3 tips voor vlottere telefonie als ondernemer

3 minuten leestijd
man with headphones facing computer monitor
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Last Updated on: 20th oktober 2022, 12:59 pm

Als ondernemer, sales of customer service werknemer, ben je constant aan het telefoneren. Ken jij VoIP al, ook wel Voice over IP genoemd, of simpelweg bellen via het internet? Wij geven je alvast 3 tips mee om jouw telefonie naar naar een hoger niveau te tillen. 

Kies voor VoIP

We vallen meteen met de deur in huis: VoIP is efficiënter, goedkoper en schaalbaarder dan andere telefoonsystemen. Daarom is naar VoIP overschakelen de eerste stap voor een vlottere telefonie binnen jouw bedrijf. Je kan je bestaand telefoonsysteem makkelijk aanpassen aan VoIP, denk maar aan je voicemail, nummerherkenning of doorschakelsystemen. Ook kan je heel wat functionaliteiten toevoegen aan je telefonie, zoals chat, callcenter en rapportering.

Je kan bovendien met VoIP bellen via je smartphone, telefoon of computer. Ten slotte is VoIP telefonie goedkoper door de lagere abonnements- en gesprekskosten. Natuurlijk is elke VoIP installatie anders: zo zijn je cloud abonnement, je huidige telefooncentrale en de telefoontoestellen belangrijke factoren om mee te nemen in de kostenberekening. Doe daarom eerst een kostensimulatie of neem contact op met een expert zodat de voor- en nadelen voor jouw bedrijf helder zijn. 

Automatische afspraken en reminders

Ben je zelfstandige kapper, of maak je enorm veel afspraken als verkoper? Werk dan met een automatisch afsprakensysteem en reminders om je kalender overzichtelijk te houden. Zo hoef jij ook minder te telefoneren of berichtjes uit te sturen. Bij nieuwe afspraken, online of via telefoon, kan je dan meteen je afspraak inboeken en ook de klant een automatische reminder sturen. Wist je dat je bij sommige VoIP systemen ook kalenders kan koppelen aan je telefoonnummer? Zo kan je je openings- en sluitingsuren via een automatische boodschap meedelen aan de beller. Weer een telefoontje minder, en meer tijd om belangrijke calls met klanten te voeren! 

Overzicht inkomende en uitgaande calls

Houd je gespreksgeschiedenis gestructureerd bij zodat je ook bij inkomende calls meteen kan inspelen op de vragen van je klanten, leveranciers of medewerkers. Ook bij VoIP kan je statistieken aanvragen rond inkomende en uitgaande gesprekken bij de rapportering. Via een koppeling met je CRM systeem, kan je ook bij elke beller meteen de identiteit zien en de nieuwe klanten bijhouden, gekoppeld aan de telefoonnummer. Let wel op dat dit natuurlijk afhangt van je CRM systeem, en dat je dus op voorhand met je VoIP leverancier bespreekt welke uitbreidingen voor jouw bedrijf mogelijk zijn.

Veel efficiënt belplezier!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips