Draag jouw steentje bij aan een duurzamere arbeidswereld 

4 minuten leestijd

Wil jij bijdragen aan een betere wereld en vooral een duurzamere wereld? Dan is het goed om te kijken naar duurzamere en groenere banen. Wij helpen je zoeken! 

De wereld is steeds verder aan het veranderen. Dit is positief, want we zijn erachter gekomen dat het eigenlijk niet zo door kan gaan als we deze planeet goed willen houden. Thuis draag jij misschien al wel je steentje bij door je afval te scheiden en zo min mogelijk te consumeren. Maar er is nog meer dat je kan doen. Zo kan je zelfs kiezen voor een baan in de duurzame sector. Ga eens opzoek naar infra vacatures om meer te doen voor een betere wereld. De banen hieronder zijn voorbeelden hiervan: 

Duurzaamheidsmanagement 

Wist je dat er steeds meer vacatures komen die puur gericht zijn op het verduurzamen van bedrijven. Zo is het voor bedrijven niet alleen belangrijk om geld te besparen, maar moeten ze zich tegenwoordig ook aan bepaalde regels houden. Deze vacatures energietransitie zijn perfect wanneer jij jouw steentje wil bijdragen. Bepaalde bedrijven zetten bijvoorbeeld een duurzaamheidsmanager in om alles op gebied van verduurzaming te onderzoeken. Zij doen voorstellen en maken daardoor het bedrijf klaar voor een volgende stap in de energietransitie. 

Zonnepark installateur 

Eén van de geniale uitvinden van deze tijd is toch wel een zonnepaneel. Met zonnepanelen kunnen we energie opwekken die afkomstig is van natuurlijke bronnen. Daarom zijn we de laatste jaren wereldwijd begonnen met het opzetten van zonneparken. Deze parken moeten nog wel geïnstalleerd worden. Heb jij twee rechterhanden en vind je het leuk om het hele jaar door buiten te werken? Dan kan jij de wereld een stukje beter maken en tegelijk goede centen verdienen met dit werk. 

Ontwikkelaar hernieuwde energie

Heb jij een technische opleiding gedaan dan kan je dit inzetten voor een betere wereld. Je kan bijvoorbeeld gaan werken bij een multinational die zich richt op hernieuwde energie. Steeds vaker wordt er gekeken of wij auto’s niet kunnen laten rijden op een systeem dat werkt. De ontwikkelingen op dit gebied zijn enorm ver, maar we zijn er nog zeker niet. Daarom hebben ze misschien wel jou nodig, en je werkt ook nog aan een betere wereld.  

Windmolen inspecteur

Je ziet ze soms wel langs de kant van de weg staan, de windmolens die niet draaien. Dit is ontzettend zonde, want een windmolen die niet draait levert ook totaal geen energie op. Daarom zijn er door heel Nederland windmolen inspecteurs die constant monitoren of een windmolen nog draait of dat een windmolen controle nodig heeft. Hiervoor moet je natuurlijk wel wat technische bagage hebben. 

Doe het zelf’er 

Dit klinkt je misschien als de meeste vage baan ter wereld. En dit is misschien ook wel waar aangezien het geen baan is. Maar toch hebben we hem in deze lijst verwerkt. Dit omdat we denken dat een betere wereld bij jezelf begint. Zo hou je er misschien wel van om lekker thuis te klussen en bepaalde producten niet weg te gooien, maar te maken? Dan kan hier een onderneming uit ontstaan. Zo kan je van een hobby je werk makenen draag je jouw steentje bij aan een duurzamere arbeidswereld.   

Nieuwste over Topondernemers