Waarom kiezen bedrijven nog steeds voor het bedrukken van pasjes?

4 minuten leestijd

Tegenwoordig willen veel bedrijven je een mooi cadeau geven. Vaak gaat dit gepaard met een giftcard of iets van een puntenspaarkaart. Het is als bedrijf goed om wat van je te laten zien en horen. Dit kan dus op zo’n manier. Maar waarom kiezen bedrijven er eigenlijk nog steeds voor om hun pasjes te laten bedrukken? We gaan eens dieper kijken op dit onderwerp!

Pasjes bedrukken kan natuurlijk zorgen voor een betere uitstraling van jouw bedrijf. Dit kan onder andere een reden zijn voor veel bedrijven om hun pasjes te laten bedrukken. Zo kan een pasje maken iets extra’s geven en klanten maar ook werknemers meer verbonden laten voelen met het bedrijf.

Identiteit

Een organisatie of een bedrijf wil natuurlijk iets uitstralen. Iets waar hun doelgroep zich in kan herkennen. Een pasje bedrukken kan dit bewerkstelligen. Zo kan je ervoor kiezen om een bepaalde huisstijl te laten drukken op plastic kaarten om zo jouw Identiteit goed weer te kunnen geven.

Reclame

Nog een reden voor bedrijven om hun pasjes te laten bedrukken kan een bepaalde marketingstrategie zijn. Zo kan je jouw merk op een gemakkelijke manier verspreiden. Je zorgt bijvoorbeeld door een kortingscode ervoor dat klanten zich aan je binden. Hierdoor kan het zijn dat deze klanten anderen vertellen over jouw merk en over jouw producten. Dit kan een goede manier zijn om reclame te maken voor je bedrijf.

Ledenpassen

Soms hoeft een pasje niet te zijn voor reclame of een identiteit maar wil een bedrijf gewoon dat ieder lid een pas heeft. Zo kan een lid een foto op zijn of haar pas krijgen en voelen leden zich hierdoor meer gebonden aan jouw vereniging. Dit kan dus ook een goede reden zijn om pasjes te laten bedrukken.

Dont’s bij het bedrukken van een pasje

Naast deze redenen zijn er natuurlijk ook een heleboel dingen die je beter niet kan doen als jij een pasje gaat bedrukken. Zo hebben wij een kleine lijst met echte dont’s opgeschreven als het gaat om bedrukken van jouw plastic pasjes.

  • Een klein lettertype is een echte don’t als het gaat om pasjes drukken. Als je tekst niet leesbaar is heeft niemand er wat aan
  • Gebruik van alleen zwart en wit. Zorg ervoor dat je pasje mooie kleuren heeft. Zorg bijvoorbeeld voor huisstijlkleuren zodat het pasje mooi aansluit bij jouw bedrijf.
  • Geen logo’s. Wanneer jij geen logo laat drukken op je kaart weet niemand waarvan de pas is. Zorg dat het duidelijk is bij wel bedrijf de kaart hoort.
  • Slechte vormgeving. Zorg dat je zorgt voor een vormgever die je kaart laat bedrukken. Zo kan je echt wat moois geven aan klanten of leden.
  • Goede kwaliteit bedrukken. Het bedrukken van je kaart is misschien nog wel het belangrijkste. Wanneer jij de kaart faal of niet leesbaar is oogt het onprofessioneel.

Zo heb je een lijstje gekregen met dont’s als het gaat om drukken van je pasjes. Maar ook weet je nu waarom bedrijven nog steeds kiezen voor het bedrukken van pasjes. Waarom ga jij pasjes voor jouw bedrijf of vereniging laten drukken?

Nieuwste over Topondernemers