/

Nico Aaldering: Vermogen, Vrouw en het verhaal van zijn bedrijf

7 minuten leestijd

Last Updated on: 27th april 2020, 09:56 pm

Nico Aaldering. Als je wel een beetje van een mooie oldtimer houdt, ken je zijn naam wel. Wie is deze man achter het oldtimer imperium en hoe heeft hij dat allemaal opgebouwd?

The Gallery

Deze bekende autoliefhebber is de oprichter van The Gallery in Brummen, waar vier verdiepingen vol staan met klassieke modellen. Austin Healeys, MG’s, Ferrari’s en ook mooie oude Porsches. Er is veel moois te zien in The Gallery Aaldering. Een lust voor het oog van elke oldtimer-fan.

De eerste auto van hem was een Austin-Healey cabrio. Nu rijdt hij in een moderne Maserati. Zijn zoon en zijn vrouw rijden in een Range Rover en zijn dochter in een oude Volvo. Ze kreeg trouwens geen parkeervergunning in Amsterdam voor haar oldtimer Volvo. Er moet aan de nieuwe milieuregels worden voldaan, welke natuurlijk ook van invloed zijn op de familie Aaldering. Ongeacht een mooie auto of niet.

Al meer dan veertig jaar

Nico Aaldering heeft zijn bedrijf in 1975 opgericht. Hij liet het uitgroeien tot het grootste bedrijf voor oldtimers in Nederland. Zijn zoon heeft de liefde voor deze auto’s ook te pakken gekregen. Ze begonnen ooit met het inkopen en verkopen van Alfa Romeo’s. Later zijn vader en zoon overgegaan op andere merken. Het zijn vaak auto’s voor de liefhebber en niet voor de alledaagse consument. Het is niet het eenvoudige model waar je de boodschappen mee gaat doen of je kinderen mee van school haalt. Deze auto’s, daar moet je lekker in rijden. De oldtimers zijn vaak wat ouder en exclusief. Ze zijn doorgegroeid naar het hogere segment in de autowereld. Het is dus niet alleen een hobby voor liefhebbers, maar ook een waarbij je een flink zakcentje moet hebben.

Wereldwijd importeren

Het bedrijf haalt hun auto’s eigenlijk overal vandaag. Er zijn Alfa’s uit Zweden en Peugeots uit Zwitserland. Ook komen er veel auto’s uit Amerika. Tegenwoordig worden veel Corvette’s en Mustangs naar Nederland gehaald. Ook veel Volkswagen Kevers komen weer terug naar Europa. De auto’s gaan als het ware weer naar huis. Het is frappant om te zien, dat er veel auto’s terug komen uit Amerika. Dure Mercedessen en luxe Porsches. Inderdaad een mooie hobby, maar geen goedkope.

Het reizen en het zoeken naar mooie auto’s vind Nico het mooiste wat er is. Een nieuwe vondst is als het vinden van een goudklomp (Wat ongeveer hetzelfde is). Toch gaat hij nooit op de bonnefooi opzoek naar een auto. Veel werk doet hij vanaf zijn bureau thuis. Alvast zoeken en informeren over auto’s. Als hij denkt oldtimers te treffen die hij wil kopen, gaat hij op pad. Als het dichtbij is, het liefst met de auto. Moet hij verder weg, dan gaat hij met het vliegtuig. Bijna altijd, komt hij succesvol terug naar huis gekeerd, met in ieder geval één mooie auto die hij aan de collectie kan toevoegen.

Het vermogen van Nico Aaldering

Natuurlijk zouden we graag alle auto’s bij elkaar optellen om zo tot een indicatie van het vermogen van Nico Aaldering te komen. Het is echter niet duidelijk hoeveel financiering er is van de banken. Daarnaast is het ook niet duidelijk hoe hoog de verkoopwinsten zijn en natuurlijk welke auto’s verkocht worden en welke voor een langere tijd blijven staan. Op hun site vermelden ze dat The Gallery inmiddels naar het hogere segment is uitgegroeid. Je kan er prima een mooie oldtimer uitzoeken uit het middensegment, maar toch staan er een aantal parels te pronken, waar het natuurlijk echt om gaat. Er staan vier verdiepingen vol auto’s, zo’n vijfhonderd stuks in totaal. Her en der vind je nog wat motoren en echte sportauto’s. Reken maar uit die prijs.

Wie enkele tienduizenden euro’s kan neertellen voor een auto, zit ongeveer in de juiste prijsklasse. Je hebt dan ook niets minder dan een Britse Aston Martin DB4. Het stuur rechts of links, je mag zelf kiezen. Een Alfa, een Ferrari 365 GTB/4 Daytona van ruim driekwart miljoen stelen de show en geven wat weg van het vermogen van de familie Aaldering.

De liefde van Nico Aaldering

Waar je zou verwachten, dat de oldtimers zijn grootste liefde zijn is dat niet het geval. Zijn vrouw en twee kinderen staan op de eerste plaats. Dat neemt niet weg dat de familie niet altijd bezig is met het bedrijf. Nico’s zoon werkt bij zijn vader in de winkel. Hij doet de verkoop en Nico doet de inkoop van de auto. Zo vormen ze een goed team en zo kan hij zijn liefde voor klassieke auto’s kan delen. Nico’s dochter is ook al van kleins af aan gek op de klassieke auto’s. Al werkt ze niet fulltime voor het familiebedrijf, is ze wel gek op Brummen en de familie. Af en toe levert ze haar bijdrage in de vorm van tekst, video’s of andere content voor de website.

Dochter Nina heeft met haar vader eens de beroemde Mille Miglia gereden (Duizend mijl van Brescia naar Rome en weer terug). Ze noemt dat de mooiste auto-ervaring die ze ooit heeft gehad. Zij en haar vader in een oude auto. Zij navigerend, hij achter het stuur. Het bleek een emotionele rit te worden. Intens, maar om nooit te vergeten.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips