5 goede kwaliteiten van een echte ondernemer

4 minuten leestijd

Een goede ondernemer, je bent het of je bent het niet. Wat is nu eigenlijk de kracht van een goede ondernemer en welke kwaliteiten passen bij hem/haar?

Er zijn genoeg mensen die liever werken voor een baas, dan zelf te zorgen voor hun maandelijkse inkomsten. Lekker veilig is dat natuurlijk wel. Iedere goede ondernemer zou zeggen: ‘ik ga nooit meer werken voor een baas’. Maar wat is er nu voor nodig om een goede ondernemer te worden? Wij zochten het uit en kwamen op 5 kwaliteiten. Sociaal zijn is natuurlijk één, maar je moet toch ook wel enigszins overzicht kunnen houden en daarnaast betrouwbaar zijn. Voordat we ze allemaal verklappen gaan we snel verder. 

Tip: Tijdens deze blogs krijg je van ons ook nog een aantal handige tips bij het starten van je eigen onderneming. Tip één: Ga zo snel mogelijk jouw zakelijke rekening openen. Hiermee kan jij je eerste officiële facturen de deur uit doen!

1.    Doorzettingsvermogen

Niet alleen moet je erg gedreven zijn als ondernemer, maar het is ook belangrijk dat je doorzet wanneer het tegenzit. Vooral als ondernemer zal je vaak met je neus tegen de deur aanlopen. Dit hoort er nu eenmaal bij. Maar een echte ondernemer zet juist dan door en leert van zijn/haar fouten. Hou vooral in je achterhoofd waarom je bent begonnen met de start van je onderneming. Wat vind je er zo leuk aan? Dat gaat je helpen om door te zetten op moeilijke momenten. 

2.    Zelfreflectie 

Het ontbreekt helaas veel mensen tegenwoordig aan de nodige zelfreflectie. Als ondernemer is er niets belangrijker dan een gezonde dosis reflectie. Je moet bijvoorbeeld collega’s kunnen vragen om hun feedback, maar dan ook gelijk daar iets mee kunnen doen. Op welke gebieden kan jij een nog beter ondernemer worden en doorgroeien naar de top? 

Tip: Voordat je een zakelijke rekening opent, wil je eerst verschillende zakelijke rekeningen vergelijken. Zo betaal je niet te veel voor een betaalrekening. 

3.    Overtuigingskracht

Kan jij de klant overtuigen van een aankoop? Ze zeggen weleens dat autoverkopers de beste verkopers zijn. Ze zijn glad, maar weten je ook te overtuigen met hun praatjes. Dit is natuurlijk belangrijk, maar wees hierin ook eerlijk. Niet alleen naar jezelf, maar vooral naar je klanten. Verkoop ze enkel goede producten met jouw overtuigingskracht. 

4.    Betrouwbaarheid 

Daarmee komen we ook gelijk aan bij het volgende punt. Want wanneer jij de klant kan overtuigen, maar jouw product is niet netjes. Dan ben je gewoon een onbetrouwbare ondernemer. Zo dus voor betrouwbaarheid, klanten zullen terugkomen omdat je eerlijk en oprecht bent. Je weet waar je over praat en je staat 100% voor je eigen producten of diensten. 

Tip: Verzeker jezelf goed als ondernemer. Er kan altijd wat misgaan op ondernemend gebied. Je wil dan niet dat je in de schulden raakt! Zorg dus voor goede ondernemersverzekeringen. 

5.    Klant is koning

Jij zorgt er altijd voor dat de klant centraal staat! Dat is jouw kracht. Sommige mensen hebben dit in zich, en sommige mensen leven alsnog voor de centen. Uiteindelijk gaan klanten dit merken. Maar wanneer jij jouw klanten koning laat voelen, dan zal je daar enorm veel profijt van gaan hebben.

Nieuwste over Topondernemers