Werk je bij de overheid? Volg dan een opleiding of training bij de rijksoverheid.

3 minuten leestijd

Als je voor de overheid werkt is geen dag hetzelfde en kunnen er dagelijks dingen veranderd worden. Wel is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de huidige kennis en ontwikkelingen, daarom is het belangrijk om af en toe een cursus te volgen. Hiermee ontwikkel je niet alleen jezelf, maar zorg je er ook voor dat je werkgever je optimaal kan inzetten. 

Opleidingen 

De opleidingen Rijksoverheid kunnen op verschillende niveaus worden gevolgd, van mbo tot aan masters. De opleidingen kunnen lopen van twee maanden tot aan een jaar. Een training die bijvoorbeeld twee maanden duurt is die van Milieurecht verdieping. Tijdens deze training leer je voornamelijk de wetgeving van gevaarlijke stoffen, bodem, water, lucht en geluid. Voor sommige trainingen raden ze aan om eerst een andere training te volgen, zodat je al voorkennis hebt. Zo ook bij de training van Milieurecht raden ze je aan om eerst de opleiding milieurecht basis te volgen. Ook wordt er bij de training aangegeven op welk niveau de training wordt gegeven, zodat je een training op jouw niveau kan volgen. Daarnaast is het goed om na te denken als je een training gaat volgen of deze aansluit bij je wensen en het helpt om verder te ontwikkelen op werkgebied. 

Trainingen 

Ook zijn trainingen Rijksoverheid beschikbaar die je zowel thuis als op locatie kan volgen. Waar een opleiding soms een paar maanden kan duren, zijn trainingen over het algemeen maar enkele dagen. Een training die bijvoorbeeld een paar dagen duurt is die van Projectmanagement. De duur van de training duurt rond de drie dagen en kan zowel klassikaal als virtueel gegeven worden. De training draait om projectmanagement en de vaardigheden die daarbij horen. Het doel van de training is om ervoor te zorgen dat je goed en efficiënt een project doorloopt en afrondt. Ook kunnen er incompany trainingen gevolgd worden, hierdoor kan je samen met je medewerkers een gezamenlijk training aanbieden. Hier gelden andere voorwaarden voor en deze kun je bij de organisatie navragen. 

Bij de overheid kan je zowel opleidingen als trainingen volgen. Door een opleiding of trainingen te volgen ontwikkel je je vaardigheden en zorgt je dat je beter presteert. De opleidingen en trainingen variëren van een paar dagen tot aan een jaar. Ook kunnen trainingen op locatie aangeboden worden.

Nieuwste over Blog