Verschillende soorten reclame die je bedrijf helpen te groeien 

4 minuten leestijd
Verschillende soorten reclame die je bedrijf helpen te groeien

Wil jij een groei doormaken met jouw bedrijf? Dan is het goed om reclame toe te passen. Waar dat vroeger in de krant ging, is dat tegenwoordig vooral offline. Of toch niet? Lees het in dit artikel. 

Je wordt als consument overspoeld door reclames. Zo ben je misschien wel even buiten en ontdek je billboards en andere soorten buitenreclame. Wanneer je jouw telefoon erbij pakt zie je dat er reclames voorbijkomen op jouw Instagram of Facebook. Ga je opzoek naar een artikel, ook dan komt er reclame voorbij. Overal is dus reclame, maar welke reclame past het beste bij jouw onderneming? Wij zochten het voor je uit en zetten verschillende soorten reclamemogelijkheden op een rij. 

Buitenreclame 

Laten we beginnen met de reclame die van alle tijd al is. Vroeger al werd er namelijk buitenreclame gemaakt door de metalen borden. Inmiddels zijn dat collectorsitems geworden en zie je meer grote billboards langs de kant van de weg. Maar ook heb je rotondereclame of reclame op lantaarnpalen. Buitenreclame is overal, en zonder dat het je opvalt sla je toch onbewust al die reclame op in je brein. 

Buitenreclame is uitstekend voor als je een bedrijf hebt in de regio en meer regionale bekendheid wil krijgen. Via NPB Media kan je buitenreclame door het hele land laten plaatsen.

Sociale media reclame 

De reclames die je voorbij ziet komen op sociale media zijn vaak vluchtige reclames. Je bent namelijk niet door je tijdlijn aan het scrollen om een minuut op een reclame te blijven staan. Dit is dan ook de goedkoopste reclame omdat het moeilijk is om mensen te triggeren te blijven staan bij één van jouw reclames. Op sociale media werken korte filmpjes tegenwoordig het beste. Gebruik bewegende berichten waarin in de eerste drie seconden de kijker al wordt uitgedaagd om langer te blijven kijken. 

Sociale media reclame is echt iets voor de bedrijven die voornamelijk online actief zijn. Denk aan marketingbureaus of online cursus verkopers. 

Tv-commercials 

Nu komen we bij de duurste van ze allemaal. Dat zijn de Tv-commercials. Wanneer jij een reclame op de televisie wil plaatsen betaal je een bedrag afhankelijk van het tijdstip. In de nacht betaal je natuurlijk stukken minder dan op prime-time de zaterdag avond. Bij een Tv-commercial is het enige van de consument kan doen: ‘’weg klikken’’. Ze kunnen er niet voor kiezen om de Tv-commercial door te spoelen. Dit is ook de reden dan reclames op de televisie zo enorm duur zijn in vergelijking met de andere reclames hierboven. 

Tv-commercials zijn vooral gemaakt voor de grotere bedrijven. Bedrijven die veel budget hebben en veel geld uittrekken voor jaarlijkse marketing. 

Een volledige reclamecampagne 

Als laatste willen we nog wat vertellen over een reclamecampagne. Hierbij ga je op verschillende manieren je gezicht laten zien. Dit kan bijvoorbeeld door buitenreclame te gebruiken in combinatie met online reclames. Denk aan een Jumbo die een tv-commercial droppen, en vervolgens ook hun winkel vol hangen met gelinkte reclame. Daarnaast zie je ineens grote banners verschijnen bij nieuwssites als NU.NL en meer van dit. Je wordt letterlijk overspoeld door reclames, en het werkt! Want uiteindelijk doe je graag je boodschappen bij de Jumbo. 

Nieuwste over Topondernemers