/

De influencer trend uitgelegd

2 minuten leestijd

Misschien wel het woord van het jaar 2019: de influencer. Eerder benoemden we al dat influencer marketing enorm in opkomst is en haar hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft. In dit artikel gaan we dieper in op de influencer trend en leggen we er de fijne kneepjes van uit.

Gezamenlijk content creëren

Het unieke aan het inzetten van influencers is het gezamenlijke content maken. De influencer plaatst content die jij als ondernemer in gedachten hebt. Daarnaast past de betreffende influencer de gewenste content aan op de behoefte van de lezers. Hierdoor sluit de content aan op de contentbehoefte van de volgers/lezers van de influencers en wekt het geen argwaan of het door iemand anders geschreven is. Zodoende creëer je een enorm bereik.

Product placement

Influencers zijn dol op dingen uitproberen. Je hoeft hierom niet direct met grote bedragen op tafel te komen voor een goed woordje. Door product placement trek je een natuurlijke aandacht van de lezers/kijkers. Het opsturen van je product kan dus voor positieve aandacht zorgen. Let er wel op dat je geen flater slaat: het product wat je opstuurt moet van uitstekende kwaliteit zijn en in de smaak van de influencer passen. Zo niet, dan heb je kans dat het averechts gaat werken!

Social media en influencers

Een groot aantal van de influencers zijn actief op Instagram. Denk vooraf goed welke doelgroep je wilt bereiken en welke influencer hier het best bij past. Schroom niet en vraag de mediakit van verschillende influencers aan. Zo kun jij bepalen welke doelgroep van verschillende influencers aansluit op die van jou. De samenwerking tussen Veneta.com en Rachel van dehuismuts.com is hier een goed voorbeeld van. Rachel is een influencer gericht op interieur, ouderschap en reizen. In ruil voor jaloezieën en gordijnen kreeg Veneta.com exposure van veel interieurliefhebbers wat voor een mooi resultaat zorgde.

Kortom: Als bedrijf is het inzetten van de juiste influencers enorm effectief!

Nieuwste over Internet Marketing