3 dingen waar je als startende ondernemer zeker in moet investeren

2 minuten leestijd

Last Updated on: 22nd april 2022, 11:32 am

Als startende ondernemer zijn er een heleboel dingen om rekening mee te houden. Je belandt in een totaal nieuwe wereld, waarbij je waarschijnlijk een heleboel dingen moet leren en ontleren. Er moeten ook keuzes gemaakt worden over waar erin geïnvesteerd moet worden. Geld kan maar één keer worden uitgegeven en jij als ondernemer gaat er natuurlijk over wat belangrijk genoeg is om in te investeren. Vind je het moeilijk om hier keuzes over te maken, dan kan dat best ingewikkeld zijn. In dit artikel bespreken we vier belangrijke dingen, zoals webdesign, waar je als startende ondernemer zeker in zou moeten investeren.

Website laten bouwen

Voor bedrijven is hun website anno 2022 hun visitekaartje. Als een potentiële klant jouw bedrijf op gaat zoeken, dan wordt er vaak als allereerst naar de website gekeken, en pas daarna worden er keuzes gemaakt over de aanschaf van een product of dienst. Een website zou je zelf kunnen proberen te bouwen, maar je loopt wel de kans dat het er dan niet zo professioneel uit zal gaan zien als wanneer een echte professional dit oppakt. Een kwalitatief goede website straalt autoriteit, kwaliteit en vertrouwen uit en draagt dus zeker bij aan het imago van jouw bedrijf. Een website laten maken door een goed bedrijf is daarom een goed idee.

Marketing uitbesteden

Een marketingstrategie zou je zelf kunnen oppakken, maar als het niet je professie is dan kan het best moeilijk zijn om precies de juiste toon te kunnen vangen om jouw doelgroep aan te spreken. Marketing professionals hebben jarenlang een opleiding gevolgd om theorieën over marketing te leren, hebben vaak ook jarenlange praktijkervaring én hebben een groot netwerk aan verschillende partijen, waarbij ze je ook gemakkelijk kunnen koppelen aan andere bedrijven of adverteerders.

KvK

Als vanzelfsprekend zal je 50 euro als startersgeld moeten investeren bij de Kamer van Koophandel. Dit wordt je gevraagd bij je inschrijving. Als je in Nederland een bedrijf start, of dat nou een eenmanszaak of een BV is, ben je verplicht om je eerst in te schrijven bij de Kamer van Koophandel – deze investering is dus hoe dan ook nodig.

Nieuwste over Topondernemers