T-shirts bedrukken voor verenigingen

3 minuten leestijd

Er zijn tal van gelegenheden waarvoor je toffe t-shirts en truien met opdruk nodig hebt voor jouw vereniging. Misschien hebben jullie binnenkort een sportdag, komt er een jubileum aan of gaan jullie een weekend weg en willen jullie er leuk bijlopen. Het dragen van dezelfde kleding zorgt voor een saamhorigheidsgevoel en het is een leuk aandenken. Je laat eenvoudig en snel online een t-shirt bedrukken zodat iedereen kan zien dat jullie bij elkaar horen. Met deze 3 tips regel jij leuke shirts voor ieder lid.

Slogan of logo

Vaak begint het ontwerpen van een t-shirt bij het bepalen van de slogan of een uniek logo. Organiseer een borrel voor je leden, commissie of jaarclub om eens te brainstormen over een goede slogan voor op jullie shirt. Voor seizoensgebonden evenementen kan je er een jaartal bij laten drukken. Waarschijnlijk zijn jullie ook aan bepaalde kleuren gebonden, zoals de kleuren van je vereniging. Kies voor een slogan in een bijpassende kleur of laat het knallen door voor ‘gekke’ combinaties te gaan. Je kunt je kleding laten bedrukken zoals jij wilt, met bijvoorbeeld een klein logo op de voorkant en een grote tekst of grotere afbeelding op de achterzijde van het shirt.

Type bedrukking

Er zijn verschillende manieren van T-shirts bedrukken. Zo heb je de keuze uit een traditionele zeefdruk of een digitale transferdruk. Teksten kan je ook laten borduren. Zeefdruk geeft een mooi resultaat bij teksten en logo’s zonder afbeelding. Willen jullie een afbeelding op het shirt hebben? Dan kies je het beste voor een transferdruk, waarmee je iedere print, foto of tekst op een t-shirt kunt laten drukken.

Lettertype

Het lettertype heeft invloed op de uitstraling van het shirt. Wil je het liefst een klassiek lettertype of juist iets moderns? Het valt aan te raden om meerdere ontwerpen te maken en verschillende combinaties te maken met lettertypes en kleuren. Deze zet je vervolgens op een rijtje. Kies je favoriete ontwerp uit en stuur deze naar de drukker. Eventueel kun je hier natuurlijk ook weer een borrel voor organiseren, want je hebt toch nooit een echte reden nodig voor een feestje?

Goede maat en pasvorm

Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen en daarvoor heb je een shirt van goede kwaliteit nodig, met een mooie pasvorm en gemaakt van lekker comfortabel materiaal. Ben je op zoek naar een oversized model of juist een aansluitend T-shirt? Of past een polo beter bij jullie wensen? Laat je ook hoodies bedrukken zodat jullie ook ’s avonds of als het kouder is een leuke bijpassende sweater aan hebben? Hou hierbij ook rekening met je budget.

Nieuwste over Blog