Consument kiest meer en meer voor duurzaam

4 minuten leestijd

In ons regenachtige landje, zeg maar gerust: een land met steeds vaker fikse buien, kunnen we wel wat waterafstotende producten gebruiken. Liefst van een hoogwaardig materiaal dat zijn werk voor langere tijd doet. Dat kan, met RAINS producten. We leggen uit hoe het zit. 

We willen geen flut, we willen duurzame producten van een hoge kwaliteit. Steeds meer mensen kiezen daarvoor. Er is dan ook goed nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat kopt: ‘Consument besteedt vooral meer aan duurzame goederen’.

We lijken steeds kritischer te worden op de kwaliteit van producten. Willen er lang mee doen. En hebben daar een investering voor over. Dat dit ook voortkomt uit meer vertrouwen in de economie, is duidelijk.

 

Duurzame producten winnen terrein

Het betekent tevens dat stijlvolle producten van een goede kwaliteit de aandacht verdienen. Duurzame kleding en mooie kwaliteit meubels winnen terrein. Ook verlangt de consument naar duurzame accessoires als tassen bijvoorbeeld.

 

Het merk RAINS biedt prachtige rugzakken. Tijdloze en stijlvolle ontwerpen afkomstig uit Scandinavië. Het lifestylemerk kenmerkt zich door ontwerpen die eenvoud uitstralen en heel functioneel zijn. Van een hoogwaardige kwaliteit en waterdicht. Bingo!

 

Het zijn deze producten waar de consument vandaag de dag de waarde meer en meer van inziet. Je koopt geen tas omdat deze ‘gewoon leuk’ is. Je kiest bewust voor stijl, materiaal en uitstraling. En ook zeker voor duurzaamheid. Een tas van RAINS kan niet alleen de grootste regenbui, maar ook andere weersomstandigheden prima hebben.

 

Tassenmerk onderscheidt zich met de kwaliteit: waterdicht 

Nu is ‘waterdicht’ natuurlijk een prachtige kwaliteit waar een tassenmerk zich mee kan onderscheiden. We lijken steeds meer regen, en vooral heftiger buien te moeten incasseren.  Er valt in een uur meer dan ooit tevoren. Daar wil je met je kleding en al je andere spullen die je buiten gebruikt, tegen bestand zijn. Met RAINS producten kan dat.

 

Wat dit merk ook anders maakt, is dat de producten zo worden ontworpen dat ze wereldwijd voor iedereen geschikt zijn. ‘We ontwerpen voor wereldburgers’ zo meldt RAINS. Een tas gedragen door een Deen krijgt dezelfde uitstraling als eentje gedragen door een Nederlander. Dat geeft een bijzonder werelds gevoel.

 

RAINS tassen waren al snel een hit

Het merk timmert sinds 2012 aan de weg en het was vanaf het begin duidelijk dat het hier om duurzame producten ging. Er was enige innovatie voor nodig om de traditionele regenjas te vervangen door een duurzame regenponcho. Daar bleef het niet bij.

Niet veel later volgden waterdichte kleding, tassen en accessoires. De waterdichte rugzak was al  snel een hit. Prachtig design van grote eenvoud. De kracht van het Deense merk liet zich direct zien. En veel mensen vielen daarvoor. Wereldwijd. De volgende stap zal het designer van een mooie werk – laptoptas zijn.

Bovendien zijn de ontwerpen heel origineel. Altijd goed doordacht en van een prachtig vochtwerend materiaal. Niet stug en stijf, maar heel soepel en in bijzondere kleuren. Vooral natuurlijke tinten die we van de Scandinaviërs gewend zijn.

In 2016 werden er meerdere conceptwinkels geopend in Kopenhagen, Londen, New York en Parijs. Wie een winkel binnenstapt weet direct: dit is RAINS. Een eigen gezicht, een eigen look & feel.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing