Onze tips voor het ontwerpen van het perfecte logo

3 minuten leestijd

Indien u de Mc Donalds visualiseert, waar denkt u dan direct aan? Hoogstwaarschijnlijk de grote, lichtgevende, gele M. Een logo ontwerpen heeft een grote invloed op de naamsbekendheid van uw bedrijf. In praktijk blijkt helaas nog dat ondernemers te weinig aandacht besteden aan het design van hun logo. 

Een gemiste kans, doordat een logo kan helpen bij het creëren van een goede eerste indruk bij de consumenten. Het is tegenwoordig immers een grote uitdaging om op te vallen tussen alle concurrenten. Met onderstaande tips probeer ik u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een logo.

Waar staat mijn bedrijf voor?

Een logo is simpelweg een weerspiegeling van uw bedrijf. De afbeelding zal een ideale manier zijn om de normen en waarden van uw bedrijf te delen met de consumenten. Bedenk vooraf waar uw bedrijf voor staat. Wilt u consumenten helpen, inspireren, activeren of bijeenbrengen? Indien u een antwoord heeft gevonden op die vraag, kunt u bedenken op welke wijze dit doel te verwerken is in een logo.

Wees onderscheidend

Het is tegenwoordig een grote uitdaging om op te vallen bij de consumenten. Jaarlijks schrijven ruim 100.000 personen zich in bij de Kamer van Koophandel om een onderneming op te starten. Dit houdt in dat de concurrentie jaarlijks sterk toeneemt. Aan de hand van een logo kunt u snel en gemakkelijk een goede eerste indruk maken bij de consumenten, waardoor de consumenten geïnteresseerd raken en zich mogelijk verdiepen in uw bedrijf. Om op te vallen, is het verstandig om een onderscheidend logo te creëren. Wees creatief met de samenstelling van kleuren, vormen en lettertypes, zodat u de interesse van consumenten wekt.

Denk aan het algemeen belang

Indien u samenwerkt met een grafisch ontwerper, zult u hoogstwaarschijnlijk enkele schetsen moeten beoordelen. U zult snel geneigd zijn uw oordeel te geven op basis van uw eigen mening, al is dit niet de juiste strategie bij het beoordelen van logo’s. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen uw smaak en de keuze van de grafisch vormgever, hij of zij weet immers exact op welke manier de normen en waarden het best te verwerken zijn in een logo.

Tijdloos

Het is mogelijk dat u zich momenteel in een tijd bevindt waar een bepaald design enorm populair is. Op korte termijn lijkt dit design erg verstandig, doordat consumenten meegaan met de trends en om die reden terecht zullen komen bij uw bedrijf. Uw bedrijf zal echter langer stand houden dan de trend, waardoor het verstandiger is om een tijdloos logo te kiezen en u richt op de herkenbaarheid en eigenschappen van uw bedrijf. Op die manier zal de investering het volledig waard zijn.

Nieuwste over Internet Marketing