Zakelijke pakketten versturen: zo pak je dat aan

4 minuten leestijd

Last Updated on: 26th september 2022, 09:59 am

Tegenwoordig bestellen we alles. Denk aan kleding maar ook aan servies. Als jij als ondernemer een webshop hebt. Dan is het heel belangrijk dat alles wat jij verstuurd ook daadwerkelijk netjes aankomt op bestemming. Want daar op die bestemming? Daar is jouw klant. In deze blog vertellen we jou meer over het versturen van zakelijke pakketten. Lees je mee? 

Een pakket ontvangen is voor veel mensen nog steeds een belangrijk en leuk moment. Daarom is het goed om als bedrijf je te focussen op het correct en netjes verzenden van pakketten. 

Zorg voor het juiste formaat verpakking

Niets zo vervelend dan een hele grote doos ontvangen voor een heel klein item. Veel mensen ervaren dit als storend. Niet alleen omdat de prijs van karton hoger is geworden, maar ook omdat pakketjes versturen al wat belastend voor het milieu kan zijn. De oplossing? Verzenddozen die precies passen bij het item wat je wilt versturen. 

Vul de verpakking op waar nodig

Je kunt natuurlijk niet 100 verschillende kartonnen dozen op kantoor neerzetten om altijd maar de perfecte doos bij elk item te hebben. Daarom is het belangrijk dat je ook vulmateriaal hebt. Zo kun je hetgeen dat je gaat verzenden veilig en goed inpakken. Er zijn heel veel verschillende soorten vulmaterialen op de markt. De ene iets meer duurzaam dan de andere. Vulmateriaal is belangrijk, want zo weet je zeker dat het item dat je verstuurt ook heel aankomt op de bestemming.

Doe iets extra’s bij je pakket

Wil je dat je klanten een fijn gevoel krijgen van het pakket dat jij hebt opgestuurd? Dat kun je heel goed doen door wat extra’s bij het pakket doen. Dat kan echt van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een chocolaatje. Maar ook een kaart van jouw bedrijf. Handgeschreven bedankje. Of juist leeg, zodat zij zelf de kaart nog aan iemand kunnen opsturen. Je kunt ook een flyer bij je bestelling stoppen. Door net even iets extra’s toe te voegen aan het pakket geef je mensen een fijn gevoel. Vraag daarom ook via het pakket om een review. De kans dat ze dat voor je willen doen, is dan ook nog eens groter! 

Geef er je eigen draai aan

Verpakkingsmateriaal, verzenddozen en alles wat je maar wilt versturen, kun je een eigen draai geven. Zo kan je er bedrijfsstickers opplakken of maak gebruik van een stempel als je wilt dat mensen direct vooraf kunnen zien dat hun pakketje er is. Zo zijn er heel veel bedrijven die jou kunnen helpen met unieke uitingen voor de verzending van pakketjes. Zelfs als je het zou willen, kun je je eigen persoonlijke verzenddozen maken. Maar er zijn ook heel veel opties online te vinden die misschien net iets vriendelijker zijn voor je zakelijke portemonnee. 

Weten hoe je een pakket uniek kunt inpakken? Bekijk dan zeker ook even deze video. Hierin worden inpaktips gegeven. Zeker een must wanneer je items verkoop dat cadeautjes zijn. Of al je producten ook cadeautjes voor hem of haar zelf kan zijn. Check it out! 

Nieuwste over Blog