Functionele vakantiehuizen: tips en ideeën

16 minuten leestijd

Het concept van een tuinhuis had een paar decennia geleden nog een vrij duidelijk kader: het was een klein, vierkant, houten huis, dat het belangrijkste doel was om onderdak te bieden aan degenen die proberen te ontsnappen van de drukte van de stad. Hoewel we de neiging hebben om ons vandaag niet minder te verbergen voor het lawaai van de stad, vervullen onze vakantiehuizen voor kleine tuinen ook vele andere functies. Ook het uiterlijk van de hoeve is onherkenbaar veranderd.

Daarom Hebben we in dit artikel besloten om nuttige tips en exclusieve ideeën voor tuinhuizen te delen , die niet alleen je verbeelding zullen bevrijden, maar je ook in staat stellen om naar te kijken het doel van deze gebouwen veel breder.

Tuinhuis – kantoor

In het licht van een pandemie vonden drastische veranderingen in levensstijl plaats. Na veel meer tijd thuis te hebben doorgebracht, is er ook meer aandacht besteed aan het creëren van persoonlijke werkplekken. Daarom is het niet verwonderlijk dat een van de ideeën die veel mensen hadden en nog steeds hebben – het veranderen van een tuinhuis in een werkkamer. Op deze manier hoef je je recreatiegebied immers niet gelijk te stellen aan de werkomgeving. Een modern voorbeeld van tuinhuizen voor kleine tuinen is hierboven voorzien. Opgemerkt moet worden dat het doel van het houten huis u in staat stelt om uw verbeelding te gebruiken om zowel het interieur als de buitenkant van dit houten huis te creëren – daar het is niet nodig om een woonruimte te plannen die specifieke functionaliteiten vereist , wat vaak wordt gecombineerd met het uiterlijk van het huis.

Bij het ontwerpen van een houten huis voor werk, is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende licht in zit. Hoewel ingebouwde moderne verlichting veel kan doen, is er geen betere keuze dan een grote hoeveelheid daglicht. Hierdoor kunt u niet alleen elektriciteit besparen, maar uw kantoorruimte ziet er ook veel groter uit. Het is belangrijk om te vermelden dat felle interieur kleuren ook kunnen bijdragen aan een groter gevoel van ruimte. Hoewel u misschien de drang naar de natuur voelt bij het kiezen van een houten tuinhuis voor uw werkplek, moet u het combineren van hout met andere afwerking niet opgeven materialen in het interieur van het huis. Dit geeft het houten huis niet alleen moderniteit, maar stelt u ook in staat om een veel origineler interieur te creëren.

Kantoor in je tuin?

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer tuinhuizen als kantoren worden gebouwd op een woonperceel, naast het huis van mensen. Daarom is het belangrijk om te weten dat het in dit geval noodzakelijk is om rekening te houden met de algemene bouwvereisten , net als de constructie van elke ander type hulpgebouw. Als dit houten werkkantoor, gebouwd op een eigen perceel of een tuinperceel van een huishouden, niet groter is dan een oppervlakte van 50 m2 en een hoogte van 5 m, wordt het ingedeeld in categorie I van eenvoudige gebouwen en geen extra bouwvergunning zal nodig zijn.

Maar Zelfs als u een klein kantoor in uw tuin installeert, moet u nog steeds voldoen aan de vastgestelde vereisten – om een gereguleerde afstand tot de perceelsgrens te behouden, wat zou moeten gebeuren minstens 3 meter zijn. Als u om wat voor reden dan ook de afstand niet kunt handhaven en deze kleiner zal zijn, moet u vóór de bouw de schriftelijke toestemming van de eigenaar van de naburige site verkrijgen begint.

 Een ander belangrijk ding bij het besluit om een kantoor in uw tuin te installeren, is om in gedachten te houden dat het niet alleen in de zomer, maar ook in de winter zal worden gebruikt. Daarom,zelfs wetende dat houten gebouwen een uitstekende thermische isolatie bieden vanwege de specifieke eigenschappen van hout, is het de moeite waard om na te denken over de isolatie en verwarming van tuinhuizen voor kleine tuinen. Als het huis is gebouwd van hoogwaardige materialen en de juiste dichtheid en isolatie heeft, zullen zowel de geïnstalleerde schouders als de kachel snel alle kamers verwarmen en houd de warmte vrij lang vast.

Hoektuinhuizen 

Niet alle tuinpercelen zijn groot genoeg voor houten vakantiehuizen. Dit Betekent echter verre van dat de kleine beschikbare ruimte niet creatief kan worden gebruikt. Daarom Hebben we besloten om een origineel voorbeeld te delen van hoe je een gezellige rustruimte op je kleine perceel kunt creëren. 

 In zo’n houten huisje kun je niet alleen een kleine lounge creëren voor ontspanning bij slecht weer, maar ook onverwachte vrienden huisvesten wanneer het moeilijk is om voldoende ruimte te vinden voor ze te huisvesten in de belangrijkste leefruimte. Dergelijke tuinhuizen op uw perceel kunnen ook een geweldige speelkamer voor kinderen worden – met voldoende privacy kunnen ze thuis meer tijd doorbrengen met spelen. Afhankelijk van de grootte van het huisje, kan dit ontwerp ook dienen als een ruimtebesparende extra kamer, die u gemakkelijk in uw tuin kunt installeren. 

Hoekhuisje in uw tuin?

 Hoewel bijgebouwen nog steeds meestal zijn ontworpen als eenvoudige, rechthoekige dozen, is de houten schuur tegenwoordig op bijna elk perceel te vinden. We slaan er meestal een breed scala aan dingen in op, van brandhout en tuingereedschap tot ongebruikte items die niets met het huishouden te maken hebben.

Het grootste voordeel van de beslissing om dergelijke hulp ruimten zelf te bouwen, is dat u uw ontwerp kunt maken en kunt beslissen over de indeling van de ruimte of het pand dat u ziet willen. Hoewel vanuit praktisch oogpunt het ontwerp van een bijgebouw geen topprioriteit is, is het belangrijk. Smakeloze, ongeschikte schuren kunnen het imago en de stijl van de tuin volledig verpesten. 

 Als u besluit om een dergelijk gebouw in uw tuin te installeren, is het belangrijk om te weten dat, vanwege de kleine omvang, het huis geen bouwvergunning nodig heeft, maar een dergelijk gebouw moet een gereguleerde afstand aanhouden (het mag niet dichter dan 3 meter van de perceelsgrens worden gebouwd ). Als de afstand korter is, moet de schriftelijke toestemming van de eigenaar van het naburige perceel worden verkregen voordat de bouw begint. Ook de brand afstand moet in acht worden genomen.

Open tuinhuizen

Wie zei dat een tuinhuis niet open kan? Ja, dit is een zeer moderne benadering van een tuinhuis, maar als je het vooral gebruikt voor de viering van verschillende gelegenheden in de zomer, is dit een geweldig idee om zelfs meer comfort.

 Hoewel dit type vakantiehuis alleen tijdens het warme seizoen zal worden gebruikt, moet u niet kiezen voor tijdelijk tuinmeubilair of een zwevende buitentafel. Een goed uitgeruste lounge met een tafel en comfortabele stoelen zal uw familiebijeenkomsten naar een geheel nieuw niveau tillen. Beperk je niet tot de functionaliteit van het huisje, investeer in het interieur. U zult versteld staan van hoeveel verandering moderne lampen,gezellige kussensen andere decorelementen kunnen brengen.

Houten huis op wielen

Heeft u ooit nagedacht over de mogelijkheid om uw eigen tuinhuis mee te nemen naar de meest spectaculaire plekken? Hoewel we van oudsher meer gewend zijn om uitstapjes in caravans door te brengen, kan een houten stacaravan het verblijf in de natuur veel comfortabeler maken.

We horen nog steeds de mening dat caravans vrij vaak beter presteren dan houten huizen op het gebied van duurzaamheid. Volgens professionals is deze theorie een mythe. Beide soorten huisjes zijn sterk en duurzaam als ze zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen en goed worden onderhouden. De constructie van houten huizen maakt geen gebruik van caravan achtige, duurzame metalen constructies of kunststoffen, maar correct verwerkt,hoogwaardig en regelmatig onderhouden hout blijft in perfecte staat al jaren. Het is belangrijk om te vermelden dat net als elk ander houten gebouw, een houten caravan op wielen moet worden beschermd tegen externe factoren door speciaal gereedschap en verf te gebruiken.

Last but not least, het voordeel van een houten stacaravan is het uiterlijk en het interieur. Houten stacaravans doen verre van denken aan zogenaamde campers en hun interieur kan, in tegenstelling tot standaard stacaravans, worden ontworpen om aan uw persoonlijke behoeften te voldoen. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat een goed onderhouden, hoogwaardige, materiaal beschermde boom er ook na 30 jaar mooi uitziet, terwijl in dit geval zelfs het uiterlijk van een caravan het ontvangen van speciale zorg zal over een paar jaar beginnen te veranderen.

Dus, waarom zou je jezelf beperken als je tijdens je zomervakantie elke ochtend op een andere plek de zon kunt ontmoeten?

Een sprookjesachtig huis in je achtertuin

 Wanneer je besluit om je eigen tuinhuis te ontwerpen, moet je geen nee zeggen tegen je verbeelding. De geavanceerde bouw technologieën stellen u in staat om uw grootste fantasieën te vervullen, zelfs als het een sprookjeshuis is waar uw kinderen al een tijdje van dromen. Door zo’n cottage-ontwerp op uw perceel te kiezen, kan het niet alleen een geweldige speelkamer voor de kleintjes worden, maar ook functioneren als een extra leefruimte waar u is geschikt voor vrienden of familieleden die op bezoek komen.

Het is belangrijk om te vermelden dat als u besluit om veel aandacht te besteden aan de buitenkant van het houten huisje, het een must is om ook voor hoogwaardige houtbescherming te zorgen. Ouder wordend hout verandert geleidelijk van kleur en uiterlijk, wat vooral verbonden is met een goede verzorging van de houten wanden. Volgens experts is bij het kiezen van hout afwerkingsmaterialen de meest voorkomende vraag of een transparante of doorzichtige afwerking meer geschikt zou zijn voor het huis.

Als het gaat om transparante houtbescherming materialen, raden experts aan om een dergelijke afwerking aan te brengen op een gladder, geschuurd oppervlak. De duurzaamheid van de transparante coating is sterk afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Bijvoorbeeld, de decoratie van een zelden door zonne-energie verwarmde kant van een blokhut kan na 15 jaar helemaal niet veranderen, en de zonnige, zuidkant kan na een paar renovatie vereisen van jaren. Een van de grote voordelen van doorschijnende maatregelen is echter dat dun gecoate beschermingsmaterialen veel gemakkelijker vervangbaar zijn dan een ondoorzichtige coating omdat deze niet schilferen af, maar vervagen gewoon of vervagen van de zon.

Een ander, niet minder belangrijk ding bij het kiezen van hout beschermingsmaterialen, kan zijn hoe vaak u het moet herhalen. Een transparante afwerkingslaag moet bijvoorbeeld veel vaker worden herhaald dan een ondoorzichtige. Echter,meer dan transparante houtconserveringsmiddelen,bevelen experts getinte vernissen aan. Dit komt omdat het pigment dat ze bevatten (d.w.z. de kleurdeeltjes) het hout beter beschermt tegen de UV-straling die de cellen op het oppervlak probeert af te breken. . Hoe meer gekleurde deeltjes, hoe langzamer het oppervlak van het hout verouderd. Met andere woorden, hoe sterker en minder transparant de kleur van de houtverf,hoe beter dit hout wordt beschermd tegen de zon. In dit geval wordt het houten huis zelf duurzamer.

De effectiviteit en duurzaamheid van de beschermingsmiddelen van het huis worden ook beïnvloed door de kwaliteit van het verf bindmiddel dat in de beschermingsmiddelen wordt gebruikt, omdat het een min of meer dichte film vormt die het houtoppervlak beschermt tegen extern vocht. Deze bescherming is belangrijk omdat constante schommelingen in vochtigheid ervoor zorgen dat het hout uitzet en samentrekt, wat leidt tot de ontbinding ervan.

Exclusieve design tuinhuizen 

Een ander creatief voorbeeld dat niet al te ver van het sprookjeshuis ligt, is een huisje bedekt met kleine spiegels. Zo’n gebouw wordt niet alleen uitzonderlijk door de unieke buiten oplossing, maar past ook perfect in de natuurlijke omgeving eromheen – de spiegels gelijmd op de buitenmuren van het huis weerspiegelen het omringende beeld.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat deze keuze van de buitenkant, vanwege het element van spiegels,verre van doet denken aan een rustiek, primitief tuinhuis, dus het kan goed samengaan met het aangrenzende,moderne gebouw. Daarom Raden We aan om dit idee te overwegen voor het geval u een houten huis gaat bouwen op uw bouwperceel, waar al een modern woonhuis staat. Dergelijke huisjes zijn niet alleen functioneel, maar geven uw perceel ook een exclusieve stijl.

Nieuwste over Blog