Zo richt je goedkoop je kantoor in

4 minuten leestijd

Het inrichten van je kantoor is een van de leukere dingen om te doen die te maken hebben met werk. Je hebt dan zelf in handen wat je van je kantoor maakt. Zo kun je er helemaal je eigen plekje van maken waar je echt prettig kunt werken. Dat is heel belangrijk, want je spendeert verreweg de meeste tijd van de week aan werk in de meeste gevallen. Nadeel hiervan is dat het nogal wat geld kan kosten om je kantoor in te richten. Gelukkig zijn er manieren om op een goedkope manier je kantoor in te richten. Hoe je dat precies kunt doen en waar je dan op moet letten lees je hieronder.

Stel een budgetplan op

Vaak beginnen mensen gewoon lukraak met het aanschaffen van spullen voor op kantoor waarvan ze denken dat ze die nodig hebben. Ook al kies je dan altijd voor het goedkoopste, de kans is groot dat de kosten achteraf toch tegenvallen door gebrek aan overzicht. Door van te voren eerst een budgetplan op te stellen weet je precies hoeveel je wilt en kunt uitgeven, maar ook welke spullen of meubels prioriteit hebben om aan te schaffen. Mocht je aan het eind weinig budget over hebben maar toch graag bepaalde zaken willen aanschaffen, dan kun je altijd nog alle aanbiedingen in de gaten houden. Er zijn namelijk genoeg online warenhuizen zoals Otto waar korting te vinden is.

Tweedehands kantoormeubelen

Bij tweedehands producten krijgen sommige mensen het gevoel dat het gaat om oude rotzooi. Maar niets is minder waar. Er zijn in tweedehandswinkels, vintagestores en zelfs op rommelmarkten genoeg tweedehands kantoormeubelen te vinden die écht prima nog een ronde meekunnen. Daarnaast is het ook nog eens helemaal hip om een vintage-look te gebruiken in je kantoorinrichting. Dus wat dat betreft heeft het alleen maar voordelen.

Hout is goedkoop materiaal

Een van de materialen waarmee je het goedkoopst kunt werken is hout. En dat niet alleen, het is ook gewoon heel erg mooi. Met hout creëer je gemakkelijk sfeer en zorg je voor een prettige en rustgevende werkomgeving.  Daarnaast staat hout bekend om zijn trendy en ecologische uitstraling. Kan prima verwerkt worden op meerdere plekken op kantoor!

Maak gebruik van muurdecoratie

Wanneer je met weinig geld veel sfeer wilt creëren is het aan te raden om gebruik te maken van muurdecoratie. Je ziet zo vaak saaie, witte of grijze muren. Dat heeft enorme invloed op de sfeer op kantoor. Zonde! Kleurgebruik in een kantoor is super belangrijk. Hang dus vooral bijzondere stukken aan de muur die je misschien al wel hebt of die je gewoon tegenkomt op de rommelmarkt, of zelfs gewoon gevonden hebt ergens. Je kunt er ook voor kiezen om één muur op kantoor een kleurtje te geven. Dat maakt al een wereld van verschil! Houd hiermee ook rekening welke kleur er in de huisstijl van je bedrijf zit.

Door aan deze dingen te denken kun je een prachtig kantoor realiseren op een manier die niet veel geld hoeft te kosten!

Nieuwste over Ondernemerstips