewerkers is een prettig kantoor van enorm belang voor het uitvoeren van hun taken. Zij brengen immers het grootste deel van hun tijd door op kantoor. Goed, een kantoor is dus zeer belangrijk. Maar het kan ook een enorme kostenpost zijn. Als iets belangrijk is, is het de moeite waard om in te investeren. Maar waar je kunt besparen doe je dat natuurlijk graag. In dit artikel leggen we je uit hoe je de kantoorkosten zo laag mogelijk houdt.

 

De kosten wat energie betreft 

Het eerste belangrijke punt dat je maandelijks behoorlijk wat kosten oplevert is de energie de je verbruikt met een kantoor. Ga daarom op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Dit zal je echt veel geld schelen. Er zit nogal wat verschil tussen alle aanbieders, en dat zijn er meer dan je denkt! Verder kun je vooral zelf een hoop betekenen voor de energie kosten op kantoor. Zo help je het milieu een handje, maar vooral ook jezelf en je eigen portemonnee. Denk hierbij aan het gebruik van Ledlampen in plaats van reguliere verlichting of toiletten laten installeren die minder water gebruiken.

 

De grootte van je kantoor

De echte kosten zitten hem in de huur van je kantoor. Wanneer je nog een kantoor gaat huren is het zaak om te bedenken dat het heel zonde is om een te grote ruimte te huren. Dan betaal je duizenden euro’s per jaar teveel. Grote kans dat je op dit moment al in een kantoor zit. Ook dan kan het geen kwaad om eens te inventariseren hoe jij de ruimte benut. Weet je zeker dat je niet teveel ruimte hebt? Zijn er bepaalde zaken die je misschien weg kunt doen of waar je minder van nodig hebt?

 

Koop in bulk

Een kantoor brengt allerlei spullen met zich mee die je nodig hebt. Kleine dingen als paperclips, plakband en papier bijvoorbeeld. Je bent misschien geneigd om dit zo af en toe in te slaan omdat het toch niet de belangrijkste zaken zijn. Maar het scheelt erg veel geld om dit in bulk te kopen. Houd dan wel goed de voorraden bij, want het is zonde om spullen te kopen die je uiteindelijk helemaal niet gaat gebruiken of die lang blijven liggen.

 

Hergebruik

Je hoeft heus niet alles te gaan hergebruiken tot je erbij neervalt, het moet wel werkbaar blijven op kantoor. Maar er worden vaak wel spullen te snel weggegooid. Je kunt voor aantekeningen ook de achterkant van het papier bijvoorbeeld nog prima gebruiken. Dit soort dingen kosten geen moeite maar leveren na een jaar echt een flinke besparing op.

 

Op websites als Easyswitch.nl kun je gemakkelijk energie vergelijken en zo de goedkoopste leverancier vinden die het beste bij jou past. Kost je weinig tijd maar levert een hoop op. Ga verder eens kijken hoe je de rest van de tips kunt toepassen op jouw situatie. En houd bij wat je daadwerkelijk bespaart!

Welke verzekeringen zijn noodzakelijk voor Zelfstandig Ondernemers/Eenmanszaken?

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent heb je het grote voordeel van meer vrijheid. Begrijp ons niet verkeerd, je maakt mogelijk nog meer uren dan voor een baas, maar jij bent wel degene die de keuzes maakt. Zoveel vrijheid is lekker, maar brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Een van die verantwoordelijkheden is dat je jezelf en anderen zo goed mogelijk moet beschermen tegen de gevolgen van ongelukken of schade. Door te zorgen voor de juiste verzekeringen neem je in ieder geval de juiste voorzorgsmaatregelen. Met bijvoorbeeld je zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen kun je al de juist afwegingen maken Welke verzekeringen zijn in het geval van een zelfstandig ondernemer noodzakelijk? Je leest het hieronder.

Zorgverzekering

Wanneer je niet meer voor een baas werkt zal je zelf moeten zorgen voor je zorgverzekering. Mocht het inderdaad zo zijn dat je uit loondienst komt, dan kun je jouw huidige zorgverzekering gewoon voortzetten. Maar het is aan te raden om online een zorgverzekering te vergelijken. Zo kun je de zorgverzekering 2019 alvast voor elkaar maken en wat vooral belangrijk is: geld besparen. Vergelijkingssites zijn handige tools om te kijken welke zorgverzekering het beste bij jou past en welke het voordeligst is.

Verzekerd tegen schade

Iedereen loopt het risico een ongelukje te krijgen waarbij sprake is van schade. Ook zelfstandig ondernemers. Wanneer je bij klanten over de vloer komt kan het maar zo gebeuren dat je per ongeluk iets kapot maakt dat eigendom is van de klant. Hiervoor moet je een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) afsluiten. Het is dus niet zo dat een vergelijkbare particuliere verzekering voldoende is, wat nog wel eens wordt gedacht. Je hebt hier een speciale bedrijfsvariant voor nodig.

Een andere variant die nuttig kan zijn is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is een nuttige verzekering voor bepaalde beroepsgroepen die een hoger risico lopen op materiële of vermogensschade. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouder die een fout maakt met alle financiële gevolgen van dien.

Je inventaris verzekeren

Het kan zijn dat je als ondernemer een inventaris hebt dat waardevol genoeg is om te verzekeren. Bijvoorbeeld gereedschap, werktuigen of computers. Vergeet niet dat je voor zaken als mobiele telefoons een aparte verzekering nodig hebt omdat je deze vaak mee neemt buiten je bedrijfspand. Hiervoor heb je een draagbare elektronische hulpmiddelverzekering.

Inkomen verzekeren

Heel belangrijk punt voor zelfstandig ondernemers is dat zij niet automatisch verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Je gaat er niet vanuit, maar het kan zomaar zijn dat je door ziekte of andere redenen niet meer kunt werken. Als je niet over een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschikt heb je in dat geval geen inkomen meer. Zorg dus dat je altijd een dergelijke verzekering afsluit! Je kunt kiezen uit basis verzekeringen, maar er zijn ook zeer complete verzekeringen te krijgen. De basis varianten keren bijvoorbeeld alleen uit bij zeer ernstige ziekten zoals kanker, terwijl de uitgebreidere varianten ook uit keren bij een gebroken been waardoor je tijdelijk niet kunt werken. Die inschatting zal je dus zelf moeten maken.

Heb je aan al deze verzekeringen gedacht, dan heb je een goede basis gelegd voor een verantwoorde manier van ondernemen!

Auto’s voor Ondernemers – Tips belasting, aftrekbaar etc

Veel ondernemers kiezen er bewust voor om niet voor een baas in vaste loondienst te gaan werken. Ze willen vrijheid en zien het als een mooie manie om al hun eigen ideeën en plannen tot uitvoering te kunnen brengen. Daarnaast brengt ondernemen andere voordelen met zich mee. Zo kan het zijn dat je als ondernemer voordelig een auto kunt gebruiken dankzij zakelijk rijden. Dat kan in verschillende vormen: in je eigen auto blijven rijden, zakelijk gaan leasen of met een bedrijfsauto. Welke van deze vormen voor jou het meest voordelig is hangt af van jouw situatie. In dit artikel lees je hoe het precies zit als jij als ondernemer voordelig een auto wilt rijden, van autoverzekeringen vergelijken tot belastingtips.  

Fiscaal 

Het maakt niet uit in welke auto je je rijdt: elke kilometer die je aflegt voor jouw onderneming is zakelijk in de ogen van de Belastingdienst. Zij maken alleen onderscheid tussen een privé auto of een zakelijke auto. Het gaat er daarbij om dat je een auto op je naam hebt staan en als je daarmee minder dan 500 kilometer per jaar voor privé gebruik mee rijdt, dan beschouwt de Belastingdienst deze auto als zakelijke auto voor de inkomstenbelasting.

Rijd je wel meer dan 500 kilometer voor privé doeleinden per jaar? Dan betaal je voor de zakelijke auto bijtelling. Die bijtelling wordt dan bij de winst van je bedrijf opgeteld. Mocht je nu startende ondernemer zijn dan kun je ook eerst zakelijke ritten maken met je privé auto. Je mag dan 0,19 eurocent per kilometer van de winst aftrekken voor die zakelijke ritten met privé auto.

Autobelastingen per 2017

De bijtelling waar we het net over hadden heeft te maken gekregen met vernieuwde regels in 2017. Tot 2015 waren de bijtellingsregels zo opgesteld dat vooral auto’s met een lage CO2 uitstoot zeer voordelig waren om te rijden. Fabrikanten slaagden er dan ook steeds beter in om hun auto’s minder CO2 uit te laten stoten. Hierdoor waren het vooral zakelijke rijders die dit soort auto’s gingen rijden. Volgens de Nederlandse overheid zou er te weinig aan autobelastingen binnenkomen. De kosten van het oude beleid zouden hierdoor niet meer opwegen tegen de milieuwinst volgens de overheid.

Daarom dus nieuwe regels vanaf 2017. Die nieuwe autobelastingen zouden meer in balans zijn doordat ze zorgen voor een stabiele stroom aan belastinginkomsten maar het nog steeds milieuwinst oplevert. In het nieuwe beleid is het voor ondernemers die zakelijk willen rijden voor relevant dat de bijtellingspercentages zijn aangepast. Check de site van de Belastingdienst voor alle precieze percentages.

Auto verzekeren

Ook wanneer je zakelijk rijdt wil je goed verzekerd zijn. Maar het liefst zo voordelig mogelijk natuurlijk. Op Autoverzekering.nl kun je gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Zo kun je de perfecte verzekering vinden voor jouw situatie en dat zo voordelig mogelijk. Je zal zelf een inschatting moeten maken hoe ‘ver’ jouw verzekering moet gaan.

Afhankelijk van jouw onderneming en de manier waarop jij je auto zal gaan gebruiken in de toekomst kun je een verzekering zo ruim opzetten als jij nodig acht.

Neem contact op!

Onze samenwerkingen met merken is altijd helemaal op maat gemaakt. Een mailtje of een belletje is altijd de moeite!