Waarom een arbeidsrecht advocaat? 

4 minuten leestijd

Last Updated on: 23rd juli 2022, 02:18 pm

Als je met je werknemer of werkgever een verschil hebt, dan kan het goed zijn om naar een arbeidsrecht advocaat te stappen. Het arbeidsrecht is namelijk ooit in het leven geroepen om werknemers te beschermen. Eigenlijk vooral met als doel om meer evenwicht te creëren of te herstellen tussen werkgever en werknemer. In deze blog vertellen we jou meer over het in de arm sluiten van een arbeidsrecht advocaat. Lees je mee?

Heb jij problemen op werk? Denk bijvoorbeeld aan een vervelende ontslagprocedure waar je maar niet uit lijkt te komen? Of dreigt er juist ontslag en wil je dat voorkomen? En ook als je juist nog aan het onderhandelen bent over jouw ontslag. Allemaal punten waarop een arbeidsrecht advocaat jou kan bijstaan. Maar wie denkt dat het alleen maar draait om ontslag? Nee, dat is zeker niet waar. Ook als je bijvoorbeeld een geschil hebt over jouw arbeidscontract kun je je laten bijstaan door een arbeidsrecht advocaat.

Een arbeidsrechtadvocaat, bijvoorbeeld advocaten apeldoorn, weet alle rechten en plichten die gelden op de werkvloer. Dat komt omdat ze natuurlijk zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Dat is namelijk weer een aparte tak van de rest van het rechtssysteem in Nederland. De ene advocaat is dus zeker niet de andere. Je wilt juist iemand die volledig op de hoogte. Is van alle regels en ontwikkelen op het gebied van arbeid. 

Ben je op zoek naar een advocaat bij jou in de buurt? Zoek dan eens op bijvoorbeeld advocaten Heerenveen.

Wanneer kun je een arbeidsrechtadvocaat inschakelen?

We zeiden het net al eventjes. Maar alles rondom ontslag of wanneer je in gesprek bent over een contract kunnen ervoor zorgen dat er een geschil komt. Julie worden het niet eens met elkaar of jij vindt dat jouw rechten niet ingewilligd worden. Dan kun je contact op zoeken met een arbeidsrechtadvocaat. Hij of zij kan dan, wanneer jij jouw situatie hebt voorgelegd, een goede inschatting maken van jouw situatie en hoe je ervoor staat. Vanuit hier kunnen jullie een plan opstellen om samen aan de slag te gaan. 

Hoe vind je een goede arbeidsrechtadvocaat? 

Eigenlijk elke goede advocaat wil graag vanuit passie en geweten zijn vak uitoefenen. Als jij dus met jouw kwestie naar een advocatenbureau gaat, dan kun je vaak vanuit gaan dat je een goede – op vakgebied – advocaat vindt. Uiteraard moet het tussen jou en je advocaat ook klikken. Naast dat jullie visie en de juridische kwestie goed afgehandeld moet worden, is het ook fijn als je je goed voelt bij een advocaat. Vaak staat een advocaat ook ingeschreven bij een soort vereniging, zoals de VAAN. Dit is een vereniging van aangesloten advocaten voor het arbeidsrecht. Advocaten die hierbij zijn aangesloten moeten vaak voldoen aan een standaard die door de vereniging is opgesteld. 

De waaromvraag op het aanschrijven van een advocaat is dus simpel. Heb jij gedoe met jouw werkgever en wil je dit graag netjes als wel juridisch correct opgelost hebben? Dan is het goed om een arbeidsadvocaat in de arm te nemen. Hij of zij kan jouw situatie goed inschatten en weet welke juridische stappen er genomen kunnen worden. 

Nieuwste over Topondernemers