Hoe kom je aan tijdelijke medewerkers?

3 minuten leestijd

Last Updated on: 11th februari 2022, 02:44 pm

Wanneer je een bedrijf hebt dat voornamelijk met heel hoge pieken werkt, een seizoensbedrijf als een bollenbedrijf of een bedrijf dat doet in kerstpakketten, dan is het lang niet altijd gemakkelijk om aan tijdelijke werknemers te komen. Je wilt dan mensen geen contract geven voor een bepaald aantal uren, gewoon omdat deze uren, buiten het seizoen, niet gemaakt kunnen worden. Een flexkracht is dan dé oplossing. Deze medewerker kan worden opgeroepen voor een week of een maand, voor een bepaald aantal uren. Je hebt dan niets te maken met contracten die moeten worden verlengd of juist onderbroken.

Maar hoe kom je aan die tijdelijke medewerker?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om via de diverse socials advertenties uit te zetten en zo aan seizoenswerkers te komen. Maar is dat dé oplossing? Zou het niet veel gemakkelijker zijn om de werving en selectie uit handen te geven? Jij kunt je dan focussen op het daadwerkelijk runnen van je bedrijf. De medewerkers van Please zorgen voor de beste personele oplossingen en kunnen je alles op dat gebied uit handen nemen.

Wat is het voordeel van Please?

Het grote voordeel is dat jij je eigenlijke werk kunt blijven doen. Je hoeft je niet bezig te houden met het werven van (tijdelijk) personeel. Maar er is meer! Je kunt bij Please ook kiezen voor uitzendkrachten. Je hebt dan geen zorgen over verplichte regelingen, verzekeringen en pensioenen voor deze medewerkers, dat wordt allemaal geregeld. Je betaalt, natuurlijk, wel voor de diensten van Please, maar je bespaart flink op de personeelskosten.

Zijn er meer voordelen te benoemen?

Natuurlijk! Jij houdt altijd het overzicht. Jij bepaalt uiteindelijk welke mensen je op de werkvloer aanneemt. Een ander voordeel is de enorme flexibiliteit. Is een medewerker langer nodig of heb je meerdere medewerkers tegelijk nodig? Dan regelt Please dat voor je. Je kunt zelfs een uitzendkracht voor langere tijd, tot wel 5,5 jaar, in dienst houden als je dat wilt. En ja, al die tijd loopt het contract gewoon via Please, onder dezelfde gunstige voorwaarden.

Personeel is niet gemakkelijk te vinden

Maar Please heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het vinden van het beste personeel voor het MKB. Dus of je nu een bollenplanter nodig hebt voor aan de lopende band, een medewerker die de inhoud van kerstpakketten verzorgt of iemand die opgeroepen kan worden voor metselwerk? Neem eens contact op met Please. Je zult versteld staan over de mogelijkheden.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips