Autoverzekeringen vergelijken voor de auto van de zaak

4 minuten leestijd

Als ondernemer wil je natuurlijk lekker wat verdienen en zoveel mogelijk winst overhouden. Een beetje besparen kan bijvoorbeeld op je autoverzekering. Want betalen moet altijd, maar het liefst zo weinig mogelijk.

Een autoverzekering

In Nederland is het hebben van een autoverzekering verplicht als je een auto hebt, ook zakelijk. Dat is ook maar goed ook, want er gebeuren heel wat ongelukken op de weg. Dat kan van kleine botsing tegen een paal, naar een aanrijding met een andere auto gaan. Hoe dan ook, moeten we ons verzekeren op de weg. Voor je eigen portemonnee is dat nog het meest fijn. Want een dure autoverzekering is niet leuk, maar voor schade opdraaien is nog minder.

Verschillende verzekeringen

Als je een auto hebt, weet je dat je verschillende verzekeringen kan kiezen. Bijvoorbeeld een WA-verzekering, eigenlijk de basisverzekering voor auto’s. Deze optie wordt het meest gekozen als iemand verwacht weinig schade te rijden, of als de auto al ouder is dan tien jaar. De auto heeft dan minder waarde. Je zou kunnen zeggen dat je de verzekering kan afschalen als de auto ouder wordt, omdat het te verzekeren object minder wordt en dus minder maandelijkse premie waard is. Met een WA-verzekering ben je verzekerd tegen schade aan andere auto’s, personen en spullen.

Een WA + beperkt cascoverzekering wordt vaak gekozen als de auto ouder dan vijf of zes jaar is, maar nog geen tien jaar oud is. Je bent verzekerd tegen schade aan anderen en je auto is verzekerd tegen diefstal, stormschade of ruitschade. Ook krijg je vaak drie jaar lang het hele aankoopbedrag vergoed bij diefstal en total loss tot 50.000 euro. Daarnaast heb je ook nog een WA + volledig cascoverzekering. Dit wordt ook wel een allriskverzekering genoemd. Die verzekering wordt het meest bij een nieuwe auto afgesloten of tot de auto een jaar of vijf/zes is. Hierbij is de schade die je zelf veroorzaakt aan je eigen auto ook verzekerd. Daarnaast is alles wat je verzekerd hebt bij een WA + beperkt, bij deze optie ook verzekerd.

Wat is het beste?

De beste optie is dus voor iedereen verschillend en afhankelijk van wat voor auto je hebt. Heb je moeite met kiezen? Kijk dan vooral even op een website zoals Ikvergelijkonline.nl waarbij je verschillende verzekeringen met elkaar kan vergelijken. Een oudere auto heeft een andere aanpak nodig dan een nieuwe auto. Daarbij is het voor dieven natuurlijk aantrekkelijker om een nieuwe auto te stelen dan een oudere. Met dat soort dingen kan je allemaal rekening houden als je een autoverzekering kiest.

Wat is het goedkoopst?

De kleinste verzekering, de WA, is het goedkoopst. Als je met je start-up bijvoorbeeld weinig geld te besteden hebt, maar toch je auto voor de zaak nodig hebt, is de WA een goede optie. Toch kan je de voordelen het best tegen de nadelen opwegen. Heb je net een nieuwe auto, maar niet zo veel te besteden? Ga dan bijvoorbeeld de eerste twee/drie jaar wel voor de allrisk en wissel wat eerder over op de WA + beperkt casco. Een verzekering is altijd afhankelijk van jouw situatie goed of minder geschikt.

Nieuwste over Topondernemers