Zo houd je de kantoorkosten zo laag mogelijk

4 minuten leestijd

Het kantoor. Hart van je bedrijf. Hier vindt alle activiteit plaats en alleen daarom al is het waarschijnlijk de belangrijkste plek binnen jouw bedrijf. Voor je medewerkers is een prettig kantoor van enorm belang voor het uitvoeren van hun taken. Zij brengen immers het grootste deel van hun tijd door op kantoor. Goed, een kantoor is dus zeer belangrijk. Maar het kan ook een enorme kostenpost zijn. Als iets belangrijk is, is het de moeite waard om in te investeren. Maar waar je kunt besparen doe je dat natuurlijk graag. In dit artikel leggen we je uit hoe je de kantoorkosten zo laag mogelijk houdt.

 

De kosten wat energie betreft 

Het eerste belangrijke punt dat je maandelijks behoorlijk wat kosten oplevert is de energie de je verbruikt met een kantoor. Ga daarom op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Dit zal je echt veel geld schelen. Er zit nogal wat verschil tussen alle aanbieders, en dat zijn er meer dan je denkt! Verder kun je vooral zelf een hoop betekenen voor de energie kosten op kantoor. Zo help je het milieu een handje, maar vooral ook jezelf en je eigen portemonnee. Denk hierbij aan het gebruik van Ledlampen in plaats van reguliere verlichting of toiletten laten installeren die minder water gebruiken.

 

De grootte van je kantoor

De echte kosten zitten hem in de huur van je kantoor. Wanneer je nog een kantoor gaat huren is het zaak om te bedenken dat het heel zonde is om een te grote ruimte te huren. Dan betaal je duizenden euro’s per jaar teveel. Grote kans dat je op dit moment al in een kantoor zit. Ook dan kan het geen kwaad om eens te inventariseren hoe jij de ruimte benut. Weet je zeker dat je niet teveel ruimte hebt? Zijn er bepaalde zaken die je misschien weg kunt doen of waar je minder van nodig hebt?

 

Koop in bulk

Een kantoor brengt allerlei spullen met zich mee die je nodig hebt. Kleine dingen als paperclips, plakband en papier bijvoorbeeld. Je bent misschien geneigd om dit zo af en toe in te slaan omdat het toch niet de belangrijkste zaken zijn. Maar het scheelt erg veel geld om dit in bulk te kopen. Houd dan wel goed de voorraden bij, want het is zonde om spullen te kopen die je uiteindelijk helemaal niet gaat gebruiken of die lang blijven liggen.

 

Hergebruik

Je hoeft heus niet alles te gaan hergebruiken tot je erbij neervalt, het moet wel werkbaar blijven op kantoor. Maar er worden vaak wel spullen te snel weggegooid. Je kunt voor aantekeningen ook de achterkant van het papier bijvoorbeeld nog prima gebruiken. Dit soort dingen kosten geen moeite maar leveren na een jaar echt een flinke besparing op.

 

Op websites als Easyswitch.nl kun je gemakkelijk energie vergelijken en zo de goedkoopste leverancier vinden die het beste bij jou past. Kost je weinig tijd maar levert een hoop op. Ga verder eens kijken hoe je de rest van de tips kunt toepassen op jouw situatie. En houd bij wat je daadwerkelijk bespaart!

Nieuwste over Ondernemerstips