De kracht van webinars

3 minuten leestijd

Webinars zijn nog steeds populair en worden steeds populairder. Steeds meer marketeers, zzp’ers, communicatiemedewerkers en trainers zetten webinars in om hun boodschap met het publiek te delen. Maar waarom winnen webinars zo aan populariteit? Werken webinars echt?! Zeker! Webinars werken fantastisch, voor zowel informatieoverdracht als voor commerciële doeleinden. In de Verenigde Staten gelooft men al langer in de kracht van webinars, de trend lijkt nu definitief de oversteek te hebben gemaakt naar Europa. 

Toch is het gek dat wij pas de laatste tijd meer zijn gaan geloven in de kracht van webinars. Al in de oudheid was er een wijs gezegde. De Chinese geleerde Confucius sprak namelijk al in de oudheid de volgende wijze woorden:

“Tell me, and I will forget.

Show me, and I may remember.

Involve me, and I will understand.“

Bijzonder toch?! Deze woorden zijn al lang geleden uitgesproken en beschrijven exact de essentie waarom webinars zo’n krachtige communicatie tool zijn. Het wordt tijd om met handige webinar software te beginnen!

De mogelijkheden van het webinar

Laten we eens kijken waarom de mogelijkheden van een webinar zo goed aansluiten op de uitspraak van Confucius.Een webinar is een online presentatie, waar je de mogelijkheid hebt om de boodschap visueel te ondersteunen. Dit kan door het delen van een presentatie, het delen van afbeeldingen, video’s of door het delen van je scherm.

Tools en interacties

Om het publiek bij het webinar te betrekken, biedt webinar software verschillende interactie tools.

Polls en quiz vragen

Je kan poll en quiz vragen voorleggen aan de kijkers. Na het stemmen kan je direct de resultaten delen, zodat de kijkers dit ook kunnen zien.

Live chat

Kijkers kunnen vragen stellen in de live chat. Vervolgens kan je ze direct beantwoorden via de chat of tijdens de presentatie. Je kan de openbare chat of discussieboard open te stellen, hierdoor kunnen kijkers ook met elkaar chatten.

Door de verschillende mogelijkheden op de juiste manier in te zetten en de interactie echt aan te gaan, zullen de kijkers je boodschap beter opnemen en daardoor ook beter onthouden. 

Door de juiste pollvragen te stellen ontvang je ook waardevolle informatie over de doelgroep/kijker. Met die informatie kan je na het webinar aan de slag om nog succesvoller te worden met webinars of om nog beter aan de vraag van je kijker te voldoen. 

Samengevat; een webinar is een heel krachtige tool om mensen te bereiken en informatie te delen of over te brengen.

Nieuwste over Blog