Een online evenement maken doe je zo

4 minuten leestijd

Last Updated on: 9th februari 2022, 09:58 pm

Wil jij een online evenement gaan organiseren. Leer in deze blog wat, hoe en waar je dit kan doen met een paar simpele tips. 

De evenementen branche ligt al even op zijn gat, maar dat opent ook deuren voor nieuwe mogelijkheden. Zo worden er steeds vaker online evenement georganiseerd. Het organiseren van een online evenement is een unieke een prettige manier om veel publiek te bereiken. Zo kan je een online evenement ver van tevoren aankondigen waardoor iedereen ruimschoots vooraf al op de hoogte is van jouw evenement. Zelf een online evenement organiseren is heel makkelijk. Hier een paar handige tips om goed van start te gaan. 

Tip 1: Wat is je boodschap?

Om je doelgroep te bereiken moet je natuurlijk een goede boodschap hebben. Start een brainstormsessie met jezelf of met je crew om een doel te bepalen. Wanneer je een doel hebt geformuleerd kan je ook je boodschap beter overbrengen voor en tijdens het online evenement.

Tip 2: Een programma organiseren

Een online evenement kan zo groot worden als je zelf maar wil. Zo kan je er een online Q & A van maken, maar je kan ook vier uur lang live gaan met allerlei gasten of allerlei verschillende producten laten zien. Bedenk wat je wil met het online evenement en kies dan voor een helder programma dat je ook helder en overzichtelijk kan verkopen aan klanten. 

Tip 3: Je budget 

Nu is het natuurlijk belangrijk. Wat heb je te besteden? Wil je het evenement live streamen of wil je het vooraf opnemen? Wil je een team inhuren die het evenement gaan opnemen en werk uit handen nemen of wil je alles zelf organiseren en uitzenden? Al dit soort beslissingen kan je maken door te weten wat je budget is. 

Tip 4: Welke locatie gebruik je 

Wat voor soort bedrijf heb je is nu eigenlijk de vraag. Wanneer jij een wandelbedrijf hebt, dan is het niet logisch dat je binnen gaat zitten. Heb jij een bedrijf in hoekbanken voor in de woonkamer dan wil je dat je lekker binnen jouw evenement kan opnemen. Op basis hiervan kan je uitwijken naar allerlei verschillende locaties door heel het land. 

Tip 5: Waar wil je het uitzenden?

Je kan online evenement vaak vanuit je website laten draaien, maar veel kiezen voor andere platforms. Zo heb je social media waar vandaan je ook een online evenement kan organiseren. Maar ook heb je online verschillende videoconferentieservice’s vanuit waar je ook goed evenementen kan organiseren. Natuurlijk kost dit wat extra’s in vergelijking met social media. 

Tip 6: Content er omheen 

Wanneer jij een geslaagd plan hebt en jouw online evenement al flink voeten in de aarde krijgt is het tijd voor content. Zo wil je dat vanuit alle windstreken mensen bij jou terecht komen. Dit kan je doen door slimme marketing maar ook door je online te laten zien. Ben jij hier niet goed in dan kan je dit het beste uit handen geven. Zorg er dan wel voor dat het bedrijf waar je mee samen werkt weet waar ze over praten. Lees altijd eerst de kamer van koophandel geschiedenis van zo’n bedrijf door. 

Nieuwste over Topondernemers