Wat kan een spuiterij voor jou betekenen? 

4 minuten leestijd

Last Updated on: 14th november 2022, 11:38 am

Ben je opzoek naar een spuiterij voor het keurig spuiten van buizen, kozijnen, deuren of andere materialen? Dan vertellen wij je wat een spuiterij voor jou kan betekenen. 

Je bent helemaal uitgekeken op de huidige kantine. Zo wil je een metamorfose. Nu zou je denken, alles eruit en we kiezen nieuwe meubelstukken en kopen een compleet nieuwe uitzet. Wanneer jij echt duurzaamheid wil uitstralen en geld wil besparen laat je het toch gewoon spuiten in een spuiterij? Zo werk jij als bedrijf aan een duurzame toekomst. 

Waarom een spuiterij? 

Gelijk een vraag die je jezelf kan stellen is waarom zou ik kiezen voor een spuiterij? Daar kunnen we gelijk heel duidelijk over zijn. Zo zal een goede spuiterij zorgen voor het gewenste resultaat in vergelijking met het zelf te doen. Spuiterijen zijn afgesloten ruimtes waardoor er geen stof op jouw geverfde producten kan komen. Maar ook zorgen ze bij een spuiterij ervoor dat alles egaal en netjes wordt gespoten. Wanneer je zelf verft of misschien zelfs gaat spuiten ontstaan er vaak druipers. Bij een spuiterij zal dit nooit voorkomen.

De voordelen van een spuiterij: 

  • Krasvaste oplossing
  • Geen stof na afloop op je gespoten producten
  • Het is een stuk duurzamer 
  • Je krijgt bij een spuiterij vaak garantie
  • Het ziet er super strak uit
  • Altijd in contact met professionals

Wat kan je laten spuiten 

Er zijn verschillende producten die je kan laten spuiten. Je kan denken aan radiator buizen, maar ook aan plaatmateriaal of lak op hout. Afhankelijk van het soort materiaal wordt er een andere techniek gebruikt of wordt er gekeken naar de beste kwaliteit verf. We zullen het onderverdelen in 3 soorten. 

Exterieur spuiten 

Hiermee wordt eigenlijk alles bedoeld van kozijnen tot aan houten panelen die je buiten neerzet. Wil jij voor je volgende project bijvoorbeeld een deur gespoten hebben dan kan je dit het beste in een spuiterij laten doen. Je weet gelijk dat de dekking 100% is plus je kan grote partijen in één keer doen. Ideaal voor bij een groot kantoorpand bijvoorbeeld. 

Interieur spuiten 

Op het kantoor wil je zo duurzaam mogelijk omgaan met alles dat je al hebt staan. Zo let je er bijvoorbeeld op dat je jouw afval scheidt. Maar wat doe je eigenlijk wanneer je zat bent van het huidige interieur en de aankleding? Dan schakel je natuurlijk een spuiterij is dit alles weer een nieuw kleurtje geven. Nu hebben we het bijvoorbeeld over alle stoelen uit de kantine of de deuren in het pand. Zo ga je extreem duurzaam om met wat je al op het kantoor hebt staan.  

Buizen spuiten 

Je moet nu denken aan het spuiten van buizen in een tuinbouwkas. Door de buizen wit te spuiten zorg je voor 50 procent meer lichtreflectie en 10 procent meer warmte opbrengst. Daarnaast is het roestwerend waardoor je buizen in een kas veel langer meegaan. Dit is natuurlijk echt gemaakt voor de tuinbouw in bijvoorbeeld Nederland, en deze manier van spuiten is niet echt voor de particulier thuis.  

Nieuwste over Ondernemerstips