Enzo Knol-vermogen: hoe rijk is de populaire Nederlandse YouTuber?  

7 minuten leestijd
enzo knol vermogen

Heb jij toevallig ook een nichtje dat enorm fan is van Enzo Knol? Vraag jij je vervolgens af hoeveel hij nou eigenlijk verdient met het maken van filmpjes? En is hij eigenlijk de rijkste youTuber of valt het wel mee? Wij zochten het voor je uit.

Het salaris van een YouTuber

Naast Enzo Knol zijn er natuurlijk nog meer mensen die met behulp van YouTube hun boterham verdienen. Het verschil tussen YouTubers en wat ze er daadwerkelijk mee verdienen is groot. De één verdient met vloggen ongeveer 1000 euro per maand, terwijl de ander heel erg veel geld binnenharkt. Lees hieronder snel hoe het dan met Enzo Knol is gesteld.

Het salaris van Enzo Knol

Enzo Knol plaatst dagelijks een vlog op zijn kanaal. Hij heeft daar ongeveer iets meer dan een miljoen volgers, zo’n 1,2 miljoen. Per dag worden zijn video’s ongeveer 1 miljoen keer bekeken. Wanneer iemand een video van hem bekijkt, dan krijgt hij inkomsten uit de advertenties. Per duizend views krijgt hij ongeveer 3 euro. Belangrijk is dat Enzo Knol niet altijd die 3 euro krijgt, want de helft van de mensen heeft een adblocker geïnstalleerd. Netto heeft hij dan nog zo’n 500.000 views. Per dag verdient Enzo Knol dus zo’n 1500 euro, alleen door advertentie-inkomsten. Dat tikt lekker aan!

 

“Per dag verdient Enzo Knol dus zo’n 1500 euro, alleen door advertentie-inkomsten. Dat tikt lekker aan!”

 

Het jaarsalaris van Enzo Knol

Als we het inkomen van 1500 euro per maand doortrekken naar een jaarsalaris, dan komt het erop neer dat Knol per maand zo’n 45.000 euro verdient. Per jaar is dat zo’n 540.000 euro. Hierbij zijn verdiensten uit advertorials, zijn eigen kledinglijn en optredens niet meegeteld. Een riant salaris kunnen we dit zeker noemen.

Beginnen met vloggen?

Denk jij nou: zo’n salaris wil ik ook wel? Dat snappen wij heel goed, begin dan zelf een vlog. Maar waar begin je dan en hoe begin je dan eigenlijk met vloggen? Waar moet je op letten? Hieronder zetten we een paar belangrijke punten voor je op een rijtje.

Uitstraling van je vlog

Bedenk een pakkende titel voor je vlog, want dat is je visitekaartje. Ook is het handig om keywords te gebruiken. Dit zijn woorden of combinaties van woorden die mensen vaak in zoekmachines invoeren. Zo wordt jouw vlog sneller gevonden! Plaats het belangrijkste woord in de kop vooraan, dat vergroot de vindbaarheid nog meer. Ook niet onbelangrijk is je eigen uitstraling, kleed je op een manier die bij jou en je boodschap past. Je kunt ook een beetje met je kledingstijl spelen.

Inhoud van de vlog

Uiteindelijk is de inhoud van je vlog het allerbelangrijkste. Maak je vlog daarbij niet te lang, 1 tot 3 minuten is echt lang genoeg. Bedenk goed wat het doel van je vlog is en wat het verhaal is wat je wilt overbrengen. Wat heeft de kijker precies aan jouw verhaal? Misschien wil je gebruikmaken van een CTA (Call to Action) en de kijker tot actie aanzetten. Dit is zeer goed voor de betrokkenheid bij je verhaal. Een CTA kan bijvoorbeeld het vragen van feedback op je vlog zijn, maar het kan ook het aanmoedigen van kijkers zijn om een abonnement op je YouTube-kanaal te nemen. Het is goed om over het doel en je verhaal na te denken voordat je begint te filmen. Bereid je verhaal ook goed voor, te lange stiltes zijn uit den boze: hier knappen kijkers op af.

Niet te commercieel

Belangrijk is ook dat je vlog niet te commercieel moet zijn. Als je een product of dienst wilt aanprijzen, let er dan op dat het niet de hele tijd daarover gaat. Doe het op een indirecte manier, laat zien hoe het product of de dienst gebruikt kan worden en wat mensen er precies aan hebben. Een demonstratie is iets waar mensen erg graag naar kijken op YouTube.

Spanning in je vlog brengen

Eén manier om de kijker bij de les te houden, is door spanning in te bouwen. Dit kan door het verhaal spannend te vertellen, maar lukt natuurlijk het beste door het filmen op een bepaalde manier aan te pakken. Denk aan de camerapositie en het wisselen tussen verschillende shots en standpunten. Deze wisselingen zorgen dat het voor de kijker interessant blijft.

Regelmatig posten

Het is een goed idee om de video’s op vaste momenten te posten. Bijvoorbeeld altijd op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag. Deze voorspelbaarheid vinden kijkers fijn. Ze zullen dan, als ze je vlogs kunnen waarderen, klaar zitten voor jouw volgende video. Je trekt de kijkers hiermee naar je kanaal en ze weten wat ze mogen verwachten.

Stemgebruik

Een laatste tip gaat over hoe je je stem gebruikt. Omdat je bij het vloggen een presentatie voor een camera geeft, is het erg belangrijk om te letten op hoe je stem klinkt en hoe je je stem gebruikt. Denk er bijvoorbeeld aan om de nadruk te leggen op bepaalde woorden. Dit wordt ook wel de intonatie genoemd. Een afwisselende intonatie is voor een luisteraar erg prettig en dit geldt dus ook bij vlogs. Let ook op het tempo waarop je spreekt. Te langzaam spreken zorgt ervoor dat de kijker in slaap valt, terwijl te snel spreken de kijker een gejaagd gevoel kan geven. Ook is het belangrijk om niet te zacht te spreken, maar ook niet te hard. Kies het volume dat passend is bij jouw verhaal en bij de videobeelden. Wissel het volume ook een beetje af, dat zal de kijker zeker waarderen.

 

 

Nieuwste over Topondernemers