Zo kies je de juiste hosting voor jouw WordPress website

4 minuten leestijd
wordpress website hosting

Last Updated on: 22nd augustus 2022, 10:03 am

Ben jij er aan toe om je eigen wordpress website te maken? Dan is het goed om de mogelijkheden van wordpress hosting te weten. Oriënteer je daar dan ook goed in. Daarom is het goed te weten waar je allemaal op moet letten. 

Wat is er zo belangrijk aan WordPress hosting?

Het is belangrijk te weten dat alle bestanden van je wordpress website bewaard worden op de server van je webhost. Het is dus de thuisbasis van jouw website die je op internet hebt. De hardware, firmware en software wordt door de webhost op elkaar aangesloten zodat ze geen conflicten met elkaar krijgen. Alles moet lekker soepel verlopen. Zo krijg je dus geen problemen met performance of downtime. De webhost zorgt er voor dat je website te allen tijde bereikbaar is, ook als je meer webverkeer krijgt. 

Welke eisen zijn er voor website hosting wordpress?

WordPress is een lichtgewicht script waardoor het samen kan werken met de meeste webhosting bedrijven. De eisen waar een website hosting wordpress aan moet voldoen is:

  • PHP versie 7.4 of nieuwer
  • MYSQL versie 5.6, nieuwer of MariaDB versie 10.1 of nieuwer
  • HTTPS ondersteuning 

In feite zou iedere webhosting prima zijn. Maar wat betreft webhosting is er niet zo even een oplossing. Een ideale web host is misschien niet echt een oplossing voor jouw website. Daarom is het ook goed om jezelf een aantal vragen te stellen:

Webverkeer: Hoeveel webverkeer verwacht je en denk je dat het alleen maar meer wordt in de aankomende maanden?

Hosting pakket: wil je het hosting pakket kunnen upgraden op elk gewenst moment?

Support: Denk je veel support nodig te hebben van de webhost

Wat voor vormen van webhosting wordpress zijn er?

Voor je vergelijken gaat wat website hosting WordPress inhoudt is het fijn om te weten welke vormen van website hosting WordPress er gekozen kan worden. Enkele vormen zijn:

Shared hosting: dit is de meest gebruikte en beste optie voor goedkope webhosting. Je deelt een server samen met andere gebruikers. Het heeft als voordeel dat de kosten niet hoog zijn. Dit is voor de gebruiker en voor de hosting provider zo. Het nadeel is dat generieke servers beperkte middelen nemen waar je ook maar weinig controle over hebt. 

VPS Hosting: Hier krijg je een eigen partitie op een server aangewezen. Daarbij wordt een bepaalde hoeveelheid geheugen en computercapaciteit gereserveerd. Je hebt geen last van piekbelastingen door andere gebruikers. Je kunt ook zelf aanpassingen doen daarom is VPS hosting juist geschikt voor website hosting WordPress. 

Dedicated hosting: je krijgt een fysieke server voor het hosten van je website. Je hebt het volledige geheugen en computercapaciteit van de server waardoor je de beste performance en uptime hebt. Het is wel een optie waarbij je het budget er wel voor moet hebben. 

Managed hosting: Dit is een nieuw concept om een wordpress website zoveel mogelijk te automatiseren. De server configuraties zijn speciaal voor wordpress geoptimaliseerd. Er kunnen gemakkelijk updates en backups gemaakt worden maar ook backups terug gezet worden. 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog