Zó zorg je voor een productieve én motiverende werkomgeving

4 minuten leestijd

Heb je een tijd geleden je kantoor ingericht – en is het interieur ondertussen wel aan een opfrisbeurt toe? Of ben je van plan het groots aan te pakken en ga je voor een volledig nieuwe inrichting? Dan wil je ’t natuurlijk wel goed doen, en direct zorgen voor een aantrekkelijke, stijlvolle kantooromgeving waar het barst van de productiviteit en motivatie. Moeilijk? Zéker niet. Officetopper geeft je een aantal tips & tricks voor het upgraden van jouw werkomgeving.

Zorg voor voldoende afwisseling tijdens de werkdag

De laatste jaren zijn de zit-sta bureaus flink in populariteit toegenomen. En dat is niet zo gek. Bij veel bureauwerk ligt al gauw het gevaar op de loer dat er té veel wordt gezeten. En hoe cliché ook, het is echt waar: zitten is het nieuwe roken. Langdurig in dezelfde houding zitten, geeft al gauw verschillende vervelende klachten, zoals nek- en rugklachten. Maar ook een verminderde productiviteit, energie én motivatie. Dat wil je natuurlijk niet. Met een zit-sta bureau wissel je gedurende dag eenvoudig af tussen zittend en staand werken. En dat zorgt er niet alleen voor dat lichamelijke klachten worden verminderd (of zelfs voorkomen!); ook schiet de productiviteit, energie en motivatie omhoog bij voldoende afwisseling. Het aanbod aan zit-sta bureaus van Officetopper is de laatste jaren flink uitgebreid; daardoor kies je altijd voor een stijlvolle combinatie die perfect in jouw kantooromgeving past.

Creëer een goede akoestiek

Eén van de zaken die vaak wordt vergeten bij het inrichten van een kantoor of werkruimte, is de akoestiek. De materialen die gebruikt worden bij een moderne inrichting, zoals glas, beton of staal, absorberen het geluid in de ruimte niet. Daardoor wordt geluid vaak weerkaatst, en ontstaat die vervelende galm. Met een paar stijlvolle oplossingen is dit al te verhelpen. Bureauscheidingswanden, akoestische plafondelementen of wandpanelen in de kleuren van je huisstijl of zitmeubilair, zorgen voor een stijlvolle toevoeging, rustige, consistente uitstraling én een verbetering van de akoestiek. Win-win, dus. Waar galm en ruis voor flink wat overlast kunnen zorgen – en zo weer de concentratie achteruit laat hollen – zorgt een goede akoestiek juist voor een rustige werkomgeving, waardoor de productiviteit toeneemt. 

Voldoende ontspanning

Een frisse, verzorgde kantine waar in alle rust geluncht kan worden. En een vergaderruimte voor de effectieve, creatieve of doelgerichte meetings en brainstorms. Het zijn de ruimtes die vaak hoge prioriteit krijgen bij de inrichting van een kantoor. Toch is er nóg een ruimte die onmisbaar is binnen je kantoorpand: de loungeruimte. Een ontspannen omgeving voor een praatje met een collega, een persoonlijk belletje of een potje tafeltennis of -voetbal. Hoewel deze ontspanning in eerste instantie vooral werd gezien als tijdsverspilling, zien we nu dat een kort afleidingsmoment wonderen doet voor de productiviteit én motivatie van je medewerkers. Een loungeruimte, dus. Compleet met soft seating, zoals een fijne bank of robuuste fauteuils, en een pool-, tennis- of voetbaltafel. In deze ruimte is het immers belangrijk dat je de werkdag voor een kort moment van je af kunt zetten, en vooral even te kunnen ontspannen.

Nieuwste over Blog