/

De Kracht van Goede Contentmarketing: Van Strategie tot Succes

5 minuten leestijd
De Kracht van Goede Contentmarketing

Last Updated on: 27th juni 2024, 10:53 am

Contentmarketing is een effectieve manier om het verhaal van je bedrijf over de aandacht te brengen bij jouw doelgroepen. Geen zorgen, je hoeft niet meteen aan radio- of tv campagnes te denken, want de inzet van goede content kan helpen om het verhaal achter jouw merk te laden en deze top of mind te maken. Als je niet weet waar te beginnen is het altijd handig om het gesprek aan te gaan met een content marketing bureau.

Als het goed is, zijn deze gespecialiseerd in het plannen, creëren en beheren van content om specifieke zakelijke doelen te bereiken.

Met behulp van een goede contentstrategie helpen ze bedrijven hun online aanwezigheid te versterken, hun merkbekendheid te vergroten, meer websiteverkeer te genereren en bovendien hun zoekmachine rankings verbeteren.

Wat doet goede content?

Er zijn verschillende meningen en ideeën over wat goede content is en wat goede content doet. Vaak wordt dan gesproken over de vorm of juist de inhoud en of het wel of niet relevant is voor je doelgroep. Maar als we kijken naar de resultaten, raakt goede content drie punten. Als je aan de slag gaat met content marketing, denk dan aan het volgende:

  • Zorg dat je volgers iets leren (hoofd).
  • Dat je hen raakt met je content (hart).
  • En dat ze in beweging komen (handen).

Wil je weten hoe je onderzoekt of het een van deze drie punten raakt of wil je het op een effectieve manier bij je doelgroep onder de aandacht krijgen, raden we aan om eens te praten met een online marketing bureau.

Zij kunnen helpen met een zoekwoorden- en doelgroepenonderzoek, maken een concurrentie analyse om te zien hoe jij je kan onderscheiden en helpen je met de distributie van je content via social media, zoekmachines of je website.

Hoe zorg je voor goede content?

Nu we weten wat goede content is en wat het belang is van het maken van goede content, is het ook goed om in de richtlijnen te duiken om goede content te maken. We gaan er stap voor stap doorheen en sommige zijn eigenlijk logischer dan verwacht. Check your facts en dubbelcheck of de inhoud juist is. Het lijkt een open deur, maar niemand wil content lezen die niet waar is.

Belangrijker nog, het is zelfs schadelijk voor het imago van je merk als je inhoudelijke onwaarheden gaat verspreiden in je content. Een tweede voorwaarde is de buitenkant. Zorg ervoor dat wat je maakt ook mooi is vormgegeven, teksten zijn goed geschreven en het format is prettig te consumeren.

De volgende stap is de beoordeling van de waarde van de content. Belangrijke punten hierbij zijn: is er überhaupt vraag naar? Zo ja, dan is je boodschap relevant, maar is deze ook onderscheidend genoeg? Deel je bijvoorbeeld nieuwe data, is je content completer dan eerdere berichten of deel je als expert jouw mening of visie op het onderwerp?

Daarna ga je kijken naar de eventuele marketingwaarde die de content heeft. De makkelijkste is: bewijst het de kwaliteit of expertise van je bedrijf? Dan controleer je of er kansen liggen binnen de zoekmachines of social media.

Dit is uiteraard wanneer je content opmaakt vanuit je eigen kwaliteiten. Als je begint vanuit de vraag, bijvoorbeeld doordat je een zoekwoorden onderzoek hebt gedaan, kun je deze stap overslaan. Belangrijke notitie hier is dat je zorgt voor mogelijke interactie.

Het liefst zelfs dat je content deelbaar is. Het maakt niet uit of dit komt door de inhoud of door de vorm. Maar hoe gemakkelijker het te delen is, hoe sneller het bij een nieuwe groep mensen terechtkomt.

De laatste stap is de opvolging. We weten dat goede content mensen in beweging brengt. Dit betekent dus dat je een reactie kan verwachten nadat men je content geconsumeerd heeft en dit wil je graag opvolgen. Want deze interactie is een vorm van interesse vanuit die persoon.

Denk bijvoorbeeld als iemand jouw nieuwsbrief heeft gelezen, je whitepaper heeft gedownload of je brochure ontvangen, dan wil je deze interesse graag opvolgen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je content uit meerdere onderdelen bestaat die elkaar op een logische manier kunnen opvolgen en versterken.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog