Checklist: dit heb je nodig als je gaat verhuizen naar een nieuw kantoorpand 

Ga jij binnenkort verhuizen naar een nieuw kantoorpand? Dan komt er heel veel op je af. Dozen inpakken, adreswijzigingen regelen en nog veel meer. Daarom goed om jezelf goed voor te bereiden. In deze blog geven we jou een checklist. Zodat je niets hoeft te vergeten.

Verhuizen is een mooie stap. Je gaat tenslotte naar een nieuw kantoor. Een kantoor dat misschien nog wel beter bij je past dan je vorige vestiging. Reden genoeg dus om van dit moment te genieten. 

1. Kartonnen dozen

Uiteraard begin je bij het begin. En dat betekent dat je kartonnen dozen nodig hebt om alles in te pakken. Het is goed om na te denken over wat je allemaal mee wilt nemen. Dit is namelijk een uitgelezen kans om alles wat je juist niet nodig hebt, weg te doen. Breng het naar kringloop, verkoop het op marktplaats of geef het weg. Troep meeverhuizen is erg zonde. Want de kans dat het dan in de weg gaat staan in jouw nieuwe kantoor is groot. 

2. Verhuisdeken

Wat ook belangrijk is om in huis te hebben is een verhuisdeken. Niet omdat we denken dat je het koud zult krijgen. Maar omdat je hiermee jouw meubels kunt beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een houten kast. Of een antieke tafel. Door direct een stapel verhuisdekens neer te leggen in je kantoor, sta je nooit voor verrassingen en kun je alles netjes van het ene huis naar het andere huis brengen. 

3. Regel vervoer

Vervoer is ook heel belangrijk. Het laatste wat je wilt, is met het OV op pad moeten. Of 100 keer met je eigen auto op en neer. Daarom kun je tegenwoordig al voor een paar tientjes een kar huren. Maar ook een verhuisbusje huren voor een dag, is zeker de moeite waard. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je alles klaar hebt staan, zodat jullie snel over kunnen. Wil je het compleet uit handen geven? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een verhuisbedrijf. Dat bedrijf kan het zelfs voor je inpakken. Zo weet je zeker dat alles veilig wordt overgebracht. Het nadeel is wel dat de kosten hiervoor iets hoger liggen.

4. Adreswijzigingen doorgeven 

Je zal niet de eerste zijn die een adreswijziging vergeet door te geven waardoor er een koelkast op het oude adres wordt bezorgd. Onhandig! En daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je alle adreswijzigingen in een keer doorvoert. Tip! Ga door je mailtjes heen en zie van welke bedrijven jij een factuur hebt gekregen bijvoorbeeld. Zo kun je direct zien of je hiervoor een adres moet wijzigen. Je kunt bij de gemeente je adres wijzigen. Dan wordt alles wat je gemeentelijk moet regelen direct voor je geregeld. 

5. Verzekeringen regelen 

Als laatste wil je ook je verzekeringen goed hebben geregeld. In de meeste gevallen kun je jouw verzekeringen gewoon meenemen. Maar als je nieuwe kantoor veel verschilt van je oude, dan is het goed om even je te checken of er verzekering-technisch nog iets gaat veranderen.