Dit zijn de 5 redenen waarom jij een escape room wilt doen

4 minuten leestijd

Last Updated on: 2nd augustus 2022, 12:39 pm

Ze lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten: escape rooms. Maar wat is het? En waarom is het zo ongelooflijk gaaf om er eentje uit te spelen? Wij vertellen het jou in deze blog. Lees je mee?

Laten we even bij het begin beginnen: want wat is een escaperoom? Een escape room kun je zien als een ongelooflijk spannende groepsactiviteit. Vaak doe je met meerdere mensen. Een escape room is een activiteit waarbij je wordt opgesloten in een kamer. Vervolgens moet je proberen door middel van activiteiten, maar ook puzzels, clues en raadsels een manier vinden om uit de kamer te komen. Veel kamers hebben een thema, vaak zijn deze thema’s wat donker. Zoals een bibliotheek waar het spookt, een bank waar een overval wordt gepleegd of een woning waar een aardbeving is geweest. Een escape room heeft eigenlijk altijd een eigen verhaal en een thema. Om het extra spannend te maken!

Op zoek naar een escape room bij jou in de buurt? Zoek online bijvoorbeeld eens naar Escape room Rotterdam en je vindt direct de dichtstbijzijnde escape rooms bij jou in de buurt! 

Dit leer je allemaal als je gaat mee doen aan een escaperoom

We zeiden het net al eventjes, maar een escape room is 100% een activiteit waarbij je ongelooflijk veel leert. Niet alleen omdat je puzzels moet oplossen en op zoek moet gaan naar clues. Maar er is nog meer. Allereerst werk je aan je logische vaardigheden. Je hoeft geen handleiding te verwachten zodra je een escape room binnenstapt. Je moet dus door middel van logisch nadenken proberen uit een kamer te ontsnappen. En daarbij moet je dus de vraag beantwoorden: wat is er voor nodig om te ontspannen. 

Daar komt nog een mooi punt bij kijken, namelijk je observatie vaardigheden. Kun jij om je heen kijken en de ruimte observeren. Maar dat niet alleen, ook kunnen er mensen vanuit het spel rondlopen in de ruimte. En misschien moet je wel je teamgenoten observeren. Je moet elk detail kunnen zien en uitpluizen. 

En dan is er nog stress. Want vaak loopt er een klok af. Je moet binnen de afgesproken tijd uit de kamer komen om het spel te winnen. En dat kan flink wat stress opleveren. Je leert door een escape room dus omgaan met stress. En dan brengt dus, naast een flinke dosis puzzelen, observeren en logisch nadenken nog een mooi punt met zich mee: samenwerken. Want: there is no I in team. Met andere woorden: als iedereen op zijn eigen eilandje gaat proberen uit de escape room te komen dan is de kans klein dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken. 

Have fun!

Werken aan je logische vaardigheden. Bouwen aan je observatie vaardigheden. Leren werken onder stress. Beter worden in puzzelen en als kers op de taart: je vermogen om in een team te opereren. Allemaal diepere lagen van een escape room. Want laten we vooral niet vergeten dat een escape room ongelooflijk leuk, gezellig en tof is om te doen! 

Nieuwste over Topondernemers