Klussen in huis? Let op deze 5 dingen

3 minuten leestijd

Wanneer je van plan bent om te gaan klussen in huis zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Denk aan het kwijt kunnen van puin, vergunningen in orde maken en je spullen opslaan. Genoeg om aan te denken dus! Wij geven je hier vijf aandachtspunten die je niet moet vergeten tijdens het verbouwen of klussen.

  1. Puin

Bij klussen of verbouwen komt veel puin kijken. Een puinbak huren is dan vaak ook nodig.  Je hoeft dan niet meer heen en weer te rijden naar de afvalstortplaats. Zo kun je namelijk eenvoudig uw afval verzamelen in de container die we voor je huis of de bouwplaats neerzetten. Ze zijn te huur in verschillende maten. Let erop dat je niet alles in je puinbak mag gooien. Materialen zoals gips, dakgrind en natuurlijk asbest moeten elders worden weggegooid. Zorg ook dat je een vergunning hebt om de puinbak op de stoep of parkeerplaats te zetten om boetes te voorkomen.

  1. Gereedschap huren

Voor een kleine klus heb je vaak het gereedschap wel in huis. Maar wat als er zwaarder geschut nodig is? Of als meer mensen tegelijkertijd gaan boren of zagen? Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Zij werken hiervoor samen met een verhuurbedrijf. Je haalt het gereedschap op in de bouwmarkt en krijgt uitleg over het apparaat van een bouwmarktmedewerker. Het huurcontract sluit je af met het verhuurbedrijf.

  1. Je inboedel opslaan

Soms kom je ruimte tekort. Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je inboedel op te slaan: van particuliere opslag tot opslag in een ‘inboedelhotel’. Opslagruimte kan een uitkomst zijn, maar is vaak prijzig. Je kunt ruimte in een loods of schuur huren, maar een garagebox is ook een optie. Ook kun je bij sommige verhuisbedrijven tijdelijk je inboedel opslaan, of een inboedelopslag bedrijf kan uitkomst bieden. Check in ieder geval of de ruimte die je nodig hebt ook beschikbaar is bij de vestiging van je keuze.

  1. Goed plannen

Eerst de muren stuken of eerst de vloer leggen? Wat is handiger? Met een goede planning voorkom je tegenvallers, zoals een nieuwe trap vol verfspetters of een inbouwkast die niet blijkt te passen. Onderschat dit dus niet en neem er goed de tijd voor.

  1. Wat zelf doen en wat uitbesteden

Bepaal aan de hand van je plannen wat je zelf gaat uitvoeren en waar je hulp bij nodig zult hebben. Huur hier dan op tijd mensen voor in en communiceer je plannen duidelijk. Zo voorkom je onnodige vertraging.

Nieuwste over Blog