Gevonden worden op internet? Met deze 3 tips lukt het!

4 minuten leestijd

Vooral kleinere ondernemers denken dat het niet haalbaar is om gevonden te worden op internet. Grote bedrijven hebben tenslotte vaak meer budget en kunnen dus meer uitgeven aan internetmarketing. Maar niets is minder waar: vrijwel ieder bedrijf kan gevonden worden op internet, hoe groot of klein op. Daar moet je inderdaad wel tijd en wat geld insteken, maar je hoeft echt niet het budget te hebben van een multinational om het voor elkaar te krijgen. Deze 3 tips helpen je in ieder geval vast op weg.

De heilige graal: SEO

SEO, Search Engine Optimalization, is de heilige graal om gevonden te worden op internet. Het doel is om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines (vooral Google) te komen. Dit heeft wat te maken met de techniek van je website (zoals laadtijd) maar heeft vooral te maken met de opbouw van webteksten. SEO teksten schrijven is niet voor iedereen weggelegd en is ook echt anders dan gewoon een tekst schrijven voor bijvoorbeeld een blog. En het is vooral geen exacte wetenschap omdat de precieze vereisten om hoog in Google te komen niet bekend zijn. En de vereisten, het algoritme, verandert ook nog wel eens. Dat betekent dat je nooit klaar bent met SEO, en als je daar geen tijd voor hebt of te weinig van weet, is het dus verstandig een specialist in te schakelen die je daarbij helpt.

Keuze voor platform

Zoekmachines kijken dus ook naar de techniek van je website. Hoe logischer deze is opgebouwd, hoe beter deze opgenomen zal worden in een zoekmachine. Daarom is het slim om te kiezen voor een bewezen platform. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een WordPress website laten maken, kun je veel thema’s, templates en tools installeren die bewezen goed zijn voor de vindbaarheid in Google. Hierdoor hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Bovendien heeft WordPress een hele grote community die je kan helpen bij allerlei vragen die je kunt hebben over het platform.

Het voordeel van WordPress is dat dit, vooral na de eerste set-up, intuïtief te gebruiken is. Het toevoegen van een blog of nieuwsbericht kan bijna iedereen. En dat is belangrijk, want een website wordt beter gevonden wanneer deze regelmatig nieuwe content bevat. Wanneer je een trouwe schare lezers opbouwt en linkjes van andere, betrouwbare websites ontvangt, groeit je betrouwbaarheid en autoriteit op Google en dat maakt dat Google je hoger rankt in zoekresultaten.

Gebruiksvriendelijk op alle apparaten

Tot slot is het belangrijk dat je website gemakkelijk in gebruik is. Google stuurt liever geen mensen naar een website waar ze niet (eenvoudig) kunnen vinden wat ze zoeken. Of naar een website die niet goed werkt op een smartphone. Dat laatste is echt belangrijk, want steeds meer mensen bezoeken een website vanaf hun mobiel. Dit kan oplopen tot meer dan 80% van je bezoekers, afhankelijk van je branche en of je je richt op B2B of B2C. Hoe dan ook, als je website niet responsive is, zal Google deze minder snel bovenaan de zoekresultaten laten zien, hoe goed je bijvoorbeeld ook SEO hebt toegepast.

 

 

Nieuwste over Internet Marketing