Stickermarketing: hier moet je opletten

4 minuten leestijd

Ineens leek het wel alsof je bij elk bedrijf een sticker kreeg. Laptops werden volgeplakt met favoriete merken. Auto’s werden beplakt met plekken die waren bezocht, denk aan restaurants en festivals. En zelfs op fietsen kom je ze tegen. Stickermarketing is hip en dat is niet gek. Daarom vertellen we jou in deze blog alles over stickermarketing! 

Marketing rondom stickers, dat is kort door de bocht stickermarketing. Maar je kan hier natuurlijk heel veel onder schalen. Denk bijvoorbeeld aan vloerstickers voor reclame, vinyl stickers, papieren stickers. Grote stickers, kleine stickers en ga zo maar door. Stickers komen in alle vormen en maten. En er zitten een paar hele goede voordelen aan stickermarketing. 

Voordeel nummer 1: stickers zijn goedkoop

Misschien wel de makkelijkste manier om reclame te maken zonder daar veel voor te betalen is door middel van stickers. Leg stickers neer op een plek waar klanten ze kunnen vinden, geef ze gratis weg of doe ze bij een bestelling en je zal merken dat de marketing haast vanzelf gaat. 

Stickers laten drukken kan vaak voor maar weinig geld en dat terwijl de kwaliteit flink vooruit is gegaan afgelopen jaren. Juist omdat er steeds meer van worden besteld. Ook kan je vaak gelijk een flinke oplage kopen. Zo hoef je niet zuinig aan te doen als je stickers gaat uitdelen!

Voordeel nummer 2: stickers dragen bij aan je merkbekendheid 

Er zijn stickers met logo’s die je direct herkent. Denk bijvoorbeeld aan Apple of aan Nike. Dit zijn merken waarmee je geassocieerd wilt worden. Maar ook de surfschool waar mensen van de zomer zijn geweest of een boetiekje waar ze graag komen. Stickers hebben een verhaal. En hoe meer mensen tevreden zijn over jouw bedrijf, hoe sneller de kans is dat ze jouw gratis stickers gaan opplakken ergens. En die stickers hebben een verhaal. Iemand vraagt er eens naar of ze herkennen het logo. Met als resultaat: de merkbekendheid van jouw bedrijf zal groeien. 

Tip! Wil jij stickers bestellen maar dan net even een beetje anders? Kies dan voor magneet stickers bestellen

Voordeel nummer 3: sticker is het nieuwe visitekaartje 

Moest je vroeger nog visitekaartjes uitdelen om met mensen in contact te komen? Tegenwoordig hoeft dat echt niet meer. Je kan slechts stickers uitdelen waarop je naam staat en mensen weten je wel te vinden. Ook als je er dus zelf niet bij bent. Zorg daarom voor een logo en een bedrijfsnaam dat prikkelt en dat uitnodigt om verder te gaan onderzoeken. Zo kan je zelfs een nieuwe lead krijgen wanneer je stickers op een lantaarnpaal plakt. 

Er zitten dus veel voordelen aan stickermarketing. Het is goedkoop, het is simpel op te starten want je kan stickers af laten drukken en direct uitdelen. De rest wordt als het ware voor je opgepakt. Stickermarketing is dus een mooie eerste stap als je nog niet zo bekend bent met marketing en toch graag meer merkbekendheid wilt creëren. Dat de opmars van stickers ineens zo gigantisch werd, is dus zeker goed te verklaren. Het is gewoon ontzettend simpel, makkelijk én leuk! 

Wil je een logo maken om een sticker van te maken? Bekijk dan deze video even!

Nieuwste over Topondernemers