/

Handige stickers voor het versturen van pakketten

6 minuten leestijd
Handige stickers voor het versturen van pakketten

Last Updated on: 11th juli 2024, 12:19 pm

Het versturen van pakketten kan soms een hele klus zijn. Je wil er zeker van zijn dat je pakket veilig aankomt en dat het gemakkelijk herkenbaar is tijdens het transport. Gelukkig zijn er handige stickers beschikbaar die je kunnen helpen bij het versturen van je pakketten. In dit artikel bespreken we enkele van deze stickers en hoe ze het verzendproces kunnen verbeteren.

Waarom zijn stickers belangrijk bij het versturen van pakketten?

Stickers spelen een cruciale rol bij het versturen van pakketten. Ze bieden essentiële informatie aan zowel de verzender als de ontvanger. Door het gebruik van duidelijke en opvallende stickers kun je ervoor zorgen dat je pakket met zorg behandeld wordt en op de juiste plek terechtkomt en opvalt tussen andere poststukken. Uiteraard is het handig om in het ontwerp van je stickers ook je bedrijfsnaam en -logo terug te laten komen. Dan is meteen duidelijk wie de afzender is.  

‘Fragile’-stickers voor extra voorzichtigheid

Als je breekbare voorwerpen verstuurt, is het essentieel om hier extra voorzichtig mee om te gaan. Het gebruik van ‘fragile’-stickers kan de koeriers en ontvangers waarschuwen dat het pakket delicate inhoud bevat. Hierdoor zullen ze hopelijk voorzichtiger met je pakket omgaan en minimaliseer je het risico op schade. Toch is het ook belangrijk om je pakket goed in te pakken. Tips over het inpakken van een pakket vind je in het artikel Zakelijke pakketten versturen: zo pak je dat aan

Track & Trace-stickers voor het volgen van je pakket

Als je wil weten waar je pakket zich op elk moment bevindt, zijn Track & Trace-stickers een geweldige optie. Deze stickers bevatten unieke codes die je online kunt invoeren om te zien waar je pakket is en wanneer het wordt verwacht. Dit geeft je gemoedsrust, omdat je altijd op de hoogte bent van de locatie van je pakket. Via je vervoerder kun je dit soort stickers laten maken. Wil je zelf ook nog een eigen code toevoegen aan een pakket, voor bijvoorbeeld de interne afhandeling, dan kun je die bij GS1 Nederland aanvragen. Je krijgt dan een unieke code, zodat je zeker weet dat deze niet door een ander wordt gebruikt. 

Waar kun je handige stickers kopen?

Een bedrijf waar je allerlei stickers kunt laten maken is Sticker.nl. Zij hebben een uitgebreid assortiment stickers. Zo is er voor elke toepassing wel een sticker te vinden. Bij hen kun je stickers in elke vorm laten maken. Je kunt gaan voor een standaardvorm, zoals ronde stickers. Voor 74,12 euro ex. btw. heb je al 1000 ronde stickers met een diameter van 45 millimeter gedrukt op wit vinyl.* Dat is nog geen 7,5 cent per sticker. Bovendien geldt: hoe meer stickers je tegelijk bestelt, hoe goedkoper de prijs. Zo kosten 10.000 ronde stickers in datzelfde formaat en met hetzelfde materiaal 255,66 euro ex. btw.* Dat is nog geen 3 cent per sticker.

Stickers op rol ook handig

Bij Sticker.nl kun je op verschillende manieren je stickers laten leveren. Zo worden de ronde stickers van het voorbeeld hierboven los geleverd. Vind je dat niet handig, dan kun je ook kiezen voor stickers op rol. In dat geval worden de stickers op een rol geleverd, zodat je je stickers gemakkelijk bij elkaar hebt. Bovendien zijn stickers op rol gemakkelijk van de backing af te halen, omdat de rol iets groter is dan de stickers zelf. Bij Sticker.nl kun je bij stickers op rol niet alleen uit verschillende materialen kiezen, maar je kunt ook uit meerdere lijmsoorten kiezen. Moeten de stickers extra goed blijven plakken? Kies dan voor sterke lijm in plaats van de standaard lijmlaag. Wil je juist dat de stickers gemakkelijk te verwijderen zijn? Kies dan voor de makkelijker verwijderbare lijm. Ook kun je bij stickers op rol bepalen hoe de stickers op de rol geplaatst worden. Bij kleinere aantallen zijn stickers op rol vaak iets duurder dan losse stickers, maar bij grotere aantallen zijn ze vaak iets goedkoper. Zo kosten 1000 ronde stickers op rol in de maat 45 millimeter 81,63 euro ex. btw.* Omgerekend is dat ruim 8 cent per sticker. Maar 10.000 ronde stickers op rol in die maat kosten slechts 231,92 euro ex. btw.* Dat is omgerekend iets meer dan 2 cent per sticker en dus net iets goedkoper dan losse ronde stickers. Vergelijk dus goed de verschillende opties en prijzen als je stickers wil bestellen. 

Kan ik mijn eigen ontwerp gebruiken voor stickers?

Bij Sticker.nl is elke sticker maatwerk. Dat houdt in dat zij geen kant-en-klare stickers op de plank hebben liggen, maar aan de hand van een drukbestand dat je zelf aanlevert stickers gaan drukken. Als je nog geen drukbestand hebt, kun je dat gratis maken met hun ontwerpmodule op de website. 

*Houd er rekening mee dat prijzen kunnen veranderen. De prijs die bij Sticker.nl wordt aangegeven op hun website is de prijs die je betaalt.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog