Meer naamsbekendheid maar zónder grote kosten

4 minuten leestijd

Wie onderneemt weet: als niemand jou kent dan is de kans erg klein dat iemand iets van je zal kopen. Maar je product of dienst verkopen of meer klanten werven dat is natuurlijk wél iets wat je wilt. Juist daarom is naamsbekendheid voor je onderneming juist zo belangrijk. Wie denkt dat je enkel met wat visitekaartjes of stickers op de proppen moet komen, heeft het mis. Want dit hoeft namelijk helemaal niet zo duur of ingewikkeld te zijn. Hoe dat werkt vertellen we jou in deze blog.

We zijn het er dus over eens dat meer naamsbekendheid belangrijk is voor het aantrekken van potentiele kopers of klanten. Er zijn een aantal manieren waardoor je meer naamsbekendheid kunt genereren. Deze manieren noemen we ook wel middelen en dat gaat verder dan die stickers laten bedrukken. En wist je dat een potentiele koper of klant wel 7 contactmomenten nodig heeft voordat ze overgaan tot een koop? Deze middelen gaan je helpen aan meer naamsbekendheid én meer contactmomenten:

1. Social media

In de basis zijn social media gratis. Zo kan je gratis een account aanmaken voor bijvoorbeeld Instagram, Twitter of Facebook. Door middel van zo’n gratis account kan je volgers generen. Maar ook belangrijke informatie delen waardoor je als een soort digitale sticker blijft plakken. We zeggen expres dat in de basis social media gratis zijn. Want wil je social media goed inzetten, dan kunnen er wel kosten aan verbonden zijn. Denk aan het opstellen van een strategie, advertenties inzetten door middel van social media of een content creator inhuren voor de berichten. Maar social media blijven een makkelijke manier om weer naamsbekendheid te generen doordat het gekoppeld is aan de grootste zoekmachine van de wereld, namelijk Google.

Wil je meer weten over online marketing en social media? Lees dit artikel. 

2. Offline marketing

En gelukkig is er naast een online wereld ook nog een offline wereld. Juist in die offline wereld kun je leuke initiatieven nemen. Kies bijvoorbeeld voor stickers drukken die blijven plakken. Je kan ze uitdelen of op veel bezochte plekken achterlaten. Maar denk naast bijvoorbeeld stickers, gratis ansichtkaarten en posters ook aan netwerkevents, beurzen of markten. Of zorg voor een artikel in een magazine of een interview op de radio. Offline marketing draait vooral om één ding: wees fysiek óf visueel aanwezig op de plekken waar potentiele kopers en klanten zijn.

3. Waarde delen door bijvoorbeeld bloggen

Tegenwoordig kopen mensen niet meer direct omdat ze iets nodig hebben. Maar mensen kopen van mensen. Door te gaan bloggen of te gaan vloggen leren potentiele kopers of klanten jou en je bedrijf kennen. Om iemand over te halen tot verkoop is het dan ook belangrijk dat je niet alleen menselijk bent, maar ook dat je een expertstatus weet te bereiken. En dat doe je niet door constant te zeggen: koop mijn product, maar door waarde te delen over waar jij kennis van hebt. Waar kan jij andere mensen oprecht mee helpen? Waar zit jouw kunde en hoe kun je die overbrengen? Wees hierin niet bang dat je te veel waarde deelt, want veel waarde delen zorgt er juist voor dat mensen je blijven herinneren. En die waarde die je deelt op je website kun je weer in kleine stukjes delen op bijvoorbeeld social media. Dat maakt de cirkel mooi rond!

Bloggen én gevonden worden? In dit artikel vertellen we je er meer over! 

 

Nieuwste over Ondernemerstips