Zet je werknemers in de bloemetjes

3 minuten leestijd

Secretaressedag mag dan al achter de rug zijn, het hoeft geen bijzondere dag te zijn om je werknemers eens in de bloemetjes te zetten. Goed personeel is van cruciaal belang voor een bloeiende onderneming. Het is dan ook jouw taak om je personeel zo tevreden mogelijk te houden. Geef de mannen en vrouwen op de werkvloer af en toe een complimentje, toon appreciatie voor het geleverde werk en zet je werknemers in de bloemetjes op een onverwacht moment. Tevreden personeel: check!

Voordelige beloning

Je wil graag je personeel belonen, maar je blijft natuurlijk een ondernemer in hart en nieren en geeft hier liefst niet té veel geld aan uit. Er zijn gelukkig cadeaus die je kan geven die een gunstige behandeling krijgen door de RSZ en de fiscus. Wist je dat een cadeau dat maximaal 40 euro per jaar en per werknemer bedraagt, vrijgesteld is van RSZ en bedrijfsvoorheffing? Je kan dit aanbieden in de vorm van cadeaucheques, maar misschien vinden je werknemers een fysiek cadeautje leuker?

Stuur eens een kaartje

Is er een team binnen jouw onderneming dat een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft? Dan is het fijn om het team daar in z’n geheel voor te belonen. Je kan bijvoorbeeld een kaartje maken, online kan dat snel en makkelijk, met daarop een persoonlijke boodschap. Is er iemand jarig? Ook dan kan je een kaartje voorzien met een leuk tekstje erop. Een kaartje alleen is misschien wat sober, dus voorzie ook een kleine attentie. Bloemen vindt elke vrouw leuk. Dat hoeft uiteraard geen groot boeket te zijn, maar je kan bijvoorbeeld een klein vaasje met droogbloemetjes geven. Een fijn geschenk én bovendien verwelken deze bloemen niet. Ideaal voor op kantoor!

Maak het persoonlijk

Heeft een van je werknemers het écht heel goed gedaan de afgelopen tijd? Ben je tevreden over zijn of haar activiteiten op het werk en vind je dat deze persoon een extra ‘dankjewel’ en wat aandacht verdient? Dan is het fijn om een gepersonaliseerd cadeau af te geven. Denk even na: wat vindt deze persoon echt leuk? Is het een wijnliefhebber, dan kan je een fles wijn met een persoonlijke sticker erop schenken. Wie dan weer van interieur houdt, kan je gepersonaliseerde kaarsen of geurstokjes cadeau doen. Je merkt het al, er is voor elk wat wils. Maar je kan er zeker van zijn dat je werknemer een persoonlijk cadeautje absoluut zal appreciëren!

Nieuwste over Ondernemerstips