Binnen enkele seconden een cocktail op tafel met een cocktail machine

4 minuten leestijd
person poring cocktail on clear drinking glass
Photo by Magda Ehlers on Pexels.com

Last Updated on: 19th oktober 2022, 06:04 pm

Cocktails maken is een vak apart. Het mixen van de juiste hoeveelheid alcohol met frisdranken en fruitsappen vergt al de nodige kennis, maar dan dient de bartender deze ook nog eens te voorzien van bijpassende kruiden en verse vruchten. En aan de presentatie mag het al helemaal niet ontbreken. De oplossing is nabij: een cocktail machine die binnen 30 seconden de perfecte mix voor je klaarmaakt. Ja, ze bestaan!

Je favoriete cocktail binnen een minuut op tafel

Een cocktail machine werkt middels een bedieningspaneel en een behoorlijk apparaat waar verschillende flessen alcohol en ingrediënten aangesloten zijn. Door de machine te instrueren welke cocktail er gemaakt moet worden, schenkt deze binnen enkele seconden de perfecte hoeveelheid alcohol en kruiden in een glas. Er is tegenwoordig ook een compactere, luxere en veel modernere cocktail machine beschikbaar die gebruik maakt van capsules waar de ingrediënten zich in bevinden. Deze worden dan door de machine gemixed en geserveerd.

Op deze wijze heb je binnen enkele seconden telkens weer de perfecte cocktail op tafel staan, zonder dat je kennis nodig hebt van cocktails of alcohol. Perfect voor bars en restaurants, maar bijvoorbeeld ook voor een borrel op de werkvloer. Je hebt namelijk niet talloze flessen alcohol meer nodig, maar kan uit de voeten met enkel een paar capsules. Zo kan je nog steeds iedere smaak bedienen, want een cocktail machine maakt in principe alle cocktails die je wilt; van een mojito tot scroppino, je drankje is in een oogwenk klaar.

Een cocktail machine als vervanging van barpersoneel? Dat zeker niet

De horeca kampt al langer met een personeelstekort, maar door de pandemie van de afgelopen twee jaar is de vraag naar horeca personeel alleen maar groter geworden. De werkdruk ligt daardoor nog hoger voor bestaand personeel. Het inwerken van nieuw personeel vereist ook nog eens aardig wat werk. Voordat een werknemer bekwaam genoeg is om goede cocktails te serveren, ben je als ondernemer zo een paar weken verder.

Het is daarom verleidelijk om een cocktail machine als vervanging van barpersoneel te zien. Een cocktail machine maakt immers binnen een halve minuut de perfecte cocktail, met consistente kwaliteit. Daarnaast maakt de machine zichzelf na iedere bereiding binnen enkele seconden weer schoon. Een cocktail machine biedt een snellere bereidingstijd, snellere bediening en minder verspilling. Al met al: meer omzet tegen een laag tarief, want de meeste cocktail machines lease je. Je hebt dus niet te maken met aanschafkosten.

En toch kan machine niet zonder mens. Het blijft aan de bartender om de cocktail machine te opereren en de cocktail aan het einde van de rit mooi af te werken en te serveren. Het barpersoneel kan zich richten op service en heeft meer tijd om te besteden aan het informeren en entertainen van gasten. Tot slot werken cocktail machines met vooraf opgestelde capsules. Wanneer een klant een specifieke wensen heeft, of een non-alcoholische versie wil, of een cocktail niet via de machine bereidt kan worden, dient de bartender alsnog kennis van zaken te hebben en zelf aan de slag te gaan. Het vak van een cocktail maker verdwijnt dus zeker niet, maar barpersoneel wordt met een cocktail machine wel ondersteund in haar werkzaamheden.

https://cdn.pixabay.com/photo/2019/06/13/11/28/cocktail-4271392_960_720.jpg

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog