Zakelijk bedrijfspand financieren? Dit zijn de opties 

4 minuten leestijd

Wil jij een bedrijfspand kopen in plaats van huren, maar zijn de kosten hoog? Dan kan je een financiering nemen op het bedrijfspand, dit wordt ook wel een zakelijke hypotheek genoemd. Hier vind je verschillende opties. 

Jij werkt de laatste jaren heel prettig in een gehuurd kantoorpand. Eigenlijk is het een bedrijfspand waar je liever nooit meer weg zou willen. Dan kan je serieus overwegen om het pand te kopen met een financiering. Een bedrijfshypotheek heeft gunstige voorwaarden, vaak met lage rentes. Er zijn echter veel opties voor financieringen. Welke financiering past bij jouw bedrijf? 

De financiering van je bedrijfspand, leer er meer over via deze link.

Microfinanciering 

Wil jij een niet al te groot bedrijfspand kopen, dan zal je niet snel boven de 250.000 euro uitkomen. Een microfinanciering is niet bancaire instelling. Zij verstrekken kredieten voor onder andere ondernemers. Deze financieringen zijn heel flexibel, maar de rentelasten zijn erg hoog. 

Institutionele financiering 

Wil jij de financiering voor je bedrijfspand een grote som geld op tafel, maar niet in zee met een bank dan kan een institutionele belegging wat voor jou zijn. Dit zijn vaak verzekeringsmaatschappijen of pensioenfondsen. Ze moeten beleggen, maar willen geen grote risico’s lopen. Zakelijke financieringen in vastgoed zijn daarom perfecte opties voor dit soort beleggingsfondsen. 

Bankfinanciering 

Je kan natuurlijk ook gaan voor een financiering bij de bank. Omdat het voor een bank niet rendabel is om kleine bedrijfspanden te financieren kan je enkel vanaf 1 miljoen lenen. De rentes zijn dan wel een stuk gunstiger en de aanvraagtijd is vaak korter bij een bank. 

Crowdfunding financiering 

Schrik je van de bedragen hierboven en misschien ook wel van de rentes? Dan is crowdfunding misschien wel wat voor jouw bedrijf. Je kan zelf een crowdfunding starten. Dit doen ondernemers met een maatschappelijk oogmerk steeds vaker. Vaak rekenen crowdfunding websites ook een flinke fee over de funding. Daarnaast geef je vaak iets terug aan degene die is ingestapt wat je ook nog weer extra geld kost in plaats van oplevert. Crowdfunding is dus zeker niet altijd de beste optie. 

Fondsen en investeringsmaatschappijen 

Kleine bedragen lenen via grotere instellingen is bijna onmogelijk voor de financiering van jouw bedrijfspand. Maar er zijn ook kleinere fondsen en investeringsmaatschappijen die op kortere termijn relatief kleine bedragen lenen. Deze fondsen zijn niet makkelijk te benaderen als ondernemer. Vaak zit er een financieel adviseur tussen die contact onderhoud met partijen zoals deze. 

Particuliere financiering 

Nu komen we in een segment dat al helemaal niet voor iedereen beschikbaar is. Toch zijn er altijd vermogend particulieren die maar al te graag instappen in zakelijk vastgoed. Dit omdat het toch zo’n 4 tot 6 % rente kan opleveren. Vaak ook zonder al te veel risico’s. Ook de tijd voor een aanvraag is veel korter dan wanneer je deze bij een bank of een groter investeringsfonds doet. Wil je in contact komen met een vermogend particulier, dan zal je een financieel adviseur in de hand moeten nemen. Met de goede contacten weten ze altijd wel iemand te vinden die aansluit bij jouw wensen. 

Nieuwste over Topondernemers