/

Drie redenen waarom je een zakelijke rekening wilt

4 minuten leestijd
Drie redenen waarom je een zakelijke rekening wilt

Last Updated on: 11th juli 2024, 10:54 am

Nederland kent een groeiend aantal zelfstandig ondernemers. Steeds meer mensen willen graag eigen baas zijn en, laten we eerlijk zijn, dit levert inderdaad heel veel vrijheid op. Je kunt je eigen tijden inplannen, je kunt zelf bepalen met wie je in zee wilt gaan en je kunt je eigen tarieven bepalen. Waar veel ondernemers minder enthousiast van worden, is de administratie die bij het ondernemen om de hoek komt kijken. Vaak is de boekhouding het ondergeschoven kindje en dat is jammer, want wanneer je je financiën goed op orde hebt, biedt dat ook weer kansen voor je bedrijf. Weet je niet hoe je er financieel voor staat, dan heb je ook veel minder grip op je bedrijf. We laten je daarom zien hoe een zakelijke rekening eraan bijdraagt dat je een goede basis legt voor je bedrijf waar je voordeel van zult hebben.

Hou grip op je financiën een open nu een zakelijke rekening

Een groot aantal zzp’ers gebruikt hun persoonlijke bankrekening voor hun bedrijf. Dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar het leidt wel veel sneller tot problemen. Het kan namelijk gebeuren dat je geld wat voor je bedrijf bestemd is, per ongeluk privé uitgeeft. Andersom kan het ook dat je zoveel geld voor je bedrijf nodig hebt, dat er privé bijna niets overblijft. Als je dat vervolgens in je administratie moet verwerken, zul je daar veel werk van hebben, want je moet bij iedere uitgave nagaan of het voor werk was, of dat het een persoonlijke uitgave was. Zorg er daarom voor dat je een zakelijke rekening opent voor ZZP’ers, want dan hou je veel gemakkelijker overzicht over je financiën. Je krijgt een betaalpas bij je rekening waarmee je al je zakelijke uitgaven kunt pinnen. Reken maar dat dat handig zal zijn.

Met een zakelijke rekening ben je veel professioneler

Als je net begint met ondernemen, heb je waarschijnlijk nog niet veel naamsbekendheid opgebouwd. Je moet daarom zorgen dat je klanten binnenhaalt en vervolgens dat je goed werk levert. Stuur je hen uiteindelijk een factuur, dan is het belangrijk dat de rekening die je gebruikt op naam staat van je bedrijf. Dit voorkomt verwarring want dat is het laatste wat je wilt wanneer mensen geld naar je moeten overmaken. Als de rekening dezelfde naam heeft als je bedrijf, weet de klant dat dit de juiste bedrijfsrekening is. Je laat daarmee ook zien dat je jezelf als ondernemer serieus neemt. Je kunt je rekening openen via de site van je bank. We raden je aan om diverse banken even te bekijken, omdat je dan tot een goede deal kunt komen. Kies altijd voor een pakket dat meer biedt dan je momenteel nodig hebt, zo ben je namelijk klaar voor eventuele groei in de toekomst. Dat bespaart je later weer wat werk.

Je kunt je rekening koppelen aan je boekhoudsoftware

De boekhouding kan een crime zijn voor veel ondernemers, dus waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken? Kies daarom altijd voor een zakelijke rekening zodat je deze kunt koppelen aan goede boekhoudsoftware. Dit programma houdt heel veel voor je bij waardoor jij heel veel minder werk hebt van je administratie. Je weet heel snel wat er binnen is gekomen en wat je uitgegeven hebt en je hebt je gegevens bij de hand wanneer je weer aangifte moet doen bij de Belastingdienst. Kijk daarom even hoe je vandaag nog een zakelijke rekening kunt openen en kies dan ook gelijk de boekhoudsoftware waar je mee wilt gaan werken. Zo heb je een goede basis voor je bedrijf gelegd. Veel succes met je bedrijf!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog