Wat voor cursussen zijn belangrijk om te volgen als professional?

3 minuten leestijd

Als professional in jouw werkveld ben je nooit uitgeleerd. De wereld is altijd in beweging, dus er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen of innovaties om meer over te leren. Daarnaast staat het goed op je CV wanneer je kunt aantonen dat je je regelmatig cursussen hebt gevolgd om jezelf up to date te houden. Benieuwd wat voor cursussen als professional waardevol zijn om te volgen, bijvoorbeeld bij www.learnit.nl? Wij sommen onze favorieten voor je op.

IT

Zeker op het gebied van internet gaan ontwikkelingen en innovaties zo snel, dat je je wel regelmatig moet bijscholen om bij te kunnen houden wat er allemaal gebeurt in dit gebied. Er bestaan verschillende cursussen in de informatietechnologie om je kennis op te frissen, in allerlei verschillende gebieden. Zo zou je je meer kunnen focussen op cybersecurity, maar kun je ook een opfriscursus van Excel volgen.

Leidinggeven

Als je een leidinggevende rol hebt binnen jouw bedrijf, dan draag je waarschijnlijk veel verantwoordelijkheid. We snappen dat je deze rol op een zo goed mogelijke manier wil vervullen. Je kunt een cursus leidinggeven volgen waar je meer inzicht verkrijgt in welke leiderschapsstijl het beste bij jou past en wat je valkuilen hierin kunnen zijn. Je leert hier ook goed kritisch te kunnen zijn en op jezelf en je eigen gedrag te kunnen reflecteren.

Gesprekstechnieken

Ook buiten je werk om is het belangrijk om goede gesprekken te kunnen voeren met andere mensen. Dat maakt een cursus in gesprekstechnieken dan ook heel waardevol om te volgen, zowel als professional en als mens. Als leidinggevende, werknemer of collega sta je altijd in contact met andere mensen. Dit op een goede manier kunnen doen vergt kwaliteiten en technieken die je tijdens een cursus gesprekstechnieken toegereikt krijgt.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is het fijn om cursussen over te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld cursussen volgen op het gebied van personal branding, zodat je jezelf op de beste manier mogelijk leert in de markt te zetten. Ook kan je verschillende cursussen volgen om bijvoorbeeld je werk- en privéleven beter in balans te houden. Dit verkleint de kans dat je overwerkt raakt en is dus ook op lange termijn waardevol om op zak te hebben.

Nieuwste over Topondernemers