Haal jij nog voldoende energie uit het werk wat je doet?

4 minuten leestijd

Last Updated on: 20th oktober 2022, 01:17 pm

Je hoort het steeds vaker. Mentale problemen op de werkvloer, zoals een burn-out of angststoornis. Dit is ook niet gek, omdat de druk steeds hoger wordt binnen de werksfeer. Het is daarom belangrijk dat je werk doet waar je ook gelukkig van wordt. Toch blijft het voor velen lastig om een loopbaan vorm te geven. Soms heb je namelijk binnen je carrière behoefte aan een volgende stap, maar wat wordt precies die volgende stap? Als je hier zelf niet uitkomt, kun je hulp bij loopbaanontwikkeling overwegen. Maar wat houdt dit precies in? En wat is precies de meerwaarde van een coach? In dit artikel zullen wij alles vertellen wat belangrijk is voor jouw mentale gezondheid op de werkvloer. Lees dus snel verder.

Loopbaanontwikkeling

Het is belangrijk dat je energie haalt uit wat je doet. Ben jij tevreden met jouw huidige baan en de functie die je nu uitoefent? Dan is dat natuurlijk ontzettend fijn. Maar het kan ook zo zijn dat je toe bent aan een nieuwe fase. Dit hoeft niet per definitie te betekenen dat je op zoek gaat naar een andere baan en werkgever. Je kunt bijvoorbeeld een opleiding volgen naast je werk. Hierdoor ontwikkel je jezelf door nieuwe kennis op te doen. Dit kan ook voordelig zijn voor het bedrijf waar je momenteel voor werkt, omdat je op deze manier kan doorgroeien. Deze vragen hebben allemaal betrekking tot je loopbaanontwikkeling. Soms kom je er zelf uit, maar soms ook niet. Je kunt dan de hulp inschakelen van een coach. 

Coach

Samen met een coach kun je onderzoeken welke stappen je wilt zetten om te komen op de plek die jij voor oog hebt. Bovendien ontwikkel je meer kennis over jezelf en jouw unieke krachten. Ieder mens is namelijk ergens goed in, maar soms is het een kwestie van uitzoeken waar jij precies goed in bent. Bij coachplatform Onzecoach.nl heb je veel keuze in coaches. Het is namelijk van belang dat je een persoonlijke klik voelt bij je coach. Dit bevordert namelijk het wederzijdse vertrouwen. Jouw persoonlijke groei staat namelijk centraal en kan pas bereikt worden als je iemand vertrouwt met jouw verhaal. Een coach is voor iedereen zinvol. Het is daarom van belang dat een coach toegankelijk is voor iedereen. Door gebruik te maken van een laagdrempelig platform kun je gemakkelijk in contact komen met een coach. Het kan zijn dat je vastloopt in je carrière, maar je kunt ook mentale problemen ervaren zoals een burn-out of depressieve gedachten. Het is dan extra belangrijk dat je je vertrouwd en op je gemak voelt bij een coach.

Mentale problemen

Wist je dat zo’n 75 procent van de werknemers met psychische problemen wilt praten met zijn of haar leidinggevende? Helaas zijn er vaak nog vooroordelen over mentale problemen op de werkvloer. Zo kan het je soms tegenwerken als je hierover communiceert naar je werkgever toe. Daarom is het vaak fijn om met een onafhankelijke, objectieve coach te praten over jouw persoonlijke loopbaanontwikkeling. Toch is het belangrijk dat we allen het taboe op mentale problemen doorbreken, want je mentale gezondheid is uiteindelijk even belangrijk dan je fysieke gezondheid!

Nieuwste over Topondernemers