De beste speeltoestellen voor kinderen in 2022 

4 minuten leestijd

Last Updated on: 22nd april 2022, 11:37 am

Wil jij een nieuw speeltoestel in je tuin? Of ben je opzoek naar een speeltoestel voor in de gezamenlijke buurt tuin? Dan hebben wij de beste speeltoestellen van 2022 op een rij gezet. In deze blog vind je precies wat je nodig hebt. 

De afgelopen jaren zijn er enorm veel speeltoestellen bij gekomen in Nederland. De speeltuinen zijn oneindig en om iedere hoek vind je wel een speeltoestel. Omdat we in Nederland willen dat onze kinderen ook meer bewegen is daar een grote verandering in gekomen. En hoe leuk is het dat kinderen altijd wel een plek hebben om lekker te kunnen spelen. Van een trampoline tot een schommel en van speelkastelen tot springkussens. 

Een speelkasteel 

Een favoriet voor de meeste kinderen is toch wel het speelkasteel. Zo heb je bij een speelkasteel bijna alles in één. Kinderen kunnen leren klimmen en klauteren. Maar wat misschien wel het mooiste is bij een speelkasteel is dat kinderen het gevoel hebben dat ze enorm hoog zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze angsten overwinnen, maar ook kan het een herinnering voor het leven blijven. Denk maar eens aan hoe groot de basisschool vroeger was, kwam je er jaren later weer was hij ineens een stuk kleiner dan jij in je hoofd dacht. Dat is hoe het kinderbrein werkt. 

De trampoline 

De afgelopen jaren zijn de trampolineparken als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Dit komt omdat het vooral op Youtube enorm populair is geworden. Een trampoline is daarom iets dat je echt in je tuin moet zetten. Hier zullen de kinderen dag in dag uit lekker op kunnen springen. De meeste trampolines worden ingegraven waardoor kinderen er niet op hoeven te klimmen en er niet pijnlijk af kunnen vallen. 

Een schommel 

Bij een speelkasteel heb je het vaak al, maar een schommel is en blijft toch wel een favoriet in de speeltuin. De schommel is enorm oud en inmiddels is hij bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar waarom is de schommel zo populair? Dit komt omdat kinderen op een laag drempelige manier kunnen bewegen, maar ook doordat ze het gevoel hebben dat ze heel hoog gaan. Terwijl dit in realiteit helemaal niet zo is. Ook is de schommel een relatief veilig speeltoestel. 

Een springkussen 

Ken jij Wipe-Out? Dit is een programma dat sinds een paar jaar te zien is op televisie. Bij Wipe-Out moet je allerlei waterspellen doen en proberen zo ver mogelijk te komen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van springkussens. En wat is er nu leuker voor een kind dan lekker te springen op een groot opblaasbaar kussen. Helaas kost het best veel energie om een luchtkussen dagelijks op te laten staan. Daarom kan je er beter één huren voor wanneer je een keer een feestje hebt. 

Een klimrek 

Het laatste, maar ook wel een onderdeel dat zeker niet mag ontbreken in de speeltuin is een klimrek. Vooral meisjes vinden het heerlijk om lekker aan het klimrek te hangen en een beetje koprollen te doen. Waarom zou je niet gaan voor een klimrek in je tuin? Een klimrek is enorm goed voor de motoriek van jouw kinderen.   

Er is veel onderzoek gedaan naar de gevaren van speeltoestellen voor kinderen. Hier vind je meer wetenschappelijke artikelen over de veiligheid ervan. 

Nieuwste over Blog