Hoe je eigen werkplek indelen? 

3 minuten leestijd

Last Updated on: 19th april 2022, 05:48 pm

Om als ondernemer zijnde zo goed mogelijk te kunnen presteren, heb je uiteraard een fijne en comfortabele werkplek nodig. Als eigen ondernemer heb je ook veel werk wat verzet moet worden achter een computer, zoals belastingaangiften en facturen maken/versturen. Daarom is het belangrijk om een fatsoenlijk bureau te hebben om dit achter te kunnen doen. 

Een geschikt bureau  

Bij het uitzoeken van een bureau moet je vooral nagaan hoe en hoeveel je het bureau gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld ook al je administratie op het bureau kunnen laten liggen, of neem je hier een archiefkast voor. Dus heb je veel ruimte nodig op het bureau, of is het voldoende als er alleen een computer op past. Als het gaat om bureaus zijn er namelijk veel verschillende bureaus. 

Je kunt bijvoorbeeld een hoekbureau kopen wanneer je alle administratie ook op het bureau wil hebben liggen. Maar wanneer je alleen af en toe even snel een vacature moet maken, heb je geen zin om elke keer te gaan zitten. In dit geval kun je een zit sta bureau nemen. Zo kun je dit bureau op hoogte zetten zodat je snel staand een vacature op kunt stellen, maar wanneer je langer bezig gaat achter de computer kun je het bureau gemakkelijk omlaag zetten.  

Een geschikte bureaustoel  

Naast een geschikt bureau hoort uiteraard ook een goede bureaustoel, helemaal als je veel uren spendeert achter de computer. Dan is een goede bureaustoel geen overbodige luxe. Zo zijn ze als het gaat om bureaustoelen ook er weer vele mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een kleine bureaustoel of voor een grote bureaustoel, ook kun je kiezen tussen een stoffen bureaustoel of een bureaustoel van leer.

Wanneer je af en toe achter het bureau zit is een bureaustoel niet zo spannend. Maar wanneer je wel veel achter het bureau zit is dat een ander verhaal. Je kunt namelijk een standaard bureaustoel nemen welke alleen in hoogte verstelbaar is. Maar je kunt ook een veel luxere bureaustoel kopen. Namelijk een bureaustoel die zowel in hoogte te verstellen is, als in dat de leuning te verstellen is. En zelfs waarvan de armleuning op drie verschillende manieren te verstellen is.

Een archiefkast    

Wanneer je niet al het papierwerk op het bureau wilt hebben, kun je ook een archiefkast nemen. Je hebt zowel archiefkasten voor onder het bureau als archiefkasten voor naast het bureau. Een archiefkast helpt bij het organiseren van de administratie, op deze manier voorkom je chaos op in het kantoor. 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog