Wat doet een seo specialist precies? 

4 minuten leestijd

Wil jij een goed vindbare website creëren? Dan moet je misschien wel een seo specialist inhuren. In dit artikel vertellen wij meer over de voordelen van een seo specialist en een goed vindbare website. 

Inmiddels zijn we bijna allemaal afhankelijk van het internet. Er gaat geen dag voorbij dat je niet even op je telefoon kijkt. Van bellen met elkaar tot misschien het spelen van spelletjes. Maar ook het lezen van waardevolle artikelen hoort daarbij. Als jij iets wil weten type je het in een zoekmachine en zoek je het op. De websites die boven aan komen te staan hebben vaak betaald, maar de websites die daarop volgen hebben goede zoekwoorden gebruikt waardoor jij op hun website komt. Door slimme technieken en vooral een goed seo bureau kan jij hoger komen in bijvoorbeeld Google.

Wat betekent SEO? 

Het is belangrijk om te weten wat SEO betekent voordat we je in het diepe gooien. SEO staat eigenlijk gewoon voor ‘search engine optimization’. Het optimaliseren van jouw website en hem vindbaar maken voor Google. Wanneer jij een gestructureerde website hebt zullen er meer mensen op jouw website terecht komen. Vaak begint dit allemaal al bij jouw homepage. Hier zorg je ervoor dat je pakkende teksten weet te formuleren. Deze teksten erkent Google dan als goed of misschien zelfs uitstekend en op basis daarvan komt jouw website verder boven aan. 

Wat doet een SEO specialist dan precies? 

Jij wil allereerst hoger komen in Google. Een goede SEO specialist zal bij een Online Marketing Bureau zal je nooit gouden bergen beloven. Een goed vindbare website heeft soms wel maanden tot jaren nodig om echt hoog te eindigen. Het ligt vaak vooral aan hoe consistent jij bezig bent. Lever jij wekelijks een artikel dan ben jij waarschijnlijk beter vindbaar dan iemand die één keer 100 artikelen post en daarna nooit meer iets. 

Een SEO specialist gaat ervoor zorgen dat jouw website beter geoptimaliseerd wordt. Dit betekent betere content, artikelen, foto’s en een goede linkbuilding via misschien andere websites. 

Makkelijke website 

Het is niet alleen belangrijk dat je website makkelijk te vinden is. Hij moet ook nog makkelijk te gebruiken zijn. Dit kan bijvoorbeeld door een handige one-page te bouwen of door veel linkjes te verwerken zodat mensen makkelijk kunnen doorklikken of misschien kunnen zoeken in jouw website. 

Relevante informatie 

Er zijn veel websites die niet per se relevante informatie op hun website hebben. Jij moet er dus voor zorgen dat je onderscheidend bent. Google zal hiernaar kijken op basis van hoelang iemand bijvoorbeeld een artikel leest. Is de gebruiker binnen een minuut weer weg dan is je artikel niet interessant genoeg. 

Wisselend en uniek 

Kopiëren en plakken van andere websites gaat je niet helpen om beter vindbaar te worden. Je moet uniek zijn.Google kan namelijk zien wanneer er te veel van jouw artikel op een ander artikel lijkt. Dat gaat je website en het zoekvermogen dus niet verbeteren. Zorg daarom voor wisselende artikelen met foto’s en misschien zelfs tabellen en berekeningen. Dat soort artikelen gaan je helpen.  

Nieuwste over Topondernemers