Beste zakelijke rekening openen: hier moet je opletten 

4 minuten leestijd

Als je gaat beginnen met ondernemen dan is het belangrijk dat het geld dat jij überhaupt wilt gaan verdienen natuurlijk ergens op wordt gestort. Dit gebeurt op een zakelijke rekening. Maar wie zich gaat verdiepen in de wereld van de zakelijke rekeningen komt er al snel achter dat er heel veel keuze is. Laten we dus snel eens kijken wat de beste optie voor jou is! 

Allereerst is het goed om te vertellen dat het vinden van de beste zakelijke rekening voor jou, afhankelijk kan zijn van een aantal zaken. Deze zaken zijn persoonlijk en worden bepaald door jouw zakelijke situatie. Daarom is het moeilijk om precies te zeggen dit is de beste zakelijke rekening voor jou. De beste rekening voor ondernemers kun je dus ontdekken door te onderling te gaan vergelijken en naast jou situatie neer te leggen. 

En wil jij straks online je boekhouding aanleveren? Dan kan tegenwoordig heel simpel door middel van verschillende soorten boekhoudprogramma’s. Ook hier vind je online heel veel informatie over. 

Vergelijken van online zakelijke rekeningen 

Wist je dat Knab vaak als beste uit de test komt? Al sinds een paar jaar op rij wordt deze bank gezien als de beste zakelijke rekening. Zeker wanneer je als zzp’er aan de slag gaat kan deze bank heel fijn zijn. Maar ook Triodos wordt gezien als een goede bank die vooral heel duurzaam is. Bij ABN AMRO open je ook heel gemakkelijk een zakelijke rekening. Maar toch is de vraag: waar moet je opletten als je een zakelijke rekening opent.

Je opent een zakelijke rekening omdat het allereerst belangrijk is dat je privé en zakelijk goed gescheiden houdt. Je kan dus niet zeggen: al het geld dat ik verdien wil ik op mijn privérekening gestort hebben. Op deze manier heb je verschillende, zakelijke en privé uitgaven door elkaar. En of je nu zelf je boekhouding gaat doen of je boekhouding laat uitbesteden… het wordt een rommeltje op deze manier. Een zakelijke rekening zorgt er dus voor dat je kiest voor duidelijkheid. En daarnaast staat het natuurlijk ook nog eens veel netter en meer professioneel richting je klanten. 

Waar moet je specifiek opletten?

We hadden het net al over een aantal bepaalde punten, maar we kunnen op nog aantal zaken waarop je kunt letten wanneer je op zoek ben naar een zakelijke rekening. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om voor jezelf te bepalen of je een vertrouwde grootbank wilt. Daarnaast is het altijd goed om te kijken of je in het rood kunt staan. Dat is namelijk niet altijd mogelijk. Wellicht heb je dat ook niet nodig, maar het is wel fijn om dat even voor jezelf te bekijken. Ook is het goed om altijd even te kijken of je een boekhoudingsysteem kunt koppelen aan een zakelijke rekening. Hierdoor kun jij beter jouw boekhouding doen, wat de kans verkleint dat er fouten ontstaan in je boekhouding. Fouten kunnen je namelijk duur komen te staan bij de Belastingdienst. Vandaar dat het verstandig is om op deze punten te letten. 

Nieuwste over Topondernemers