Zo bescherm je jouw zakelijke auto 

4 minuten leestijd

Is jouw auto ook jouw werk? Bijvoorbeeld omdat je op een taxi rijdt of omdat je klusjesman bent en alles in jouw klusbus vervoert? Of wil je simpelweg niet dat jouw auto wordt gestolen, zodat je de volgende dag niet naar je werk kan? Dan hebben wij deze blog speciaal voor jou geschreven. In deze blog vertellen we jou precies hoe je jouw zakelijke auto kunt beschermen. Lees je mee?

Laten we bij het begin beginnen, want het begin bij een goed alarmsysteem. Een klasse alarm 3 installeren door expert? Dat is dus zeker een goed idee! Want op deze manier weet je zeker dat jouw zakelijke auto goed is beschermd. En dit is niet alleen prettig als ‘ie toch wordt gestolen, want vaak kun je ‘m dan ook weer goed terugvinden. Maar ook voor de verzekering is het goed. Je kunt dan namelijk aantonen dat jij er alles aan hebt gedaan dat er niets zou gebeuren. 

Niet direct voor een klasse alarm 3 gaan? Je kan ook kiezen voor online bestellen van klasse alarm 1. Dan is je auto ook al goed beschermd. En je kunt nog meer doen! Dus laten we snel even gaan kijken naar de andere tips die we voor jou hebben verzameld. 

Tip #1: plaats nog een extra stuurslot 

Een stuurslot is een metalen slot dat je plaats tussen het wil en het dashboard. Hierdoor wordt het haast onmogelijk om de auto te stelen. Simpelweg omdat men niet kan sturen. Simpel, betaalbaar en ontzettend efficiënt.

Tip #2: kies voor een veilige parkeerplaats

Zeker wanneer je in een grote stad woont is het belangrijk dat je je auto op een veilige parkeerplaats zet. Met veilig bedoelen we eventueel in een eigen parkeergarage dat hoort bij het pand waar je woont of werkt. De meest veilige parkeerplek is namelijk niet altijd voor de deur. Kun jij een carpool bouwen of zelfs je auto kwijt in een garage aan huis? Dan raden wij je dat zeker aan. Zeker omdat het gaat om een zakelijke auto. 

Tip #3: niets erin, betekent niets eruit

Laat niets van waarde zien dat mensen zo voor het pakken kunnen meenemen. Hiermee maak je het namelijk aantrekkelijk voor gelegenheidsdieven. Dit zijn mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden om te stellen. Bijvoorbeeld door snel een steen door je ruit te doen om een laptop van de stoel te pakken. Je kan er zelfs voor zorgen om bijvoorbeeld je dashboardkastje open te zetten. Zo geef je een teken af aan dieven: hier valt echt niets te halen. Want alleen al ruitschade hebben, kan ontzettend vervelend zijn. 

Autoalarm en een tracker 

We hadden het net al eventjes over een autoalarm. Dit blijft misschien wel de meest effectieve manier van het beschermen van je auto. Zorg er dan wel voor dat je laat zien dat er gebruik wordt gemaakt van een autoalarm. Dat doe je door bijvoorbeeld lampjes te laten knippen en stickers op de ramen te plakken. Tegenwoordig kan het geen kwaad om een tracker op je auto te plaatsen. De nieuwste modellen hebben dit gelukkig al!  

Meer weten? Bekijk deze video!

Nieuwste over Topondernemers