Het belang van online marketing

3 minuten leestijd

Marketing is een groot begrip en kan op veel verschillende manieren ingezet worden. Of je nu traditionele marketing of online marketing toepast, het doel is om nieuwe klanten te bereiken en klantloyaliteit te creëren. Traditionele marketing heeft echter de laatste jaren steeds meer plaats gemaakt voor online marketing en dat is niet voor niets. Waarom online marketing het meest effectief én goedkoop is, vertellen we in deze blog!

SEO guru voor zoekmachineoptimalisatie

De kans is groot dat je Google gebruikt op het moment dat je iets wilt weten of als je ergens naar op zoek bent. De statistieken zijn dan ook erg indrukwekkend, per seconde worden er 40.000 zoekopdrachten uitgevoerd via Google. Dat zijn zo’n 3,5 miljard zoekopdrachten per dag! Bedenk maar eens hoe belangrijk het is dat jij met je onderneming bovenaan de zoekresultaten staat. Een SEO guru kan je helpen om de online vindbaarheid van jouw bedrijf te vergroten. Met deze manier van online marketing creëer je meer bereik waardoor mensen je sneller kunnen vinden.

Zelf de controle houden

Online marketing geeft jou als ondernemer de kans om de touwtjes zelf in handen te hebben. Door verschillende tools zoals Google Analytics kun je precies zien welke resultaten worden behaald. Hierdoor kun je campagnes die niet goed scoren sneller stopzetten en je budget efficiënter inzetten voor campagnes die wél succesvol zijn. Zo behaal je een betere ROI (Return on Investment) en krijg je echt waar voor je geld!

Real-time

Traditionele marketing is een tijdrovend proces als het gaat om publicatie van berichten. Er mogen geen (druk)fouten in staan, want dit kan niet meer worden aangepast. Ook kan je slechts eenmalig een boodschap overbrengen. Online marketing gaat helemaal mee met de tijd en kan heel eenvoudig worden aangepast. Typefouten kunnen snel worden verbeterd en als een bepaalde boodschap de doelgroep niet meer aanspreekt, kan deze gewoon worden verwijderd. Je kunt snel inspelen op veranderingen in de markt en dat is handig in de wereld van nu. Daarnaast is online marketing een mooie kans om in contact te komen met de doelgroep. Doordat de juiste personen kunnen reageren onder je berichten, kun je snel en direct reageren.

Online marketing is voor iedereen

Of je nu eigenaar bent van een startup of marketingmanager van een multinational, online marketing is er voor iedereen. Online marketing vereist doorgaans een lage investering waar een hoge ROI tegenover staat, waardoor het uiterst geschikt is voor ieder soort bedrijf om te concurreren met de rest.

Dus, schakel je een SEO guru in of maak je een social media pagina? Online marketing is er in allerlei verschillende soorten. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Meer weten? Lees onze 3 handige tips om succes te behalen met online marketing!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing