4 tips om online succesvol uit te breiden naar het buitenland

4 minuten leestijd

Wanneer je gaat uitbreiden naar het buitenland met je er zeker van zijn dat dit goed gebeurd. Wij geven je tips om online sterk in je schoenen te staan, vooral in het buitenland. 

Het gaat goed met je onderneming en de laatste jaren zijn de cijfers geweldig. Er ligt nog een grote markt voor je in het buitenland en je wil heel graag de stap maken. Maar online is er nog wel wat werk aan de winkel om jouw bedrijf ook daar aan de man te brengen. Want wat in Nederland is gelukt hoeft niet gelijk in het buitenland ook te lukken. Wij zetten een paar gouden tips op een rij over bijvoorbeeld internationale linkbuilding, marketing via socials en meer..

1.    Linkbuilding

In Nederland zijn er veel bedrijven die aan linkbuilding doen voor jouw bedrijf. Wanneer jij een website hebt hoeft het nog niet zo te zijn dat je gevonden wordt. Dit heeft te maken met linkjes die je in je eigen website verwerkt, maar die ook weer terugkomen op andere plekken op het internet. Zo wil jij het liefst dat jij veel genoemd wordt op meerdere websites. Dit noem je linkbuilding. Om dit in het buitenland ook goed te doen kan je een extern bedrijf inzetten die ervoor zorgt dat jouw merk overal te vinden is. LEQUAL is zo’n bedrijf die dit voor jou kan oplossen.

2.    Social media 

Punt twee waar je aan mag denken wanneer jij een bedrijf gaat starten in het buitenland is de socials. Misschien heb jij wel een social media-account, maar is alles gericht op de Nederlandse markt. Dit moet veranderen. Je kan er nu voor kiezen om het account om te gooien of zelf een ander account te maken. Vanaf nu is het dan ook de bedoeling dat al je berichten in het Engels of in de taal waar jij je wil vestigen online komen. Ook wil je pakkende content gaan maken. Hiervoor kan je ook een bedrijf inzetten om deze tijd uit handen te nemen. 

3.    Blogs en berichten 

Je hebt een website die gevonden wordt en je bent vindbaar via social media. Nu is het de bedoeling dat je waardevolle content gaat delen met toekomstige klanten. Dit kan je doen door blogs te gaan samenstellen. Ga in gesprek met werknemers en bedenk allerlei leuke onderwerpen die wat te maken hebben met jouw bedrijf. Doe je iets in de staal, schrijf dan artikelen de vertellen over welke types staal en waar je ze voor kan gebruiken. Probeer je doelgroep aan te spreken met je blogs. 

4.    Advertenties  

Als één van de laatste dingen probeer je advertenties in te zetten om klanten te bereiken. Wanneer alles staat en jij bereikt nog niet de juiste mensen kan een advertentie echt het verschil maken. Natuurlijk kost adverteren geld, maar het kan je ook heel veel opleveren. Je kan via social media adverteren, maar je kan ook gerichter adverteren via Google. Wil je dit allemaal niet dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om offline te adverteren. Let wel goed op hoe je moet adverteren, dat je geen regels overtreedt. Bekijk dit artikel om er zeker van te zijn. 

Nieuwste over Topondernemers