Bedrijven die zich richten op online korting

4 minuten leestijd

Last Updated on: 5th april 2019, 01:12 pm

Je hoeft het woord besparen niet vaak tegen Nederlanders te zeggen: als het gaat om korting zijn we er vaak als de kippen bij. Toen online shoppen steeds populairder werd kwamen er dan ook steeds modernere manieren om online geld te besparen. In plaats van het uitknippen van coupons of kortingsbonnen in folders werd het nu een sport om online kortingscodes te verzamelen. Voor iedereen onder ons die liever niet geld uitgeeft wanneer het niet nodig is, opgelet: in dit artikel behandelen we alle zaken die je helpen om makkelijk en snel te besparen op je aankopen online.

Houd de uitverkoop in de gaten

Veel mensen zijn bekend met de tweemaal jaarse uitverkopen, vaak in juni en december. Dan gaat het assortiment van bijna elke winkel in de korting en kun je overal rekenen op fiks afgeprijsde producten. Wat niet veel mensen weten is dat er een stuk meer uitverkopen per jaar zijn dan alleen die twee momenten. Zo is telkens tussen de twee grote sales in een kleinere sale, de ‘mid-season sale’. Ook strooien webshops vaak met dagen waar je 20% of 25% korting krijgt, zoals bij Black Friday of Glamour Day.

Heb een budget

Een vrij voor de hand liggende maar effectieve manier om geld (online) te besparen is door jezelf een grens te stellen. Hoeveel je per maand mag uitgeven aan kleding, cosmetica of vrijetijdsbestedingen. Vind je dit moeilijk, dan kun je een kasboekje maken. Dat houdt in dat je per maand je inkomsten en uitgaven naast elkaar zet, kijkt waar je op kunt minderen en wat je vaste lasten zijn. Zo weet je precies hoe groot het budget mag worden wat naar je online shopsessies kan gaan.

Studentenkorting

Ben je student? Dan heb je geluk! Veel webshops (denk aan Urban Outfitters, Zalando, Asos etc.) maken gebruik van een studentenkorting. Dat betekent dat je op vertoon van je studentenpas of bewijs van inschrijving een korting kan ontvangen. Deze liggen vaak tussen de 10% en 25%. Check dit altijd even, want zelfs bij bioscopen kun je tegenwoordig als student korting krijgen. Handig, toch?

Influencers

Steeds meer grote influencers gaan samenwerkingen aan met grote online kledingfabrikanten, zoals Monica Geuze die kortingscodes voor mostwanted.nl weggeeft of Noor de Groot van Queen of Jetlags die je 20% korting aanbiedt voor Na-kd. Houd hun stories dus goed in de gaten!

Kortingscodesites

Bij bijna elke webshop staat er bij het afrekenen een boxje met ‘kortingscode’. Vaak heb je die niet, en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Het kan zo tientallen procenten van je aankoopbedrag schelen. Daarom zijn er speciale sites uitgevonden die alle kortingscodes voor je verzamelen. Zo hoef jij alleen te zoeken naar de desbetreffende site en krijg je van een kortinscodesite, zoals Promotiecode.nl, een kortingscode toegewezen.  Er zijn tientallen, honderden, duizenden kortingscode-sites online te vinden die allemaal beloven dat een werkende kortingscode voor je hebben. Deze werken echter niet altijd.

Waarom werken kortingscode sites niet altijd?

Dat kan komen doordat veel kortingscodes zijn verbonden aan bepaalde voorwaarden. Zo geldt een bepaalde kortingscode bijvoorbeeld alleen bij een bepaald product of rond een bepaalde tijd. Daarnaast kan het ook komen doordat je je kortingscode niet juist hebt ingevoerd: veel kortingscodes zijn hoofdletter- en spatiebalk gevoelig. Daarnaast zijn sommige codes enkel bestemd voor nieuwe klanten, die nog nooit eerder een aankoop hebben gedaan bij de webshop. Als je al iets eerder hebt gekocht bij de online winkel kun je, in ieder geval niet vanaf dat account, die code gebruiken. Als geen van dit al op jou van toepassing is maar je code nog steeds niet werkt, neem dan contact op met de desbetreffende kortingscodesite.

Nieuwste over Ondernemerstips