Succes met online marketing: 3 handige tips!

4 minuten leestijd

Ondernemers worden dagelijks overspoeld met feitjes en trucjes om hun bedrijf zo succesvol mogelijk te maken. In de huidige tijd kan één onderwerp echt niet vergeten worden. Namelijk: online marketing. Ondanks dat het een term is die vaak wordt genoemd, is het ook iets waar veel mensen ook nog maar weinig verstand van hebben. Geen probleem, want de wereld van online marketing is ook complex. Hoewel je er veel over kan lezen in de digitale krant, nieuwsberichten voor ondernemers en simpelweg feitjes online… weet je pas echt wat het is en hoe je dit aanpakt als je er zelf mee aan de slag gaat. Maar wat is nu precies de definitie van online marketing? En hoe zorg je ervoor dat dit succesvol wordt aangepakt? Hier zijn 3 handige tips!

1. De definitie van online marketing begrijpen

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten waar er over gesproken wordt als men over online marketing begint. Het begrip marketing ken je natuurlijk. Door de jaren heen is er echter enorm veel veranderd op het gebied van marketing. Waar bedrijven voorheen nog met alle liefde flyers uit stonden te delen of een advertentie in een plaatselijke krant zette, zijn vrijwel alle vormen van marketing anno 2021 opgeschoven naar de digitale wereld.

Geen wonder ook, want de grootste doelgroep zal zich ook hier bevinden. Dit zal je waarschijnlijk zelf ook wel gemerkt hebben. Denk maar eens na. Wat doe jij als je naar een specifiek product, een bijzondere dienst of een persoon op zoek bent? Sla je dan het telefoonboek open zoals tientallen jaren terug? Welnee! Je vult eenvoudig een zoekterm in en geniet van duizenden resultaten. Hoogstwaarschijnlijk kies je vervolgens naar een site op de eerste pagina.

Het is dan ook niet vreemd dat veel ondernemers zich afvragen hoe ze ook hun site op de eerste pagina van zoekresultaten in een bekende zoekmachine kunnen krijgen. En hierbij komt online marketing om de hoek kijken. Met een succesvolle online marketingstrategie maak je jouw bedrijf zichtbaar op het digitale netwerk. Iets wat leidt tot hogere bezoekersaantallen en uiteindelijk zelfs meer omzet voor jouw bedrijf.

2. Goede SEO van essentieel belang

Zodra je je eenmaal een beetje gaat inlezen over online marketing, kom je al snel de term ‘SEO’ veelvuldig tegen. Dit klinkt misschien als een ietwat vreemde afkorting. Gelukkig is de definitie niet zo moeilijk als het klinkt. De officiële definitie is Search Engine Optimization. In het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Met andere woorden: de wijze waarop je jouw site optimaliseert om hoger in zoekmachines terecht te komen. Dit kan zowel via SEA (betaalde advertenties, zoals bijvoorbeeld google ads) of SEO.

Bij SEO moet je denken aan het schrijven van de juiste content, linkbuilding, het optimaliseren van de gebruikerservaring via jouw website, enzovoorts. Dit is iets wat je beter aan webspecialisten over kunt laten. Zo weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt.

3. Social media gebruiken

Het gebruik van social media is in de afgelopen jaren enorm belangrijk geworden op het gebied van online marketing. Via social media ben je in staat om een geheel nieuwe klantenbelevenis te genereren. Je staat meer in contact met de klant en kunt tegelijkertijd ook een hogere kwaliteitsscore voor jouw website opbouwen. Plaats bijvoorbeeld links op social media naar jouw bedrijf, plaats blogartikelen, enzovoorts. En zorg ervoor dat je gezien wordt. Denk aan het delen van leuke acties en het verzamelen van likes. Het gebruik van social media kan, wanneer dit goed wordt gedaan, een zeer positief effect hebben op de naamsbekendheid en de vindbaarheid van jouw bedrijf.

Nieuwste over Internet Marketing